friendship never end..

pembuka bicara

Thursday, March 24, 2011

Huru-Hara seketika...

salam semua..

ni..ada cerita hangat sikit..

tadi kan, kat blok (dewan penginapan pelajar) kitorang kan..huru hara kejap..
pasal ;
1. kononnya ada 2 org foreigner (male student) masuk blok kitorang..
xtau la dorang wat pe kan..mungkin lalu aje kot tapi ape ke jadah dia wat short-cut kat girl's block kan..motifff???? sangat xmunasarawak kan..

yg lebih mengecohkan keadaan..

2. after several minutes, kedengaran suara2 seperti org tengah buat suatu ritual pemujaan 'something'. sangat kuat kot (kononnya lah..kite xdgr)..haaahh sudah..ape kes plak ni kan..

saya memang xdengar apa2 pada mulanya..sebabnya, benda ni jadi kat wings sebelah..tapi da member yg tengah cuak call suh datang bilik dia..
kite pun mula la cuak sama..pergi la juga ke bilik member tu..
then, sempat lah terdengar suara2 or maybe i can call it as 'mantera' maybe..
terus meremang..seram naik semacam dah..ape kes plak kan..
xpernah2 sejarah blok kami wat camni..

then, kitorang pun calling2 la kat Pres. JKPS..bagaitau pasal benda ni..sekali dgn bagitau pengetua la tu..caling2 RA blok, semua xangkat fon..
pastu, pengetua suh g ambush je bilik tu..

sebab xbrani g ambush bilik tu..kami g la wat lawatan sambil belajar beramai2..
igtkan de foreigner kat dalam tu..(lagipun, yg plg pelik, setahu kami blok kami xpernah ada budak foreigner duduk) ni asal lak tetiba ada kan..
check2...yg duk buka pintu bilik tu bukan foreigner..budak c*****e...
aik? kami bertambah pelik..silap bilik ker??

and the very Pelixxxzzz thing is..budak tu slamber yaya..je jawab..
budak C : " korang cari i ker? sori tadi i tengah sembahyang"
kami : korang buat pe tadi duk dalam bilik bising sangat tu?
budak C : kuat sangat ke suara kitorang..?? rasanya kami wat slow2 aje..
xsangka pula sampai dengar 1blok..biasa la, kalau dah 'benda' tu masuk, kami pun xsedar..
kami : (semua terpegun)..the rest is secret...

so, korang rasa pe maksud budak tu??

to all readers, faham2 je la k..

for me, itu still salah lagi..
salah bukan sebab budak2 ni sembahyang tapi ritual (memuja sesuatu)..
so.."Lu Pikir La Sendiri" apa yg patut..

saya pun xberani nak memanjangkan cerita..

yg pasti : kes bdk foreigner masuk blok tu kes berasingan la pula..=P

okay..selamat membaca..=)

0 sharing is caring,caring is loving: