friendship never end..

pembuka bicara

Saturday, November 6, 2010

~terkandas-mangsa banjir~

Bila UUM mengumumkan bahawa final exam ditangguhkan. dalam hati memanjatkan doa yang sikit punya tinggi agar flight ke sabah tak terjejas. but then,im checking my portal to see my new exam schedule. SAH!! my flight terjejas. actually im counting to fly back to sabah on 29Nov tapi sebab semua problem ni datang berduyun2, my exam postponed to 12Dis..SHIT!!!! makin lama lah aku duk sini..menyampah gila..

not to blame UUM or anybody because semua ni bencana alam kan. so that i'll take it easily. but, who gonna pay my ticket? saya bukan dari golongan orang berada yang boleh dengan sesenang lenangnya burn my ticket and buy the new one..

what to do..semuanya berserah kepada ALLAH yg esa...

and noe, i'm stuck here.for now, i still have friend with me aina and aisyah. ain is already balik kampung.well org rumah dekat je so anytime boleh blah. so sikit masa lagi mungkin will be alone here. tomorrow aina and aisyah nak balik. sorang ke kuantan and sorang lagi ke penang. so as a sabahan, faham2 aje la..duk kachi diam2 ok..!!

its ok then. i boleh je hidup.as long as bekalan mkanan ada i boleh je.melainkan bekalan makanan tu habis naya la aku. plan nak balik rumah family angkat kat perlis xtau jadi ke tidak sebab tanya kak intan hari tu dorang banjir teruk juga so for this time, stay kachi happily..fuhh hipokrit!

sangat jeles tengok semua orang nak balik rumah tapi nak buat macam mana. faham2 je la kan. kalau org penang and kuantan pun dah macam nak menangis xdapat balik,inikan saya yg duk oversea ni...muka toya je slamber gilerz depan kawan2 dalam hati,fuhh taik kucing betul la..nak menangis aku kol my mum few days before. yg paling xboleh blah, my mum siap tnya lagi, "adik kena hanyut banjir ker x ni?"..cis pn pnya soalan mum aku bgi..klu dah hanyut xdenyer nk post blog mak...lagipun kachi ni ats bukit kot.double bukit lagi...bukit kachi and bukit Blok H huhuhu..

kepada kawan2 yg nak balik, hopefully korang berjaya and selamat sampai ke rumah. doakan aku kat sini tenang aman dan damai sejahtera.

2 sharing is caring,caring is loving:

Ipa said...

paling sedih ini post..tggl jauh2 d oversea kuling ko kawan..hihihi..mcm aku ckp ituu rezeki kn..hihi..
wish u best of luck...bt2 lucky jak bh..

Najwa_Nie said...

hahaha..sedih la sgt kn..hahah yes,i'm a very lucky person actually..=D