friendship never end..

pembuka bicara

Sunday, February 13, 2011

:: Demam VS tom yam campur = ? ::

Tom Yam

huh...sedapnya..
baru kejap tadi i off to restoran ape ntah area2 Changlun juga r. kuar dengan kengkawan g cari makan untuk isi perut yg lapar..hehehe..
i mcm besa la makan tomyam..fuhh sedap giler..cuma kali ni manis sikit..xminat sgt tpi not bad lah.dah habis licin kena baham kira sedap la tu kan..

sejak dua tahun duk kedah ni i giler makan tomyam..pantang datang cafe/restoran sah2 aje order tomyam..kenape ntah..hehehe (lagi buat2 xtau)

tapi, yg teruknya, i xpernah lagi try buat sendiri kat rumah..xpe, insyaALLAH ada masa free & kalau i rajin, memang i akan try buat sendiri.
bapa i pantang orang tau makan xtau masak ni, so i kalau dah tau makan i mesti kena tau masak benda tu..resepi, berlambak2 kat internet...kat hujung jari aje..
so, xde alasan la xtau kan..bila2 masa je boleh try buat janji rajin tu ada je..

kengkawan yg duk area utara ni kata senang je buat.xtau la, xtry lagi.depa kata pakai perencah je, ntah la..xpernah jumpa lagi kat tempat saya, atau i je yg jarang p membeli belah barang dapur ni?? hehehe..ade kot cuma terlepas pandang maybe..
nanti i cari..sebab i tetap nak cuba buat..=)

tom yam, walaupun pedas tapi sedap..ada rasa masam2 sikit tu yg mahal tu..
banyak2 makanan yg pedas, tom yam satu2nya makanan pedas yg i sanggup makan..
FYI, i xmakan makanan pedas. bukan xsuka tapi xpandai, xdibiasakan dari kecik sampai sekarang and yg paling tepat sekali I TAK TAHAN PEDAS!!!
Maggie Kari pun i xlepas tau, tapi cuba bagi Maggie Tom Yam, sah licin kuah setitik pun xtinggal tau..hehehe

~ xsabar nak try masak kat umah nanti....~
~ i cadang nak try buat time cuti panjang sem ni ~
~ kak huda mesti tolong i punya, coz dia kaki masak hehehe...~
~ tom yam...nyumm2..nyummy...~

4 sharing is caring,caring is loving:

FS Fa said...

saya punya feveret juga lh ni
:-)hihihi
sayakan mudah jatuh cinta dgn mknan sedap..hahaha

Najwa_Nie said...

ish..ikut2 jak dia bah...hehehe
ngam la kita dua ni kan..mknan fev pun sama..
p/s : nti lepak SDM ar makan tomyam campur...sedap!!!

FS Fa said...

sedap juga sup ayam dia geng..hahahah..klau SDM sakurg tomyam..d rika raya baru lh..hahah..

Najwa_Nie said...

rika raya sedap ka jg tomyam dia? nah itu yg mo d lawat tu nti tau..hehehe