friendship never end..

pembuka bicara

Thursday, May 14, 2009

i got a contact lens...

hahaha i got it 1...hazel plak tu..ok lah juga.beli tu pun bukan untuk mengada2 just wanna try apa rasa pakai kntek lens tu hehehe...lagi pun orang mcm saya ni lah yang sangat sesuai pakai coz kanta tggi sgt kn hehe..kalau pakai spek nampak sangat lah tebalnya cermin mata tu.silap2 boleh digelar ' nerd' lagi...hahaha xnak saya...

erm walaupun hal2 kntek lens ni orang dah tau lama saya tak kisah lah coz terlambat nak try benda tu almaklum lah orang len lagi advance dri saya ni...hehehe...(aduh,syahdunyer..hehehe)..
kira ok apa lastly i got it kn...

first time pakai tu,jari menggeletar tkut nk pkai tp lama2 ok lah jg.skrg ni pn tgh pkai jg ni...best pula lma2 he3..selesa skit kos xberat sgt bnding dgn spek tu rimas n leceh dh nk pakai..ceh yer lah mentang2 dh ada kanta lekap tu kn hehe...

mula2 xberniat pun beli,tp jeles pula bila tgk adik saya yg bru form 5 tu ada kntek lens(wlaupun bkn kntek lens color)..tgk dia pkai senang jer,so saya pun gatal nk beli jg sepasang he3...so alang2 dh beli saya beli yg color hazel pulak...nk pakai yg color blue tau green nmpk sgt lak pula mcm ank mat salleh (wlaupun muka asian..)..last2 kite beli hazel jer xder la ketara sgt pakai kntek lens kn..brown skit he3...

tpi hrga bkn main tau..mgkin sbb knta tggi skit kot tu yg harga pun ikut naik skali...RM75...mahal jga kn..my kazen beli dalam RM45 je..murah RM30 drpd yg saya pnya...xper lah bkn slalu pun kn..he3...yg pnting saya xmenyesal beli benda tu..klu saya mnyesal mgkin lah rasa rugi tp puas hti so no hal lah terbang RM75 tu pun...baki duit gaji hari tu pn ada lgi xhabis pun kite guna...

yg pastinya gaji tuk bln ni saya tggu...bcoz..saya nk beli handphone baru..hu3...hrp2 dpt lah.lama dh nk beli tp msti xdpt cz bdget lari ke tempat lain...byk nk byr tu lah nk byr ni lah..lain lagi kes kwn2 buli saya minta belanja hjung2 bulan..kureng pnya kwn...klu seorang dua sekali xpa.dorang siap bwa geng 5 6 org nk mnta belanja...sabar jer lah...nak xnak kite belanja jg lah dh dtg ramai2 mcm nk kenduri kuar jg lah duit kn cian dh smpai rmai2...actually xkesa pun nk belanja drg bkn slalu pun time2 saya b'duit jer kn...so its ok anda suma dimaafkn..tp igt bila korg gaji siap aku bwa sekampung mkn kt KFC....jahanam duit korg..hahahaha...what ever lah...bukan nk balas dendam tpi saja nk mnyusahkan kwn2 hihihi....

tpi saya xkesa bcoz korang mylovely friends....yng tolong saya yng kiut ni dikala susah n senang..ceh sudah lah ko najwa..merapu jer..k cau....see ya...

0 sharing is caring,caring is loving: