friendship never end..

pembuka bicara

Friday, October 8, 2010

Sukarnya....

....untuk menahan nafsu amarah...

really, sangat2 lah susah untuk saya menahan nafsu amarah saya terhadap orang lain. actually, itu bukan diri najwa yang sebenar. seorang gadis yang bernama 'najwa' sebenarnya seorang yang lebih senang untuk menyatakan semua isi hatinya kepada umum. ie ; bila saya rasa kurang senang dengan sesuatu perkara, saya suka cakap direct. dari i simpan, buat pekasam dalam hati, lama2 saya yang makan hati sorang2...

kenapa tiba2 bercakap soal hati and marah??

sebab i tengah sakit hati lah. sebab??

1) ada seseorang yang mengganggu my privacy kat FB. excuse me, hello u sape nak sibuk2 kat FB i. sampai nak rosakkan pwd i tu sdh lebih kot...kang aku rosakkan fb hg baru u tau langit tu tggi rendah. apa igt aku ni cetek IT sangat ker.. i boleh jer klu i nak...i je yg malas nk berperang dunia ke3..but, i bg peluang kt u. 1x lagi u buat, hg siap la..mmg hg tggu nk mkn penangan kaki aku la tu jwbnya..aku mmg xckp byk dah lepas ni..

2) ni makhluk mana lah yang datang menyemak kat bilik aku ni. klu duk sekejap tu i xkisah la sgt, masalahnya u dah duduk almost 12hour a day kt bililk i u tau x? boleh rasa tak betapa menyampahnya aku dgn muka2 korang?? i pun need privacy juga. dah lah duk lama, buat bising plak tu...xsedar diri langsung la masyarakat la ni. nak sound xfhm bahasa. nak kata bodoh, masuk u ambik degree plak tu. nak kata muda sgt g, dah nk tua dah umuq tu..apa pnya komuniti la ni..nama je biasa dah duk bilik mcm hostel yg share2 dgn org..3tahun duk kt poli ambik dip, hgpa xbljq ke bnda2 kemanusiaan cmni? jgn sampai aku yg kena ajq plak, nti hg xsempat nk grad lah klu aku yg dok ajq hgpa ilmu kemanusiaan ni..

kwn sorg ni pun xpndai lah nk bg kwn2 hgpa tu fhm..dah kwn hg, hg la yg bg fhm klu depa xfhm cheq oi..klu nak aku yg tlg fhmkan boleh je, tpi kena brsabaq byk la sebab aku nk bg penumbuk sekali sorg satu...supaya lps ni xdok buat hal dah...

aku geram sungguhla kt hgpa ni.. umoq tua bgka dah. tpi xpndai nk hormat org. tp nk kite pggil dia akak. ada hati la plak..klu sekadar beza beberapa bulan je, toksah la.buat penat aku ja...

buat masa ni, itu je la aku nk marah ni...nak marah terus aku xlarat dah. nk exam final dh ni, mls nk buat konflik antarabangsa kt sni..buat susah aku n buang masa je...better stdy drpd dok pikir sal hgpa2 ni..

caw dulu...~#~

1 sharing is caring,caring is loving:

Ipa said...

juwa2..bawa sabah bh geng..tp kalu aku, aku p antam,ampas2 n pulas2 tu..hahaha...
bek2 ko geng:-)