friendship never end..

pembuka bicara

Saturday, October 23, 2010

Sukan Siswi 22.10.2010

penatnya malam tadi...sabar aje lah...

start dari lepas maghrib lagi puteri-puteri DPP Bank rakyat ini bersemangat tunggu kat Cafe konon nak naik bas awal sikit, nak ke stadium lah katakan.kononnye wakil pertandingan senam erobik ni punyalah bersemangat kan...tapi, sebab bas tu lambat sangat sampai, semangat yang pada mulanya agak berkobar-kobar, semakin pudar dimamah masa..(wah,ayat..xbleh blah...) lama kelamaan, semua pun duduk lah melepak kat tepi2 pokok bunga sambil tangkap gambar...

lama sangat xsampai2 juga bas tu...semua pun dah bising kot sebab takut xsempat nak masuk padang.lastly,something unexpected happen. bas yang datang nak kutip kitorang sebiji aje? what the heck ni...agak-agak lah kan nak mengangkut almost 100 students hanya dengan sebiji bas tu aje?biar betul..and i told the 'pakcik bas'..."pakcik, kami ni nak pergi bersenam pakcik.utamakan keselamatn. bukan nak pi ikut done je..."

seriously,kitorang sgan nak naik bas tu bukan sebab malu berhimpit ramai2..xkisah punnak berhimpit, semua pun siswi.siswnye xade..so no hal sangat la..tapi apa yang dirisaukan ialah takut bas tu terbalik masa selekoh ke apa2 coz terlebih muatan..tapi, akhirnya nak xnakkami terpaksa juga naik. TAWAKKAL ILLALLAH...

well,semua sedang menanti ketibaan siswi DPPBANK RAKYAT.masa nak sampai tu tengok semua orang dah get readykat tengah padang..warghhhhhh!!! malu dowh, lambat. ni semua bas punya pasal. sepa ntah yang incharge part pengangkutan..siap la..dia yang bertanggungjawab.

kami sampai aj,memang sah dapat perhatian ramai. dah la baju sikit punya cantik colour biru+oren lagi tu..colourbank rakyat lah katakan..tapi yangpalin xbestnya baju tukena bagi balik dengan alasan dan sebab pengetua DPP xmau biasakan student dengan budaya 'baju subsidi'. ciss..sikit punya taik hidung masin kan. kalau bukan sebab baju, jangan harap la dapat hantar penyertaan senam erobik ni..percaya lah cakap saya. orangnak join pun sebab dapat baju free lah kononnye..kenangan tu yang penting, bukan sebab baju tu cantik or mahal.xper la..ambikla balik.baju reject jer kot..

sangat kelam kabut kot time tu..masuk2 je terus buat line nak ready bersenam..sempat plak berselisih dengan kawan sekelas (fauzan)..rupanya dia pengarah projek sukan siswi ni..cehh, awat xhabaq...patut la dia mai.sepatutnya dia xmai xpa sebab sukan untuk sisiwi ja..

erm..memang agak memenatkan juga aktiviti ni. dah lama xbersenam,malam2 pula ni..heran betul.xpernah dibuat orang. uum je yang buat....ingatkan lepas habis senaan tu boleh la balik, rupanya sambung lagi tengok pertandingan 'cheer-leading'..ntah apa2 lah kan..tahniah la kepada yang menang. yang xmenang, cuba lagi. walhal, dpp kami xhantar wakil pon..nak buat camne, pengetua baru tu ustaz2 sikit. so xmen la join sukan yang menjolok mata camtu..buat segan dpp je..

lepas tu ada lagi la pula persembahan nyanyian daripada artis budaya uum. ntah sape ntah, memang xkenal la..tapi, so far..sedap la juga kan dia nyanyi..lepas bergambar ramai2 kejap, kami pun blah.

naik2 je bas, pck bas tengah dok membebel. dalam hati ' lah, orang tuani dok membebel apa lagi lah..?' risik punya risik, rupanya pengetua p sound dia pasal bawa bas full sangat. ambek hang. tok kami dah marah dah kan. tu la sape suh duk angkut ramai sangat. tapi xboleh juga salahkan pck tu 100%. dia ikut arahan orang atasan dia je.. orang atasan ni la yang sengkek sikit. cian kt pck tu.. sedih sesangat kot dia. sampai tersedu2 bawa bas. sabaq na pck..xpa, tuhan tau pck xsalah. =)

sampai kat dpp,kami apalagi...terus kembali ke bilik masing2 dan tanpa berfikir panjang terus baling kasut ntah ke mana2 kan, yang pasti badan dah penat and lenguh2 so nak baring and.....ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzz...

0 sharing is caring,caring is loving: