friendship never end..

pembuka bicara

Thursday, November 11, 2010

kadangkala...

kadang-kadang saya sedar saya sebenarnya sememangnya berlaku dan bercakap kasar dengan sesetengah orang. walaupun sebenarnya saya rasa saya sudah cukup berlembut dengan orang. bukan sebab saya memang kasar atau nakal or what ever people called it tapi mungkin ada orang yang terlalu lembut hati so, when i'm being that kind of me orang akan kata saya cengih and so on. i can accept that. saya sudah lali dengan segala bagai gelaran yang macam tu. dari saya kecil hingga saya sebesar ini saya masih dengar gelaran dan panggilan yang sama. mulut orang kita tak mampu tutup. kalau mulut taper-ware lain lah. so apa yang mampu adalah keeps my mouth shut a.k.a silent.


its okay la. as long as saya tak mencederakan anak orang, saya boleh kata la saya ni tak la teruk sangat kan.tak pernah ada pun lagi kawan rapat saya yang mati dibuli, mati disepak dan segala bagai yang sewaktu dengannya. yang meninggal sebab kemalangan tu memang ada. tapi yang atas sebab saya sendiri, memang tak pernah berlaku lagi.

tapi sebenarnya, yang mana kawan saya yang label saya garang or cengih tu sebenarnya belum menjadi kawan saya yang sebenarnya dalam erti kata lain dia tak faham saya betul-betul lagi. kalau nak tau saya macam mana, kena tunggu akan ada kawan saya yang menjawab, "Najwa? dia garang? xla. sebenarnya dia tu gila-gila sikit je..." jawapan yang ni for sure kawan sejati. sebab jawapan dia memang sebiji macam jawapan kakak saya. so that means dia memang mengenali saya yang sebenarnya. itu pun memang sah kawan yang dah lama sangat kenal pun belum tentu jawab macam tu. tapi untuk 1st perceptions its okay. kesilapan itu dimaafkan..

setakat ni hanya 2 orang saja yang boleh faham saya betul-betul yakni dorang tau nak handle saya. bila saya mengamuk,bila saya marah, bila saya sakit hati tahap nak telan manusia, bila saya merajuk, bila saya sedih, bila saya tension dan segala bagai rasa yang lain.

mereka yang bertuah tu MM dan FS.

MM tu si buah hati pengarang jantung saya. that Y saya terima dia menjadi penghibur hati ketika lara dan penjadi pengarang serta pemilik hati saya... sebab dia sangat memahami. dia tau apa yang saya suka, yang saya benci. apa yang boleh buat saya ketawa, apa yang boleh ubah mood saya 360 darjah sekali gus. dia sangat kenal hati saya. walaupun kadang-kadang kami 'berperang' lah juga macam couples yang lain tapi dia tidak mungkin meleret-leret sampai berbulan lamanya. rasanya 2minggu pun tak pernah cukup. sebab dia tau mengambil hati.

kadang-kadang saya sedar saya sangat selfish bila bersama dengan dia sebab saya tau dia tetap akan bagi saya menang walau apa pun yang berlaku. walaupun dah sah2 saya kalah atau saya salah sekalipun dia memang tetap akan bagi saya yang menang. pasal tu saya sayang dia sangat-sangat. saya faham dia terlalu manjakan saya tapi bila saya tegur, apa yang keluar dari mulut dia, "tak pa la.bagi nie menang pun bie dapat habuan sama. tengok nie senyum tu jadilah. bukan dapat apa pun kalau nak bertekak sampai tak cukup hari tu. bie mau bila nie ada dengan bie, biarlah nie sentiasa senyum. bukan nak menangis or bad mood segala..." saya sangat tersentuh hati bila dia dah mula bercakap lembut macam tu. saya yang tengah merajuk pun terus kelam diam tak berbahasa la gamaknya. thanks sayang u make my day beautifull everytimes we met.

tentang si FS tu pula. saya malas nak ulas lebih2. nanti dia bangga diri. tapi dia memang kawan yang sangat baik. walaupun kami kenal tak de la lama sangat tapi dia cukup baik sebagai seorang kawan. kalau saya tengah ada masalah, tak kira la small ke big dia tetap ada. sebab dengan dia je la pun tempat saya mengadu segala-galanya. nak memaki pun dengan dia, nak ketawa pun dengan dia juga apalagi kalau bab nak mengenakan orang, sah2 la dengan dia. kepala hotak dia tu pun bukannya lurus sangat. tapi cukup lah sekadar dia ada sentiasa bila saya memerlukan seorang teman tempat meluahkan rasa hati. dia faham apa yang buat saya marah, hepi dan segala bagai. memang dia lebih kurang je dengan MM kesayangan saya tu tapi dalam konteks yang lain lah. kasih seorang kekasih dan kasih seorang kawan kan ke jauh bezanya tu...=)

tapi apa-apa pun, saya lebih berterima kasih kepada ALLAH kerana dialah yang menganugerahkan saya orang2 yang hebat cenggitu dalam hidup saya. walaupun MM tu belum tentu menjadi milik saya yang abadi saya cuma mampu berdoa, harapnya biarlah dia yang akan menjadi milik saya dan memiliki saya di dunia. (di akhirat tak tau lagi. kalau saya mampu bersaing dengan jutaan bidadari di syurga tu..insyaALLAH saya bboleh berdamping dengannya) tapi untuk insan yang bergelar FS, dia boleh saja menjadi kawan sejati saya di dunia mahupun di akhirat. sebab dia perempuan juga. tiada halangan langsung hubungan kita FS okay!!

thanks Allah for give them to me.. they made my world colourfull. saya dapat belajar banyak benda hanya dari MM dan FS ni.walaupun yang lain ada, i put 2 of u a step after all my family members. i love both of u so much..

~ semoga hubungan kita diberkati oleh-Nya~

5 sharing is caring,caring is loving:

Ipa said...

aku sakit jiwa bila kuar tu FS..
Huhuhu..rasa terharu ada juga bh..mau bangga diri? tu Paling banyak!!hihihi..
1st impresion? "puya sumbung budak ni!!"hahaha..
aku pun bbrpa hr lps trckp dgn kawan..aku ada kawan nama dia Najwa Syahida,aku nda knl lama tp kami boleh stick together smpai skrg..aku knl dlm thn 2007..kami mcm sdh knl lama...
love u too...

Najwa_Nie said...

knp lah ni blog xbulih like2 mcm facebook ar...hahaha

iya? sumbung pun sumbung la..janji rock..!!!yeah!!

nah..baru kita tau ar..yg sumbung tu la siok kn hahaha...

tu la pun tau..cmna ntah boleh jd gini..

p/s* aku sdh agak ko bgga bah hahahaha....

Ipa said...

aku mmg mcm tu...hihi..
kuasa tuhan, jodoh kawan kita nda taw mcm mn kan...
"Give thousand chances to your enemy to become your friend but do not give a single chance to your friend to become your Enemy.."

Najwa_Nie said...

itu la pal..sdh ketentuan ilahi kan...

Ipa said...

terimalh saya seadanya..ambil ko ayat skema jwpn stpm 2008..haha..teda2 bh..
ko post tu ayat d wall aku pun ada..rajin2 lh round..khikhikhi