friendship never end..

pembuka bicara

Monday, February 2, 2009

MY NEW LIFE 2009

02.02.2009
office
Tadika Ummi & SAR Al-Hidayah

hari ni mood biasa2 ja jg.just happy and enjoy with my job.

7.00 pagi-10.30 pagi

Waktu ni ofcoz saya da masuk kerja.office memeng dah buka.so buat lah keja macam besa.key-in data pelajar,buat surat rasmi dan yang paling penting kerja saya ialah mengurus pembayaran bulanan tadika & SAR.

10.30 pagi

erm...masa ni tugas saya berubah sikit.bukan apa,kerani macam saya ni flexsible sikit.kejap urus budak,kejap buat kerja di office...kira ok lah tu.i just love this kind of job.tp penat usah dikata la...
memang penat mo gila la...

saya ditugaskan mengurus 2 orang pelajar,seorang budak tadika dan seorang lagi budak SAR darjah 1.budak lelaki pulak tu...xpa la kecil lagi pun..

masa ni saya kena tukarkan baju dia dari baju sekolah agama p baju sekolah rendah biasa.. then lepas tu,saya kena bgi makan plak budak tu.lepas makan bawa la dia pergi main game kejap di ofis..hihii..teruk juga kan saya ni. ada ka patut bagi budak tu main game...bijak2..

bukan apa,bgi dia main tu pun supaya hilang boring dia sikit sementara menunggu van dia pergi sekolah sampai...so bantai jak lak game tu...

yang tu bru seorang.yang budak tadika ni senang sikit kerja saya,coz saya cuma perlu pastikan budak ni naik van untuk pulang rumah dengan selamat..almaklumlah,dia ni pandai hilang.dah beberapa kali tertinggal van.bila dia lenyap,saya pulak yang kena sound...so dari saya kena sound system problem...baik saya jaga jak budak tu..xda susah mana pun...

11.30 pagi

erm sekarang ni kerja saya mudah sikit coz xda sudah yang mengganggu konsentrasi kerja saya yang banyak bermain dengan kertas,pen,calculator,komputer,telephone,fail and so on...

ok lah sekarang saya banyak kerja i will continue when i free...



0 sharing is caring,caring is loving: