friendship never end..

pembuka bicara

Tuesday, April 19, 2011

boleh tahan...=)

Assalamualaikum w.b.t..

hari ini saya nak bercerita tentang,
...A.N.L.E.N.E...
amacam okay tak??
kenapa tiba2 'itu' jadi pilihan hati??
sebab, saya baru je minum menatang tu..
first time in my life, actually..=P
ada sesiapa yang xkenal susu ANLENE tu yg mana satu?
ala Paket kaler hijau tu... / ala yg iklan dia ada Datuk Michelle Yeoh tu..
xdapat juga?? mari kita 'dapat'kan...hehehe


 okay, inilah si Datuk yg cun itu.
see, dia siap boleh ber'kung-fu' bagai lagi..umur dah nak lanjut tu..
tough kan datuk cun kita ni...kita, bila lagi??
 haaa..inilah dia si paket hijau tadi..
sekarang, kenal dah ke siapa ANLENE tu..??
ooopsss...ada perisa coklat erk??? baru tau..
nanti nak cari yg ni pula la..


actually bukan la produk baru pun..lama dah..
minum + try aje xlagi..
so, terkebetulan lah pula roomate saya sem ni penjaga kesihatan yg sangat baik..
so, dia amalkan minum Anlene..
kita pun curious lah juga..sedap sangat ker menatang tu kan..
so, kita pun ikut sekaki join try minum Anlene..
before minum = "agak2 i muntah tak minum air putih ni"? 
-ayat paling xboleh blah sampai ke telinga roomate kita..=)
bukan apa, before ni kita try bagi nenek kita minum, habis semua dia muntahkan isi perut dia..dia kata xsedap..hohohoh..memilih btl..demand x nenek kita..hehehe
after minum = "not bad,x membawa maut pun minum menatang ni.." hehehe


tapi tu xpenting, apa yg paling penting...
kalau i kata i rasa makin sihat sejurus selepas minum tu 'mohong' sangat lah kan..
tapi, seriously sangat mengenyangkan.. (mmglah, dah nama pun minum air kan..)
yes, tapi kenyang yg lain sikit la..bukan kenyang senak tu..
kenyang yg....KENYANG LAH !! (capital letters lagi, sah mmg kenyang sangat2 lah tu)
kenyang yg boleh bertahan lama..
saya xpernah rasa kenyang camni lepas minum air...
cehh, ayat..rupa macam minum air 24jm xberhenti kan..
tapi betul2, badan kita ni dah macam bumi kot..75% air, the rest..jgn tnya..hohoho


so, lepas berjaya menghabiskan 2 gelas Anlene yg agak besar juga...
terus kita berniat dalam hati..
nak amalkan minum anlene juga la..
manatau boleh menyumbang kesihatan yg lebih baik..
sebab mak kita selalu risau,
takut2 nanti kita sakit lagi..padahal anlene tu utk tulang..hehehe
tapi betul la, sejak dua menjak ni saya banyak sakit tulang..
so sebelum menyesal baik kita berusaha utk menjaga kesihatan...betul x..


so, to all members out there..
sesape yg rasa anlene tu utk org2 tua je, moh le kite berubah..=)
tgk pic tadi tu, besar dan cute je ditulis 19-50years...
saya dah terlewat 3 tahun, tapi tetap boleh minum jg...
marilah kita minum anlene beramai2..hehehe
...promote lebih lah pula...
..but no offence...

:: PESANAN PENAJA ::
~ marilah kita sama-sama mengamalkan gaya hidup yang sihat ~


Y(^-^) pEaCe...

2 sharing is caring,caring is loving:

♥yaya budak suka embun♥ said...

suka juga ini susu :)

Najwa_Nie said...

suka juga? bagus la..saya pun baru nak biasakan minum..mcm best je..hehehe..