friendship never end..

pembuka bicara

Friday, October 29, 2010

bila HATI berbicara...

hati besar : kamu tidak perlu menjadi orang lain. cubalah untuk menjadi diri anda yang sebenarnya.

hati kecil : tapi, saya takut bila saya menjadi diri saya sendiri, ramai orang yang tidak akan dapat menerima cara saya. jadi macam mana untuk saya kekal menjadi diri saya yang sebenarnya..??

hati besar : kenapa kamu risau? menjadi orang yang berpura2 adalah lebih teruk..

hati kecil : tapi nampaknya, adalah lebih baik untuk saya menjadi orang lain buat sementara waktu.sebabnya, mereka nampaknya sudah selesa dengan diri saya yang baru..

hati besar : apa yang kamu risaukan sebenarnya??

hati kecil : sebenarnya, saya langsung tidak kisah tentang semua itu. tapi masalahnya, saya tidak tahan apabila ada mulut2 sumbang yang mengatakan saya sombong dan sebagainya.saya bukan sombong, tapi mungkin saya boleh katakan yang saya sangat cerewet apabila memilih kawan.

hati besar : kenapa pula kamu cerewet??

hati kecil : sebabnya, ia akan menjadi petunjuk kepada apa yang akan berlaku. oleh itu, kita seharusnya bijak dan pandai memilih kawan. kawan yang ada ketika kita susah dan senang.bukan ada ketika senang dan lesap ketika kita dalam kesusahan.

(bersambung....sebab saya sudah mengantuk..)~caww~

Wednesday, October 27, 2010

::150 Juta::

video

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”
Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”
Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..


Saturday, October 23, 2010

Sukan Siswi 22.10.2010

penatnya malam tadi...sabar aje lah...

start dari lepas maghrib lagi puteri-puteri DPP Bank rakyat ini bersemangat tunggu kat Cafe konon nak naik bas awal sikit, nak ke stadium lah katakan.kononnye wakil pertandingan senam erobik ni punyalah bersemangat kan...tapi, sebab bas tu lambat sangat sampai, semangat yang pada mulanya agak berkobar-kobar, semakin pudar dimamah masa..(wah,ayat..xbleh blah...) lama kelamaan, semua pun duduk lah melepak kat tepi2 pokok bunga sambil tangkap gambar...

lama sangat xsampai2 juga bas tu...semua pun dah bising kot sebab takut xsempat nak masuk padang.lastly,something unexpected happen. bas yang datang nak kutip kitorang sebiji aje? what the heck ni...agak-agak lah kan nak mengangkut almost 100 students hanya dengan sebiji bas tu aje?biar betul..and i told the 'pakcik bas'..."pakcik, kami ni nak pergi bersenam pakcik.utamakan keselamatn. bukan nak pi ikut done je..."

seriously,kitorang sgan nak naik bas tu bukan sebab malu berhimpit ramai2..xkisah punnak berhimpit, semua pun siswi.siswnye xade..so no hal sangat la..tapi apa yang dirisaukan ialah takut bas tu terbalik masa selekoh ke apa2 coz terlebih muatan..tapi, akhirnya nak xnakkami terpaksa juga naik. TAWAKKAL ILLALLAH...

well,semua sedang menanti ketibaan siswi DPPBANK RAKYAT.masa nak sampai tu tengok semua orang dah get readykat tengah padang..warghhhhhh!!! malu dowh, lambat. ni semua bas punya pasal. sepa ntah yang incharge part pengangkutan..siap la..dia yang bertanggungjawab.

kami sampai aj,memang sah dapat perhatian ramai. dah la baju sikit punya cantik colour biru+oren lagi tu..colourbank rakyat lah katakan..tapi yangpalin xbestnya baju tukena bagi balik dengan alasan dan sebab pengetua DPP xmau biasakan student dengan budaya 'baju subsidi'. ciss..sikit punya taik hidung masin kan. kalau bukan sebab baju, jangan harap la dapat hantar penyertaan senam erobik ni..percaya lah cakap saya. orangnak join pun sebab dapat baju free lah kononnye..kenangan tu yang penting, bukan sebab baju tu cantik or mahal.xper la..ambikla balik.baju reject jer kot..

sangat kelam kabut kot time tu..masuk2 je terus buat line nak ready bersenam..sempat plak berselisih dengan kawan sekelas (fauzan)..rupanya dia pengarah projek sukan siswi ni..cehh, awat xhabaq...patut la dia mai.sepatutnya dia xmai xpa sebab sukan untuk sisiwi ja..

erm..memang agak memenatkan juga aktiviti ni. dah lama xbersenam,malam2 pula ni..heran betul.xpernah dibuat orang. uum je yang buat....ingatkan lepas habis senaan tu boleh la balik, rupanya sambung lagi tengok pertandingan 'cheer-leading'..ntah apa2 lah kan..tahniah la kepada yang menang. yang xmenang, cuba lagi. walhal, dpp kami xhantar wakil pon..nak buat camne, pengetua baru tu ustaz2 sikit. so xmen la join sukan yang menjolok mata camtu..buat segan dpp je..

lepas tu ada lagi la pula persembahan nyanyian daripada artis budaya uum. ntah sape ntah, memang xkenal la..tapi, so far..sedap la juga kan dia nyanyi..lepas bergambar ramai2 kejap, kami pun blah.

naik2 je bas, pck bas tengah dok membebel. dalam hati ' lah, orang tuani dok membebel apa lagi lah..?' risik punya risik, rupanya pengetua p sound dia pasal bawa bas full sangat. ambek hang. tok kami dah marah dah kan. tu la sape suh duk angkut ramai sangat. tapi xboleh juga salahkan pck tu 100%. dia ikut arahan orang atasan dia je.. orang atasan ni la yang sengkek sikit. cian kt pck tu.. sedih sesangat kot dia. sampai tersedu2 bawa bas. sabaq na pck..xpa, tuhan tau pck xsalah. =)

sampai kat dpp,kami apalagi...terus kembali ke bilik masing2 dan tanpa berfikir panjang terus baling kasut ntah ke mana2 kan, yang pasti badan dah penat and lenguh2 so nak baring and.....ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzz...

Wednesday, October 20, 2010

kenapa.....

kenapa mesti jadi begini..???

adakah disebabkan saya yang terlalu mengongkong?
ataupun sebab saya terlalu risau?
ataupun sebab saya terlalu banyak berfikir negatif daripada positif?
ataupun sebab memang dia yang menggangu hubungan orang?
ataupun sebab sememangnya cinta dia sudah berpaling arah???

erm, tapi pokok takkan bergoyang kalau tiada angin yang bertiup kan? but then, im still positive that all this crap is not completely sure. that mean belum tentu berlaku. mungkin saya sahaja yang terlalu berfikir? erm..tapi saya dengan dia tak ada masalah sangat pun? kami okay jer..

i call, dia jawab dengan baik. dia mesej, i reply okay jer.. so where is the problems come from actually? ataupun memang betul that girls saja nak merosakkan hubungan kami..??

it all ????

Kenapa Abang Cintakan Sayang ek???

Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami. Ini dialog mereka

Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!

Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya.

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata, “Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!”

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminyan. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma. Si suami amat bersedih lalu berkata kepada isterinya walaupun isterinya masih dalam keadaan koma kerana si suami tahu bahawa isterinya tetap mendengar,

“Sayang! Jika disebabkan suara aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.

Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu…sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.

Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan setiap langkah aku mencintaimu…. sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi. Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati.”

Maka menitis lah air mata si isteri yang masih dalam keadaan koma itu….. 


Cinta sejati tidak bertambah kerana kebaikan dan tidak berkurang kerana kekurangan.....


(shared from : facebook..=)

Friday, October 15, 2010

:: baca novel lagi ::

aku sememangnya antara seorang penggemar novel melayu yang tersangat la 'novelic'...(ada ka perkataan tu?? anggap je la ada k..huhuhu..)..it means tersangat la kaki novel. pantang jumpa novel, mesti kena belek..ada hati nak beli lah tu...

tapi nasib baik juga la kuat lagi iman ni, dapat tahan lagi hati dari membeli semua novel yang terjumpa kat mana2..ntah kenapa, asal nampak novel je, rasa novel tu memanggil2 dan rasa dia cute sesangat...huhu..tolanglah najwa...

novel2 yang ada kat gambar tu adalah antara alternatif yang berjaya dipraktikkan daripada memebeli novel.sebab novel ni kalau dah baca boleh ingat terus jalan cerita, so baca sekali ja.lepas tu simpan buat collection, tu yang 'cik abang' boleh membebel tu...kalau dah pegang dan baca novel, suma keja yang lain tinggal dah, contohnya mesej dengan 'cik abang' tu. mana tak orang tu merajukkan...hehehe..sorry sayang, nak camne..dah hantu novel sangat..

antara novelis yang aku minat, Norhayati Berahim, Aisya Sofea, Anis Ayuni, Hlovate, Aleya Aneesa, Aina Emir, Ramli Awang Murshid, Damya Hana, Sri Diah, Sharifah Abu Salem, Fauziah Ashari dan ramai lagi lah..but this one novelis yang sangat2 diminati and dikagumi. novel dorang ni memang best2..

terlalu banyak novel yang dah baca sampai boleh bertekak dengan member, nak teka watak punya pasal je..payah sungguh la..bukan apa, dah minat. kalau kira nak banding baca novel dengan tengok movie, rela baca novel dari tengok movie. tapi seriously, kalaulah semua novel yang best2 ti difilemkan, for sure filem meletup tahap gaban dowh..kena pula penonton yang kaki novel, hah xtau la.pecah panggung kot..

buat masa ini, baru dengar tentang novel Ombak Rindu karya Fauziah Ashari yang akan difilemkan dan rasanya tak lama lagi akan ditayangkan..teruja nak tengok..harap2 xmengecewakan peminat novel ombak rindu tu...hope sangat maya karin boleh berlakon dengan baik(even tau dia mmg pelakon yg hebat)..terasa macam berat watak Ezzah tu dia nak bawa.. semoga mereka berjaya la..at least watak ezzah dipegang oleh maya. nampak juga la muka tradisional sikit, tapi kalau dia bubuh muka lisa ke, nampak macam xsesuai sebab lisa muka moden sangat...tp xtau lah..mungkin sebab xpernah g tengok lisa berlakon watak anak orang kampung2 sangat kot..anyway best of luck to everyone..

terlupa plak, Lagenda Budak Setan pun macam dari novel juga kan?? erm banyak dah ni..tapi kalau difilemkan lah novel2 macam KAU UNTUKKU, PERGILAH SEPI, BICARA HATI and banyak lagi yang top2 novel tu pastinya meletup2 lah...sebab para pembaca novel pun dah angau baca novel pe lagi tgk movie palk..yg penting pelakonnya sesuai rasanya boleh jer...kita tunggu je la apa yang akan berlaku di kemudian hari..

hopefully, ada diantara para penggiat seni/ director yang terfikir nak buat filem depends on novel yang laris tu..im sure mereka akan menerima feedback yang memberangsangkan...

Friday, October 8, 2010

Sukarnya....

....untuk menahan nafsu amarah...

really, sangat2 lah susah untuk saya menahan nafsu amarah saya terhadap orang lain. actually, itu bukan diri najwa yang sebenar. seorang gadis yang bernama 'najwa' sebenarnya seorang yang lebih senang untuk menyatakan semua isi hatinya kepada umum. ie ; bila saya rasa kurang senang dengan sesuatu perkara, saya suka cakap direct. dari i simpan, buat pekasam dalam hati, lama2 saya yang makan hati sorang2...

kenapa tiba2 bercakap soal hati and marah??

sebab i tengah sakit hati lah. sebab??

1) ada seseorang yang mengganggu my privacy kat FB. excuse me, hello u sape nak sibuk2 kat FB i. sampai nak rosakkan pwd i tu sdh lebih kot...kang aku rosakkan fb hg baru u tau langit tu tggi rendah. apa igt aku ni cetek IT sangat ker.. i boleh jer klu i nak...i je yg malas nk berperang dunia ke3..but, i bg peluang kt u. 1x lagi u buat, hg siap la..mmg hg tggu nk mkn penangan kaki aku la tu jwbnya..aku mmg xckp byk dah lepas ni..

2) ni makhluk mana lah yang datang menyemak kat bilik aku ni. klu duk sekejap tu i xkisah la sgt, masalahnya u dah duduk almost 12hour a day kt bililk i u tau x? boleh rasa tak betapa menyampahnya aku dgn muka2 korang?? i pun need privacy juga. dah lah duk lama, buat bising plak tu...xsedar diri langsung la masyarakat la ni. nak sound xfhm bahasa. nak kata bodoh, masuk u ambik degree plak tu. nak kata muda sgt g, dah nk tua dah umuq tu..apa pnya komuniti la ni..nama je biasa dah duk bilik mcm hostel yg share2 dgn org..3tahun duk kt poli ambik dip, hgpa xbljq ke bnda2 kemanusiaan cmni? jgn sampai aku yg kena ajq plak, nti hg xsempat nk grad lah klu aku yg dok ajq hgpa ilmu kemanusiaan ni..

