friendship never end..

pembuka bicara

Thursday, April 14, 2011

berakhir sudah tapi debaran semakin terasa...

Baru sebentar tadi saya menghabiskan kelas Ekonomi Malaysia dan Pengorganisasian Organisasi dengan jayanya..berjaya??? yg itu kita xtau lagi..kena lah tunggu result final exam kuar dalam bulan julai nanti..hehehe

bestnya rasa bila dah habis kelas..xperlu lah nak rushing2 lagi awal pagi minggu depan...baru dua kelas tu je la yang dah tamat tapi yang lain still ada lagi..tapi kira okay lah juga, kurang bebanan kerja dan segala bagai yg sewaktu dengannya...yang pasti, isnin-khamis next week, saya hanya pergi kelas jam2.00pm saja..hehehe..nampak ada aura bahagia x? hehehe..dasar pelajar...teeeettttt....

walau bagaimanapun, saya masih menanti kelas2 yang lain habis pula..hehehe baru rasa tenang nak buat ulangkaji..xde nak pikir nak kena kejar masa masuk kuliah bagai kan..ni kelas direct, habis petang..sampai bilik malas + mengantuk, tidur aje lah jawabnya..tu yg baju yang nak dibasuh pun ikut direct terus tunggu hari jumaat baru cuci sekali..giler bapak banyak tu...hehehe..tapi dah ada masa free ni boleh la relax2 kat bilik..yeah...suke2..

walaupun kelas dah ada yang habis awal..tapi debaran exam pula yang makin terasa ni..fuhh..exam saya start 10 mei 2011..wahh...xlama dah tu..beberapa minggu je lagi...camna ni? agak2 dah cukup ke ilmu didada nak berperang ni? kata nak dean list...cabaran abag saya tu yg buat rasa macam mampu je..he'eleh, confident je kan budak juju ni..hehehe..xpe2 usaha tangga kejayaan, x gitu..

seriously, schedule exam final utk sem ni cantik sangat..
* 10.05.2011 - Pengorganisasian Organisasi
* 12.05.2011 - Kaedah Penyelidikan Sains Sosial
* 14.05.2011 - Pentadbiran perancangan Pembangunan
* 15.05.2011 - Sosiologi Pembangunan
* 20.05.2011 - Process Writing
* 22.05.2011 - Statistik untuk Sains Sosial
* 24.05.2011 - Ekonomi Malaysia

teratur je kan..bestnya tengok..okalah tu..maunya kena macam 3 sem sebelum ni, nak menangis je rasa bila exam 3 paper berderet..xsempat nak bernafas rasanya..alhamdulillah, sem ni punya jadual amat menggumbirakan hati beta..hehehe

tapi yang pasti, seusai exam ekonomi nanti, saya akan get ready untuk keberangkatan beta balik ke tanah air pada malamnya menaiki flight AirAsia jam 9.50PM di Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim Kepala Batas, Alor Setar, Kedah..yeah...nak balik dah..xsabarnya nak bercuti..4bulan kot..

ok deh, lambat balik sikit xpe..lama sangat lagi 4 bulan tu..yang pasti, puasa dan raya tahun ni sangat2 akan dimanfaatkan sebab dua2 buat kat rumah..rindulah pula, nak berbuka puasa bersama kawan2..bersahur sekali..wahhh..sedih2...tapi xpe la..dah dua tahun kami sambut bersama, tahun akhir ni bagi peluang pula buat kat kampung kan..xsalah..bahagianya..

tak sabarnya...cuti ni pasti kerja main dengan anak sedara yang cute tu, hana and hanafi..xpe la, plan nak kerja tu terpaksa ditanguhkan sebab dasar2 dan sebab2 tertentu..antaranya, keperluan dan kepentingan untuk membantu keluarga lebih baik darip[ada mendapat gaji + kesenangan sebab berkerja  tapi keluarga xdapat dibantu..saya lebih rela tolong kakak kat rumah..tak de la nak tension- mention pun..paling2 pun practice masak + kemas rumah je..(eik??? ura2 macam nak kahwin awal lak kan..hahaha) no biggie dear..manatau..AMIN...

ok nak bercerita, panjang sangat lah pula..bukan semua org suka ni..ada yg boring nanti, xnak dah datang menjenguk blog ni hehehe..

so see you guys...love you..

Y(^-^)Y ...peace babe...

0 sharing is caring,caring is loving: