friendship never end..

pembuka bicara

Friday, April 1, 2011

My DarL and my Hensem Boy...

dah tiga bulan xbalik rumah..rindu dah kat syg2 i yg ada kat umah tu..
rindu kat anak sedara 2 org tu..si Hana and adiknya Hanafi..
may i introduce you to them..=)

hehehe..
inilah dia si kakak..namanya panggilan Hana..
fullname xyah tanyalah coz panjang sikit la..
so malas nak sebut..hehehe
jgn tanya kenap dia wat muka camtu...
sebab, dia asal nampak camera ja, mmg automatik jd cmtu..=P
(tgk kat dinding belakang tu..tu hsl tgn mural dia lah tu..hancur dinding umah)..

yg ni pula, xtau knp jadi cmni..hehehe..
dia tengah gelak sambil menggaru kepala la tu..hehehe
macam org xbetul dah aku tengok..
sorry syg..aunty memain jer..
yg pasti, mulut dia ni pyh nak lawan..bijak sgt nak menjawab..bertanya apatah lagi..


 eik..?? apsal tu??
hehehe dia tengah tengok aunty Mira dia..
masa ni g melawat adik saya kat kem PLKN..
yg gelak sakan tu sape ntah hahaha..
(tuan punya blog xngaku)..

yg ni cik Hana kite tenngak menyusun jari..
xsempat nak tengok kamera..asyik dgn jari dia je..
konon nak tunjuk 'peace' tapi jari xpernah nak betul..
sian kat budak ni..
pape pun, like the gown with the tudung very much..
gown 'polka dot' lagi..pink pula tu hehehe..
budak ni sangat la kan..
kekadang boring2 tu main juga dgn budak ni..
boleh gelak tau..
dia wat lawak je selalu..

 akhirnya berjaya juga ambik pic yg tomey sikit..dia ni susah sikit nak ambik pic yg lawa2..asyik nak bergerak aje kerjenye..ni pun dah kira nasib baik ni..heehe....
amacam? cun tak? macam budak remaja dah kan kalo ambik pic camni..
hehehe, tomey sangat2..macam muka ibu dia masa kecik2 dulu..=) sebiji je..


hahaha..
yg ni lawak..jangan pelik la tengok muka dia camtu...
ni kes takut kena buang g laut tu..kena pula ambik gambar kat panas2 terik..sah2 je muka tu camtu...

padahal..mula2 tu dia bukan main g suka dapat tengok laut hehehe..
laut ni kebetulan je bersebelahan dengan kem PLKN adik saya tu, so dah alang2 datang, bg sekali tengok laut kat budak kecik ni..and rezeki dia juga la petang tu dapat tengok ketam live...bukan main lagi dia melompat xsudah2 pasal dapat tengok ketam betul..selalu tengok kat buku je..hehehe...dasar budak kecik btl..
 yg ni masa dia kecik sikit..
tudung pun xnak pakai lagi..
sekarang dah besar dah hehehe...
tomey kan pic ni..macam emo style je nampaknya..

masa ni dia tengah menagih camera dari ibu dia..
org nak ambik gambar dia, dia lak sibuk juga nak minta camera nak tengok gambar yg dah ibu dia ambik..xsabar betul..macam org tua..hehehe
masa ni, ibu dia bawa g klinik tapi dia xnak masuk dalam.rela duk kat luar main2..alasan xnak jumpa nurse la tu..pandai cari alasan budak ni..

mana adik napi??? sat na...

okay...
ini lah Si Hanafi..kami panggil napi je..
comey kan..sebijik macam muka kakak dia je pun..

tunjuk muka blur boleh kan napi..hehehe
blur kot tiba2 dia kena ambik gambar..xready lagi tu..
dia baru ready nak tidur aje hehehe..

comey budak ni..
baik je..xmengais selalu..
dia nangis bila nak tidur aje..hehehe bgs kan..

sebab muka dia iras sangat dgn kakak dia..
kami selalu bagi dia pakai tudung...
hehehe supaya nampak macam twins tapi dia ni bgus..dia tau kot dia lelaki, so dia xsuka, dia akn tarik balik nak buka tudung tu..hehehe bijak2...

rindu sangat kat dorang berdua..
doran ni anak kepada kakak sulung saya, kak Liza..
baru dia sorang je pun yg dah kahwin..yg lain single-mingle lagi..=P

hari tu mak call bgtau c napi dah pandai berlari..xsabar nak balik umah main dengan dia..
hari tu saya balik kedah, dia xpandai jalan pun lagi..hehehe..tapi sekarang dah boleh lari, mesti best..makin serabut la rumah tu nak kejar dia dan nak mengemas lagi 1hal..hehehe
tapi xpe la..best kot ada baby kat umah..hehehe..

ok guys..see you..bye..=)


0 sharing is caring,caring is loving: