friendship never end..

pembuka bicara

Tuesday, April 26, 2011

teringin....=)

Assalamualaikum w.b.t...

tiba-tiba hari ni teringin nak tengok movie2 lama...
contohnya..

rindunya nak tengok cerita ni...
tengok masa kecik2 dulu masa sekolah rendah lagi kot...
tapi memang best...lebih2 lagi kalau Robin Williams yg berlakon..

 yg ni pun best juga ni...
suma cerita2 masa kecik2 dulu best je..
teringin sangat nak tengok semula tapi xlarat dah nak mendownload..
sakit jantung nak tenat dak memory lappy ni hahaha..

xpe, save2 dulu..t dah burn ke DVD sume boleh download lagi..kehkehkeh..

~ Happy Time ~
\(^-^)/

Monday, April 25, 2011

jadual exam dan jadual kuliah sem depan...

Assalamualaikum w.b.t...

fuhh, jadual exam final sem ni dah keluar..
alhamdulillah, sempat kot bernafas..gap boleh tahan juga ni..

jadual exam final sem 4..

terbaek tak? gap macam nampak ok..
kira sedap juga la mata memandang..xde la macam sem2 sebelum ni..
asyik berderet je, xsempat nak bernafas kan..hehehe
alhamdulillah...
nak tengok jadual kuliah sem depan x? yg tu lagi terbaek...hehehe=)


tengoklah sendiri...
betapa padatnya jadual..
nak buat camna, dah memang xde paper kita yg ditawarkan pd hari isnin/khamis.
giler penat la nanti kan..
xpe2, cuti 4 bulan ni adalah cuti membuat persediaan jasmani dan rohani utk menempuh dugaan kuliah sem depan ahaks...hehehe

sama2 lah kita mendoakan yg terbaik utk diri ini..=)
~ AMEEN ~

Sunday, April 24, 2011

menunaikan janji semalam..=)

hari ni nak menunaikan janji semalam..
janji nak upload gambar sukuum petang kelmarin..

alololo...tomeynyew....hehehehe..
padan lah dgn acara pun..
janji dah tertunai kan..
hehehe, sorry ek, bkn kedekut nak tunjuk gambo tpi mmg da sebijik ni aje pun..
ni pun sesat ntah ke camera cheQ Som mana ntah..hehehe
ok see you..
bye-bye..

Saturday, April 23, 2011

tercipta utk siapa??

Assalamualaikum w.b.t...
hello readers...

malam2 ni tiba2 tersayat hati..
tersedih jiwa..terkorban raga..
amboi..sedap giler bahasa yang digunakan..hehehe
malam ni terdetik hati nak berbicara tentang tulang..
bukan tulang sebarang tulang, tapi tulang yg diciptakan oleh tuhan kepada pemiliknya..

" kaum hawa diciptakan dari tulang rusuk kiri kaum adam "

maknanya, walau apa yg berlaku, kaum hawa pasti akan berpasangan dengan kaum adam. tuhan  ciptakan umatnya berpasang-pasangan. sesiapa yg melanggar ketentuan itu maka mereka dianggap telah melanggar hukum tuhan. (betulkan saya jika ada yg tersalah/ penambahan sekiranya ada yang terkuraang). 

bila saya fikir2 kembali, tulang rusuk pastinya ada banyak bukan. bukan 1 sahaja. so tidak hairanlah bila wujudnya 'poligami' dalam konteks kehidupan..

saya juga seorang yg terbuka dalam menghadapi ketentuan itu..tidak kisah jika diduakan sebab ia adalah kehidupan yg perlu diharungi.tapi, apa yg menjadi 'kisah' adalah kejujuran dan keadilan kaum adam dalam menangani masalah tersebut.

sebentar tadi, saya terkesima setelah membaca post seorang sahabat kepada seseorang yg cukup 'rapat' dihati saya. sahabat (female) itu tiba2 buat post di wall tu dengan menyenaraikan beberapa nama perempuan yg cukup dikenali (almost all of them). apakah motif itu?? untuk memporak perandakan hubungan org lain? atau saja mengaibkan sahabat sendiri?? masalahnya, perlukah semua tu?

inilah masalah mulut sorang wanita (bukan semua wanita). tidak berfikir sebelum berkata2. langsung tidak berfikir sama ada kata2/ ayat2 itu akan mengundang bencana di masa akan datang ataupun tidak..bukan nak menipu tapi mengurangkan dosa bergaduh yg boleh mnyebabkan individu lain mendapat dosa memaki pula..

terus terdetik dihati pada saat itu..
adakah wanita diciptakan untuk berkongsi dengan org lain ??
adakah saya tergolong dalam kelompok itu..??
mungkin YA dan mungkin juga TIDAK...

biarkan persoalan itu tergantung begitu..
takdir tuhan akan menentukan segalanya..
apa yg pasti, saya mendambakan kejujuran seorang adam..
because, i'm tired of your own drama..

p/s : siapa pun dia, saya berhak tahu. siapa pun pilihan anda saya antara org yg perlu tahu.. sebab nama saya tersenarai antara mereka..saya hanya perlukan keputusannya. 
"SAYA HANYA PERLUKAN KEJUJURAN DARIPADA ANDA"

Majlis Anugerah Sukuum 2010/2011

Assalamualaikum w.b.t..

Alhamdulillah...
selesai sudah majlis anugerah tersebut..
event disambut agak besar-besaran juga..
walaupun takla gilang gemilang sangat..hehehe
Dato' Zolkples Embong datang juga ke UUM utk memberikan sokongan..
tahniah dan terima kasih atas komitmen itu..

tempat kejadian..=)

tempat event berlangsung agak luas + besar giler sampai kelihatan yang teramat2lah ketara kekosongan yg xterisi dek atlit2 UUM..even pemenang pun ada yg xmai lagi nak kata apa kan..
xsangka sangat2 UUm akan buat event besar camni utk menghargai penglibatan student dlm bidang sukan. saya pun join SUKUUM hari tu saja suka2 sebab dah lama xbergiat aktif dlm bidang ni..bertahun dah tinggal tup tup menang lah pula..tu pun acara yg xpernah terlintas dan disangka2..acara Merejam lembing?? bila masa ntah saya jadi pandai merejam ni...ter'kebetulan' kot.."because ALLAH will" - alhamdulillah..=)

bertemakan Smart-casual dan ber'back-drop'kan....>>>pic di bawah...

saya suka back-drop itu ye..mantop + meletup gitu..

terkujat saya sekejap sejurus menjejakkan kaki ke dewan tersebut..
alahai, sambutan besar2an giler ni..terasa malu la pula..
sebab tau kita budak2 olahraga sukan padang + trek sure2 je naik pentas sorang2 kena sebut nama..adoi..reramai xleh ke...maunya tersadung atas tu gara2 ter'over' gambra camne??
tapi...alhamdulillah semua berjalan dgn lancar dan xberlaku tersadung dan disadung..kekeke

maaf lah yerk...gambar itu aje la yg termampu diupload sebabnya gambar kite xtau kat camera sape..ada juga la budak laki2 yang ambik tapi ntah, dorang xupload ke FB lagi so kite pun xdapat nak menengoknye..
dah dapat nanti kite upload lah yer..

tahniah kepada budak2 Bank Rakyat yang menang...and a biggest tahniah juga to all budak2 Soccer and Hoki sebab menang besar sekaligus mengangkat nama DPP sebagai juara keseluruhan Liga Super UUM...juga kepada member2 yg menang sukan trek dan padang, abg Ubai, Kuchai, Husna, Farah,Boy and Lee...to my friends geng budak Tenis, Aisyah, Naz and Amy..budak2 Squasy and etc..
sem akan datang main lagi..biar bagi menang dpp kita..aura kesukanan c najwa dah terkeluar tuh..hehehe
ok see yeah..

~ majulah sukan untuk negara ~


Tuesday, April 19, 2011

boleh tahan...=)

Assalamualaikum w.b.t..

hari ini saya nak bercerita tentang,
...A.N.L.E.N.E...
amacam okay tak??
kenapa tiba2 'itu' jadi pilihan hati??
sebab, saya baru je minum menatang tu..
first time in my life, actually..=P
ada sesiapa yang xkenal susu ANLENE tu yg mana satu?
ala Paket kaler hijau tu... / ala yg iklan dia ada Datuk Michelle Yeoh tu..
xdapat juga?? mari kita 'dapat'kan...hehehe


 okay, inilah si Datuk yg cun itu.
see, dia siap boleh ber'kung-fu' bagai lagi..umur dah nak lanjut tu..
tough kan datuk cun kita ni...kita, bila lagi??
 haaa..inilah dia si paket hijau tadi..
sekarang, kenal dah ke siapa ANLENE tu..??
ooopsss...ada perisa coklat erk??? baru tau..
nanti nak cari yg ni pula la..


actually bukan la produk baru pun..lama dah..
minum + try aje xlagi..
so, terkebetulan lah pula roomate saya sem ni penjaga kesihatan yg sangat baik..
so, dia amalkan minum Anlene..
kita pun curious lah juga..sedap sangat ker menatang tu kan..
so, kita pun ikut sekaki join try minum Anlene..
before minum = "agak2 i muntah tak minum air putih ni"? 
-ayat paling xboleh blah sampai ke telinga roomate kita..=)
bukan apa, before ni kita try bagi nenek kita minum, habis semua dia muntahkan isi perut dia..dia kata xsedap..hohohoh..memilih btl..demand x nenek kita..hehehe
after minum = "not bad,x membawa maut pun minum menatang ni.." hehehe


tapi tu xpenting, apa yg paling penting...
kalau i kata i rasa makin sihat sejurus selepas minum tu 'mohong' sangat lah kan..
tapi, seriously sangat mengenyangkan.. (mmglah, dah nama pun minum air kan..)
yes, tapi kenyang yg lain sikit la..bukan kenyang senak tu..
kenyang yg....KENYANG LAH !! (capital letters lagi, sah mmg kenyang sangat2 lah tu)
kenyang yg boleh bertahan lama..
saya xpernah rasa kenyang camni lepas minum air...
cehh, ayat..rupa macam minum air 24jm xberhenti kan..
tapi betul2, badan kita ni dah macam bumi kot..75% air, the rest..jgn tnya..hohoho


so, lepas berjaya menghabiskan 2 gelas Anlene yg agak besar juga...
terus kita berniat dalam hati..
nak amalkan minum anlene juga la..
manatau boleh menyumbang kesihatan yg lebih baik..
sebab mak kita selalu risau,
takut2 nanti kita sakit lagi..padahal anlene tu utk tulang..hehehe
tapi betul la, sejak dua menjak ni saya banyak sakit tulang..
so sebelum menyesal baik kita berusaha utk menjaga kesihatan...betul x..


so, to all members out there..
sesape yg rasa anlene tu utk org2 tua je, moh le kite berubah..=)
tgk pic tadi tu, besar dan cute je ditulis 19-50years...
saya dah terlewat 3 tahun, tapi tetap boleh minum jg...
marilah kita minum anlene beramai2..hehehe
...promote lebih lah pula...
..but no offence...

:: PESANAN PENAJA ::
~ marilah kita sama-sama mengamalkan gaya hidup yang sihat ~


Y(^-^) pEaCe...

Monday, April 18, 2011

malam konsert hari tu..=)

 Juwa (me), Mea, Anies & As 
by Aina
 juwa, mea, ain, anies & as 
by Aina
 me, aina, ain & anies
by Mea
 me, aina, mea & ain
by Anies
mea, me, aina, ain & anies
by Nas (anies's BF)

happy time together...
lagi setahun untuk bersama..
lepas ni susah dah nak jumpa..
masing-masing bertempiaran di muka bumi Malaysia ni..
ada rezeki lebih sikit, mungkin akan ada yang ke luar negeri/negara pula..
kelak, masing-masing dengan kerjaya tersendiri..

pic ni diambil di luar dewan lepas habis tengok konsert malam tu..
best + lawak bila tengok2 pic ni balik..
kalau perasan, semua pakai inai di jari tu..hehehe
trip2 dah kahwin semua..gedixs...hehehe

friends forever..
p/s : sedih sebab aisyah & aini xdapat join masa ni..
kalau x, mesti lagi best..cukup korum..
p/s : mea and me special name..yang lain semua start with 'A'..hehehe terbaek..

luv u all my friends...

Saturday, April 16, 2011

Konsert Simfoni Diraja 2011, UUM

Assalamualaikum...=)

Alhamdulillah, tercapai juga hasrat nak pergi..
itu pun secara kebetulan, ada member bagi tiket free..
hari tu xsempat nak beli dengan couch KO-K..rezeki kot..hehehe


Agak puas hati dengan persembahan malam tu..
terutamanya dari Ana Raffali & Faizal Tahir..
sure best yg amat2...terutama sekali part Faizal nyanyi..
artis budaya uum pun xkurang hebat juga..sedap juga dorang ni nyanyi.
cuma tarian from artis budaya ada yg spoil sikit..nampak berterabur je..

walaupun xdapat nak menikmati konsert itu secara telus..
puas hati la juga kan..
xdapat menikmati dengan baik sebab sibuk nak merakam video masa tu..
member minta tolong so, saya pun merelakan diri untuk menjadi camera women yang xbertauliah on the dot..hehehe

lagi setahun nak habis study baru sempat pergi 1 konsert..
hehehe terbaeknya i..sound like over 'ulat-buku' disitu..
xde la, bukan lah ulat buku sangat pun..
just xde masa and xde mood nak join event camtu..
sekali sekala boleh la..tapi kalau selalu sangat, xlarat den..

apa2 pun, a lot of thanks to Ummi Syafikah, my jiran bilik sebelah yang sudi mendermakan tiket itu kepada beta malam tadi..hehehe..really appreciate it...

p/s : teringin nak tengok Anuar Zain nyanyi live..
tapi, agak2 uum nak jemput x dia datang?? hehehe..mcm mustahil je..DREAMING!!..hohoho..


Thursday, April 14, 2011

berakhir sudah tapi debaran semakin terasa...

Baru sebentar tadi saya menghabiskan kelas Ekonomi Malaysia dan Pengorganisasian Organisasi dengan jayanya..berjaya??? yg itu kita xtau lagi..kena lah tunggu result final exam kuar dalam bulan julai nanti..hehehe

bestnya rasa bila dah habis kelas..xperlu lah nak rushing2 lagi awal pagi minggu depan...baru dua kelas tu je la yang dah tamat tapi yang lain still ada lagi..tapi kira okay lah juga, kurang bebanan kerja dan segala bagai yg sewaktu dengannya...yang pasti, isnin-khamis next week, saya hanya pergi kelas jam2.00pm saja..hehehe..nampak ada aura bahagia x? hehehe..dasar pelajar...teeeettttt....

walau bagaimanapun, saya masih menanti kelas2 yang lain habis pula..hehehe baru rasa tenang nak buat ulangkaji..xde nak pikir nak kena kejar masa masuk kuliah bagai kan..ni kelas direct, habis petang..sampai bilik malas + mengantuk, tidur aje lah jawabnya..tu yg baju yang nak dibasuh pun ikut direct terus tunggu hari jumaat baru cuci sekali..giler bapak banyak tu...hehehe..tapi dah ada masa free ni boleh la relax2 kat bilik..yeah...suke2..

walaupun kelas dah ada yang habis awal..tapi debaran exam pula yang makin terasa ni..fuhh..exam saya start 10 mei 2011..wahh...xlama dah tu..beberapa minggu je lagi...camna ni? agak2 dah cukup ke ilmu didada nak berperang ni? kata nak dean list...cabaran abag saya tu yg buat rasa macam mampu je..he'eleh, confident je kan budak juju ni..hehehe..xpe2 usaha tangga kejayaan, x gitu..

seriously, schedule exam final utk sem ni cantik sangat..
* 10.05.2011 - Pengorganisasian Organisasi
* 12.05.2011 - Kaedah Penyelidikan Sains Sosial
* 14.05.2011 - Pentadbiran perancangan Pembangunan
* 15.05.2011 - Sosiologi Pembangunan
* 20.05.2011 - Process Writing
* 22.05.2011 - Statistik untuk Sains Sosial
* 24.05.2011 - Ekonomi Malaysia

teratur je kan..bestnya tengok..okalah tu..maunya kena macam 3 sem sebelum ni, nak menangis je rasa bila exam 3 paper berderet..xsempat nak bernafas rasanya..alhamdulillah, sem ni punya jadual amat menggumbirakan hati beta..hehehe

tapi yang pasti, seusai exam ekonomi nanti, saya akan get ready untuk keberangkatan beta balik ke tanah air pada malamnya menaiki flight AirAsia jam 9.50PM di Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim Kepala Batas, Alor Setar, Kedah..yeah...nak balik dah..xsabarnya nak bercuti..4bulan kot..

ok deh, lambat balik sikit xpe..lama sangat lagi 4 bulan tu..yang pasti, puasa dan raya tahun ni sangat2 akan dimanfaatkan sebab dua2 buat kat rumah..rindulah pula, nak berbuka puasa bersama kawan2..bersahur sekali..wahhh..sedih2...tapi xpe la..dah dua tahun kami sambut bersama, tahun akhir ni bagi peluang pula buat kat kampung kan..xsalah..bahagianya..

tak sabarnya...cuti ni pasti kerja main dengan anak sedara yang cute tu, hana and hanafi..xpe la, plan nak kerja tu terpaksa ditanguhkan sebab dasar2 dan sebab2 tertentu..antaranya, keperluan dan kepentingan untuk membantu keluarga lebih baik darip[ada mendapat gaji + kesenangan sebab berkerja  tapi keluarga xdapat dibantu..saya lebih rela tolong kakak kat rumah..tak de la nak tension- mention pun..paling2 pun practice masak + kemas rumah je..(eik??? ura2 macam nak kahwin awal lak kan..hahaha) no biggie dear..manatau..AMIN...

ok nak bercerita, panjang sangat lah pula..bukan semua org suka ni..ada yg boring nanti, xnak dah datang menjenguk blog ni hehehe..

so see you guys...love you..

Y(^-^)Y ...peace babe...

confirm!!

tambahan entri untk add-drop subjek..
fuhh, geram sebab tiba2 last2 minit ade plak la kelas yg bertukar masanya..
ni yg membuatkan kami student2 ni terpaksa susun semula subjek yg ada..
dah cukup baik dah jadual asl tetiba berubah lah pulak..

lastly, yg ni yg confirm kot..
masa berfikir2 tentang minor subjek...
antara admin or projek?? akhirnya hatiku sepakat memilih minor projek..
kerja admin best jg cuma xbyk nak gerak sangat la rasanya..
asyik lam ofis je pun xbest jg..
kena kuar sikit baru mantop..kan kan kan..hehehe

so paper utk next sem..masih berat cuma ok la juga..
habis aku kena kuar utk turun buat kerja luar sem depan..
berterbangan la duit..prepared siap2, takut duit xcukup cover kerja luar..
sure banyak turun site ni g tengok projek2 kat luar..
fuhh..xpe2, study pnya pasal xkisah la pape pun..

paper sem depan,
* GMJT 3123 PEMBANGUNAN WILAYAH 
* GMJC 3313 PENGURUSAN MASYARAKAT DESA
* GLUL 3013 ASPEK UNDANG-UNDANG DALAM PEMBANGUNAN
* GMJG 3223 PERANCANGAN DASAR PEMBANGUNAN
* GMJC 3363 PENILAIAN IMPAK SOSIAL
* GMJP 3143 PERANCANGAN INFRASTUKTUR DAN PERUMAHAN
* GMJP 3093 PENILAIAN PROJEK

hohoho..memang terbaik disitu...
tu belum lagi aku mention masanya..giler berderet kelas..
kelas sem depan full semua aku sumbat hari Ahad-Rabu..
sebabnya, kelas Isnin-Khamis tak ditawarkan..ada pun kelas lain la..
Ahad- Rabu sem depan kena kuat sikit la..
kelas start jam 8.00-9.30am, 9.30-11.00am, 11.00-12.30pm...
pastu gap jap...sempat la juga ada ruang nak solat zohor..nasib baik la..
pastu smbung lagi 2.00-3.30pm, 3.30-5.00pm..terbaek tak? hehehe
nampak gayanya, lepas habis kelas hari ahad-rabu tu sure balik bilik cari katil je la tu..nak rehatkan badan dan otak yg pastinya dah nak tepu menerima lecture berderet..

tu ahad-rabu..selasa xcerita lagi..selasa full juga tu..
kelas direct 6jam...giler bapak penat kepala hotak aku nanti..
tapi nak wat camne, tu je la pilihan yg ada pun..
bijak x uum tawar kelas kuliah..nak termampus aku camni..
hari selasa kelas 8.00-11.00am dan 11.00-2.00pm..
terbaek disitu..

yg pasti, isnin-khamis xde kelas..so boleh la membayar hutang tidur dan segala bagai yg tertanggung..contohnya, cuci baju dan assingment...

tapi....seandainya...

andai berlaku lah sem depan, harapnya tidak la kot no..

maunya ahad-rabu tu terkena turn aku present and hantar assignment serentak..mau xpecah kepala hotak tak rasa2nya..??? hahaha terbaek..tapi nak buat camne kan..
kena tough juga ni sem depan..xleh nak relax2 sikit..sem5 dah kan..sedar2 la dik..

janganlah jadik camtu..minta dijauhkan...
nanti otak aku stuck, 1 hape pun xjalan sure je..
aku ni bukannya terer sangat nak handle2 bab2 stress and tension-mention ni..hehehe


good luck to me..
good luck sem ni juga..exam dah nak dekat..


chaiyok3x...


k adios omigos...bye ..Y(^-^)... peace babe..
 

Wednesday, April 13, 2011

Ada Apa Pada Nama..

fuhh..sejak dua tahun duk kedah ni..
saya dapat beberapa nama baru lagi..
dont know why...sindrom ni kena kat saya sejak saya form 1 lagi..
asyik nama baru aje..ooppps...bukan form 1, lebih awal iaitu darjah 4..

first nama paling pelik yg jauh panggang dari api ialah 'Syikin'...
first time dengar org panggil saya guna nama tu, saya sure la buat xtau..
well, not my name..cikgu pula tu yg panggil..sangat xpatut..
then i ask him (the teacher), why he called me like tht..
wanna know the answer?? sebab, nama tu lebih sesuai dgn awak..
fullamak...sesedap rasa kan dia cakap macam tu..
mak bapa kite punyalah susah2 mencari nama utk bagi kat kite dia kata xsesuai..
well, as long as my parent suka nama saya, saya xkisah la sesuai or not..
apa xcukup sedap ke nama 'NAJWA SYAHIDA' ?? sedap wat..kan kan kan..hehehe

