friendship never end..

pembuka bicara

Friday, June 19, 2009

ermmm...another story about that s***y girl...

not my habit to talk about some1 that i hate very very very and very much...(memang kesian sangatlah manusia ni when i hate her that much..) the question is....adakah saya terlalu kejam?? im not actually..kalau saya sememangnya 'that' kejam,xdanya orang yang nak mengambil me as their BEST FRIEND....but still ada yang anggap myself nice so that mean im not 'that' kejam, right?? he3.

walaupun i can say that im a bit 'jahat' than the others ( actually not jahat but kasar n tegas..kono lah..) but i can consider to other people....kiranya boleh bertolak ansur n saya x suka menyakitkan hati org lain( kalau org tu sememangnya baik dgn saya lah tp kalau dia buat 'hal' completely i will do more ' jahat' than anybody..) selalu dalam semua perkara, seboleh2nya saya akan dahulukan org lain berbanding diri sendiri.saya xnak lah berkira sgt but when something mengganggu ketenteraman awam saya ni...erm just wait n see what i would do with 'org tu'...

nak di jadikan story, 'she' make me feel so ' sakit hati'... why? susah mo explain lah... i cant explain 'that' situation but i can story kembali the things..

1 day (yesterday night)..saya rasa sgt kecewa dgn apa yg berlaku...apa yg dia buat dgn ummi..
sgt tidak bertimbang rasa, i can say it ' b****b'...

mmg dari awl kehadiran dia di sini sdh saya jangkakan yg dia akan buat sesuatu yg x baik. bkn nak buruk sangka tp dri gaya n cara dia kita dh boleh baca apa yg dia nak.saya fikir saya seorg saja yg perasan rupanya my kazen already realize it b4 me..

dia dh sound awl2 dgn ummi utk jgn bgi muka sgt dgn org tu, but ummi xnak buruk sangka so she just ignore her son warning n advise.dia beranggapan bahawa all the school members n teachers can be trusted but then last night that s***y girl proove that she is an i***t..the i******t people i ever know...

kalau saya yg sebagai ank saudara ummi pun boleh terasa hati dgn apa yg dia buat,pa lagi ummi yg terkena sendiri.saya cuma mampu utk tumpang bersedih n bersimpati dgn apa yg dia buat..(and tumpang mem**i skali..)

but ummi, she just such a nice people i ever see..(actually, a nice majikan). all the employer suppose to thank her very much dgn pertolongan dia buat but all of them such a s****d people..walaupun dgn apa yg c s***y girl tu buat ummi still can accept it with a beautifull smile...
its ok ummi u still have the others who love u very much.sekadar 1org yg merosakkn pndangan mata kita tu kita xrugi apa pun ummi.

kita tengok n lihat if she can handle the tender she got or not dgn cara 'cut line' org tu...

mmg i accept when the others say that bisnes just like that. siapa cepat dia yg dapat tender dulu..yes, i agree with that but she knows who ummi is but then y she do that with ummi..??

kalau ya dia nak jga tender tu, just inform lah. ni, she just keep quite until she got the real result that she confirm got the tender..and yg paling menyakitkn hati, ' dia' dgn happynya bgtau ummi yg dia dpt tender tu?? adakah patut?? she such so s**l... saya xkan rasa geram mcm ni kalau org tu xoffer apa2 lgsung dgn ummi but, org tu sdh offer awl2 lgi dgn ummi tender tu. tp ntah apa yg dia merapu. smpai dia boleh dpt tmpt tu...

4 now, saya msh boleh ttp mulut dri trus mem**i org tu tp kalau saya tau dia dpt tender tu dgn menjual nama ummi, saya xkan maafkan dia smpai bila2...

p/s* sebarang kesilapan grammar x diambil kira buat masa ini tQ..hehehe...
* kebarang ketidakfahaman jga x akn di'peduli'kan skrg..

2 sharing is caring,caring is loving:

Huda Hanani said...

Salam my sister..
Got to much heavy depression recently? What actually happen aa.. Even I don't know who that person is, but from your story, it's kind of "geramnye", isn't it?. Anyway, to be honest, in my opinion, it is not really a good post when you've post something "tensioning" like this on blog, but I still can understand your feelings,that you just put it here like some sort of a diary and release your tension.. By the way, Waaa... kakak pun keseraman ini ke"ganaz"an adikku nih..hihi.

Anyway, I know you're really kind in heart but just a little hard outside (hehe).. So.. i'm gonna give you some little tips.. Happy tips..

When you feel like angry, don't pay too much attention on it.. Go to see other things such as the cute kids in the taska.. Consume some cokolets like Smarties or Nips.. or simply take a deep breath, exhale slowly (do it for 3 times).. and smile...(^_^)/.. (bet you can't still ignore it kikkkiki)

Anyhow, this world isn't got any better by the act of "that" person.. but it is better by you when you can handle it more nicely...(^_^)v

Be happy.. xiao!!=D

Najwa_Nie said...

i will tell u the real story personally,ok my sis...

thank 4 the advise anyway..