friendship never end..

pembuka bicara

Tuesday, April 5, 2011

Hipotesis awal....

sebelum saya pergi jauh..
saya ingin memohon maaf kepada chinese reader's (kalau ada)..
because, this post will talk something about them..

hipotesis awal saya...
'Chinese student lebih teliti dan terperinci dalam membuat assignment'
maknanya, saya beranggapan bahawa kerja hasil tangan mereka akan lebih baik dari yg lain..
lebih kualiti dan kuantiti..tapi malangnya....
sejak dua menjak ni, hipotesis itu saya tolak serta merta..

kenapa??

sebab, hasil kerja (assignment) yg mereka buat telah membuatkan saya terpaksa buat 'overtime'..sebab saya terpaksa edit balik assignment yg dorang dah buat..
apa ni??? first time jumpa budak chinese yg camni..selalu jumpa pulun tahap gaban je wat assignment...takut salah la...teliti la, memenuhi citarasa pensyarah la..tapi kali ni sure2 sangat berbeza..pelik sebentar..=)

ade ke pula dorang wat assignment buat dalam bentuk bullets (point2)..ape kes ni?? tu bukan assignment namanya..tu point la kan..mula2 hari tu, bdk chinese juga yg jd tukang edit tapi ramai xpuas hati bila dia edit sebab ejaan banyak xdibetulkan..format salah...pendek kata banyak masalah la..

sudahnya, saya terpaksa jadi tukang edit yg baru..menyusahkan saya..nasib baik lah assignment saya tinggal 1lagi yg kena disiapkan. kalau ada 5 lagi, jangan harap saya nak tolong weyhh...agak2 la kan..dahlah kite suh sorang buat at least 5pages je, dia buat kepala plak lagi buat 3pages je..so dua lagi nak harap sape wat?? kepala hotak betul..
alasan dia senang je...xtahu buat camtu xboleh..hotak dia..dah sem 4 dah masih xtau nak buat assignment..dah tu, dah tau xtau apasal xbertanya? jadi bodoh sombong?? macam la kami tinggal jauh kat london..jumpa or call pun xdapat..geramnyer..meningkatkan blood pressure aku betul la...

so, moral of the day :
1. jangan jadi juru edit assignment lagi..
2. jangan lah ambik manusia yg camni jd group member kita utk wat assignment..(kalau drg memang bengap tahap cipan la..kalau yg ok tu xpe la juga..senang sikit hati..)
3. paling jahat pun, jgn bagi dia wat assignment, suh dia edit ja..baru dia tau betapa seksanya jadi juru edit assignment...hehehe..

so, hipotesis awal ditolak 200%...

hehehe..renung2kan dan selamat beramal..=P

0 sharing is caring,caring is loving: