friendship never end..

pembuka bicara

Wednesday, January 26, 2011

~ Statistik dan Polo ~


fuhh...berani mati kan ambik kelas stat 3jam..
mmg cari masalah la tu..
1st time masuk kelas rasa macam xconfident nak ambik kelas tu..
statistik..3jam plak tu...
tapi bila dah masuk, okey aje kot..
dapat pun lect yg aci best je..
kelas tu menjadi sangat best bila statistik diajar oleh seorang psikologist...
wah..mmg sure best la..pendekatan yg digunakan sgt mudah difahami..

nak dijadikan cerita...
best punya best pun 3jam juga lah juga kena bertaha dlm tu kan..
kelas sikit punya besar..org sikit punya sikit..
mmg terasa lah kekosongan kelas tu..
rasa mcm kelas pompuan aje..budak laki 4 5 kerat je..
xsanggup kot mengadap stat tu 3jam sekali harung..haru btl..

nk cerita lagi..
kelas tu awal pagi..jam8-11AM..
mmg sure datang kelas muka fresh dari katil kot..
xsempat dah nak fikir pasal mengantuk atau x sebab salah sendiri kan yg gatal ambik kelas jam8..so, mmg lepas subuh tu sure2 xboleh nak gatal2 p baring atas katil balik..melainkan mandi + bersiap nak p kelas...mmg mata aci buka xnak buka jer...kalau gatal juga nak p baring, sah kelas kemana2 ntah..

nak sambung cerita lagi...
before kelas tu singgah la kejap kononnya ke kiosk kecik tepi kelas nak beli something yg boleh dikunyah semasa kelas..pusing punya pusing jumpa polo jer yg mint..so blasah jer la..
so i beli la 1 rollkan..bleh la mkn klau mta dah layu dalam kelas..(dgn mengambik kira kalaulah lect tu boring or something la kononnya)..

dah beli..so i blah masuk kelas..siap pakai sweater tu..
well kelas DKG kot..sejuk xusah ditanya..
3 jam plak tu..bgs get ready b4 mggigil kesejukan..
belum pun mula kelas, polo dah jalan masuk dalam mulut..
dlm hati... (xcukup la polo ni..sah2 jer..mmg habis awl punya la)

sepanjang kelas tu i mmg mengunyah je..
tak bagi peluang langsung2 virus mengantuk menjalar masuk..
kuar je DKG bila i hbskelas tu..
mmg tinggal genggam sampah kot..huuhuhu
teruk la pnya style mkn gula2 pun..
boleh kencing manis aku mcm ni..hehehe

but, apa yg pasti sgt tidak menyesal masuk kelas tu..
even attendence ambik ala-ala budak sekolah rendah..
yg mmg sure kalau xhadir mg boleh lepas nak tipu pun sebab sorg2 ken sebut nama..
dah xramai 1kelas so lect pun feeling very comfortable to do so..
tpi best juga..bila ada yg xhadir kelas b4 tu mcm lucu jer tgk sebab asik tergaru2 je nak cari alasan ketidakhadiran..hehehe kekadang sgt lawak tengok budak2 yg dah besar kena mcm tu..

lastly...
hope sangat lect tu yg ajar sampai hbs sem ni..
xmau lect chinese..nak fhm bhasa dia dah 1 hal..
semoga sukses la anda yer cik najwa..

~ bubbye... ~





0 sharing is caring,caring is loving: