friendship never end..

pembuka bicara

Friday, October 1, 2010

perjalanan yang cukup membosankan... part 2 (final)

macam drama plak main part2 cmni...

erm actually malas nk smbung the story but then i have no idea what to post so just continue where it end before...dot...dot...dot...

flight i sampai ke KL around 11PM..so i guess this is the boring time i have to face because i'm alone..my brother is not around because he is in Kedah finish his AidilFitri holiday at his friend's house..pity him xdapat balik beraya with us..

first of all, i have to find the best port to stay because i want to continue my "sleeping time" yg telah di disturb tadi..dalam hati, " harap2 lah ada kerusi kosong kat depan tu. xkan aku nak duk atas lantai simen yg sejuk membawa maut ni..." selepas mandapat port, i susun lah elok2 my bags.. time tu bru nk terfikir, knplah aku bawa beg banyak sgt.susah nak tinggal.dah la balik sorang2..xpe lah, dah terlajak, dah sampai pun..its ok.now i want to sleep, (again)...=P

ntah aku bangun yg ke berapa kali sebab xselesa.sakit pinggang dowh tidur dalam kedaan duduk ni..leher pun macam nak tercabut.belasah lah, mata aku xtahan mengantuk...actually, tidur sementara my cousin Morina datang nak ambik makanan dia yg dia kirim dgn mak dia dari sabah. dia ni tengah sarat pregnant so ntah apa2 lah yg dia berkenan nak telan so ada la beberapa makanan yg dia 'order' dari sabah. aku jadi postwomen yg xbergaji lah buat sementara waktu..xpa, untuk org pregnant ni, byk pahala membantu kn..hik3...

dia kata nak datang around 1AM. rumah dia xjauh mana pun, kat serdang je pun. so dia pun sampai xlama lepas tu. aku terkejut jg tengok dia bawa perut yang dah besar tu. aku ingatkan kecil lagi perut dia..erm, xlama lagi aku dapat anak buah baru la..
lepas bercerita sekejap, dia minta izin balik. ye la kita faham ibu mengandung xbaik sangat keluar pagi2 buta macam tu. so its ok. and i'm alone again..."Bye Mor. Jalan baik2. kirim salam kat hubby u and family mentua ko k..daa". next time i datang umah u k...

now i'm waiting for Check-in kul 5AM to Alor Setar. huh terasa betapa lamanya masa nak berlalu masa ni..bukan apa, nak g 'ladies' kot..tapi beg tu xberani nak tinggal. walaupun rasanya xde la berharga sangat yang dibawa tu tapi barang kesayangan banyak kot...(especially, my laptop yg tengah meragam rosak tu...). rosak2 pun i bawa juga ke hulur ke hilir.

after check-in kul 5AM tu, terasa terlepas beban sikit. aku dah free sikit nak berjalan. so boleh la p bilik air.yeah!! tu yg penting dulu..after this i'm going to eat. HUNGRY!!! tapi lapar2 pun i belasah KFC juga. dah xtau nak makan apa. actually quite boring with KFC but xde pilihan sgt. McD?? ok jg but i xselalu p McD so xtau nak order apa. kalau ada my sis huda and my Bro wan ok la. dorang ni memang hantu McD. so, faham2 lah kalau dah balik sorang2 tu yerk, KFC pun KFC lah.. belasah je la pa yang ada.xkan nak memilih lagi..xsempat2 kot. aku dah kebulur..

well, at last.....KFC juga yg kena serang kan..what to do....i bukan jenis memilih sangat pun..i jenis telan semua..tengok saiz la bro...hek3...

selepas mengenyangkan diri, i pun pergi window shopping...niat nak cari novel melayu, tpi xde plak.yg bertimbun tu novel org putih. xminat sangat lah..kalau kat KLIA tu ada banyak la juga novel melayu. aku dah boring tahap petala kelapan ni....(wah...ayat pnjam dalam novel HLOVATE tu...) sorry pnjam ayt novel u..xper kot kan...at least, kalau ada novel i xboring la sgt. novel satu2nya benda yang boleh buat i duduk diam xberkutik... see, ayt pun dah ayt novel...

but, hampehnya kedai buku ni..xde 1pun yg terdetik di hati nak beli. novel BI banyak tpi nti la bila balik sabah baru belli, because teringat my sis Liza yang hantu novel BI. boleh belikan dia 1 2 novel..lastly, i ambik keputusan untuk menjalankan my favourite programme iaitu "duduk melepak melihat ragam orang ramai"...yeah!! sometimes its quite fun jg. duduk sesaje and tengok orang lain. banyak ragam manusia di dunia ni.apatah lagi kat Airport coz dah mix dengan malaysian + foreigner...memang best. boleh buat aku senyum + ketawa sendiri. but terfikir juga, kalaulah ada orang yg do the same like i was, and dia tengok kite yg gelakkan org lain, xke kita turut digelakkan?? xmustahil..so berpada2 juga lah nak gelakkan org pun hik3...

lastly, sampai turn i utk fly..xsabar pulak nak jumpa family angkat kat perlis. terasa xsabar jumpa kak intan coz dengar kata she got a very big prob. tp i jer lambat tau.xpe, sampai nti kite korek cerita dgn dia...flight ke alor setar selama 55minit sangat xmemboring kan...because....

this is my first time ever, i langsung xtidur sepanjang flight tu.why?? sebab i got camera on my hand...hehehe itupun kamera yg di'balas' from my sis Huda...(setelah pujuk memujuk dijalankan...)susah jg nak pnjam ni..kak Huda siap offer lagi nak pinjam la ni ka atau nti dia bg duit utk beli sendirian berhad punya...?? lama gak arr aku fikir, but then bila nak bg duit tu yg xcnfirm so i bawa dulu la hik3...cian kak aku..tapi apa2 pun thanks kak bgi pinjam..

sepanjang flight tu mmg i xtidur sebab sibuk nak tangkap gmbar. nasib baik duk tepi tingkap dapat juga nak ambik gambar kat luar. n paling bersyukur xde org duk sebelah aku..xde la i nak segan sgt kn..cuma kt hjg sebelah tu ada sorang pompuan.its ok pompuan jer pun...xmalu lah..lgipun dia tidur memanjang. nk bawa berkenalan pn xmnyempat. duduk jer, dia terus tidur..bahaya gak ar manusia ni..hik3...

antara gmbar i ambik time kat atas kapal...dataran awan yang memukau mata...like it!!

lepas selamat landing kat Lapangan Terbang Kepala Batas, Alor Setar Kedah. i take taxi to kangar.kat sana my sweet kak intan akan tggu. so igtkan murah naik taxi..nak pitam dengar akak yg jaga kaunter tu bagitau harga nak bayar tiket taxi..."RM65 ye dik. ke pekan Kangar kan??" aku dengan muka terkejut beruk time tu ternganga..."RM65?". aku terus tanya time tu juga, ada x pengangkutan lain nak ke kangar? gelengan akak tu menyedihkan aku...nasib baik my father instinct kuat. dia bagi duit lebih. katanya in-case ada masalah i ade duit nak guna. betul2 lah kan. nasib baik ada duit dalam tangan kalu x, xke menangis aku time tu xdapat balik. lepas tu baru la faham, patutla mahal sebab teksi khas utk airport memang macam tu. xpernah la murah kot..

aku takut sebenarnya naik teksi...bukan takut apa, berhati2 je..mana tau kn.hari kita mana kita tau. banyak sangat dah kes melibatkan pemandu teksi. menggeletar juga la kepala lutut nak naik teksi sorang2 ke kangar tu tapi xpe..insyaALLAH xde pape kot. dalam hati, doa mmg banyak arr yang terucap time tu..takut kot..perjalanan jauh kot, kalau dekat tu xkisah la sgt.dah la tempat org, klu sesat pun xtau nak jalan kt mana.

tapi pakcik teksi tu buat i cuak kot. siap bawa lalu jalan short-cut. ALLAH, aku dah cuak kot time tu. duduk kat belakang tu dah xduduk diam dah. pandang sekeliling semacam jer.takut la dia bawa kite lari ke mana2 kan. aku baru terfikir abag aku kat kedah time tu..aku apa lagi, kol lah mesej la abg aku tu.takut kot...cover sgt2 dah tu...hehehe..

tapi ALLAh selamatkan aku. aku selamat sampai juga kat pekan kangar. Thanks pakcik, sorry ek coz salah sangka yg pakcik xbaik. nak buat cmne, jadi org pompuan mmg lah kena jdi prejudis sikit hik3...alhamdulillah juga la..xlama lepas tu kak intan datang mai ambik aku kat stesen teksi.

bersyukur sesangat bila dah nampak kak intan. selagi dia xmai mmg aku xduduk diam. takut lah jalan sorang2.sebelum ni jadi manja, nak juga kena ambik kat airport..hehehe...padan muka hang najwa..

erm..lastly...tersangat lah lega bila sampai umah kak intan, i boleh rehatkan diri yang dah kepenatan menahan ketakutan hanya untuk sampai ke kangar..perlu lebih berdikari ni..ni last sem abg aku kat KL. kak Huda plak dah lama habis. nanti xde dah sesape nak teman aku ke mana2. xpe la..

i balik hari tu 16sept. xsempat nak sambut merdeka kat sabah.kelas buka 18hb.so i pn lepak la kat umah kak intan untuk beberapa hari tu..best juga la..kerja i ialah menghabiskan 2buah novel. yeah..

kak intan hantar balik bukit kachi pada petang 18hb sept dengan ditemani mak and alia. kak chik xikit coz dia p hspital teman kwn dia masuk wad.xpe la..ada mak and alia pun dah ok lah tu..
sampai kachi i akan berdepan dengan rutin seperti biasa as a student kn..so apa lagi.faham2 aja lah...hehehe...

the end...huhuhu


0 sharing is caring,caring is loving: