friendship never end..

pembuka bicara

Monday, January 31, 2011

~ Lovey - Dovey ~


~ L O V E ~

perkataan yg 1 tu pun dah cukup susah utk diterangkan..

nak buat org faham bukan 1 perkara yg mudah..

tidak semudah untuk menerangkan makna algebra kepada org..

its not that easy...


sometimes, i would say that its depends on our own..

ia terletak pada diri sendiri..
nak faham, faham betul2..
kalau xnak sudah..main jauh2..=)

susah..memang teramatlah susah...
org yg paling bijak pun
belum tentu mampu utk mengawal situasi yg berkaitan LOVE...

this few days...
i think a lots of this words...
why ? i dont know...i cant give any specific answer 4that..
if people ask me, " ARE U IN LOVE ? "
maybe i'll say, " YES, I'M . "
Am I regretting something? this relations?

i dont know..
i just...confuse...

enough now..
just..stop think about that...

~ tenanglah wahai hati yg lara ~
ALLAH ada untukku...=)

Pirates ?????


knp dgn pirates?
pirates tlh membuatkan i pening kepala nak fikir bnda ni..
bukan sebab diserang pirates or somethg but...
sakit jiwa fikir sapa lah yg sikit punya xda akal memilih
tema ini sebagai tema dress-code dinner BDM tahun ini..
hish3...sape ntah punya idea..

bukan nak demand tapi dah mmg bwa masalah..
cuba cnsider skit dgn girls yg bertudung..
gol. kami ni nak pakai apa p dinner tu nti?
agak2 la bro & sis sekalian..
aduyai...

ok mybe boys xde probs..
bkn lgi mybe tp mmg xde mslah lgsung2 la pun..
n those girls yg free-hair tu pun kira xde mslah sgt jg dlm hal memilih pkaian..
but, i tergolong dlm klgan bertudung..so nk pakai cmne g dinner tu nti..??
mmg xde idea lgsung..

tba2 terfikir..kalau la aku dtg dgn tudung / shawls ke pe..
xke org gelak..nmpak odd je..nmpk sgt xin lgsg dlm event tu nti..
ade ke pirates alim ulama? plg kurg pun pirates ttp aurat ke?
plg teruk pun ayt.. ade x pirates yg baik? kot pirates pkai bju kurung / kebaya ke?
hehehe..mmg giler r kan klau dtg dinner tema pirates dgn kebaya / kurung..
sgt out of event ok..

susah2 nti, aku xdtg lgsung dinner tu..
senang je kan..duit xterbang, kpla xpening nk fikir nk pkai pe..
nti la bila dah last sem bru join dinner..kn lbh senang..hehehe

keputusan akhir : xmo pergi la dinner tu nti..
segan nak pi..hehehe

~ well...well...well... ~
najwa mmg mcm tu..ikt suka ati dia aje..
so wHAT!!
=)


Friday, January 28, 2011

:: GR Perdana DPP BR ::

tgk tajuk post semacam aje kan..hehehe
kenapa macam terlebih banyak guna capital letters ni?
GR = Gotong-Royong
DPP = Dewan Penginapan Pelajar
BR = Bank Rakyat
faham dah kan..saje singkat2kan..
malas nak taip panjang sangat..hehehe
dasar PEMALAS!!
hari ni, pagi2 lagi kitorang dah kena gerak turun GR..
malas gilo lah...ingatkan cuti2 ni bolehlah bersantai lambat bangun..
tgk2 kena turun GR..sabar aje lah jiwa..



nilah geng2 yag turun skali p GR..
dlm ramai2 ni sorang je jr..yg kanan skali..
cute kan..hehehehe
ambik hang suha..femes ko kat blog akak..
ko femeskan akak kat FB ek..nah ambik balas balik..kui3..

tu dia..GR xstart lagi, camera HP dah full tgkap gambar..
mmg kaki camera lah katakan..
org kata, ambik mood...
xpun, gaya biar lebih..hahaha
ye la sangat kan..

well, even penat pun tapi blok H tetap yg paling sempoi buat keja..
hahaha, keja senang kot..sapu sampah..
dah kerja wajib org pompuan kot..
sape xreti mmg nak kena bg makan penyapu..
xpun baling jer dgn penyedok sampah tu..
biar pandai terus sapu sampah..

tapi bila penat, perut menyanyi..tu yg xtahan tu..
after that, kami balik bilik-mandi-bersiap-ke Cafe = isi perut la..
hohohoh..best kan..meriah je hidup sbg student ni..

mmg be 1 of my sweet memories la..
syg nak tinggal...well life must go on kan..

~ miss the moment ~
~ saya SAYANG kawan2 saya ~
@>>-----

~ Si Najwa yang kaki novel ~


ermm...sekali lagi si najwa bercerita tentang novel..
semalam saja si najwa dah berjaya 'tumpas'kan novel ni...
less than 6hours, novel ni dah khatam..
boleh tahan ko membaca..
ni membaca ke membelek je..
well, baca sampai habis & xtinggal even 1para okay..
well, awal2 sem ni boleh la..
pertengahan & last sem..minta ampun & kirim salam je awal2..
xde maknanya nak membaca even nak pandang sekali pun..
( padahal assignment duk tunggu2 tu bila nak gerak buat ntah..
dgr cite hujung bulan feb dah nak submit..pe citer?)
hahahaha...lek ar kak..

kalau 1 novel okay lagi..masalahnya 2novel kot..shit btl la si najwa ni..
nak tau novel lagi 1 tu ape?

ermm...tapi yg ni berkali2 ganda lebih best dari yg atas tu..
Y? dont know, maybe sebab cerita dia lebih sempoi kot..

tapi those novels are good...
but the 1st one to skema kot..thats Y i kureng sikit..

novel ni xlah baru pun..
lama dah..ada la dalam beberapa tahun yg sudah..
i baru pinjam je kat library..
nak beli? time tu tgh bulan kering so i pnjam je la..=)
nak kuar pun 1 hal..
4 this time, xde masa lagi nak kuar..
awl2 sem ni masih nak sesuaikan diri dgn rutin baru dulu...
padahal, lama dah kot pegang title 'student'..hehehe
so, soal beli-membelah ni hold dulu la..
in planning dah pun nak kuar dengan member2 & angkatan yg lain..
plan nak kuar melepak on 1st Feb..(cuba teka hari apa tu?)
so, kalau dah nama pun kuar melepak n membeli and membelah tu
payah la juga..pantang lalu kedai buku..xsah kalau xsinggah..
tu yg payah tu..

well, its 1 of my dream to open a bookstore..
xsalah..gaya dah ada tu..even ambik kos devlopment..hahaha
pape je la pun cik najwa..

k la caw lu..sok ada KOK kul 10.30AM..
da praktis badminton plak tu..aiyoo..
macam mls la plak kan..
tu lah, sape suh ambik kok sukan..padan muka..
macam body tu fit mcm zaman2 muda dulu2 tu..
what ever lah..face it dear..

~ k nite every1 ~








Thursday, January 27, 2011

~ Aku dan Hijau ~

picture xda kena mengena dgn persoalan yg bertandang kat sini..
yg menjadi isu is the colour..

see..how cute is that...
i dont know Y i fanatik with this colour..
apa yg i tau, when i see anything green in colour..
hati i lebih tenang dan tenteram..
i rasa sangat cute..(not mysefl but the colour okay..make it clear..)

semua my BFF sedia maklum
najwa syahida seorang yg gilerz with green colour..
ask them Y? depa pun xtau nak jawab pe..

and i hate..no no..not hate but more to unlike..
i dont like pink..(so sorry for those who love pink colour..)
i dont know Y..even my BFF suggest me to try wearing something pink..
OMG..i dont think so i can do that...
yes, i need something different but not PINK!!

kira hidup xberkembang la ni..
baju asik xlari dri colour yg sama..
asyik2 hijau, biru, purple, white, black...
teringin mo pkai brown, peach and yellow..
but pink..?? i need mo strength to do so...

walaupun ramai BFF yg kata
must be look so sweet when someone yg berkulit cerah like me wearing pink...
i still xberani..xmakan saman tu..hehehe
its ok, next time i try my best..hehehe

~ see you..~
~i ada kelas after this..~
~ bubbye ~


Wednesday, January 26, 2011

~ Statistik dan Polo ~


fuhh...berani mati kan ambik kelas stat 3jam..
mmg cari masalah la tu..
1st time masuk kelas rasa macam xconfident nak ambik kelas tu..
statistik..3jam plak tu...
tapi bila dah masuk, okey aje kot..
dapat pun lect yg aci best je..
kelas tu menjadi sangat best bila statistik diajar oleh seorang psikologist...
wah..mmg sure best la..pendekatan yg digunakan sgt mudah difahami..

nak dijadikan cerita...
best punya best pun 3jam juga lah juga kena bertaha dlm tu kan..
kelas sikit punya besar..org sikit punya sikit..
mmg terasa lah kekosongan kelas tu..
rasa mcm kelas pompuan aje..budak laki 4 5 kerat je..
xsanggup kot mengadap stat tu 3jam sekali harung..haru btl..

nk cerita lagi..
kelas tu awal pagi..jam8-11AM..
mmg sure datang kelas muka fresh dari katil kot..
xsempat dah nak fikir pasal mengantuk atau x sebab salah sendiri kan yg gatal ambik kelas jam8..so, mmg lepas subuh tu sure2 xboleh nak gatal2 p baring atas katil balik..melainkan mandi + bersiap nak p kelas...mmg mata aci buka xnak buka jer...kalau gatal juga nak p baring, sah kelas kemana2 ntah..

nak sambung cerita lagi...
before kelas tu singgah la kejap kononnya ke kiosk kecik tepi kelas nak beli something yg boleh dikunyah semasa kelas..pusing punya pusing jumpa polo jer yg mint..so blasah jer la..
so i beli la 1 rollkan..bleh la mkn klau mta dah layu dalam kelas..(dgn mengambik kira kalaulah lect tu boring or something la kononnya)..

dah beli..so i blah masuk kelas..siap pakai sweater tu..
well kelas DKG kot..sejuk xusah ditanya..
3 jam plak tu..bgs get ready b4 mggigil kesejukan..
belum pun mula kelas, polo dah jalan masuk dalam mulut..
dlm hati... (xcukup la polo ni..sah2 jer..mmg habis awl punya la)

sepanjang kelas tu i mmg mengunyah je..
tak bagi peluang langsung2 virus mengantuk menjalar masuk..
kuar je DKG bila i hbskelas tu..
mmg tinggal genggam sampah kot..huuhuhu
teruk la pnya style mkn gula2 pun..
boleh kencing manis aku mcm ni..hehehe

but, apa yg pasti sgt tidak menyesal masuk kelas tu..
even attendence ambik ala-ala budak sekolah rendah..
yg mmg sure kalau xhadir mg boleh lepas nak tipu pun sebab sorg2 ken sebut nama..
dah xramai 1kelas so lect pun feeling very comfortable to do so..
tpi best juga..bila ada yg xhadir kelas b4 tu mcm lucu jer tgk sebab asik tergaru2 je nak cari alasan ketidakhadiran..hehehe kekadang sgt lawak tengok budak2 yg dah besar kena mcm tu..

lastly...
hope sangat lect tu yg ajar sampai hbs sem ni..
xmau lect chinese..nak fhm bhasa dia dah 1 hal..
semoga sukses la anda yer cik najwa..

~ bubbye... ~





Monday, January 17, 2011

dengan bangganya...

today, is my 1st class for my new semester..
my 1st class is on 9.30Am just now..
kelas Ekonomi Malaysia..jeng3...
rasa macam kembali ke zaman form six study ekonomi, mikro & makro...
after that kelas Pengorganisasian Organisasi (PO) 11.00-12.30PM..fuhh dpt lect Indonesian lagi sekali..sabor aje lah jiwa..
after this, i have 1 more class on 2.00-3.20PM Sosiology Development

rasa macam xsangka dah masuk sem 4 kot..
wahh...xlama lagi, aku nak habis study dah..
rasa tua plak..( cehh, padahal dh memang tua pown..)

kiranya ada lagi setahun nak duk sintok ni..
hopefully dapat wat praktikal kat area sabah je..senang sikit..
awal2 sem ni dah byk komplikasi yg berlaku..
dgn hostel byk pembaharuan lah, sistem baru lah..
nak ambik kunci bilik kat office pun ade 2 borang kena isi..
cayalah, memang update sungguh dah ni..

erm, paling xboleh nak dimaafkan,
ada ura2 dan khabar portal bertiup bahawa my BFF Aisyah bakal menjadi penghuni DPP MISC dan akan dimurtadkan daripada DPP Bank Rakyat...
warrggghhh!!! xmungkin kami akan berpisah..cmna ni??
xsure lagi, even list name dah ada terang lagi benderang nama dia kat sana..
dia tgh fight & berjuang utk xdimurtadkan dan dipisahkan secara paksa drpda kami...
semoga berjaya dalam perjuangan anda sahabatku..

wat masa ni, dia just tumpang at least 2 weeks aje kt DPP lama..
klu dia xberjaya nk fight dpt penempatan DPP lama,
so jawabnya, dia bakal menjadi penghuni dalam campus paling macho, sweet and adorable..hehehe..cian kat aisyah..chaiyok3..

berbalik kpd masalah diri saya...
awl2 sem ni xkacau sgt lah jiwa nak masuk kelas pun cz alhamdulillah saya xda masalah dri segi penyusunan jadual kelas.
xde yg perlu di add-drop or telah di'drop'kan secara auto oleh pihak HEA..
kira xsakit kepala la nak fikir bnda cmtu compare to others yg terpaksa turun naik tangga p add-drop segala bagai..even, ada sedikit salah faham bila kelas yg saya add tiba2 bertukar ke kelas lain, mujur x clash dgn kelas lain..

fikir2 balik, tahun ni dah 2011..
maknanya aku dah masuk 22 YO..wow..tua dah ni..
xlagi masuk 22 scra rasmi but if we count by year, yes i'm 22 already...=)

sempena sem baru tahun baru ni..
kira nak berazam juga la ni..
semoga pointer akn lebih meletup-letup..
sem b4 ni xcukup syarat nak meletup..tapi hampir dah nak meletup..
Dekan tu sikit g bleh capai dah..geram sungguh la..
knp xalang2 je bg dekan..? hehehe
maknanya, DIA nak kita lebih berusaha kan..
good luck najwa..=)
at least merasa dekan sekali seumur hidup pun jadi la..hehehe
jeles kot,BFF aku yg sorang tu dekan 3.6..havoc betul..
aku nak juga..so..try your best dear..=)
I WILL...

~ selamat tahun baru 2011 ~
~ selamat ulang tahun kepada sesape yg dah birthday ~
~ selamat hari lahir kepada saya sendiri (save utk 2 minggu akan datang ~
~ love u all ~
~ good luck for life ~

Wednesday, January 12, 2011

my holiday sudah berakhir...=(

aku sedang menghitung hari untuk meninggalkan Sabah and Kota Belud ku yg terchenta...
tinggal 3 hari lagi nak balik ke Kedah, ke UUM, ke Kachi..
tamatlah sudah cuti 1bulan ku..
fuhh...rasa xpuas duk umah..
tapi, it'sokay. i tunggu utk cuti yg lebih panjang after this..hehehe

sepanjang my holiday ni, i x goyang kaki semata duk kat umah..
my fam buka cafe called Ouha' Cafe just near my house..
near yg tersangatlah near sebab seberang jalan je..xsampai 15 langkah dah sampai..
memang dekat bagai nak giler kan..well, itu namanya jimat..=)
tapi sewa premis tetap berbayar even tanah tu my Aunty Rosline punya..
well, life is just like that. everythings is money..money and money..

di sanalah i menghabiskan masa..melepak, buat kerja and even sleep..
waktuberoperasi isnin-jumaat. sabtu ahad hanya akan dibuka if there is any special event... or tempahan from anyz...bleh tahan juga busynya kami kat sana..

walaupun Cafe ni kiranya perkongsian between my mum and Ummi,
but then i can say that the whole management is ours.
modal (walaupun bukan keseluruhannya) + management + semua kerja2 memasak and so on = kamilah tenaga buruh and tenaga kerja kat sana..

bukan nak mengungkit, but i think should be somebody have to think about it b'coz pembahagian all the untung still 50-50 but all the management + work adalah menggunakan khidmat kami..yg hanya ada beberapa org buat masa ni..
there is just me, my sis nadya, my sis liza and my mum. and not forgotten my sis mira who help there as well after she back from school..
our Ouha' Cafe telah mula beroperasi pada minggu lepas..
so far, progress cafe tidaklah mengecewakan sangat. lebih baik dari target yg telah disasarkan.

apa kerja yg aku buat kt sana?
well, apalagi..??
i lah pembuat/pembancuh air yg berjaya..hehehe
sementara saja. sementara belum cari pekerja ni, my mum sumbat lah i kat sana..

tapi walaupun penat seharian duk dalam dapur, kerja tetap best..
xsangpa la plak yg i akan berada di kaunter air. but it's ok,i like it..

banyak pengalaman yg dapat dipelajari.
terutama nak melayan citarasa pelanggan..kadang2 panas juga hati sebab ramai yg komplen itu ini. well kite ni budak baru belajar so that xhairan lah kalu banyak yg terkurang and terlebih.
insya-Allah akan diperbaiki dari masa ke semasa.

sepeninggalan saya nanti, hopefully there will be alright..
cian my fam sebab kekurangan orang...
rindu nak lepak Ouha' Cafe after this..=(

~ especially rindu my soto ~
~ my nesLo ~
~ my boo ~
~ my everything ~