friendship never end..

pembuka bicara

Monday, June 22, 2009

New Life...

Universiti Utara Malaysia, UUM Sintok, Kedah.

Beberapa hari lagi saya akan berlepas ke sintok untuk meneruskan perjuangan yg belum selesai hehehe..wat per? smbung stdy lar...

kos?? Kosmetik..hehehe xder lah. Saya bakal menjadi siswi UUM COLGIS..per tu? UUM College of Law,Government and International Studies.. course? Bachelor of Development Management.. ntah apa tu,saya pun xpasti hahahaha..its ok yg penting kiter study bebaik kt sana.apa kos tu xder lah mnjadi mslah sgt kn..

so, say chaiyo2x to me ok...

by now, i have to work hard.dh byk menghabiskan duit mak bapa ni smbung stdy ke sana. kena plak kt sintok, jamm jap kepala hotak aku ni...its ok then just keep it real hahaha..

ok lah tgh sbuk2 buat prsiapan ni pun saya mnyembat jap ke cc( nti mulut mak aku bising potpet2x coz lum ready suma ank dara dia sbuk nk ke cc..),xpa kn..ok caw dlu byk benda nk kena settle ni..see ya..daa..

Friday, June 19, 2009

ermmm...another story about that s***y girl...

not my habit to talk about some1 that i hate very very very and very much...(memang kesian sangatlah manusia ni when i hate her that much..) the question is....adakah saya terlalu kejam?? im not actually..kalau saya sememangnya 'that' kejam,xdanya orang yang nak mengambil me as their BEST FRIEND....but still ada yang anggap myself nice so that mean im not 'that' kejam, right?? he3.

walaupun i can say that im a bit 'jahat' than the others ( actually not jahat but kasar n tegas..kono lah..) but i can consider to other people....kiranya boleh bertolak ansur n saya x suka menyakitkan hati org lain( kalau org tu sememangnya baik dgn saya lah tp kalau dia buat 'hal' completely i will do more ' jahat' than anybody..) selalu dalam semua perkara, seboleh2nya saya akan dahulukan org lain berbanding diri sendiri.saya xnak lah berkira sgt but when something mengganggu ketenteraman awam saya ni...erm just wait n see what i would do with 'org tu'...

nak di jadikan story, 'she' make me feel so ' sakit hati'... why? susah mo explain lah... i cant explain 'that' situation but i can story kembali the things..

1 day (yesterday night)..saya rasa sgt kecewa dgn apa yg berlaku...apa yg dia buat dgn ummi..
sgt tidak bertimbang rasa, i can say it ' b****b'...

mmg dari awl kehadiran dia di sini sdh saya jangkakan yg dia akan buat sesuatu yg x baik. bkn nak buruk sangka tp dri gaya n cara dia kita dh boleh baca apa yg dia nak.saya fikir saya seorg saja yg perasan rupanya my kazen already realize it b4 me..

dia dh sound awl2 dgn ummi utk jgn bgi muka sgt dgn org tu, but ummi xnak buruk sangka so she just ignore her son warning n advise.dia beranggapan bahawa all the school members n teachers can be trusted but then last night that s***y girl proove that she is an i***t..the i******t people i ever know...

kalau saya yg sebagai ank saudara ummi pun boleh terasa hati dgn apa yg dia buat,pa lagi ummi yg terkena sendiri.saya cuma mampu utk tumpang bersedih n bersimpati dgn apa yg dia buat..(and tumpang mem**i skali..)

but ummi, she just such a nice people i ever see..(actually, a nice majikan). all the employer suppose to thank her very much dgn pertolongan dia buat but all of them such a s****d people..walaupun dgn apa yg c s***y girl tu buat ummi still can accept it with a beautifull smile...
its ok ummi u still have the others who love u very much.sekadar 1org yg merosakkn pndangan mata kita tu kita xrugi apa pun ummi.

kita tengok n lihat if she can handle the tender she got or not dgn cara 'cut line' org tu...

mmg i accept when the others say that bisnes just like that. siapa cepat dia yg dapat tender dulu..yes, i agree with that but she knows who ummi is but then y she do that with ummi..??

kalau ya dia nak jga tender tu, just inform lah. ni, she just keep quite until she got the real result that she confirm got the tender..and yg paling menyakitkn hati, ' dia' dgn happynya bgtau ummi yg dia dpt tender tu?? adakah patut?? she such so s**l... saya xkan rasa geram mcm ni kalau org tu xoffer apa2 lgsung dgn ummi but, org tu sdh offer awl2 lgi dgn ummi tender tu. tp ntah apa yg dia merapu. smpai dia boleh dpt tmpt tu...

4 now, saya msh boleh ttp mulut dri trus mem**i org tu tp kalau saya tau dia dpt tender tu dgn menjual nama ummi, saya xkan maafkan dia smpai bila2...

p/s* sebarang kesilapan grammar x diambil kira buat masa ini tQ..hehehe...
* kebarang ketidakfahaman jga x akn di'peduli'kan skrg..