'Syikin' tu dapat time darjah 4..
then i got 'Naje' ' time form 1..
wat the heck..langsung xde makna..ikut sedap mulut je...
sape ntah punya idea..lupe dah..
then i got 'Naju'..berubah sikit je..ni masa Form 2..
sebab bertukar ke sekolah baru, nama pun dapat baru juga..hebat2...
then masa form 4, i rapat dengan sorang senior..dia selalu panggil 'Juwa'..
last2,sebab dia almost 1sekolah tu panggil juwa..sampai order baju utk budak kawad pun coach tu bubuh nama tu juga utk my baju..sgt berpengaruh kan..hehehe
then, xpasal saya terpaksa buat email guna nama tu..tapi saya bubuh lain sikit je..'Naju_Najirah'..ramai yg nak nama tu..peliknya..
apasal lak semua xsuka nama najwa tu..

sekarang, dua tahun duk kedah i dapat nama baru lagi..
hari tu ada yg panggil 'Farahin'..allahuakbar..
apakejadah semua xtau nama aku ke..?? xkan aku kena pakai tag name BESAR pergi kuliah baru org xpanggil guna nama lain..?? fuhh.. tu ok lagi la..
then paling lawak..sekarang the latest i glamer dgn nama 'JUJU'..
hahaha..sangat jauh terpesong..
JUJU ni bermula sebab seorang member budak Chinese merungut susah nak sebut NAJWA..
so, i suggest dia panggil i JUWA..dia kata susah juga..aku dah garu kepala time tu..
pe yg susah sgt nak menyebut JUWA tu pun..pelik2...then, dia kata biarlah i panggil JUJU..senang..dia igt i one of budak chinese juga kot..JUJU??? xpernah terpintas langsung kat graf kepala aku nama ni..nak kata pe lagi..suka suki hgpa la..

sebab budak ni juga la, sekarang dah bertambah makhluk tuhan panggil i dengan nama JUJU ni..sabor aje la...xpe nak buat macam mana..

lawak je kan..NAJWA SYAHIDA A.K.A JUJU...sgt tak relate langsung..
ni kalau bagitau kat mak, mesti mak terguling2 ketawa ni..

ada apa pada nama?? nama penting kot..nak panggil tu..seumur hidup..
maunya org panggil dengan nama buruk2..makna yg buruk..
kalau 44x org panggil makbul doa hancur berderai la segala..hehehe..
i lebih selesa dengan nama sebenar saya..xpe org xkenal pun..
sedap jer mak bag nama tu..NAJWA SYAHIDA...thanks mum, dad..=)

p/s : tiba2 teringat ada seorang member from FB yg bagi i nama baru...>>> CHUWA<<<
so cute but nothing else then cute..hampir telupa, i pernah menyandang nama WAFIE juga sebab ...teetttt...tapi..antara semua nama tu, salah 1 yg paling signifikan ialah >>>NIE<<<.. dan >>>LUNNA<<<..=)

Tuesday, April 12, 2011

42 Days to go!!

countdown, 42 days to go..yeah..

pe ni??
ni namanya, countdown for fly-with-airasia-wings..hehehe
xsabar rasanya nak balik sabah..fuhh cuti 4 bulan kot..giler lama..
memang puas hati la..

boleh membina badan tu..memanjakan lemak la aku balik nanti..
sabor aje la..hehehe dasar kan...

well, i'm start counting from now..
42 days left for flying with airasia wings...
oops...hampir terlupa.. ada countdown yg sama penting..
27 days left for exam-war..yeah..terbaek disitu..

erm..seusai habis exam 24 mei 2011..
aku hbs exam dalam kul12 tghari kot..
so, i bersiap, and flight malam tu..
Alor setar - K.L 24/05/2011 jam 9.50PM..sampai Kl around 10.45 Pm smpai la..
K.L-Kota Kinabalu 25/05/2011 jam 7.50Am. sampai KK dalam kul 10.20Am..
yeah..awalnya sampai sabah...best2..

bestnya cuti..banyak benda da plan dlm kepala..
xsabar nak cuti ni hehehe...=)

jgn jeles, i cuti lama sikit..hehehe

=)

Pe Hal ni???

geramnya rasa hari..
tadi i turun lab konon niat nak print assignment..
semangat dah tu..

sampai lab, tengoh ade la 2 3 org minah..
dorang ni pun macam kes i kot..nak print assignment..
so xpe la, xdela lama sangat kalau nak tunggu pun..
i nak print xbanyak, 3pages je..
bukan assignment pnjang2 tu pun..tugasan kecil2 je..

yg membuatkan i bengang...
dah la lab ni 1 biji je kat blok pompuan..
bleh pula akk tu kata dgn penuh xrasa bersalah pun..
"xde kertas la dik"... - i dah buat muka dah masa tu~
 dah la i tunggu, apsal xbagitau awal2 kertas xde..

mangai bangang giler..
buka lab tapi xde kertas utk student print tugasan..
what the heck kan..
agak2 la..xreti2 nak beli kertas ke awl2 kalau dah tau nak habis..
dah korang yg buka lab, xkan small matter macam tu pun xpandai nak pikir..
pale-hotak btl..benda kecil yg simple pun bleh jadi susah..
xreti nak buat kerja langsung2...

pekenama macam tu..padahal ni lab dpp kot..
kalau habis kertas minta jer..xde nak kena beli pakai duit sendiri..
akk tu pun la..dah tu muka xbleh blah plak tadi..
nasib baik kite bersabar, kalau x,
kat depan2 org tu juga kite sound dia..

menyampah tahap xigt kot..

fuhh..sabar2..

