friendship never end..

pembuka bicara

Saturday, February 12, 2011

best juga....=)

Filem ni dibintangi oleh : Saiful Apek, Fasha Sandha, Sazzy Falak, Rosnah Mat Aris, Rozita Che Wan, Almy Nadia, Bienda, Marsha AF3 dan Ayu Raudhah.
sebuah lagi filem komedi hasil karya Prof. Madya A. Razak Mohaideen

~ bila tengok2 semua nama pompuan kan, sebabnya semua tu adalah pelakon isteri2 kepada saiful apek. bukanlah lapan2 org sekali. tapi sebabnya dalam cerita ni saiful apek membawa 2 watak yg berbeza..~

Best juga jalan cerita ni, walaupun pada awalnya saya agak berasa bosan menonton cerita ni. mungkin sebab awal2 tu, flow cerita ni nampak macam slow sikit. tapi so far, habis juga tengok and not bad actually.

Boleh dikatakan cerita ni berjaya menyampaikan mesej kepada penonton. saya sedar bahawa directer cuba untuk menyam
pai mesej2 tersebut melalui beberapa scene dalam filem ini. ternyata beliau berjaya.

cerita ini berkisar tentang sifat tamak manusia yg gilakan harta dan wang ringgit. sifat ni sangat jelas kelihatan pada watak yg dibawa oleh isteri2 Azrul, kecuali isterinya yg pertama kerana isteri pertama itu merupakan isterinya yg sebenar sebelum menerima surat wasiat arwah ayahnya. manakala, isteri2nya yg lain hanyalah bersetuju dijadikan isteri dengan syarat diberi ganjaran 1juta ringgit dan akan diceraikan setelah menerima ganjaran tersebut.

~ nampak sangat kemaruk duit tu aje..xsalah teruskan hubungan suami isteri tu kalau dah kahwin. duit 1juta tu boleh habis ju
ga kalau xpandai berjimat cermat.~

tetapi, berlainan pula dengan kes Azlan, semua isteri2 yg dikahwininya berjaya dikahwini dengan baik tanpa sebarang syarat walaupun tempoh masa mencari calon2 isteri tersebut sangat singkat.bahkan semua setuju dan yg paling seronok semuanya saling hormat-menghorm
ati antara 1 sama lain, bertolak ansur dan saling sayang. siap buat jadual bertugas dalam rumah lagi tu. macam budak sekolah rendah buat jadual bertugas bersihkan kelas, siap ada tampal2 gambar lagi..=)

dalam cerita ni memang yg berjaya tu si Azlan tu la. walaupun harta pusaka tersebut dibahagi sama rata dengan saudaranya Azrul tetapi kejayaan dia mengumpul 4org isteri dengan hubungan yg baik tu sebenarnya yg lebih berjaya.

kalaulah semua madu2 di dunia ni sebaik itu, saya pun xkesah hidup bermadu...hehehe..statement i, xboleh belah sungguh...=)
tapi seriously, i langsung xkesah kot kalau mendapat madu sebaik itu =)
lagipun sedia maklum, lelaki nampaknya jauh lebih sedikit bilangannya di muka bumi ni. walaupun data menunjukkan bahawa bilangan kelahiran setiap tahun telah menunjukkan kelahiran bayi lela
ki lebih ramai berbanding bayi perempuan. tapi bila dah besar ni macam nampak sikit pula kan..hehehe. hilang ke mana semua pun kita tak tau.

lagipun, i pernah terdengar org cakap, kalau kita redha dengan ketentuan tuhan dan membenarkan suami berkahwin lain, di akhirat nanti kita akan dikurniakan payung emas. xdapat dikenalpasti sama ada, ada atau x hadis yg mengatakan demikian. kalau tersilap maaf lah ya..=)

so, conclusionnya, filem ni boleh tahan juga la. i give 5 over 5 star for the msg yg ingin disampaikan,pada saya ia s
angat berguna.

~ yg belum tengok, sila2 lah tengok (especially yg ada madu tu..) ~

p/s : i dah lama xtengok Sazzy Falak berlakon, i minat kat dia. she's so sweet. and 1 more things, i langsung xsangka Bienda boleh berlakon sebaik itu..ia xmengecewakan saya...=)

0 sharing is caring,caring is loving: