friendship never end..

pembuka bicara

Wednesday, January 12, 2011

my holiday sudah berakhir...=(

aku sedang menghitung hari untuk meninggalkan Sabah and Kota Belud ku yg terchenta...
tinggal 3 hari lagi nak balik ke Kedah, ke UUM, ke Kachi..
tamatlah sudah cuti 1bulan ku..
fuhh...rasa xpuas duk umah..
tapi, it'sokay. i tunggu utk cuti yg lebih panjang after this..hehehe

sepanjang my holiday ni, i x goyang kaki semata duk kat umah..
my fam buka cafe called Ouha' Cafe just near my house..
near yg tersangatlah near sebab seberang jalan je..xsampai 15 langkah dah sampai..
memang dekat bagai nak giler kan..well, itu namanya jimat..=)
tapi sewa premis tetap berbayar even tanah tu my Aunty Rosline punya..
well, life is just like that. everythings is money..money and money..

di sanalah i menghabiskan masa..melepak, buat kerja and even sleep..
waktuberoperasi isnin-jumaat. sabtu ahad hanya akan dibuka if there is any special event... or tempahan from anyz...bleh tahan juga busynya kami kat sana..

walaupun Cafe ni kiranya perkongsian between my mum and Ummi,
but then i can say that the whole management is ours.
modal (walaupun bukan keseluruhannya) + management + semua kerja2 memasak and so on = kamilah tenaga buruh and tenaga kerja kat sana..

bukan nak mengungkit, but i think should be somebody have to think about it b'coz pembahagian all the untung still 50-50 but all the management + work adalah menggunakan khidmat kami..yg hanya ada beberapa org buat masa ni..
there is just me, my sis nadya, my sis liza and my mum. and not forgotten my sis mira who help there as well after she back from school..
our Ouha' Cafe telah mula beroperasi pada minggu lepas..
so far, progress cafe tidaklah mengecewakan sangat. lebih baik dari target yg telah disasarkan.

apa kerja yg aku buat kt sana?
well, apalagi..??
i lah pembuat/pembancuh air yg berjaya..hehehe
sementara saja. sementara belum cari pekerja ni, my mum sumbat lah i kat sana..

tapi walaupun penat seharian duk dalam dapur, kerja tetap best..
xsangpa la plak yg i akan berada di kaunter air. but it's ok,i like it..

banyak pengalaman yg dapat dipelajari.
terutama nak melayan citarasa pelanggan..kadang2 panas juga hati sebab ramai yg komplen itu ini. well kite ni budak baru belajar so that xhairan lah kalu banyak yg terkurang and terlebih.
insya-Allah akan diperbaiki dari masa ke semasa.

sepeninggalan saya nanti, hopefully there will be alright..
cian my fam sebab kekurangan orang...
rindu nak lepak Ouha' Cafe after this..=(

~ especially rindu my soto ~
~ my nesLo ~
~ my boo ~
~ my everything ~

0 sharing is caring,caring is loving: