friendship never end..

pembuka bicara

Sunday, November 28, 2010

~ ish...ish...ish.... ~

tuhan saja yang tahu macam mana tensionnya aku pagi2 ni...
dah lah otak tengah tepu menghafal ilmu, petang nanti nk exam paper Falsafah pula lagi...

tapi...

punya la juga 'sandi', awal2 pagi lagi mood spoilt betul...ntah makhluk mana ntah yang buat hal kat 'dobi' tadi..cis betul lah...aku dahlah bangun pagi dengan mood sikit punya chantek, dengan penuh harapan nak settle down semua baju2 yg belum bercuci tu sebelum nak gerak pergi exam. sampai kat dobi, hullamak....sedap mata memandang sedap lagi hati membebel tengok apa yg terpampang di depan mata....sekali lagi...CISSSSSSS!!!!!

2 perkara yg aku nampak time ni...

1) ini xkisah sangat lagi sebab sure2 la aku tau kucing ni xde toilet so suka hati mak bapak dia la dia nak buang kat mana pun 'benda' tu.sedia maklum dah dia xsehebat garfield..tapi sedap punya port dia pilih..kaw2 betul, kat sink pula tu..tolong la meow...banyak lagi tempat lain sayang selain ni...

2) yg ke-2 ni la yg paling aku xtahan sungguh la..sah2 kerja manusia ni..ni ke kerja manusia yg Allah ciptakan dengan otak supaya bijak dan pandai berfikir tidak seperti kucing tadi???
aku dah geram ni..sesedap rasa oren je kan makhluk tuhan ni memuntahkan isi perutnya di tempat ni...aku nak basuh baju la mangkuk...Ya Ilahi, agak2 la bro..bro? sori silap, bila masa plak ade kaum adam kat floor aku kan..semula, agak2 la kak...haiyooo..aku nak basuh baju pun jadi masalah...menyampah betul la manusia yg xbertamadun macam ni..dah besar panjang kot, xkan benda kecik macam ni xdapat nak handle lagi...ish3 betul2 la..

tapi nak buat macam mana kan..memang ada juga la manusia spesies macam ni kat alam ni lagi..apasal spesies ni tak terhapus2 lagi..menyusahkan orang lain betul la..nak tak nak terpaksa lah juga aku jadi 'makcik cleaner' sekejap hanya sebab nak buang & bersihkan benda2 ni..aku yg tadinya nak menjimatkan masa terus terkubur niat bila terpaksa settle benda ni. sape ntah la punya kerja pergi muntah dalam ni. muntah tu xsalah, yg salahnya dia x bersihkan, nak aku backhand je manusia macam ni tau..xkan lah nak jirus sikit pun xlarat..xpe la. nak marah pun, mood marah aku dah berlalu, kira dah baik dah ni hik3...so anggap la aku buat khidmat masyarakat macam kat PLKN dulu..so ada juga la pahala aku dapat kan..(dosa membebel xtentu tadi cmne? ignore3 ha3..)

erm...semua dah okay. baju dah settle down, jemuran dah berisi, myself pun dah calm down so nothing to get worries lah..im fine thanks...huk3...
tapi 1 hal lagi yg xsettle...my perut still empty belum berisi..L.A.P.A.R!!!!

kejap lagi la nak pi isi..
~ wish me luck today for my dev. phil paper ~
~ see you ~

p/s : suddenly, some1 text me yesterday. the unexpected person text me just to say 'Good Luck'
is there anything tht he want to settle down??? curious me..=P

2 sharing is caring,caring is loving:

Ipa said...

sepa lh tu? utk semua yg ko tulis tu...hahaha..yg paling best d blkg tu..hihi

Najwa_Nie said...

uik geng? belakang mana plak ni?