kwn sorg ni pun xpndai lah nk bg kwn2 hgpa tu fhm..dah kwn hg, hg la yg bg fhm klu depa xfhm cheq oi..klu nak aku yg tlg fhmkan boleh je, tpi kena brsabaq byk la sebab aku nk bg penumbuk sekali sorg satu...supaya lps ni xdok buat hal dah...

aku geram sungguhla kt hgpa ni.. umoq tua bgka dah. tpi xpndai nk hormat org. tp nk kite pggil dia akak. ada hati la plak..klu sekadar beza beberapa bulan je, toksah la.buat penat aku ja...

buat masa ni, itu je la aku nk marah ni...nak marah terus aku xlarat dah. nk exam final dh ni, mls nk buat konflik antarabangsa kt sni..buat susah aku n buang masa je...better stdy drpd dok pikir sal hgpa2 ni..

caw dulu...~#~

Tuesday, October 5, 2010

keserabutan yang agak melampau....


what to do...as a student, we're always busy with assignment, assignment and another assignment. it was a routine.. huh!! but i'm tired already. help me...~huhuhu~

for now, i still have 4 assignment running, a take home quiz and 2 journal to finished. this will make me crazy..oops!! almost forgotten, i'm also waiting for our turn to present the slide of 'Pentadbiran Alam Sekitar'..oh God...

the 4 assignment is ;

1) METODOLOGI PENYEDIAAN PELAN PEMBANGUNAN
2) POLITIK PEMBANGUNAN
3) PEMBIAYAAN PROJEK
4) URBANISASI DAN INDUSTRIALISASI

the very best things is all of it will be submit next week. that is mean, im gonna 'berkampung' kat bilik all the time....except going to classes. wow!! i'm gonna be a great student after this..hahahaah

IT WAS CALLED AS TEKANAN JIWA DAN PERASAN YANG TERLAMPAU....

well dear, your final exam is already come nearer. it will start on 8 nov, 15 nov, 23 nov, 24 nov, 27 nov and the last one is on 28 nov. and after that u'll take a long rest and sleep which is take almost 1 month and a few days. u'll come back to campus on 1 Jan 2011.

wish me luck then...CHAIYOK2!!

Sunday, October 3, 2010

the S - H - A - W - L

erm...sejak dua menjak ni i dah berjinak2 dengan shawl. start from semester kedua saya kat kampus, saya sudah mula mengenali shawl...saja nak try2 pakai. tengok ramai juga kengkawan yang dah pakai so, why not i try juga kan..bukan slalu ...=)

bila dah try, suka lah pula pakai shawl kn..erm...memang payah bila dah jadik camni. so makin bertambah2 lah my shawl collection...i minat green colour tapi my 1st shawl is not green. i pun heran. maybe sebab takut2 lagi nak beli kan so i beli black+white pnya shawl. colour selamat orang kata..natural, bleh pakai dengan kaler pa skalipun kn...

here, ada beberapa gmbar i'm wearing shawl..
this one, im wearing plain blue shawl..but i love another one shawl..of cause green...my favourite one..the most yg i sayang...
ni yg paling cntik and paling i sayang setakat ni...for now, i dah ada almost 20pc of shawl. kira nk tambah lagi tu tpi slow2 la..nti mak i membebel cz i pantang nmpak shawl yg cntik sikit, pasti i akan beli on the dot juga...masalah jg tu hehehe..byk dah lari budget ke shawl ni ja...hehehe

Friday, October 1, 2010

perjalanan yang cukup membosankan... part 2 (final)

macam drama plak main part2 cmni...

erm actually malas nk smbung the story but then i have no idea what to post so just continue where it end before...dot...dot...dot...

flight i sampai ke KL around 11PM..so i guess this is the boring time i have to face because i'm alone..my brother is not around because he is in Kedah finish his AidilFitri holiday at his friend's house..pity him xdapat balik beraya with us..

first of all, i have to find the best port to stay because i want to continue my "sleeping time" yg telah di disturb tadi..dalam hati, " harap2 lah ada kerusi kosong kat depan tu. xkan aku nak duk atas lantai simen yg sejuk membawa maut ni..." selepas mandapat port, i susun lah elok2 my bags.. time tu bru nk terfikir, knplah aku bawa beg banyak sgt.susah nak tinggal.dah la balik sorang2..xpe lah, dah terlajak, dah sampai pun..its ok.now i want to sleep, (again)...=P

ntah aku bangun yg ke berapa kali sebab xselesa.sakit pinggang dowh tidur dalam kedaan duduk ni..leher pun macam nak tercabut.belasah lah, mata aku xtahan mengantuk...actually, tidur sementara my cousin Morina datang nak ambik makanan dia yg dia kirim dgn mak dia dari sabah. dia ni tengah sarat pregnant so ntah apa2 lah yg dia berkenan nak telan so ada la beberapa makanan yg dia 'order' dari sabah. aku jadi postwomen yg xbergaji lah buat sementara waktu..xpa, untuk org pregnant ni, byk pahala membantu kn..hik3...

dia kata nak datang around 1AM. rumah dia xjauh mana pun, kat serdang je pun. so dia pun sampai xlama lepas tu. aku terkejut jg tengok dia bawa perut yang dah besar tu. aku ingatkan kecil lagi perut dia..erm, xlama lagi aku dapat anak buah baru la..
lepas bercerita sekejap, dia minta izin balik. ye la kita faham ibu mengandung xbaik sangat keluar pagi2 buta macam tu. so its ok. and i'm alone again..."Bye Mor. Jalan baik2. kirim salam kat hubby u and family mentua ko k..daa". next time i datang umah u k...

now i'm waiting for Check-in kul 5AM to Alor Setar. huh terasa betapa lamanya masa nak berlalu masa ni..bukan apa, nak g 'ladies' kot..tapi beg tu xberani nak tinggal. walaupun rasanya xde la berharga sangat yang dibawa tu tapi barang kesayangan banyak kot...(especially, my laptop yg tengah meragam rosak tu...). rosak2 pun i bawa juga ke hulur ke hilir.

after check-in kul 5AM tu, terasa terlepas beban sikit. aku dah free sikit nak berjalan. so boleh la p bilik air.yeah!! tu yg penting dulu..after this i'm going to eat. HUNGRY!!! tapi lapar2 pun i belasah KFC juga. dah xtau nak makan apa. actually quite boring with KFC but xde pilihan sgt. McD?? ok jg but i xselalu p McD so xtau nak order apa. kalau ada my sis huda and my Bro wan ok la. dorang ni memang hantu McD. so, faham2 lah kalau dah balik sorang2 tu yerk, KFC pun KFC lah.. belasah je la pa yang ada.xkan nak memilih lagi..xsempat2 kot. aku dah kebulur..

well, at last.....KFC juga yg kena serang kan..what to do....i bukan jenis memilih sangat pun..i jenis telan semua..tengok saiz la bro...hek3...

selepas mengenyangkan diri, i pun pergi window shopping...niat nak cari novel melayu, tpi xde plak.yg bertimbun tu novel org putih. xminat sangat lah..kalau kat KLIA tu ada banyak la juga novel melayu. aku dah boring tahap petala kelapan ni....(wah...ayat pnjam dalam novel HLOVATE tu...) sorry pnjam ayt novel u..xper kot kan...at least, kalau ada novel i xboring la sgt. novel satu2nya benda yang boleh buat i duduk diam xberkutik... see, ayt pun dah ayt novel...

but, hampehnya kedai buku ni..xde 1pun yg terdetik di hati nak beli. novel BI banyak tpi nti la bila balik sabah baru belli, because teringat my sis Liza yang hantu novel BI. boleh belikan dia 1 2 novel..lastly, i ambik keputusan untuk menjalankan my favourite programme iaitu "duduk melepak melihat ragam orang ramai"...yeah!! sometimes its quite fun jg. duduk sesaje and tengok orang lain. banyak ragam manusia di dunia ni.apatah lagi kat Airport coz dah mix dengan malaysian + foreigner...memang best. boleh buat aku senyum + ketawa sendiri. but terfikir juga, kalaulah ada orang yg do the same like i was, and dia tengok kite yg gelakkan org lain, xke kita turut digelakkan?? xmustahil..so berpada2 juga lah nak gelakkan org pun hik3...

lastly, sampai turn i utk fly..xsabar pulak nak jumpa family angkat kat perlis. terasa xsabar jumpa kak intan coz dengar kata she got a very big prob. tp i jer lambat tau.xpe, sampai nti kite korek cerita dgn dia...flight ke alor setar selama 55minit sangat xmemboring kan...because....

this is my first time ever, i langsung xtidur sepanjang flight tu.why?? sebab i got camera on my hand...hehehe itupun kamera yg di'balas' from my sis Huda...(setelah pujuk memujuk dijalankan...)susah jg nak pnjam ni..kak Huda siap offer lagi nak pinjam la ni ka atau nti dia bg duit utk beli sendirian berhad punya...?? lama gak arr aku fikir, but then bila nak bg duit tu yg xcnfirm so i bawa dulu la hik3...cian kak aku..tapi apa2 pun thanks kak bgi pinjam..

sepanjang flight tu mmg i xtidur sebab sibuk nak tangkap gmbar. nasib baik duk tepi tingkap dapat juga nak ambik gambar kat luar. n paling bersyukur xde org duk sebelah aku..xde la i nak segan sgt kn..cuma kt hjg sebelah tu ada sorang pompuan.its ok pompuan jer pun...xmalu lah..lgipun dia tidur memanjang. nk bawa berkenalan pn xmnyempat. duduk jer, dia terus tidur..bahaya gak ar manusia ni..hik3...

antara gmbar i ambik time kat atas kapal...dataran awan yang memukau mata...like it!!

lepas selamat landing kat Lapangan Terbang Kepala Batas, Alor Setar Kedah. i take taxi to kangar.kat sana my sweet kak intan akan tggu. so igtkan murah naik taxi..nak pitam dengar akak yg jaga kaunter tu bagitau harga nak bayar tiket taxi..."RM65 ye dik. ke pekan Kangar kan??" aku dengan muka terkejut beruk time tu ternganga..."RM65?". aku terus tanya time tu juga, ada x pengangkutan lain nak ke kangar? gelengan akak tu menyedihkan aku...nasib baik my father instinct kuat. dia bagi duit lebih. katanya in-case ada masalah i ade duit nak guna. betul2 lah kan. nasib baik ada duit dalam tangan kalu x, xke menangis aku time tu xdapat balik. lepas tu baru la faham, patutla mahal sebab teksi khas utk airport memang macam tu. xpernah la murah kot..

aku takut sebenarnya naik teksi...bukan takut apa, berhati2 je..mana tau kn.hari kita mana kita tau. banyak sangat dah kes melibatkan pemandu teksi. menggeletar juga la kepala lutut nak naik teksi sorang2 ke kangar tu tapi xpe..insyaALLAH xde pape kot. dalam hati, doa mmg banyak arr yang terucap time tu..takut kot..perjalanan jauh kot, kalau dekat tu xkisah la sgt.dah la tempat org, klu sesat pun xtau nak jalan kt mana.

tapi pakcik teksi tu buat i cuak kot. siap bawa lalu jalan short-cut. ALLAH, aku dah cuak kot time tu. duduk kat belakang tu dah xduduk diam dah. pandang sekeliling semacam jer.takut la dia bawa kite lari ke mana2 kan. aku baru terfikir abag aku kat kedah time tu..aku apa lagi, kol lah mesej la abg aku tu.takut kot...cover sgt2 dah tu...hehehe..

tapi ALLAh selamatkan aku. aku selamat sampai juga kat pekan kangar. Thanks pakcik, sorry ek coz salah sangka yg pakcik xbaik. nak buat cmne, jadi org pompuan mmg lah kena jdi prejudis sikit hik3...alhamdulillah juga la..xlama lepas tu kak intan datang mai ambik aku kat stesen teksi.

bersyukur sesangat bila dah nampak kak intan. selagi dia xmai mmg aku xduduk diam. takut lah jalan sorang2.sebelum ni jadi manja, nak juga kena ambik kat airport..hehehe...padan muka hang najwa..

erm..lastly...tersangat lah lega bila sampai umah kak intan, i boleh rehatkan diri yang dah kepenatan menahan ketakutan hanya untuk sampai ke kangar..perlu lebih berdikari ni..ni last sem abg aku kat KL. kak Huda plak dah lama habis. nanti xde dah sesape nak teman aku ke mana2. xpe la..

i balik hari tu 16sept. xsempat nak sambut merdeka kat sabah.kelas buka 18hb.so i pn lepak la kat umah kak intan untuk beberapa hari tu..best juga la..kerja i ialah menghabiskan 2buah novel. yeah..

kak intan hantar balik bukit kachi pada petang 18hb sept dengan ditemani mak and alia. kak chik xikit coz dia p hspital teman kwn dia masuk wad.xpe la..ada mak and alia pun dah ok lah tu..
sampai kachi i akan berdepan dengan rutin seperti biasa as a student kn..so apa lagi.faham2 aja lah...hehehe...

the end...huhuhu