friendship never end..

pembuka bicara

Friday, December 23, 2011

| esok dan lusa |

Salam...

erm...nampaknya xramai penghuni Kachi Hills kali ni..
ramai juga yang balik kampung..sambut Krismas kot hehehe...
oops...lupa plak, roomate saya pun balik rupanya..hehehe
termasuk jg la 2org member yg balik kg..
sorang tu sebab abg dia nak buat majlis..mmg sah kena balik...
yg sorg tu mmg niat nak smbut krismas kot..
as usual, kalau ramai yg balik, wifi jadi 'boleh tahan' laju juga..

good, pulang kampung la hgpa semua. senang aku nak guna wifi..=D

ermmm...

nampaknya esok, classmate masa form 6 dulu nak melangsungkan perkahwinan..
wish her good luck, congratulation and happy marriage life..
maaf xdpt nak dtg, tgh duk jauh kat seberang laut ni..xmampu nak bertandang..

and lusa plak, 'they' are going to hntar rmbgan merisik ke rumah..
ngeh3..korang wat la pa yg patut..orgnya xde kat umah..
xboleh balik lagi..hopefully, everything will be fine..
hyung, noona..doajusaeyo..cheongmalyo..

org yg kt sini ni pun deugun2 dah, yg kat rumah pun apa kurangnya..
semoga semua berjalan lancar seperti yg dirancang..
semoga ALLAH memberkati niat suci kita ~AMIN~

Monday, December 19, 2011

| bertarung dengan assignment dan monyetz |

Salam..
fuhh, sibuk2 dgn assignment pun tetap ada masa nak menjengah ke sini..hehehe

......larii......

ni kes hari tu la ni..dah lah busy buat assignment sampai tengah malam,
xsempat siap dah kena main kejar2 dengan monyet2tan yg tetiba turun padang buat rondaan.
buat terkejut dan sakit jantung kami je..kisahnya mcm niii....=)

kami berlima kononnya nak stay-up all nite nak siapkan assignment and slide pembentangan..
kami yg sedang best cari video yg boleh dijadikan sebagai bahan pembentangan mula melencong ke video lain yg lawak2 yg bertimbun kat youtube tu..jam dah menunjukkan jam3 pgi. masa tengah best layan video tu, tetiba datang monyet bergayut kat tepi tingkap..mau kami xmenjerit lima org? rasanya 1hostel dengar kot paduan suara harmoni kami ber5 time tu..hehehe

mula2 cool lagi, tetiba yg sorang member ni p sergah monyet tu, dgn niat nak menghalau la tu..tapi,bila monyet tu terjun masuk bilik rehat tu sambil tunjuk taring dia sambil buat gaya ala2 nak kejar + baham kitorang..mau kami xbertempiaran lari selamatkan diri..giler punya monyet..apekehal dia nak mengamuk pagi2 buta ni ntah..

dah macam tu, mana nak smbung study lg. kami tutup lampu, packing barang2 laptop semua dalam gelap tu mcm pencuri. tp bila dah siap packing, kami xdpt nak keluar lah pula..semua pintu keluar kena block dengan monyet..rasa dah macam tawanan perang dah..kami tunggu juga la dlm beberapa minit, lepas tu blah pecut masuk bilik member..tunggu masa lengang sikit baru nak balik blok masing2..tapi monyet betul2 mengamuk malam tu, kami xdapat balik bilik, jadilah anak angkat kat bilik kawan kejap..esok pagi baru balik bilik..mujur esoknya cuti..maunya x..sah aku burn sedap je kelas pg tu..

moral of the story...: aku pun xtau..masing2 lah pikir ikut sedap rasa hati masing2 k..hehehe

 k see you...nak sambung wat assignment..=)

tapi mata dah macam nak tertutup..warghhh!!!

Wednesday, December 14, 2011

| Majlis Makan Malam Kebudayaan 1 Malaysia |

Salam...

hehehe, sebenarnya benda ni dah lepas cuma xberkesempatan nak update on blog and upload those pics yg boleh dikongsikan bersama..=) [halal lah noh, lambat sikit pun..hehehe..]

actually, bukan jadi pengarah projek pun, just tolong2 member so, jadilah dia si Najwa ni AJK Makanan yg telah di'transfer'kan kepada AJK Aktiviti sebab ada group lain yg join venture. then group tu plak yg take-over my part jadi penjaga makanan..so saya jadilah penjaga manusia plak untuk pastikan flow majlis berjalan lancar selancar yg boleh..=)

overall, semua pun ok..kalau ada yg ter'spoilt' tu pun kira halal je la sebab mana ada majlis perfect sangat kan, paling kurang pun ada terkurang sana sini sikit..=)

malas nak cakap panjang..
scroll down please..=)


 here we go, the VVIP..
from left : Lalan [ the Pres. of BDM courses], Daus [ the Pengarah Projek ],
Cik Nurly [ the one who rasmi the majlis ], 
yg tengah serve air tu Miss Hawa [ the MPP yg sentiasa menyokong kami ],
and the last one Mr. Bahar [ the MPP juga yg rajin turun padang ]


this is one of the best malam tu..under theme of fashion show 
[ kononnya hehhe..]
fashion show gabungan tradisional + moden 
[walaupun guna news paper tu hehehe]
those models kami rembat dengan notis 3hari punya kontrak tu..
thanks a lot to those junior yg sanggup menjadi model 1malam kami..=)

+- : 3 jelitawan yg kat tengah tu pakai baju tradisional sabah and sarawak. the one at the left is sarawakian custom [ kalau xsilap], but the other two is for sure sabahan custom.


here we go the pereka fesyen and the pengurus model hehehe..
the pereka fesyen is the one at the left [forgot already his name]
 but the other one is my junior who become the pengurus model 
[sebab kami kenal dia lah, di jadi mangsa sekejap]


here we go the Sabahans wearing Kadazan Dusun traditional custom..=)


haa.. yg ni plak model news paper yg baru saja ditubuhkan malam tu hehehe..
kreatif sangat2 kot budak yg reka baju ni..semangat aku tengok malam tu, siap jatuh rahang lagi..
takjub sekejap..hehehe


persembahan yg comel malam tu..from those juniors..
siap guna lagu jepun lagi tu..semangat betul..
sah2 budak2 ni peminat filem jepun-korea ni..hehehe


hahaha, saja kepilkan juga gambar ni..this is the one and only pics saya malam tu..
tu pun xsempat nak tengok cam tu..sibuk tengok benda apa ntah..hehehehe..
di sebelah saya tu Margaret of Ibanese from Sarawak..


sebenarnya ada banyak lagi pics tapi xlarat nak meng'upload with these slow wifi..xmampu and xsanggup nak menunggu dah..hehehe..

malam tu ada banyak lagi persembahan yg dipersembahkan tapi xdapat lagi pics tu dari juru2 camera yg sangat xbertauliah pada malam tu..tunggu dulu lah...kalau dah ada nti kita tolong kongsikan juga..=)

orite, siap utk masa ni..daa..see u later ^^

thanks for ur time ^^

Sunday, December 11, 2011

| i need a sleep too, so please..|

salam..

awal bagun hari ni..="(

tapi, rasa nak tidur lagi..
agak-agak boleh x kalau nak burn kelas kul 8 nanti..?

today, i feels very tired..why?

just because of editing those assignment la..

honestly, i hate group assignment very much..
even though its good for us [ yala, ramai org kerja boleh jd sikit kan].. but then..
kalau group member macam haram je buat kerja, malas aku nak bergantung harap..
kita je wat kerja bagai nak mamposs..tapi dia boleh jer wat 'xde-ape'..

kureng tak kureng manusia jenis macam tu..xde kesedaran sivik langsung-langsung kot..

bila org suruh hantar esok lusa, esok-lusa tu juga la baru nak gerak jari nak buat semua benda..
mana nak siap..dah tu hantar kul 3/4 pagi..
hello!!, make it clear k, i need my sleep too..
suka hati hantar kul berapa, igt aku xpandai nak tidur ke??
ni la benda paling aku malas dalam dunia ni bila jadi group leader..

dah tu, kalu wifi speed sedap je xpe la juga, ni..nak buka email pun la..haaaiii..
sempat tidur 2/3 jam lagi baru berjaya..
tu xkira lagi manusia yg xpandai sent email..wujud g kat muka bumi ni..penat nak layan..
aku bagi email lain, dia sent lain..sure xsampai..

CLEAR kot email aku bagi through SMS..pun xpaham-paham juga..
xtau la wehh..
xmampu nak nolong dah...

please la k guys..aku tolong hangpa, hangpa tolong la aku pula..
nak jadi group leader bukan senang..so, wat la perangai tu elok2..
kita pun dah besar panjang semua, xpayah lah nak dibebel lagi..
esok lusa dah nak g praktikum bagai, tapi perangai x ubah2 juga..
so tolong la k..

nak berjaya biar sama-sama..
xwujud la aci buat hal sendiri,
so please, later on, jgn buat lagi na..ceq pun tau penat..
ceq bukan robot guys, ceq manusia biasa macam hangpa juga..
so please k..

ends for now..need some sleep..

~ see ya..~

Friday, December 9, 2011

| K A M I |




| phone call |

Assalamualaikum...

hari ni rasa berapi2 sikit dgn panggilan call from my youngest sis kat Sabah yg boleh dikira sebagai xpenting..

but, i appreciate her 'semangat' kewartawanan + minah kepohnya..kekeke..

Adik : Salam kak, watpe?

Kakak : Awal pagi gini, cuti plak, sure la akak tido..pehal?

Adik : Akak mesti xbaca paper lagi ni kan??

Kakak : Ofcoz la, bangun pun xlagi, nak dapat mana paper bagai..pehal ni sebenarnya?

Adik : Lahhhhh..akak xtau ke member akak si Kak F**** masuk paper?

Kakak : Masuk paper? knp dgn dia? accident ke?

[si kakak dah mula cuak, rasa mengantuk dah mulai hilang]

Adik : Hishhh..xla, dia jadi cover paper metro bahagian puteri metro..
 
Kakak : [ciss, wat suspen aku je]...lah, itu je ke..? akak ingat tadi kot benda penting sangat la..xpe la, bgs la dia masuk paper..fames apa..so, wat?

Adik : hishh, akak ni langsung xsemangat la..org dah citer gila2 bersemangat coz tgk member akak masuk paper kot...xke sikit punya bangga..

Kakak : lah, nak bangga apanya..bukan akak dapat apa kalau dia masuk paper pun..

Adik : Ye la..tapi kan kak....[diam sekejap] dia masuk paper free-hair kot..siap pakai legging lagi tu..malu la kalau kawan2 lama nampak.ex-smka kot..

Kakak : hah...tau pun..lagi nak suh akak bangga ke? akak dah lama tau dia free-hair dah skrg..ntah, suka hati dorang lah..masing2 dah besar, xkan akak nak buat leteran macam waktu jd pngawas disiplin kat skolah dulu lg kot..pandai2 dia la fikir mna yg baik utk dia..akak pun xperfect, xbleh nk betulkan org lain, xlayak..

Adik : tp bukan kt fb dia pakai tudung ke kak?

Kakak : mmg la, kat fb dia still pakai lg..ramai dah la member akak ex-smka dulu mcm tu..

Adik : ermmm, betul jg..masing2 la kan kak..ok la kak, sori kacau akak tido..hehehe..sambung tido3..lgpun akak cuti kan..=)

Kakak : ko watpe ni? xkeje ke hari ni? nak suh org tido, mcm xtau je akak xbleh nak tido kalau dah kena gerak camni kan..

Adik : ha'ah..kat ofis la ni..sampai td trs baca paper..tu yg nampak and kol akak terus tu.. hehehe tau2, k la kak, nak sambung wat keje..sori ganggu..bye kak, salam..=)

Kakak : orite, keje elok2..jgn dok gayut je..nanti duit xhalal tu..ok bye, salam..

klik..conversation ends...

itulah dia dialog bersama adik sebentar tadi..just to make sure that i know about the news..haiyoo sis, xpntg kot..tp xpe la...layan la dia punya xcited kejap..hehehe

but, seyesly, sejak dua menjak ni 3 minggu berturut2 juga la aku dapat phone call sebab benda yg sama..sebab member masuk paper..yg sorang tu, aku mmg tengok sendiri paper tu depan mata..yg lagi dua org tu dpt call dri kawan2 juga..

yg bestnya, semua masuk paper yg sama...METRO...lawak siot jer..senang je kot nak masuk paper skg..kawan aku yg 2 org tu siap jd cover lagi..dunia2..

aku pun xdpt nak tgk paper tu sebab rsanya xsama kot kndungan paper utk semenanjung dgn sabah punya so, xpe la..adik aku dah tlg tgkkan bg pihak akak dia hehehe..

lupa plak nak tnya, masuk paper sebab apa..xkan semata2 jd cover kot, msti ada sebab..xpe la, hebat dah kot kwn2 aku skrg..kot jd best-student kt U masing2..hehehe

orite, ends of melalut thing for dis time..see u...^^

> salam <

Wednesday, December 7, 2011

| pre-pendaftaran praktikum |

Assalamualaikum w.b.t..

wah..bila dah mula attend something like praktikum tu baru mula terasa diri dah tua..hehehe

fuhh..pergi taklimat pre-register semalam..dok cangok la kat sana beberapa jam dgr talk..
dah tengok prakticum cities dah..fuhh kampung halaman xde..so kena g kampung org lak la..hehehe
kena minta dua je so maybe i choose Kota Kinabalu And W/P Labuan je la nji..kira dekat la tu..

kena kat W/P Labuan, haaahh..mkn coklat lah aku hari2..dah murah..

tapi, yg paling memeningkan pale tu part nak cari company tu, haiyooo..
nak pilih yg cmne ntah..harap2 everything is ok la..xnak lah ada masalah bagai..wat sakit pale hotak aje...

pape pun, lagi 1sem dah nak habis blajar..xlama mana pun duk sini rupanya..
lagi sem depan je lagi, pastu blah g praktikum..dtg balik g hntr report n konvo je..

dah terasa rindu la plak kat U ni hehehe..[lum pape lagi dah sodehh..]

doakan kejayaan kami yer..=)

semoga semuanya dipermudahan oleh ALLAH..AMIN..

see you..\(^.^)/

Friday, December 2, 2011

| same boat different cabin |

based on the title, FYI itu ayat pinjam daripada Hlovate punya novel...

sekali lagi....novel...once more...novel...

lagi-lagi novel kan..memang xde cite lain la kau Juju..[ do i care ? ]

nak dijadikan cerita apa yg sama apa yg berbeza tu..actually i refer to me and my roomate who just doing the same thing just in diff condition..[entah betul ke x ayt aku...blasah je]

sesape yg masuk bilik 15H 214 mesti geleng pale je..

tengok orang kat sebelah kiri (sebab saya duk belah kanan..hehehe) dia seyes je kot study gila punya paper finance..klu xtau fuhh, puji melangit la dia study kott..aku buat aci xnampak je dia study..dalam hati, struggle gilo roomate aku..segan aku..2 3 saat berlalu, tetiba terhambur gelak sakan org yg kiri tu, lipat pale kalih nak tengok, hape yg lawak sgt, kot note finance dia ada wat lawak ke? rupanya..cehh..depan sikit pd lect-note dia, lappy terpasang cantik je buka movie BOF korean yg hangat mangat tu..boleh ke mcm tu...

boleh je kalau nak..ilmu dia masuk cara lain kot..hehehe

jap lg dia tgk aku plak..yg sorang ni pun same je kot..buku dipengang sikit punya tebal... tengok teliti...fokus sikit...zoom in..cehh....novel kot.. pastu, duk baca lak depan lappy juga [mmg lappy tu buah hati pengarang jantung la tu]..lappy lak buka FB 24jam/7 hari seminggu..

wifi uni ~ for sure...

tapi to make clear, that novels bukan calang-calang punya k..bukan mushy lovey dovey tangkap cintan cintun punya..actually it based on skema muslim, so pengisian tu ttp ada, xde la kosong sekosong2nya..ada input di sana..=)

nak di buat hot issue, budak 2 ekoq ni katenye ada midterm yg x lepas lagi..dengar citer assignment pun sama tinggi dengan gunung jerai..and the very big thing is..lagi sebulan nak exam final sem..apa cer ni? berabuk je xbuat pape..

go!! go!!! go!!!

study..buat semak je kat sini..

me : yela2..babai..

:: live well or come hell :: i choose..8-\

p/s : note to roomate: knp la blog ni xleh nak tag ko..hehehe
my hunny bunny fatiha fa, FYI, dlm smggu ni jak aku da 2 novels Hlovate which is Versus + 5 Tahun 5 Bulan...jgn jeles yunk..=)


Thursday, December 1, 2011

| muntah hijau |

salam alaik..

knp??

muka sentap je??

hehehe, xde kaitan pun dgn muntah hijau (apatah lagi muntah-muntahan) ~ jadi2 la merepek cik najwa...~

sengal je kan..tulah padahnya bila assignment dah datang menimpa berbilion2 banyaknya..sampai palehotaak pun dah xmampu nak terletak di tempat yang sepatutnya.. bak kata SAYA, melainkan fokus logik dah tidak berada di tempatnya..

lagi nak merapu..fuhh..

ekceli, sedang menyusun nafas (w/pun tengah duk menaip pape-ntah ni) untuk meneruskan perjuangan assignment yang masih memerlukan kehadiran jari-jemari pencetus minda dan tinta..~aisehh...~

penat dowh..

badan penat xkisah sangat lgi, otak penat yang susah tu..xmampu nak nanggung-nyer..

betul2 la assignment ni boleh buat aku heartless betul..c-yes..ciss btl..

sampai mandi berterbangan, makan aci skip aje..minum sempat x sempat je..

time2 ni lah baru manusia macam aku ni pandai nak menghargai masa..terokk bebenor..

but, lastly, siap juga barang 1 tu..tu pun kira baru one of those yg still lg bertimbun tu..

makaih, boleh mereng aku jalan sat g..

but then, Alhamdulillah..berkat kesabaran di dada, He gave me a lot of spirit..

jum ~ teruskan membuat assignment yg lain tu..~

chaw

aja2 hwaiting!!  P(^.^)/

Friday, November 11, 2011

11.11.11

Erm....nampaknya semua orang ribut bercakap tentang tarikh hari ini..
saya pun nak buka cerita juga la ni..bukan apa, saja nak menabur pendapat...
bila orang kata 11.11.11 ni tarikh yang awesome...ok, saya setuju la juga...
tapi jangan dilupa yang tarikh 20.11.2011 jauh lebih hebat lagi rasanya..dan satu lagi tarikh yg tidak kurang hebatnya ialah 11.12.13..amacam ok tak...??

so, ada apa pada 11.11.11 melainkan birthday orang-orang je pun...=) chill la..

sampai adalah yang sampai nak bergaduh hanya kerana no ni jak..hadooooi..susah la manusia ni..dah kalau no tu no juga lah kan...cakap sampai bergaduh camna pun tetap takkan merubah apa2..

so, to kak cik and my friend Peyio a.k.a Sofian yang birthday hari ni wish you happy birthday...=)

Monday, October 24, 2011

mid-term break

Assalamualaikum w.b.t...

  • fuhh..rasa beban assignment semakin berat lah pula..[tapi sempat lagi update blog tu.xboleh blah...hehehe]. banyak sangat lah pula assignment yg minta submit date yg sama..adooiii...cuti pun macam xcuti jg la maknanya..assignment bertimbun2..
  • rasa jealous la pula tengok member2 busy packing barang nak balik kampung sempena mid-term break ni..cuti 2 minggu kot, lama juga tu..sedap juga kalau dapat balik kampung..tapi agak2 la nak ulang alik balik sabah kan..mau xkering pocket money camtu..=P 
  • kalau tiket murah semurah2nya tu xpa la juga, ni...ulang alik jak sudah telan dekat seribu..buat habis duit PTPTN aku tu jak la..duit tempat bergantung tu pun atas ehsan PTPTN juga...hutang juga tu..aigoo..
  • wawawa=(..sedihnya..apsal lah dapat study hujung dunia ni..sure boleh menangis dengar takbir raya nanti ni..duk sorang2 plak dalam bilik..roomate pun balik KL..harap2lah ada juga jiran2 yg xbalik..kalau paras-mate xda, blok-mate ada pun jadi lah..xda la gerun sangat..blok pun duk kat hujung dunia juga ni..ngaa....MAKKK!!!
  • cool babe, dah takdir ko study kat sini, chill la!!..[Ya ALLAH ya tuhanku, terima kasih sebab bagi rezeki saya sambung study kat sini...AMIN~]
  • nampak gayanya, cuti ni saya kena masak sendiri lah jawabnya..bukan b4 ni malas nak masak [padahal mmg xde brg2 utk masak pun, brg haram hostel tu..] tapi sebab cuti ni cafe pun tutup.so nak makan pa kalau xmasak kan..kalau tutup sehari dua xpa jugak, ni nak 2 minggu, sempat kebulur kot..- terpaksa pinjam peralatan memasak member2 yg balik kg..thanks kawan2..=D- terpaksa juga la langgar peraturan asrama utk 2minguu cuti ni..kekeke-
  • semoga cuti 2 minggu ini akan saya manfaatkan sebaik mungkin utk siapkan semua tugasan dan assignment yg hampir menjadi bukit tu..AMIN~
p/s* sebenarnya, boleh je balik kangar cuti ni tapi xnak lah susahkan kak intan nak ambik kat sini lagi..lagi pun nak online payah pula bila dah kat sana tu..nanti xsiap pula assignmnet, satu hal plak lagi..so better duk sini  ni je, xpe la berkampung dengan beruk-kera untuk seminggu dua ni..=P

to my sweet adik angkat, Iqa [yg baru saja berangkat balik ke Penang pagi tadi, dan hanya sempat menjadi adik-kakak angkat selama 3 hari, selamat hari raya aidiladha, insyaALLAH ada masa free akak datang Penang ok..good luck STPM yg xlama lagi ni..dapat UMS nti, jgn lupa koling2 akak tau..]

kepada member2 yang akan bercuti dan yang sedang bercuti [@fatiha fa], jaga diri baik2..yang dalam perjalanan tu, hati2. selamat sampai ke destinasi masing2..selamat menyambut perayaan Deepavali to all my Indian friends and Selamat Hari Raya AidilAdha to all my muslim friends..=) ~ love you all guys ~

special thanks to; ---> all my family members, di mana jua anda berada. big hug and kisses from me [ yg jauh di perantauan..=P]

location : meja study bilik 15H 214, DPP Bank Rakyat =D

 

Thursday, October 13, 2011

Berita Gumbira

Assalamualaikum w.b.t..

wahh..terasa lamanya jari tidak menaip di ruangan ini.. 
hari ni, awal pagi kepala rasa pening2 lalat sikit sebab xcukup tidur kot malam tadi..malam tadi berperang menyiapkan asignment SIA..aigoo, semangat kot..awalnya kitorang dapat assignment..org lain masih duk enjoy senag lenang lagi..
tapi xpe la, at least satu dah lepas kan..hehehe..


tapi hari ni dapat berita baek punya!!!...
saya bakal menjadi mak cik untuk kali yg ke-3..huahuahua..
ceh hepi mcam dapat ank sndri la plak kan..huhu..
tapi serius, rasa gumbira la pula bila dpt tau my sister sedang mengandung ank ke3..


sikit masa lagi, insyaALLAH, andai panjang umur dan murah rezeki..
saya pula yang akan melangsungkan majlis pertunangan awal tahun depan..
doakan saya..heheheh..AMIN...

Thursday, September 22, 2011

Again and Again..=)

come back..huahuahua..

selama almost 2 weeks memulakan semester baru ni, baru hari ni menjenguk blog terchenta..
sedang menyusun langkah untuk memulakan peperangan yg baru..hopefully, semester ni akan jauh lebih baik dari semester sebelumnya..=)

dengan bertemankan jadual yg 'yo-yo-oo' aje..agak kepenatan untuk meneruskan hari-hari lain yang bakal tiba..hehehe..i'm truely super exhausted on sunday,tuesday and wednesday.. chincha nae..fuhh.. but then, u still have to go on babe..this is your final year..

p(^.^)q hwaiting!!!

wish me luck everybody..=)
haengbok haseyo..

nae...chalgayo...=)

Thursday, August 25, 2011

aku telah kembali...

Alhamdulillah...
setelah lebih 3 bulan aku meninggalkan jejak di blog ini, akhirnya aku telah kembali ke track asal..memang betul2 bercuti aku kali ini..hehehe

fuh, cuti ni rasa xcukup bila ada saja kerja yg menyapa minta diselesaikan..tapi itu lebih baik dari duduk goyang kaki kat rumah..mau xmembebel mak aku nanti..kekeke..sorry ma..

okay, sempena ramadhan yg hampir habis ni, rasa2nya macam masih sempat untuk aku menyampaikan ucapan yg dah hampir nak basi iaitu " Selamat Berpuasa" kepada semua, everyone...and sempena syawal yg macam dah terasa2 bahang kedatangannya ni, sekali lagi aku nak mengucapkan juga bakal " selamat menyambut hari raya" juga kepada semua..hehehe
(wish tu terlalu lewat dan terlebih awal nampaknya....) tapi daripada xwish langsung lagi teruk rasanya..hehehe..xpe..xkisah pun..janji ada...=)

sementara muslimin dan muslimat yg lain menghitung hari raya, saya ikut sekali menghitung hari nak berlepas kembali ke tanah sintok yg terchenta...adoi...xpe-xpe, tinggal setahun aje lagi nak duk sintok tu pun..pejam celik je dah nak habis...hehehe

pape pun, see ya everyone..hope to see u again and again...=)

salam...


Monday, May 9, 2011

addicted =)

i.was.addicted..to....2PM members..
a famous Korean group singer..
especially, Nichkhun..
i think i'm getting worst now..
OMG!!!

after watching their variety shows..
Star King, Idol Army, Win-Win etc..
last but not least..the most favourite show We Got Married..
i love watching the Khuntoria Couple..
which is Nichkhun (2PM) & Victoria (f(x)
giler cute nak mampos couple ni..


cute!!...

Sunday, May 1, 2011

aku rindu...=)

Assalamualaikum w.b.t...
wahh, fisrt entry for this month..
today is cuti Hari Pekerja..

today...now...
nothing special..just..miss something from KB..
something like...

:: Soto Kota Belud [sedap gila] ::
:: NesLo by adik kesayangan saya Myro [pekat,padat,meletopp]
:: rindu my love [ sepa ntah..hahaha] ::
:: rindu hana + hanafi yg cute [my sweet anak buah] ::
:: rindu outing together with my siblings ::
:: rindu playing badminton with my brother + my father ::
:: rindu melepak with my BFF Fatiha Fa [nama fb lagi hehehe] ::
:: rindu masakan my mum ::
:: rindu laksa ummi, my aunt ::
:: rindu mo drive..!!! [paling xbleh blah hahaha] ::

rindunya..
sabar2..xsampai sebulan lagi puas lah duduk KB..
xsabar tunggu my cuti 4bulan..giler lama..

tenanglah wahai hati..
fokus on your study fisrt, lagi seminggu nak exam yunk...
~ tiada yg benar melainkan yang benar2 belaka ~
[hahahah..xbleh blah..]

Tuesday, April 26, 2011

teringin....=)

Assalamualaikum w.b.t...

tiba-tiba hari ni teringin nak tengok movie2 lama...
contohnya..

rindunya nak tengok cerita ni...
tengok masa kecik2 dulu masa sekolah rendah lagi kot...
tapi memang best...lebih2 lagi kalau Robin Williams yg berlakon..

 yg ni pun best juga ni...
suma cerita2 masa kecik2 dulu best je..
teringin sangat nak tengok semula tapi xlarat dah nak mendownload..
sakit jantung nak tenat dak memory lappy ni hahaha..

xpe, save2 dulu..t dah burn ke DVD sume boleh download lagi..kehkehkeh..

~ Happy Time ~
\(^-^)/

Monday, April 25, 2011

jadual exam dan jadual kuliah sem depan...

Assalamualaikum w.b.t...

fuhh, jadual exam final sem ni dah keluar..
alhamdulillah, sempat kot bernafas..gap boleh tahan juga ni..

jadual exam final sem 4..

terbaek tak? gap macam nampak ok..
kira sedap juga la mata memandang..xde la macam sem2 sebelum ni..
asyik berderet je, xsempat nak bernafas kan..hehehe
alhamdulillah...
nak tengok jadual kuliah sem depan x? yg tu lagi terbaek...hehehe=)


tengoklah sendiri...
betapa padatnya jadual..
nak buat camna, dah memang xde paper kita yg ditawarkan pd hari isnin/khamis.
giler penat la nanti kan..
xpe2, cuti 4 bulan ni adalah cuti membuat persediaan jasmani dan rohani utk menempuh dugaan kuliah sem depan ahaks...hehehe

sama2 lah kita mendoakan yg terbaik utk diri ini..=)
~ AMEEN ~

Sunday, April 24, 2011

menunaikan janji semalam..=)

hari ni nak menunaikan janji semalam..
janji nak upload gambar sukuum petang kelmarin..

alololo...tomeynyew....hehehehe..
padan lah dgn acara pun..
janji dah tertunai kan..
hehehe, sorry ek, bkn kedekut nak tunjuk gambo tpi mmg da sebijik ni aje pun..
ni pun sesat ntah ke camera cheQ Som mana ntah..hehehe
ok see you..
bye-bye..

Saturday, April 23, 2011

tercipta utk siapa??

Assalamualaikum w.b.t...
hello readers...

malam2 ni tiba2 tersayat hati..
tersedih jiwa..terkorban raga..
amboi..sedap giler bahasa yang digunakan..hehehe
malam ni terdetik hati nak berbicara tentang tulang..
bukan tulang sebarang tulang, tapi tulang yg diciptakan oleh tuhan kepada pemiliknya..

" kaum hawa diciptakan dari tulang rusuk kiri kaum adam "

maknanya, walau apa yg berlaku, kaum hawa pasti akan berpasangan dengan kaum adam. tuhan  ciptakan umatnya berpasang-pasangan. sesiapa yg melanggar ketentuan itu maka mereka dianggap telah melanggar hukum tuhan. (betulkan saya jika ada yg tersalah/ penambahan sekiranya ada yang terkuraang). 

bila saya fikir2 kembali, tulang rusuk pastinya ada banyak bukan. bukan 1 sahaja. so tidak hairanlah bila wujudnya 'poligami' dalam konteks kehidupan..

saya juga seorang yg terbuka dalam menghadapi ketentuan itu..tidak kisah jika diduakan sebab ia adalah kehidupan yg perlu diharungi.tapi, apa yg menjadi 'kisah' adalah kejujuran dan keadilan kaum adam dalam menangani masalah tersebut.

sebentar tadi, saya terkesima setelah membaca post seorang sahabat kepada seseorang yg cukup 'rapat' dihati saya. sahabat (female) itu tiba2 buat post di wall tu dengan menyenaraikan beberapa nama perempuan yg cukup dikenali (almost all of them). apakah motif itu?? untuk memporak perandakan hubungan org lain? atau saja mengaibkan sahabat sendiri?? masalahnya, perlukah semua tu?

inilah masalah mulut sorang wanita (bukan semua wanita). tidak berfikir sebelum berkata2. langsung tidak berfikir sama ada kata2/ ayat2 itu akan mengundang bencana di masa akan datang ataupun tidak..bukan nak menipu tapi mengurangkan dosa bergaduh yg boleh mnyebabkan individu lain mendapat dosa memaki pula..

terus terdetik dihati pada saat itu..
adakah wanita diciptakan untuk berkongsi dengan org lain ??
adakah saya tergolong dalam kelompok itu..??
mungkin YA dan mungkin juga TIDAK...

biarkan persoalan itu tergantung begitu..
takdir tuhan akan menentukan segalanya..
apa yg pasti, saya mendambakan kejujuran seorang adam..
because, i'm tired of your own drama..

p/s : siapa pun dia, saya berhak tahu. siapa pun pilihan anda saya antara org yg perlu tahu.. sebab nama saya tersenarai antara mereka..saya hanya perlukan keputusannya. 
"SAYA HANYA PERLUKAN KEJUJURAN DARIPADA ANDA"

Majlis Anugerah Sukuum 2010/2011

Assalamualaikum w.b.t..

Alhamdulillah...
selesai sudah majlis anugerah tersebut..
event disambut agak besar-besaran juga..
walaupun takla gilang gemilang sangat..hehehe
Dato' Zolkples Embong datang juga ke UUM utk memberikan sokongan..
tahniah dan terima kasih atas komitmen itu..

tempat kejadian..=)

tempat event berlangsung agak luas + besar giler sampai kelihatan yang teramat2lah ketara kekosongan yg xterisi dek atlit2 UUM..even pemenang pun ada yg xmai lagi nak kata apa kan..
xsangka sangat2 UUm akan buat event besar camni utk menghargai penglibatan student dlm bidang sukan. saya pun join SUKUUM hari tu saja suka2 sebab dah lama xbergiat aktif dlm bidang ni..bertahun dah tinggal tup tup menang lah pula..tu pun acara yg xpernah terlintas dan disangka2..acara Merejam lembing?? bila masa ntah saya jadi pandai merejam ni...ter'kebetulan' kot.."because ALLAH will" - alhamdulillah..=)

bertemakan Smart-casual dan ber'back-drop'kan....>>>pic di bawah...

saya suka back-drop itu ye..mantop + meletup gitu..

terkujat saya sekejap sejurus menjejakkan kaki ke dewan tersebut..
alahai, sambutan besar2an giler ni..terasa malu la pula..
sebab tau kita budak2 olahraga sukan padang + trek sure2 je naik pentas sorang2 kena sebut nama..adoi..reramai xleh ke...maunya tersadung atas tu gara2 ter'over' gambra camne??
tapi...alhamdulillah semua berjalan dgn lancar dan xberlaku tersadung dan disadung..kekeke

maaf lah yerk...gambar itu aje la yg termampu diupload sebabnya gambar kite xtau kat camera sape..ada juga la budak laki2 yang ambik tapi ntah, dorang xupload ke FB lagi so kite pun xdapat nak menengoknye..
dah dapat nanti kite upload lah yer..

tahniah kepada budak2 Bank Rakyat yang menang...and a biggest tahniah juga to all budak2 Soccer and Hoki sebab menang besar sekaligus mengangkat nama DPP sebagai juara keseluruhan Liga Super UUM...juga kepada member2 yg menang sukan trek dan padang, abg Ubai, Kuchai, Husna, Farah,Boy and Lee...to my friends geng budak Tenis, Aisyah, Naz and Amy..budak2 Squasy and etc..
sem akan datang main lagi..biar bagi menang dpp kita..aura kesukanan c najwa dah terkeluar tuh..hehehe
ok see yeah..

~ majulah sukan untuk negara ~


Tuesday, April 19, 2011

boleh tahan...=)

Assalamualaikum w.b.t..

hari ini saya nak bercerita tentang,
...A.N.L.E.N.E...
amacam okay tak??
kenapa tiba2 'itu' jadi pilihan hati??
sebab, saya baru je minum menatang tu..
first time in my life, actually..=P
ada sesiapa yang xkenal susu ANLENE tu yg mana satu?
ala Paket kaler hijau tu... / ala yg iklan dia ada Datuk Michelle Yeoh tu..
xdapat juga?? mari kita 'dapat'kan...hehehe


 okay, inilah si Datuk yg cun itu.
see, dia siap boleh ber'kung-fu' bagai lagi..umur dah nak lanjut tu..
tough kan datuk cun kita ni...kita, bila lagi??
 haaa..inilah dia si paket hijau tadi..
sekarang, kenal dah ke siapa ANLENE tu..??
ooopsss...ada perisa coklat erk??? baru tau..
nanti nak cari yg ni pula la..


actually bukan la produk baru pun..lama dah..
minum + try aje xlagi..
so, terkebetulan lah pula roomate saya sem ni penjaga kesihatan yg sangat baik..
so, dia amalkan minum Anlene..
kita pun curious lah juga..sedap sangat ker menatang tu kan..
so, kita pun ikut sekaki join try minum Anlene..
before minum = "agak2 i muntah tak minum air putih ni"? 
-ayat paling xboleh blah sampai ke telinga roomate kita..=)
bukan apa, before ni kita try bagi nenek kita minum, habis semua dia muntahkan isi perut dia..dia kata xsedap..hohohoh..memilih btl..demand x nenek kita..hehehe
after minum = "not bad,x membawa maut pun minum menatang ni.." hehehe


tapi tu xpenting, apa yg paling penting...
kalau i kata i rasa makin sihat sejurus selepas minum tu 'mohong' sangat lah kan..
tapi, seriously sangat mengenyangkan.. (mmglah, dah nama pun minum air kan..)
yes, tapi kenyang yg lain sikit la..bukan kenyang senak tu..
kenyang yg....KENYANG LAH !! (capital letters lagi, sah mmg kenyang sangat2 lah tu)
kenyang yg boleh bertahan lama..
saya xpernah rasa kenyang camni lepas minum air...
cehh, ayat..rupa macam minum air 24jm xberhenti kan..
tapi betul2, badan kita ni dah macam bumi kot..75% air, the rest..jgn tnya..hohoho


so, lepas berjaya menghabiskan 2 gelas Anlene yg agak besar juga...
terus kita berniat dalam hati..
nak amalkan minum anlene juga la..
manatau boleh menyumbang kesihatan yg lebih baik..
sebab mak kita selalu risau,
takut2 nanti kita sakit lagi..padahal anlene tu utk tulang..hehehe
tapi betul la, sejak dua menjak ni saya banyak sakit tulang..
so sebelum menyesal baik kita berusaha utk menjaga kesihatan...betul x..


so, to all members out there..
sesape yg rasa anlene tu utk org2 tua je, moh le kite berubah..=)
tgk pic tadi tu, besar dan cute je ditulis 19-50years...
saya dah terlewat 3 tahun, tapi tetap boleh minum jg...
marilah kita minum anlene beramai2..hehehe
...promote lebih lah pula...
..but no offence...

:: PESANAN PENAJA ::
~ marilah kita sama-sama mengamalkan gaya hidup yang sihat ~


Y(^-^) pEaCe...

Monday, April 18, 2011

malam konsert hari tu..=)

 Juwa (me), Mea, Anies & As 
by Aina
 juwa, mea, ain, anies & as 
by Aina
 me, aina, ain & anies
by Mea
 me, aina, mea & ain
by Anies
mea, me, aina, ain & anies
by Nas (anies's BF)

happy time together...
lagi setahun untuk bersama..
lepas ni susah dah nak jumpa..
masing-masing bertempiaran di muka bumi Malaysia ni..
ada rezeki lebih sikit, mungkin akan ada yang ke luar negeri/negara pula..
kelak, masing-masing dengan kerjaya tersendiri..

pic ni diambil di luar dewan lepas habis tengok konsert malam tu..
best + lawak bila tengok2 pic ni balik..
kalau perasan, semua pakai inai di jari tu..hehehe
trip2 dah kahwin semua..gedixs...hehehe

friends forever..
p/s : sedih sebab aisyah & aini xdapat join masa ni..
kalau x, mesti lagi best..cukup korum..
p/s : mea and me special name..yang lain semua start with 'A'..hehehe terbaek..

luv u all my friends...

Saturday, April 16, 2011

Konsert Simfoni Diraja 2011, UUM

Assalamualaikum...=)

Alhamdulillah, tercapai juga hasrat nak pergi..
itu pun secara kebetulan, ada member bagi tiket free..
hari tu xsempat nak beli dengan couch KO-K..rezeki kot..hehehe


Agak puas hati dengan persembahan malam tu..
terutamanya dari Ana Raffali & Faizal Tahir..
sure best yg amat2...terutama sekali part Faizal nyanyi..
artis budaya uum pun xkurang hebat juga..sedap juga dorang ni nyanyi.
cuma tarian from artis budaya ada yg spoil sikit..nampak berterabur je..

walaupun xdapat nak menikmati konsert itu secara telus..
puas hati la juga kan..
xdapat menikmati dengan baik sebab sibuk nak merakam video masa tu..
member minta tolong so, saya pun merelakan diri untuk menjadi camera women yang xbertauliah on the dot..hehehe

lagi setahun nak habis study baru sempat pergi 1 konsert..
hehehe terbaeknya i..sound like over 'ulat-buku' disitu..
xde la, bukan lah ulat buku sangat pun..
just xde masa and xde mood nak join event camtu..
sekali sekala boleh la..tapi kalau selalu sangat, xlarat den..

apa2 pun, a lot of thanks to Ummi Syafikah, my jiran bilik sebelah yang sudi mendermakan tiket itu kepada beta malam tadi..hehehe..really appreciate it...

p/s : teringin nak tengok Anuar Zain nyanyi live..
tapi, agak2 uum nak jemput x dia datang?? hehehe..mcm mustahil je..DREAMING!!..hohoho..


Thursday, April 14, 2011

berakhir sudah tapi debaran semakin terasa...

Baru sebentar tadi saya menghabiskan kelas Ekonomi Malaysia dan Pengorganisasian Organisasi dengan jayanya..berjaya??? yg itu kita xtau lagi..kena lah tunggu result final exam kuar dalam bulan julai nanti..hehehe

bestnya rasa bila dah habis kelas..xperlu lah nak rushing2 lagi awal pagi minggu depan...baru dua kelas tu je la yang dah tamat tapi yang lain still ada lagi..tapi kira okay lah juga, kurang bebanan kerja dan segala bagai yg sewaktu dengannya...yang pasti, isnin-khamis next week, saya hanya pergi kelas jam2.00pm saja..hehehe..nampak ada aura bahagia x? hehehe..dasar pelajar...teeeettttt....

walau bagaimanapun, saya masih menanti kelas2 yang lain habis pula..hehehe baru rasa tenang nak buat ulangkaji..xde nak pikir nak kena kejar masa masuk kuliah bagai kan..ni kelas direct, habis petang..sampai bilik malas + mengantuk, tidur aje lah jawabnya..tu yg baju yang nak dibasuh pun ikut direct terus tunggu hari jumaat baru cuci sekali..giler bapak banyak tu...hehehe..tapi dah ada masa free ni boleh la relax2 kat bilik..yeah...suke2..

walaupun kelas dah ada yang habis awal..tapi debaran exam pula yang makin terasa ni..fuhh..exam saya start 10 mei 2011..wahh...xlama dah tu..beberapa minggu je lagi...camna ni? agak2 dah cukup ke ilmu didada nak berperang ni? kata nak dean list...cabaran abag saya tu yg buat rasa macam mampu je..he'eleh, confident je kan budak juju ni..hehehe..xpe2 usaha tangga kejayaan, x gitu..

seriously, schedule exam final utk sem ni cantik sangat..
* 10.05.2011 - Pengorganisasian Organisasi
* 12.05.2011 - Kaedah Penyelidikan Sains Sosial
* 14.05.2011 - Pentadbiran perancangan Pembangunan
* 15.05.2011 - Sosiologi Pembangunan
* 20.05.2011 - Process Writing
* 22.05.2011 - Statistik untuk Sains Sosial
* 24.05.2011 - Ekonomi Malaysia

teratur je kan..bestnya tengok..okalah tu..maunya kena macam 3 sem sebelum ni, nak menangis je rasa bila exam 3 paper berderet..xsempat nak bernafas rasanya..alhamdulillah, sem ni punya jadual amat menggumbirakan hati beta..hehehe

tapi yang pasti, seusai exam ekonomi nanti, saya akan get ready untuk keberangkatan beta balik ke tanah air pada malamnya menaiki flight AirAsia jam 9.50PM di Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim Kepala Batas, Alor Setar, Kedah..yeah...nak balik dah..xsabarnya nak bercuti..4bulan kot..

ok deh, lambat balik sikit xpe..lama sangat lagi 4 bulan tu..yang pasti, puasa dan raya tahun ni sangat2 akan dimanfaatkan sebab dua2 buat kat rumah..rindulah pula, nak berbuka puasa bersama kawan2..bersahur sekali..wahhh..sedih2...tapi xpe la..dah dua tahun kami sambut bersama, tahun akhir ni bagi peluang pula buat kat kampung kan..xsalah..bahagianya..

tak sabarnya...cuti ni pasti kerja main dengan anak sedara yang cute tu, hana and hanafi..xpe la, plan nak kerja tu terpaksa ditanguhkan sebab dasar2 dan sebab2 tertentu..antaranya, keperluan dan kepentingan untuk membantu keluarga lebih baik darip[ada mendapat gaji + kesenangan sebab berkerja  tapi keluarga xdapat dibantu..saya lebih rela tolong kakak kat rumah..tak de la nak tension- mention pun..paling2 pun practice masak + kemas rumah je..(eik??? ura2 macam nak kahwin awal lak kan..hahaha) no biggie dear..manatau..AMIN...

ok nak bercerita, panjang sangat lah pula..bukan semua org suka ni..ada yg boring nanti, xnak dah datang menjenguk blog ni hehehe..

so see you guys...love you..

Y(^-^)Y ...peace babe...

confirm!!

tambahan entri untk add-drop subjek..
fuhh, geram sebab tiba2 last2 minit ade plak la kelas yg bertukar masanya..
ni yg membuatkan kami student2 ni terpaksa susun semula subjek yg ada..
dah cukup baik dah jadual asl tetiba berubah lah pulak..

lastly, yg ni yg confirm kot..
masa berfikir2 tentang minor subjek...
antara admin or projek?? akhirnya hatiku sepakat memilih minor projek..
kerja admin best jg cuma xbyk nak gerak sangat la rasanya..
asyik lam ofis je pun xbest jg..
kena kuar sikit baru mantop..kan kan kan..hehehe

so paper utk next sem..masih berat cuma ok la juga..
habis aku kena kuar utk turun buat kerja luar sem depan..
berterbangan la duit..prepared siap2, takut duit xcukup cover kerja luar..
sure banyak turun site ni g tengok projek2 kat luar..
fuhh..xpe2, study pnya pasal xkisah la pape pun..

paper sem depan,
* GMJT 3123 PEMBANGUNAN WILAYAH 
* GMJC 3313 PENGURUSAN MASYARAKAT DESA
* GLUL 3013 ASPEK UNDANG-UNDANG DALAM PEMBANGUNAN
* GMJG 3223 PERANCANGAN DASAR PEMBANGUNAN
* GMJC 3363 PENILAIAN IMPAK SOSIAL
* GMJP 3143 PERANCANGAN INFRASTUKTUR DAN PERUMAHAN
* GMJP 3093 PENILAIAN PROJEK

hohoho..memang terbaik disitu...
tu belum lagi aku mention masanya..giler berderet kelas..
kelas sem depan full semua aku sumbat hari Ahad-Rabu..
sebabnya, kelas Isnin-Khamis tak ditawarkan..ada pun kelas lain la..
Ahad- Rabu sem depan kena kuat sikit la..
kelas start jam 8.00-9.30am, 9.30-11.00am, 11.00-12.30pm...
pastu gap jap...sempat la juga ada ruang nak solat zohor..nasib baik la..
pastu smbung lagi 2.00-3.30pm, 3.30-5.00pm..terbaek tak? hehehe
nampak gayanya, lepas habis kelas hari ahad-rabu tu sure balik bilik cari katil je la tu..nak rehatkan badan dan otak yg pastinya dah nak tepu menerima lecture berderet..

tu ahad-rabu..selasa xcerita lagi..selasa full juga tu..
kelas direct 6jam...giler bapak penat kepala hotak aku nanti..
tapi nak wat camne, tu je la pilihan yg ada pun..
bijak x uum tawar kelas kuliah..nak termampus aku camni..
hari selasa kelas 8.00-11.00am dan 11.00-2.00pm..
terbaek disitu..

yg pasti, isnin-khamis xde kelas..so boleh la membayar hutang tidur dan segala bagai yg tertanggung..contohnya, cuci baju dan assingment...

tapi....seandainya...

andai berlaku lah sem depan, harapnya tidak la kot no..

maunya ahad-rabu tu terkena turn aku present and hantar assignment serentak..mau xpecah kepala hotak tak rasa2nya..??? hahaha terbaek..tapi nak buat camne kan..
kena tough juga ni sem depan..xleh nak relax2 sikit..sem5 dah kan..sedar2 la dik..

janganlah jadik camtu..minta dijauhkan...
nanti otak aku stuck, 1 hape pun xjalan sure je..
aku ni bukannya terer sangat nak handle2 bab2 stress and tension-mention ni..hehehe


good luck to me..
good luck sem ni juga..exam dah nak dekat..


chaiyok3x...


k adios omigos...bye ..Y(^-^)... peace babe..
 

Wednesday, April 13, 2011

Ada Apa Pada Nama..

fuhh..sejak dua tahun duk kedah ni..
saya dapat beberapa nama baru lagi..
dont know why...sindrom ni kena kat saya sejak saya form 1 lagi..
asyik nama baru aje..ooppps...bukan form 1, lebih awal iaitu darjah 4..

first nama paling pelik yg jauh panggang dari api ialah 'Syikin'...
first time dengar org panggil saya guna nama tu, saya sure la buat xtau..
well, not my name..cikgu pula tu yg panggil..sangat xpatut..
then i ask him (the teacher), why he called me like tht..
wanna know the answer?? sebab, nama tu lebih sesuai dgn awak..
fullamak...sesedap rasa kan dia cakap macam tu..
mak bapa kite punyalah susah2 mencari nama utk bagi kat kite dia kata xsesuai..
well, as long as my parent suka nama saya, saya xkisah la sesuai or not..
apa xcukup sedap ke nama 'NAJWA SYAHIDA' ?? sedap wat..kan kan kan..hehehe

'Syikin' tu dapat time darjah 4..
then i got 'Naje' ' time form 1..
wat the heck..langsung xde makna..ikut sedap mulut je...
sape ntah punya idea..lupe dah..
then i got 'Naju'..berubah sikit je..ni masa Form 2..
sebab bertukar ke sekolah baru, nama pun dapat baru juga..hebat2...
then masa form 4, i rapat dengan sorang senior..dia selalu panggil 'Juwa'..
last2,sebab dia almost 1sekolah tu panggil juwa..sampai order baju utk budak kawad pun coach tu bubuh nama tu juga utk my baju..sgt berpengaruh kan..hehehe
then, xpasal saya terpaksa buat email guna nama tu..tapi saya bubuh lain sikit je..'Naju_Najirah'..ramai yg nak nama tu..peliknya..
apasal lak semua xsuka nama najwa tu..

sekarang, dua tahun duk kedah i dapat nama baru lagi..
hari tu ada yg panggil 'Farahin'..allahuakbar..
apakejadah semua xtau nama aku ke..?? xkan aku kena pakai tag name BESAR pergi kuliah baru org xpanggil guna nama lain..?? fuhh.. tu ok lagi la..
then paling lawak..sekarang the latest i glamer dgn nama 'JUJU'..
hahaha..sangat jauh terpesong..
JUJU ni bermula sebab seorang member budak Chinese merungut susah nak sebut NAJWA..
so, i suggest dia panggil i JUWA..dia kata susah juga..aku dah garu kepala time tu..
pe yg susah sgt nak menyebut JUWA tu pun..pelik2...then, dia kata biarlah i panggil JUJU..senang..dia igt i one of budak chinese juga kot..JUJU??? xpernah terpintas langsung kat graf kepala aku nama ni..nak kata pe lagi..suka suki hgpa la..

sebab budak ni juga la, sekarang dah bertambah makhluk tuhan panggil i dengan nama JUJU ni..sabor aje la...xpe nak buat macam mana..

lawak je kan..NAJWA SYAHIDA A.K.A JUJU...sgt tak relate langsung..
ni kalau bagitau kat mak, mesti mak terguling2 ketawa ni..

ada apa pada nama?? nama penting kot..nak panggil tu..seumur hidup..
maunya org panggil dengan nama buruk2..makna yg buruk..
kalau 44x org panggil makbul doa hancur berderai la segala..hehehe..
i lebih selesa dengan nama sebenar saya..xpe org xkenal pun..
sedap jer mak bag nama tu..NAJWA SYAHIDA...thanks mum, dad..=)

p/s : tiba2 teringat ada seorang member from FB yg bagi i nama baru...>>> CHUWA<<<
so cute but nothing else then cute..hampir telupa, i pernah menyandang nama WAFIE juga sebab ...teetttt...tapi..antara semua nama tu, salah 1 yg paling signifikan ialah >>>NIE<<<.. dan >>>LUNNA<<<..=)

Tuesday, April 12, 2011

42 Days to go!!

countdown, 42 days to go..yeah..

pe ni??
ni namanya, countdown for fly-with-airasia-wings..hehehe
xsabar rasanya nak balik sabah..fuhh cuti 4 bulan kot..giler lama..
memang puas hati la..

boleh membina badan tu..memanjakan lemak la aku balik nanti..
sabor aje la..hehehe dasar kan...

well, i'm start counting from now..
42 days left for flying with airasia wings...
oops...hampir terlupa.. ada countdown yg sama penting..
27 days left for exam-war..yeah..terbaek disitu..

erm..seusai habis exam 24 mei 2011..
aku hbs exam dalam kul12 tghari kot..
so, i bersiap, and flight malam tu..
Alor setar - K.L 24/05/2011 jam 9.50PM..sampai Kl around 10.45 Pm smpai la..
K.L-Kota Kinabalu 25/05/2011 jam 7.50Am. sampai KK dalam kul 10.20Am..
yeah..awalnya sampai sabah...best2..

bestnya cuti..banyak benda da plan dlm kepala..
xsabar nak cuti ni hehehe...=)

jgn jeles, i cuti lama sikit..hehehe

=)

Pe Hal ni???

geramnya rasa hari..
tadi i turun lab konon niat nak print assignment..
semangat dah tu..

sampai lab, tengoh ade la 2 3 org minah..
dorang ni pun macam kes i kot..nak print assignment..
so xpe la, xdela lama sangat kalau nak tunggu pun..
i nak print xbanyak, 3pages je..
bukan assignment pnjang2 tu pun..tugasan kecil2 je..

yg membuatkan i bengang...
dah la lab ni 1 biji je kat blok pompuan..
bleh pula akk tu kata dgn penuh xrasa bersalah pun..
"xde kertas la dik"... - i dah buat muka dah masa tu~
 dah la i tunggu, apsal xbagitau awal2 kertas xde..

mangai bangang giler..
buka lab tapi xde kertas utk student print tugasan..
what the heck kan..
agak2 la..xreti2 nak beli kertas ke awl2 kalau dah tau nak habis..
dah korang yg buka lab, xkan small matter macam tu pun xpandai nak pikir..
pale-hotak btl..benda kecil yg simple pun bleh jadi susah..
xreti nak buat kerja langsung2...

pekenama macam tu..padahal ni lab dpp kot..
kalau habis kertas minta jer..xde nak kena beli pakai duit sendiri..
akk tu pun la..dah tu muka xbleh blah plak tadi..
nasib baik kite bersabar, kalau x,
kat depan2 org tu juga kite sound dia..

menyampah tahap xigt kot..

fuhh..sabar2..

Monday, April 11, 2011

wahh...

setelah away from BS beberapa hari...rindu pulak nak menaip...=)

bukan apa, away untuk melangsaikan hutang assignment and quizes yg bertimbun2..
now, free dah sikit..all the quizes dah berlalu...

tapi, tiba pula minggu add-drop..
ready utk schedule sem depan..masuk sem 5 dah aku??
tua dah..xsangkanya..lagi 2 sem nak mengaji kat sini..
rasa gerun nak menghadapi dunia luar, dunia pekerjaan lepas ni..
it will totally change my life..fuhh..
boleh stand ke ni nak menghadapi dunia luar??
i hope so..

paper sem depan giler berat la kan..
almaklum aje lah dah last2 sem..sure berat la sikit..

paper yg nak kena ambik sem depan ;
* Computer Application in Management Development (AutoCAD)
* Administration of Land Development
* Development in Countryside Society Management
* Legal Aspects in Development (Law)
* Territorial Development
* Planning for Development Policy
* Planning and Project Management

fuhh..sedap je dengar kan..hehehe berat tu..
dengan nak kena carry paper law lagi..
habis kerja menghafal kes aje la aku sem depan..
paper tanah lagi, nak kena hafal segala kanun and akta bagai..
fullamak..cayalah kan..

semoga berjaya lah utk aku sem depan..ko mmg terbaek!!

and..pray for me guys...=)

okay see you...bye..

Friday, April 8, 2011

Habis sudah..=P

hehehe..hello everybody..i'm back..

oops..sorry.. Assalamualaikum w.b.t..

i'm glad, i'm back from 'black-out'..(^-^)Y

just now, i just finish watching Supernatural Season 2..
in my room, with my roomate..who just intested with it several days before..
after she watch me going crazy with those movie(s)..hehehe

i like Dean Winchester a.k.a Jensen Ackles very much..
the way he smile..its 'melting' me..hehehe..he just cute..
the way he taking care of his brother...so sweet..


ain't he's hot?? sweet guy..OMG!!!..i'm one of your fans..
i'm crazy looking at this handsome guy..fuhh..

tengok la..best cerita ni..
cuma, for those who not open-minded..jgnlah tengok..
takut jadi lain pula..

okay..no regret..see you..=)

Thursday, April 7, 2011

black-out...

ermm.....

today, alls Kachian will bergelap and berpanas because of this..
Bukit Kachi area, which is SME BANK and BANK RAKYAT sahaja yg terlibat..
start from 8AM-9PM...gilo lama tu...
nasib baik i seorang peng'iron' baju yg rajin so xrisau sal baju nak g kelas..hehehe

semua ni disebabkan berlaku penyelenggaraan elektrik kononnya..
so what ever it is, just make it fast..
we need electricity over here..(for blogging kekeke)

so away for several(s) hour..hehehe..=)
see you later guys..bye..;)

Wednesday, April 6, 2011

Malasnya seorang pelajar seperti AKU

adoii....
pehal lak aku malas cipan tengahari ni..
nak masuk kelas Kaedah penyelidikan ni rasa macam seksa gila..
maaflah ya Pak Sugi...buakan niat nak bermalas-malas tapi rasa cam xlarat nak masuk..
OMG!! what the hell aku pemalas sangat hari ni ni...
tapi insyaALLAH i try my best...
akan ku gagahkan juga untuk mengharungi kelas tu..

dah la paper ni sikit punya killer...malas dah aku nak merepeatnya...
jangan nak kata..tinggal lagi setahun nak habis nak grad ni..
jangan nak mengada bagi aku repeat paper ni..cukup2 lah..

kalau bolhe biarlah semua berjalan lancar..
aku da paper law lagi sem depan..xnak dah repeat2 pape paper..
nyusahkan hidup aje tu..tapi Pak Sugi ni merisaukan la..
dah lah kitorang susah nak faham dia cakap hape2 ntah...
i prefer dia speak english than 'indonesianese' dia tu..
tapi dia tua sangat dah kot, suara pun macam clear xclear je..

hopefully dia ok juga nak bagi tips exam pape yg patut la..
xyah detail sangat pun xpe..at least ada la juga guide line kan..
xde la student blur macam cicak je time exam nanti...hehehe

kejal lagi masuk kelas KP juga la ni..
counting the time...40mnt left..
fuhh..malas siot aku hari ni..
xpe2 dah hujung sem ni, rajin sikit la...=)

don't worry, be happy...
see ya..=)

Tuesday, April 5, 2011

Cerita 1: Harta Pak Pandir..

Pak Pandir baru sahaja mendapat harta warisan setelah ayahnya meninggal dunia. Tetapi, beliau bingung kerana tidak tahu di mana perlu disimpannya wang tersebut. Kalau simpan di bank, beliau takut bank tersebut bankrup. Kalau letak di bawah bantal nanti diambil pencuri.

Setelah berfikir panjang, akhirnya beliau mendapat idea dengan menanam wang tersebut di belakang rumahnya. lalu dipasang papan tanda dengan tulisan yang sangat besar 'TIADA WANG DISINI'. namun, teman Pak Pandir yang bernama Si Luncai telah melihat apa yang telah dilakukan oleh pak Pandir.
Setelah lewat malam, Luncai pun datang untuk pergi menggali tanah itu dan mengambil wang tersebut. setelah mendapat wang tersebut, untuk tidak dicurigai oleh Pak Pandir, beliau telah menggantikan papan tanda Pak Pandir tadi dengan tulisan ' BUKAN LUNCAI YANG AMBIL'.
NOTE : DUA-DUA PUN MENGONG..=p

Kita Lupa..

kadang-kadang kita lupa kita pernah gembira bersama dia..
kadang-kadang kita terleka yang dia selalu buat kita tertawa..
kadang-kadang kita tersenyum kerana dia pernah buat kita bahagia..
adakalanya kita menangis kerana telatahnya membuatkan kita terus merinduinya..
orang itu adalah orang yang pernah berkongsi SUKA dan DUKA bersama kita..