Monday, April 11, 2011

wahh...

setelah away from BS beberapa hari...rindu pulak nak menaip...=)

bukan apa, away untuk melangsaikan hutang assignment and quizes yg bertimbun2..
now, free dah sikit..all the quizes dah berlalu...

tapi, tiba pula minggu add-drop..
ready utk schedule sem depan..masuk sem 5 dah aku??
tua dah..xsangkanya..lagi 2 sem nak mengaji kat sini..
rasa gerun nak menghadapi dunia luar, dunia pekerjaan lepas ni..
it will totally change my life..fuhh..
boleh stand ke ni nak menghadapi dunia luar??
i hope so..

paper sem depan giler berat la kan..
almaklum aje lah dah last2 sem..sure berat la sikit..

paper yg nak kena ambik sem depan ;
* Computer Application in Management Development (AutoCAD)
* Administration of Land Development
* Development in Countryside Society Management
* Legal Aspects in Development (Law)
* Territorial Development
* Planning for Development Policy
* Planning and Project Management

fuhh..sedap je dengar kan..hehehe berat tu..
dengan nak kena carry paper law lagi..
habis kerja menghafal kes aje la aku sem depan..
paper tanah lagi, nak kena hafal segala kanun and akta bagai..
fullamak..cayalah kan..

semoga berjaya lah utk aku sem depan..ko mmg terbaek!!

and..pray for me guys...=)

okay see you...bye..

Friday, April 8, 2011

Habis sudah..=P

hehehe..hello everybody..i'm back..

oops..sorry.. Assalamualaikum w.b.t..

i'm glad, i'm back from 'black-out'..(^-^)Y

just now, i just finish watching Supernatural Season 2..
in my room, with my roomate..who just intested with it several days before..
after she watch me going crazy with those movie(s)..hehehe

i like Dean Winchester a.k.a Jensen Ackles very much..
the way he smile..its 'melting' me..hehehe..he just cute..
the way he taking care of his brother...so sweet..


ain't he's hot?? sweet guy..OMG!!!..i'm one of your fans..
i'm crazy looking at this handsome guy..fuhh..

tengok la..best cerita ni..
cuma, for those who not open-minded..jgnlah tengok..
takut jadi lain pula..

okay..no regret..see you..=)

Thursday, April 7, 2011

black-out...

ermm.....

today, alls Kachian will bergelap and berpanas because of this..
Bukit Kachi area, which is SME BANK and BANK RAKYAT sahaja yg terlibat..
start from 8AM-9PM...gilo lama tu...
nasib baik i seorang peng'iron' baju yg rajin so xrisau sal baju nak g kelas..hehehe

semua ni disebabkan berlaku penyelenggaraan elektrik kononnya..
so what ever it is, just make it fast..
we need electricity over here..(for blogging kekeke)

so away for several(s) hour..hehehe..=)
see you later guys..bye..;)

Wednesday, April 6, 2011

Malasnya seorang pelajar seperti AKU

adoii....
pehal lak aku malas cipan tengahari ni..
nak masuk kelas Kaedah penyelidikan ni rasa macam seksa gila..
maaflah ya Pak Sugi...buakan niat nak bermalas-malas tapi rasa cam xlarat nak masuk..
OMG!! what the hell aku pemalas sangat hari ni ni...
tapi insyaALLAH i try my best...
akan ku gagahkan juga untuk mengharungi kelas tu..

dah la paper ni sikit punya killer...malas dah aku nak merepeatnya...
jangan nak kata..tinggal lagi setahun nak habis nak grad ni..
jangan nak mengada bagi aku repeat paper ni..cukup2 lah..

kalau bolhe biarlah semua berjalan lancar..
aku da paper law lagi sem depan..xnak dah repeat2 pape paper..
nyusahkan hidup aje tu..tapi Pak Sugi ni merisaukan la..
dah lah kitorang susah nak faham dia cakap hape2 ntah...
i prefer dia speak english than 'indonesianese' dia tu..
tapi dia tua sangat dah kot, suara pun macam clear xclear je..

hopefully dia ok juga nak bagi tips exam pape yg patut la..
xyah detail sangat pun xpe..at least ada la juga guide line kan..
xde la student blur macam cicak je time exam nanti...hehehe

kejal lagi masuk kelas KP juga la ni..
counting the time...40mnt left..
fuhh..malas siot aku hari ni..
xpe2 dah hujung sem ni, rajin sikit la...=)

don't worry, be happy...
see ya..=)

Tuesday, April 5, 2011

Cerita 1: Harta Pak Pandir..

Pak Pandir baru sahaja mendapat harta warisan setelah ayahnya meninggal dunia. Tetapi, beliau bingung kerana tidak tahu di mana perlu disimpannya wang tersebut. Kalau simpan di bank, beliau takut bank tersebut bankrup. Kalau letak di bawah bantal nanti diambil pencuri.

Setelah berfikir panjang, akhirnya beliau mendapat idea dengan menanam wang tersebut di belakang rumahnya. lalu dipasang papan tanda dengan tulisan yang sangat besar 'TIADA WANG DISINI'. namun, teman Pak Pandir yang bernama Si Luncai telah melihat apa yang telah dilakukan oleh pak Pandir.
Setelah lewat malam, Luncai pun datang untuk pergi menggali tanah itu dan mengambil wang tersebut. setelah mendapat wang tersebut, untuk tidak dicurigai oleh Pak Pandir, beliau telah menggantikan papan tanda Pak Pandir tadi dengan tulisan ' BUKAN LUNCAI YANG AMBIL'.
NOTE : DUA-DUA PUN MENGONG..=p

Kita Lupa..

kadang-kadang kita lupa kita pernah gembira bersama dia..
kadang-kadang kita terleka yang dia selalu buat kita tertawa..
kadang-kadang kita tersenyum kerana dia pernah buat kita bahagia..
adakalanya kita menangis kerana telatahnya membuatkan kita terus merinduinya..
orang itu adalah orang yang pernah berkongsi SUKA dan DUKA bersama kita..

 

Siapa kata...

siapa kata ex-couple tak boleh jadik BFF...???

i boleh jer..hehehe

dia baik dgn i...
and i pun baik jer dgn dia..

so, no strong reason for being enemy...

just keep in touch sometimes..

sometimes, kredit HP dia expired, dia minta i transferkan..
i transfer sikit dia akn bagi balik 2x ganda..so just like friends did..=)

i ingat lagi..

da satu masa tu dia ada cakap...

