friendship never end..

pembuka bicara

Thursday, March 24, 2011

Kecian kat adik saya...

assalamualaikum w.b.t..

apa khabar semua ni??
harapnya semua sihat2 belaka...

hari ni i sedih sikit la..
pagi tadi tengah2 kelas, i terpaksa keluar secara 'serta-merta' bila dapat call from my youngest sister..i igt ada hal kecemasan..adik aku ni pun buat aku cuak je..hehehe

saya sedih bukan pasal tu tapi pasal dengar luahan hati dia..
seawal pagi2 kelas aku ni dia dah call tanya itu ini dan meluah berbagai2 perkara..
adik bungsu aku kot..mesti aku sayang kan..aku dengar juga la pe dia nak cakap kan.
sampai sanggup kuar kelas kejap tu just nak take call dia..=)
~ memang kakak yg baik..hehehe..teet..masuk bakul angkat sendiri..~

dia bagitau, dia baru dapat tau yang ada intake baru utk kemasukan ke maktab perguruan..date line jumaat (esok)..dia baru nak terhegeh2 nak isi bagai kan..
saya tanya la, camne bleh terlepas berita penting macam tu kan..dia kata, kawan2 dia yang lain pun xkecoh2..rupa2nya depa dah isi..mementingkan diri sungguh!!

kesian adik saya kan..
so saya cakap, xpe la..try aje isi dulu..dapat xdapat tu belakang kira la..at least kita dah try..paling xpun, try lagi apply intake akan datang kan..

so, dia pun try la berkali2 dengan masalah teknikal line xok la bagai kan..lastly ter'submit' juga la permohonan dia kan..nak buat macam mana dah dia pun terlambat..

actually i sempat terbaca iklan tu beberapa hari yang lepas..salah juga i sbab x mention dengan adik i tu. i thought dia sure dah tau pasal tu kan..rupanya kengkawan dia sume tipu dia katanya permohonan dah tutup so dia pun xgaduh nak buat pape..cian..
kesian adik ku..dia bukan dapat kawan makan kawan tapi kawan yg pentingkan diri dan makan sendiri2..xajak kawan pun..nak berjaya sendiri..sangat tak baik tau org yg macam tu...

dah selesai sume aku lega lah juga kan..i kata kat dia,xpe la kalau xdapat pun mungkin bukan rezeki dia lagi kan..manatau rezeki dia kat tempat lain..tapi kalau dapat Alhamdulillah lah juga...hehehe

harap semua perjalanan hidup dan pembelajaran dia dipermudahkan oleh ALLAH..
AMIN...

doakan adik saya..dia nak STPM tahun ni..=)

ok lah guys..
thanks for being here and give some times to read this post..
really appreciate it..

ok i have 1 more class now..so see you soon..
bye..

0 sharing is caring,caring is loving: