friendship never end..

pembuka bicara

Sunday, August 29, 2010

terpaksa ku korbankan...

korbankan what??

its was my sleeping time..

i'm feeling so sleepy now. i think i want to lay down for a second but i takut terlajak tidur and that will make me wasting my time for my assignment yang sudah 80% finish. it will submit tomorrow and tomorrow night i dont have enough time to make it because tomorrow, we've plan to breaking fast somehere out there. maybe jitra or somewhere for celebrating Raya Puasa Break..hehehehe..

and after that, i'll wait for the bus. i'm going to KL at 10PM. maybe i'll arrive there at 5AM and i'll wait for my brother to pick me up at Bukit Jalil bus-stand. and he will send me to LCCT and i'll wait for my flight to Sabah at 4PM. could'nt wait for that time...

for now, my dear myself..could you force youself to stay-up just for this short time. after that, u may sleep for the whole day..just make sure your assignment finished first. and i'll make sure u could sleep after that peacefully orite dear?? thats my girl..

Tuesday, August 24, 2010

hati yang terguris..

tak tahu kenapa perasaan marah terus membara dalam diri ini. i try not to think it very serious but i can't. i just can't..

semua ni sebab "that girl"..no.. it think the word "girl" not suitable for her but more to "women".. (sebab dia sudah berumur..that why) biaq pi la kt dia..

i'm feeling very upset, angry and so on bila dia tetiba ja cakap aku ni macam-macam. kalau dia kenal kite xper la juga means boleh diterima dek otak aku ni but the problem is kenal kite pun tidak. so, what kind of reason she have to say like that to me..dia siapa nak mengata aku?? sesuka hati jer lah manusia ni...

semua masalah ini bermula dari F.A.C.E.B.O.O.K... bukan nak salahkan FB but i tetap akan salahkan that girl sebab dia marah i for nothing even any single reason..tak ke B.O.D namanya tu..wait2 aku dah mula mengata lah ni..geram tahap gaban dowh..

hanya disebabkan comment i kat video kawan yang rasanya tidak keterlaluan..dan yang paling penting xda kena mengena pun dengan sesiapa yang masih hidup atau yang sudah tiada..yang dia terasa tahap dewa-dewi tu apa kes. aku tak faham sesangat lah manusia jenis ni..nak kata dia yang tua tu lebih berpengalaman sebab dulu makan garam pun xguna kalau otak xpandai nak guna..

i'm not the person who not respect other yang lebih tua..sorry, i xterlalu sewel untuk xpandai menilai baik buruk seseorang apatah lagi orang yang lebih tua..i respect them but kalau orang tu pun otak senget xperlulah kot..nak respect apenyer..dia pun xreti nak respect kiter..walaupun kami golongan yang lebih muda jangan terlalu pandang rendah..kalau dia rasa "tua" itu satu kelebihan untuk dia nak pijak kepala dan nak memalukan i, sorry once again u silap musuh la..kalau nak cari lawan biarlah yang sama sengkek but not NAJWA SYAHIDA okay..wrong person...

i know maybe there is some part yang dia misunderstanding but belum sempat nak betulkan keadaan, kawan i dah delete the video untuk mengelakkan 'perang besar'..well sebab my friend tu lebih mengenali who is NAJWA SYAHIDA daripada dia..tapi xper la..i pun malas nak fikir..my assignment masih bertimbun. banyak benda lain lagi yang lebih berfaedah untuk difikirkan daripada ni. anyway thanks to dearest friends 'kucing hitam' coz u dah delete the vid..tak kuasa i nak baca balasan dia yang tak faham bahase..

and now to my mind set, could you please just ignore this things from your memory..thank you..
hope GBM...

Sunday, August 22, 2010

bestnya bila yang terbaik mampu dilakukan..

kejadian berlaku baru beberapa minit yang lalu sebelum saya menulis post ni. ketika hati sedang berbunga-bunga kegembiraan, tak sabar rasanya mo tekan-tekan keyboard...semuanya ingin diluah dan dikongsi dalam blog kesayanganku ini..

tepat jam12.30PM tadi saya menghadiri kelas "tough" iaitu Metodologi Penyediaan Pelan Pembangunan yang di'syarahkan' oleh Cik Syuhadah..sangat happy.walaupun pada awalnya terasa syaitan makin ramai berjuntai-juntai di tabir mata namun saya gagahkan juga untuk meneruskan kelas sebab today is our turn to present our Pelan Pembangunan. Pelan kami berkisarkan tentang pembangunan institusi Kolej Universiti Insaniah yang kononnya akan kami dirikan di Kuala Ketil, Baling, Kedah. hari tu dah turun site nak pergi tinjau sendiri kawasan kajian. perjalanan jauh dari UUM-Baling terasa amat memenatkan tambahan pula dalam bulan puasa ni langsung tak boleh singgah nak minum apatah lagi makan.

tapi bukan perjalanan itu yang ingin dikongsi tetapi kisah semasa sesi pembentangan di dalam dewan kuliah sebentar tadi. syaitan yang semakin ramai bersuka ria di tabir mata tadi hilang sekelip mata bila pembentangan terasa semakin menyesakkan nafas. kenapa? sebab kesian kat 2orang kawan sekumpulan yang menjadi wakil pembentangan tengahari tadi.

pembentangan kami yang ternyata lain dari yang lain telah menyebabkan pembentangan kami menerima kritikan hebat dari majoriti pelajar dalam kelas tersebut. banyak yang menyatakan ketidak puashatian apabila kami mula menyatakan bahawa kumpulan kami memilih lokasi kajian untuk didirikan kawasan institusi. hal ini berikutan bantuan daripada Majlis Daerah Baling sendiri yang telah menghulurkan bantuan secara sukarela dalam mengetahui dengan lebih mendalam tentang projek pembangunan tersebut. saya faham kenapa ramai yang tidak puas hati, mungkin sebab apabila mendengar kawasan kajian kami sedang dan telah mula dibangunkan jadi ramai yang tidak perpuas hati kerana melihat dan beranggapan bahawa kajian pelan kami telah diluluskan dan kelihatan telah berjaya dilaksanakan sedangkan ia sebenarnya masih dalam perancangan untuk menerima kelulusan. tapi tak mengapa, bukan salah mereka kerana mereka cuma kurang faham dengan apa yang cuba kami ketengahkan dalam perbincangan tersebut.

apa yang menjadi kontroversinya ialah apabila kumpulan kami menerima banyak soalan-soalan yang agak pedas semasa sesi soal-jawab di akhir pembentangan. sehinggakan ada yang mempersoalkan tentang perkaitan pelan kami dengan RT yang ada. (RT ialah Rancangan Tempatan). ada juaga yang mempersoalkan tentang alam sekitar memandangan kawasan kajian kami itu pada asalnya merupakan tapak perindustrian yang berhampiran dengan kilang-kilang.
walaupun telah diterangkan beberapa kali namun mereka masih kurang faham.akhirnya, part yang paling best bila nampak sangat kumpulan kami dah kena "kondem" oleh student2 yang lebih senior. maka bangunlah kami ahli kumpulan benteng belakang melontarkan hujah untuk mem"back-up" kawan2 yang sudah diserang semasa pembentangan.. part ni yang paling best..whay? sebab dengan saya-saya sekali bangun menegakkan kebenaran. bestnya sebab, kita akan dapat membalas hujah orang lain sekiranya kita mempunyai persediaan awal yang kukuh. so, nak takut apa kan..

kelegaan kami mula berkurangan dengan reaksi mereka yang tidak mampu membalas dan menyangkal balik hujah kamu satu kumpulan. kelegaan semakin bertambah-tambah apabila pensyarah kelas tersebut turun dan menyertai kami di barisan hadapan untuk membetulkan tanggapan salah faham mereka terhadap kami. dan pensyarah kami tu pun tolong sokong kami sekali..hehehe tu yang suka sangat tu..alhamdulillah..thanks Cik Syu.

mungkin mereka sangkakan bahawa kami buat kertas kerja untuk pelan pembangunan tu ikut "done" kami ajer kot..sedangkan kami sudah berjumpa dengan lecturer sebelum membuat sebarang langkah untuk menyiapkan tugasan itu. dan lect sendiri yang menyokong dan mencadangkan agar kami buat pelan untuk institusi supaya ada kelainan kononnya...tapi memang ternyata sangat memberi kelainan pun sebabnya kumpulan yang lain buat benda2 yang biasa i.e pelancongan, perindustrian, infrastruktur dll..so dont blame us..

apa-apa pun, sangat suka apabila kejadian seperti ini berlaku.harap2 boleh berlaku lagi...
semoga berjaya and chaiyo2..

aku rindu :: mereka::

bila hati terasa rindu, i dont know jadi apa..but i will habiskan my masa with just renung2 those pictures..even orang tu maybe just sitting ane step from me..but bila i dah rindu..nak buat cmne..


mereka adalah : (dari kiri) Ain, Aina and Aisyah

mereka-mereka inilah yang akan menemaniku di kala susah dan senang. aku tidak akan merasa kesunyian bila bersama mereka. mereka semua cukup sifat..(??) maksudnya cukup serba serbi like setiap dorang ni mempunyai sifat yang berbeza so i am happy with that. tak lah aku sunyi mendengar dorang ni merapu kan..coz dorang ni kuat merapu yang entah hape2..=)

nama dorang pun canggih2..i mean fullname lah kan. i suke gelarkan dorang ni sebagai "my triples A's"...fullname dorang2 ni aeperti yang berikut :

Ain is stand as Ain Nazuha Syahema Mohamad
Aina sebagai Aina Amani Juniat and
Aisyah pula as Siti Aisyah Abdul Wahab...

sedap kan nama2 dorang..tp nama aisyah agak suci sikit ar...jauh dari arus pemodenan. nama aku pun Najwa Syahida Yazid. nama dia nama isteri nabi..hebatlah sikit..special case...=)

kami kalau melepak, suka melepak kat bilik ain n aina..xtau kenapa boleh jadik port kat sana, maybe sebab dorang sebilik kot..so senang kitorang nak merapu lama2 sikit..
mesti dorang suka bila tau dorang agak fames kat blog aku ni tapi xpe la..bukan selalu. sekali sekala jak pun..

ada tak gambar kitorang berempat ar??

haa...inilah dia geng "karas" ku itu..

ni tengah meragam kat depan laptop ain lah ni..tapi aisyah kata ni gambar masa zaman jahiliah dulu..hik3..means: gambar masa kami sem 1 kat uum lah..muka pun pure suci xternoda kononnye..sebab baru masuk U.satu apa pun xtau lagi tu..

best kawan dengan dorang xrugi..xsangka boleh jadi rapat.padahal, masa orientasi hari tu, xperasan pun.tapi aina menyelamatkan keadaan bila dia start tegur aku, tiba2 lah plak team ni wujud..alhamdulillah juga..thanks aina..

love them so much..

Saturday, August 21, 2010

The Climb by Miley Cyrus

i can almost see it,
the dream i'm dreaming but,
there a voice inside my head says,
you'll never reach it.

every step i'm taking,
every move i make feel,
lost with no direction,
my faith is shaking.

but i,
i gotta be strong,
just keep pushing on...

BirthDay Tree


Cypress Cone Tree

25 Jan-3 Feb
Cypress cone -the faithfulness (kamu yang boleh dipercayai)

Kamu sangat optimistik. Apa yang kamu inginkan sedaya upaya akan dicapai. Kamu juga tabah dan tidak mudah patah semangat. Kamu seorang penyimpan rahsia yang baik, oleh itu tidak hairanlah kenapa anda boleh dipercayai dan disenangi ramai. Kamu bijak membahagikan masa serta mudah berasa simpati terhadap orang lain. Kamu tidak suka bersendirian, kadangkala bersikap panas baran dan tidak sabar. Oleh itu, pasangan ada mestilah seorang yang banyak bercakap supaya anda tidak kesunyian.

Addition : strong, muscular, adaptable, takes what life has to give, happy, content, optimistic, needs enough money and acknowledgement, hates loneliness, passionate lover which cannot be satisfied, faithful, quick-tempered, unruly, pedantic and careless.


23 Sept- 3 Okt
Hazelnut Tree - the extraordinary - (kamu yang luar biasa)

Kamu sangat luar biasa dalam cita rasa. Sangat memahami. Peramah dan bijak melontarkan idea. Kamu seorang pejuang oleh itu jangan ada sesiapa yang cari pasal. Mempunyai daya tarikan seksual yang tinggi dan seorang yang popular dalam kalangan teman-teman anda. Tidak suka menilai orang melalui luaran dan sikap boros. Pasangan kamu mestilah segak, bergaya dan tidak kuat cemburu.

Addition : charming, undemanding, very understanding, knows how to make an impression, active fighter for social cause, popular, moody and capricious lover, honest and tolerant partner, precise sense of judgement.


Thursday, August 19, 2010

chect it out!

after i view-view (ade ker ayt cmtu dlm BI?? agp jer la ade kn..) my YS td, ternmpak lah suma ni so just membantu apa yg termampu d YS tu so just try buka la..jengok2 pa yg ada..bkn susah pun kn just klik..klik..and another klik...=)

http://malaysia.youthsays.com/najwanie/changethefuture

http://malaysia.youthsays.com/najwanie/Adidas-Fluid-Motion

http://malaysia.youthsays.com/najwanie/oskic2

http://malaysia.youthsays.com/najwanie/adore-youth-concert

nmpak mcm best jer aktiviti drg ni...=)

semangat yang hilang...

today i have only 1 class after the other one was cancled by the lecturer..and the class that i attend just a few hour before is "Pentadbiran Alam Sekitar"..it was a cool class actually.

but, after our draft for group assignment was rejected by him, semangatku untuk meneruskan the assignment terbang begitu sahaja..i dont know Y..before this, i thought i already understand what is the assignment about but then, maybe i was wrong..and now everything yang i ada in my mind was gone...

help me..a have to submit 2 assignment this 30 August..and one of them was rejected?? penat ooii.

when i look at "U"...

when i look at U,
i see forgiveness, i see the truth,
U love me for who i am,
and i also do...my love.

when i look at U,
i can see the kindness, i see the happiness,
U love me for who i am,
and i also do...my parents.

when i look at U,
i see the "caringness", i see the "bestfriends" words,
U sayang me for who i am,
and me too...my dearest friends.

when i look at U,
i became blur, i jadi tak tahu apa,
U stand as what u are,
because U just an alphabet...

Friday, August 13, 2010

so tired..!!

start from yesterday untill today i got to join 2 programme..which is so memenatkan i...
the 1st prgramme "Jihad Ilmu"..nasib baik jap ja..klu la lama, i'll pengsan on the dot kt PKP tu. (PKP is stand 4 Pusat Kegiatan Pelajar)..i bukan lah student yg penug berwibawa utk join a prgramme actually, but then i have to join it just bz of the word "diwajibkan"..gherr..good girl jg la kn...WSE...

today, the prgrmme "life-balancing" plak..what kind of prgramme is that actually...?? no idea..
but, not bad, bila sdh attend it doesnt bad at all..cukup mbuatkan stedent like me terasa n mendapat kesedaran jiwa raga dlm belajar n mngejar kejayaan...

hopefully..there is a prgramme like that afer this..
GTG..chow..