" i rasa, keputusan utk stick together (couple) sebelum ni (5years ago) adalah satu kesilapan yg besar kita dah buat. don't u think so?? sebab, i rasa, kita lebih close and comfortable for being friend than couple..kan?? ~ and he give me a smile emotions after saying that..

and i reply him... " yes, i pun rasa macam tu.. knowing u now makes me feels like i got another brother..and i'm happy with that.." ~ smiling back to him..

and now, when we're chatting through YM or FB..i'm free to tell him anything..
he's a lovely friends..indeed..=)

so, xde maknanya nak bermusuhan..

maybe one of the reason is kitorang pun broke-up secara baik..
(mana xbaiknye, lost contact kot..hahaha)
so, bila dah ter'jumpa' balik tu, xde pun rasa nak revenge ke..nak marah ke..just a blank feelings..if i can use tht term..hehehe

tapi, its better this way..and i'm happy for him..
sebab...
awek dia giler cun ar kan..seriously damn cute..cuma agak cemburu buta..
well, faham aje la kitorang pun 'ex' so pasti dia rasa tergugat sedikit kan..
yg pasti, xde lovey-dovey feeling between us..just loving friend...

i harap keadaan ini kekal to the very end..
to my friends out there, just think about it..
i harap 'dunia' kita aman je..AMIN..

saya.....

saya...
telah...
jatuh...
hati...
dengan...
Dean Winchester...

hahaha..

who the hell is that guy...??

p/s : sila melayan movie Supernatural..and you'll know it..=)
* really love the way he take care about his brother Sam..<3

Hipotesis awal....

sebelum saya pergi jauh..
saya ingin memohon maaf kepada chinese reader's (kalau ada)..
because, this post will talk something about them..

hipotesis awal saya...
'Chinese student lebih teliti dan terperinci dalam membuat assignment'
maknanya, saya beranggapan bahawa kerja hasil tangan mereka akan lebih baik dari yg lain..
lebih kualiti dan kuantiti..tapi malangnya....
sejak dua menjak ni, hipotesis itu saya tolak serta merta..

kenapa??

sebab, hasil kerja (assignment) yg mereka buat telah membuatkan saya terpaksa buat 'overtime'..sebab saya terpaksa edit balik assignment yg dorang dah buat..
apa ni??? first time jumpa budak chinese yg camni..selalu jumpa pulun tahap gaban je wat assignment...takut salah la...teliti la, memenuhi citarasa pensyarah la..tapi kali ni sure2 sangat berbeza..pelik sebentar..=)

ade ke pula dorang wat assignment buat dalam bentuk bullets (point2)..ape kes ni?? tu bukan assignment namanya..tu point la kan..mula2 hari tu, bdk chinese juga yg jd tukang edit tapi ramai xpuas hati bila dia edit sebab ejaan banyak xdibetulkan..format salah...pendek kata banyak masalah la..

sudahnya, saya terpaksa jadi tukang edit yg baru..menyusahkan saya..nasib baik lah assignment saya tinggal 1lagi yg kena disiapkan. kalau ada 5 lagi, jangan harap saya nak tolong weyhh...agak2 la kan..dahlah kite suh sorang buat at least 5pages je, dia buat kepala plak lagi buat 3pages je..so dua lagi nak harap sape wat?? kepala hotak betul..
alasan dia senang je...xtahu buat camtu xboleh..hotak dia..dah sem 4 dah masih xtau nak buat assignment..dah tu, dah tau xtau apasal xbertanya? jadi bodoh sombong?? macam la kami tinggal jauh kat london..jumpa or call pun xdapat..geramnyer..meningkatkan blood pressure aku betul la...

so, moral of the day :
1. jangan jadi juru edit assignment lagi..
2. jangan lah ambik manusia yg camni jd group member kita utk wat assignment..(kalau drg memang bengap tahap cipan la..kalau yg ok tu xpe la juga..senang sikit hati..)
3. paling jahat pun, jgn bagi dia wat assignment, suh dia edit ja..baru dia tau betapa seksanya jadi juru edit assignment...hehehe..

so, hipotesis awal ditolak 200%...

hehehe..renung2kan dan selamat beramal..=P

Sunday, April 3, 2011

line internet yg sangat mengecewakan...

emmm...
kecewa tahap cipan dah ni..
nak masuk blog boleh tahan lagi internet ni..
tapi, ke'slow'an ini membuatkan aku bengang kerana downlodku terganggu..

aku tengah gigih mendownload Supernatural ni..

hehehehe...
sejak dua menjak ni....aku telah menjadi giler tengok citer ni..
start hari tu la, konon nak try tengok dulu..manatau best..
sebab, rasanya macam pernah tengok dulu kat TV tapi igt2 lupe daa..
so, nak tengok balik..tengok la dari season 1..baru download tu..hehehe
dah khatam season 1 gedik lak nak tengok season 2..hahh..ambek kau..
jenuh nak mendownlod byk episod..xpe2..sabar...
janji siap dan bleh tengok..=P

walaupun xle gerun mana pun tapi suspen memang hebat gak ar..
hehehe,aku tengok sorang pun kekadang seram sikit..sikit je la hehehe...

sesape yg rasa xtengok g, pekata layan..
kalau korang xde keja la..kalau ada, utamakan kerja anda dahulu..

ok guys..see you..
selamat menonton...
bubye..=P

Friday, April 1, 2011

My DarL and my Hensem Boy...

dah tiga bulan xbalik rumah..rindu dah kat syg2 i yg ada kat umah tu..
rindu kat anak sedara 2 org tu..si Hana and adiknya Hanafi..
may i introduce you to them..=)

hehehe..
inilah dia si kakak..namanya panggilan Hana..
fullname xyah tanyalah coz panjang sikit la..
so malas nak sebut..hehehe
jgn tanya kenap dia wat muka camtu...
sebab, dia asal nampak camera ja, mmg automatik jd cmtu..=P
(tgk kat dinding belakang tu..tu hsl tgn mural dia lah tu..hancur dinding umah)..

yg ni pula, xtau knp jadi cmni..hehehe..
dia tengah gelak sambil menggaru kepala la tu..hehehe
macam org xbetul dah aku tengok..
sorry syg..aunty memain jer..
yg pasti, mulut dia ni pyh nak lawan..bijak sgt nak menjawab..bertanya apatah lagi..


 eik..?? apsal tu??
hehehe dia tengah tengok aunty Mira dia..
masa ni g melawat adik saya kat kem PLKN..
yg gelak sakan tu sape ntah hahaha..
(tuan punya blog xngaku)..

yg ni cik Hana kite tenngak menyusun jari..
xsempat nak tengok kamera..asyik dgn jari dia je..
konon nak tunjuk 'peace' tapi jari xpernah nak betul..
sian kat budak ni..
pape pun, like the gown with the tudung very much..
gown 'polka dot' lagi..pink pula tu hehehe..
budak ni sangat la kan..
kekadang boring2 tu main juga dgn budak ni..
boleh gelak tau..
dia wat lawak je selalu..

 akhirnya berjaya juga ambik pic yg tomey sikit..dia ni susah sikit nak ambik pic yg lawa2..asyik nak bergerak aje kerjenye..ni pun dah kira nasib baik ni..heehe....
amacam? cun tak? macam budak remaja dah kan kalo ambik pic camni..
hehehe, tomey sangat2..macam muka ibu dia masa kecik2 dulu..=) sebiji je..


hahaha..
yg ni lawak..jangan pelik la tengok muka dia camtu...
ni kes takut kena buang g laut tu..kena pula ambik gambar kat panas2 terik..sah2 je muka tu camtu...

padahal..mula2 tu dia bukan main g suka dapat tengok laut hehehe..
laut ni kebetulan je bersebelahan dengan kem PLKN adik saya tu, so dah alang2 datang, bg sekali tengok laut kat budak kecik ni..and rezeki dia juga la petang tu dapat tengok ketam live...bukan main lagi dia melompat xsudah2 pasal dapat tengok ketam betul..selalu tengok kat buku je..hehehe...dasar budak kecik btl..
 yg ni masa dia kecik sikit..
tudung pun xnak pakai lagi..
sekarang dah besar dah hehehe...
tomey kan pic ni..macam emo style je nampaknya..

masa ni dia tengah menagih camera dari ibu dia..
org nak ambik gambar dia, dia lak sibuk juga nak minta camera nak tengok gambar yg dah ibu dia ambik..xsabar betul..macam org tua..hehehe
masa ni, ibu dia bawa g klinik tapi dia xnak masuk dalam.rela duk kat luar main2..alasan xnak jumpa nurse la tu..pandai cari alasan budak ni..

mana adik napi??? sat na...

okay...
ini lah Si Hanafi..kami panggil napi je..
comey kan..sebijik macam muka kakak dia je pun..

tunjuk muka blur boleh kan napi..hehehe
blur kot tiba2 dia kena ambik gambar..xready lagi tu..
dia baru ready nak tidur aje hehehe..

comey budak ni..
baik je..xmengais selalu..
dia nangis bila nak tidur aje..hehehe bgs kan..

sebab muka dia iras sangat dgn kakak dia..
kami selalu bagi dia pakai tudung...
hehehe supaya nampak macam twins tapi dia ni bgus..dia tau kot dia lelaki, so dia xsuka, dia akn tarik balik nak buka tudung tu..hehehe bijak2...

rindu sangat kat dorang berdua..
doran ni anak kepada kakak sulung saya, kak Liza..
baru dia sorang je pun yg dah kahwin..yg lain single-mingle lagi..=P

hari tu mak call bgtau c napi dah pandai berlari..xsabar nak balik umah main dengan dia..
hari tu saya balik kedah, dia xpandai jalan pun lagi..hehehe..tapi sekarang dah boleh lari, mesti best..makin serabut la rumah tu nak kejar dia dan nak mengemas lagi 1hal..hehehe
tapi xpe la..best kot ada baby kat umah..hehehe..

ok guys..see you..bye..=)


Outing...

Again..
kitorang outing, off to Changlun jer pun..
with Kak Ema, Kuchai and Yatt...

katenyer nak main bowling je..
sampai2 bukan g serbu bowling dulu tapi g karok a.k.a karaoke..
fuhh..nyanyi main belasah je..ke laut ke x xkisah..VIP room lagi..
setiap sorang nyanyi 2buah lagu..after that baru serbu bowling..
tu pun xbest sgt coz ramai org sangat..sesak mata memandang..

tapi, hari ni teruk sikit la game..
banyak longkak dari jatuhan pin..hahaha

well, xpro memang la kan..
tapi, yatt giler ar..strike brpa kali ntah...
sampai kuchai yg juara bertahan tu pun kalah (kalau abg ubai xde)..
kalau ada, no. 2 je la kuchai..tapi tadi yatt wat record kot..
aku juga yg tetap kat tengah2..pe g lau kalau bukan no.3..

main 2 games..ok la..tapi xla puas main..kejap je 2 game tu..
lepas tu singgah beli barang sat pastu balik kachi..
bas full dah tapi kami belasah je menyempit balik tu..nak balik dah pun..
balik2 tu singgah isi perut g kat cafe..
fuhh sedap nyaman je dapat makan nasi goreng kampung..

pastu balik bilik, lepak bilik member sat..
maklum lah esok cuti kan..hehehe
boleh lah bersuka ria sekejap..
kalau asyik menghadap buku pun xleh juga..kang sewel sendiri..

and know..dah ada kat bilik menghadap lappy..
buat pe? pe g..update BS la..
so sebentar lagi nak minum teh o panas...then..time to sleep..=)

k dear..see you next post..
sweet dream alls..daa