friendship never end..

pembuka bicara

Friday, December 23, 2011

| esok dan lusa |

Salam...

erm...nampaknya xramai penghuni Kachi Hills kali ni..
ramai juga yang balik kampung..sambut Krismas kot hehehe...
oops...lupa plak, roomate saya pun balik rupanya..hehehe
termasuk jg la 2org member yg balik kg..
sorang tu sebab abg dia nak buat majlis..mmg sah kena balik...
yg sorg tu mmg niat nak smbut krismas kot..
as usual, kalau ramai yg balik, wifi jadi 'boleh tahan' laju juga..

good, pulang kampung la hgpa semua. senang aku nak guna wifi..=D

ermmm...

nampaknya esok, classmate masa form 6 dulu nak melangsungkan perkahwinan..
wish her good luck, congratulation and happy marriage life..
maaf xdpt nak dtg, tgh duk jauh kat seberang laut ni..xmampu nak bertandang..

and lusa plak, 'they' are going to hntar rmbgan merisik ke rumah..
ngeh3..korang wat la pa yg patut..orgnya xde kat umah..
xboleh balik lagi..hopefully, everything will be fine..
hyung, noona..doajusaeyo..cheongmalyo..

org yg kt sini ni pun deugun2 dah, yg kat rumah pun apa kurangnya..
semoga semua berjalan lancar seperti yg dirancang..
semoga ALLAH memberkati niat suci kita ~AMIN~

Monday, December 19, 2011

| bertarung dengan assignment dan monyetz |

Salam..
fuhh, sibuk2 dgn assignment pun tetap ada masa nak menjengah ke sini..hehehe

......larii......

ni kes hari tu la ni..dah lah busy buat assignment sampai tengah malam,
xsempat siap dah kena main kejar2 dengan monyet2tan yg tetiba turun padang buat rondaan.
buat terkejut dan sakit jantung kami je..kisahnya mcm niii....=)

kami berlima kononnya nak stay-up all nite nak siapkan assignment and slide pembentangan..
kami yg sedang best cari video yg boleh dijadikan sebagai bahan pembentangan mula melencong ke video lain yg lawak2 yg bertimbun kat youtube tu..jam dah menunjukkan jam3 pgi. masa tengah best layan video tu, tetiba datang monyet bergayut kat tepi tingkap..mau kami xmenjerit lima org? rasanya 1hostel dengar kot paduan suara harmoni kami ber5 time tu..hehehe

mula2 cool lagi, tetiba yg sorang member ni p sergah monyet tu, dgn niat nak menghalau la tu..tapi,bila monyet tu terjun masuk bilik rehat tu sambil tunjuk taring dia sambil buat gaya ala2 nak kejar + baham kitorang..mau kami xbertempiaran lari selamatkan diri..giler punya monyet..apekehal dia nak mengamuk pagi2 buta ni ntah..

dah macam tu, mana nak smbung study lg. kami tutup lampu, packing barang2 laptop semua dalam gelap tu mcm pencuri. tp bila dah siap packing, kami xdpt nak keluar lah pula..semua pintu keluar kena block dengan monyet..rasa dah macam tawanan perang dah..kami tunggu juga la dlm beberapa minit, lepas tu blah pecut masuk bilik member..tunggu masa lengang sikit baru nak balik blok masing2..tapi monyet betul2 mengamuk malam tu, kami xdapat balik bilik, jadilah anak angkat kat bilik kawan kejap..esok pagi baru balik bilik..mujur esoknya cuti..maunya x..sah aku burn sedap je kelas pg tu..

moral of the story...: aku pun xtau..masing2 lah pikir ikut sedap rasa hati masing2 k..hehehe

 k see you...nak sambung wat assignment..=)

tapi mata dah macam nak tertutup..warghhh!!!

Wednesday, December 14, 2011

| Majlis Makan Malam Kebudayaan 1 Malaysia |

Salam...

hehehe, sebenarnya benda ni dah lepas cuma xberkesempatan nak update on blog and upload those pics yg boleh dikongsikan bersama..=) [halal lah noh, lambat sikit pun..hehehe..]

actually, bukan jadi pengarah projek pun, just tolong2 member so, jadilah dia si Najwa ni AJK Makanan yg telah di'transfer'kan kepada AJK Aktiviti sebab ada group lain yg join venture. then group tu plak yg take-over my part jadi penjaga makanan..so saya jadilah penjaga manusia plak untuk pastikan flow majlis berjalan lancar selancar yg boleh..=)

overall, semua pun ok..kalau ada yg ter'spoilt' tu pun kira halal je la sebab mana ada majlis perfect sangat kan, paling kurang pun ada terkurang sana sini sikit..=)

malas nak cakap panjang..
scroll down please..=)


 here we go, the VVIP..
from left : Lalan [ the Pres. of BDM courses], Daus [ the Pengarah Projek ],
Cik Nurly [ the one who rasmi the majlis ], 
yg tengah serve air tu Miss Hawa [ the MPP yg sentiasa menyokong kami ],
and the last one Mr. Bahar [ the MPP juga yg rajin turun padang ]


this is one of the best malam tu..under theme of fashion show 
[ kononnya hehhe..]
fashion show gabungan tradisional + moden 
[walaupun guna news paper tu hehehe]
those models kami rembat dengan notis 3hari punya kontrak tu..
thanks a lot to those junior yg sanggup menjadi model 1malam kami..=)

+- : 3 jelitawan yg kat tengah tu pakai baju tradisional sabah and sarawak. the one at the left is sarawakian custom [ kalau xsilap], but the other two is for sure sabahan custom.


here we go the pereka fesyen and the pengurus model hehehe..
the pereka fesyen is the one at the left [forgot already his name]
 but the other one is my junior who become the pengurus model 
[sebab kami kenal dia lah, di jadi mangsa sekejap]


here we go the Sabahans wearing Kadazan Dusun traditional custom..=)


haa.. yg ni plak model news paper yg baru saja ditubuhkan malam tu hehehe..
kreatif sangat2 kot budak yg reka baju ni..semangat aku tengok malam tu, siap jatuh rahang lagi..
takjub sekejap..hehehe


persembahan yg comel malam tu..from those juniors..
siap guna lagu jepun lagi tu..semangat betul..
sah2 budak2 ni peminat filem jepun-korea ni..hehehe


hahaha, saja kepilkan juga gambar ni..this is the one and only pics saya malam tu..
tu pun xsempat nak tengok cam tu..sibuk tengok benda apa ntah..hehehehe..
di sebelah saya tu Margaret of Ibanese from Sarawak..


sebenarnya ada banyak lagi pics tapi xlarat nak meng'upload with these slow wifi..xmampu and xsanggup nak menunggu dah..hehehe..

malam tu ada banyak lagi persembahan yg dipersembahkan tapi xdapat lagi pics tu dari juru2 camera yg sangat xbertauliah pada malam tu..tunggu dulu lah...kalau dah ada nti kita tolong kongsikan juga..=)

orite, siap utk masa ni..daa..see u later ^^

thanks for ur time ^^

Sunday, December 11, 2011

| i need a sleep too, so please..|

salam..

awal bagun hari ni..="(

tapi, rasa nak tidur lagi..
agak-agak boleh x kalau nak burn kelas kul 8 nanti..?

today, i feels very tired..why?

just because of editing those assignment la..

honestly, i hate group assignment very much..
even though its good for us [ yala, ramai org kerja boleh jd sikit kan].. but then..
kalau group member macam haram je buat kerja, malas aku nak bergantung harap..
kita je wat kerja bagai nak mamposs..tapi dia boleh jer wat 'xde-ape'..

kureng tak kureng manusia jenis macam tu..xde kesedaran sivik langsung-langsung kot..

bila org suruh hantar esok lusa, esok-lusa tu juga la baru nak gerak jari nak buat semua benda..
mana nak siap..dah tu hantar kul 3/4 pagi..
hello!!, make it clear k, i need my sleep too..
suka hati hantar kul berapa, igt aku xpandai nak tidur ke??
ni la benda paling aku malas dalam dunia ni bila jadi group leader..

dah tu, kalu wifi speed sedap je xpe la juga, ni..nak buka email pun la..haaaiii..
sempat tidur 2/3 jam lagi baru berjaya..
tu xkira lagi manusia yg xpandai sent email..wujud g kat muka bumi ni..penat nak layan..
aku bagi email lain, dia sent lain..sure xsampai..

CLEAR kot email aku bagi through SMS..pun xpaham-paham juga..
xtau la wehh..
xmampu nak nolong dah...

please la k guys..aku tolong hangpa, hangpa tolong la aku pula..
nak jadi group leader bukan senang..so, wat la perangai tu elok2..
kita pun dah besar panjang semua, xpayah lah nak dibebel lagi..
esok lusa dah nak g praktikum bagai, tapi perangai x ubah2 juga..
so tolong la k..

nak berjaya biar sama-sama..
xwujud la aci buat hal sendiri,
so please, later on, jgn buat lagi na..ceq pun tau penat..
ceq bukan robot guys, ceq manusia biasa macam hangpa juga..
so please k..

ends for now..need some sleep..

~ see ya..~

Friday, December 9, 2011

| K A M I |




| phone call |

Assalamualaikum...

hari ni rasa berapi2 sikit dgn panggilan call from my youngest sis kat Sabah yg boleh dikira sebagai xpenting..

but, i appreciate her 'semangat' kewartawanan + minah kepohnya..kekeke..

Adik : Salam kak, watpe?

Kakak : Awal pagi gini, cuti plak, sure la akak tido..pehal?

Adik : Akak mesti xbaca paper lagi ni kan??

Kakak : Ofcoz la, bangun pun xlagi, nak dapat mana paper bagai..pehal ni sebenarnya?

Adik : Lahhhhh..akak xtau ke member akak si Kak F**** masuk paper?

Kakak : Masuk paper? knp dgn dia? accident ke?

[si kakak dah mula cuak, rasa mengantuk dah mulai hilang]

Adik : Hishhh..xla, dia jadi cover paper metro bahagian puteri metro..
 
Kakak : [ciss, wat suspen aku je]...lah, itu je ke..? akak ingat tadi kot benda penting sangat la..xpe la, bgs la dia masuk paper..fames apa..so, wat?

Adik : hishh, akak ni langsung xsemangat la..org dah citer gila2 bersemangat coz tgk member akak masuk paper kot...xke sikit punya bangga..

Kakak : lah, nak bangga apanya..bukan akak dapat apa kalau dia masuk paper pun..

Adik : Ye la..tapi kan kak....[diam sekejap] dia masuk paper free-hair kot..siap pakai legging lagi tu..malu la kalau kawan2 lama nampak.ex-smka kot..

Kakak : hah...tau pun..lagi nak suh akak bangga ke? akak dah lama tau dia free-hair dah skrg..ntah, suka hati dorang lah..masing2 dah besar, xkan akak nak buat leteran macam waktu jd pngawas disiplin kat skolah dulu lg kot..pandai2 dia la fikir mna yg baik utk dia..akak pun xperfect, xbleh nk betulkan org lain, xlayak..

Adik : tp bukan kt fb dia pakai tudung ke kak?

Kakak : mmg la, kat fb dia still pakai lg..ramai dah la member akak ex-smka dulu mcm tu..

Adik : ermmm, betul jg..masing2 la kan kak..ok la kak, sori kacau akak tido..hehehe..sambung tido3..lgpun akak cuti kan..=)

Kakak : ko watpe ni? xkeje ke hari ni? nak suh org tido, mcm xtau je akak xbleh nak tido kalau dah kena gerak camni kan..

Adik : ha'ah..kat ofis la ni..sampai td trs baca paper..tu yg nampak and kol akak terus tu.. hehehe tau2, k la kak, nak sambung wat keje..sori ganggu..bye kak, salam..=)

Kakak : orite, keje elok2..jgn dok gayut je..nanti duit xhalal tu..ok bye, salam..

klik..conversation ends...

itulah dia dialog bersama adik sebentar tadi..just to make sure that i know about the news..haiyoo sis, xpntg kot..tp xpe la...layan la dia punya xcited kejap..hehehe

but, seyesly, sejak dua menjak ni 3 minggu berturut2 juga la aku dapat phone call sebab benda yg sama..sebab member masuk paper..yg sorang tu, aku mmg tengok sendiri paper tu depan mata..yg lagi dua org tu dpt call dri kawan2 juga..

yg bestnya, semua masuk paper yg sama...METRO...lawak siot jer..senang je kot nak masuk paper skg..kawan aku yg 2 org tu siap jd cover lagi..dunia2..

aku pun xdpt nak tgk paper tu sebab rsanya xsama kot kndungan paper utk semenanjung dgn sabah punya so, xpe la..adik aku dah tlg tgkkan bg pihak akak dia hehehe..

lupa plak nak tnya, masuk paper sebab apa..xkan semata2 jd cover kot, msti ada sebab..xpe la, hebat dah kot kwn2 aku skrg..kot jd best-student kt U masing2..hehehe

orite, ends of melalut thing for dis time..see u...^^

> salam <

Wednesday, December 7, 2011

| pre-pendaftaran praktikum |

Assalamualaikum w.b.t..

wah..bila dah mula attend something like praktikum tu baru mula terasa diri dah tua..hehehe

fuhh..pergi taklimat pre-register semalam..dok cangok la kat sana beberapa jam dgr talk..
dah tengok prakticum cities dah..fuhh kampung halaman xde..so kena g kampung org lak la..hehehe
kena minta dua je so maybe i choose Kota Kinabalu And W/P Labuan je la nji..kira dekat la tu..

kena kat W/P Labuan, haaahh..mkn coklat lah aku hari2..dah murah..

tapi, yg paling memeningkan pale tu part nak cari company tu, haiyooo..
nak pilih yg cmne ntah..harap2 everything is ok la..xnak lah ada masalah bagai..wat sakit pale hotak aje...

pape pun, lagi 1sem dah nak habis blajar..xlama mana pun duk sini rupanya..
lagi sem depan je lagi, pastu blah g praktikum..dtg balik g hntr report n konvo je..

dah terasa rindu la plak kat U ni hehehe..[lum pape lagi dah sodehh..]

doakan kejayaan kami yer..=)

semoga semuanya dipermudahan oleh ALLAH..AMIN..

see you..\(^.^)/

Friday, December 2, 2011

| same boat different cabin |

based on the title, FYI itu ayat pinjam daripada Hlovate punya novel...

sekali lagi....novel...once more...novel...

lagi-lagi novel kan..memang xde cite lain la kau Juju..[ do i care ? ]

nak dijadikan cerita apa yg sama apa yg berbeza tu..actually i refer to me and my roomate who just doing the same thing just in diff condition..[entah betul ke x ayt aku...blasah je]

sesape yg masuk bilik 15H 214 mesti geleng pale je..

tengok orang kat sebelah kiri (sebab saya duk belah kanan..hehehe) dia seyes je kot study gila punya paper finance..klu xtau fuhh, puji melangit la dia study kott..aku buat aci xnampak je dia study..dalam hati, struggle gilo roomate aku..segan aku..2 3 saat berlalu, tetiba terhambur gelak sakan org yg kiri tu, lipat pale kalih nak tengok, hape yg lawak sgt, kot note finance dia ada wat lawak ke? rupanya..cehh..depan sikit pd lect-note dia, lappy terpasang cantik je buka movie BOF korean yg hangat mangat tu..boleh ke mcm tu...

boleh je kalau nak..ilmu dia masuk cara lain kot..hehehe

jap lg dia tgk aku plak..yg sorang ni pun same je kot..buku dipengang sikit punya tebal... tengok teliti...fokus sikit...zoom in..cehh....novel kot.. pastu, duk baca lak depan lappy juga [mmg lappy tu buah hati pengarang jantung la tu]..lappy lak buka FB 24jam/7 hari seminggu..

wifi uni ~ for sure...

tapi to make clear, that novels bukan calang-calang punya k..bukan mushy lovey dovey tangkap cintan cintun punya..actually it based on skema muslim, so pengisian tu ttp ada, xde la kosong sekosong2nya..ada input di sana..=)

nak di buat hot issue, budak 2 ekoq ni katenye ada midterm yg x lepas lagi..dengar citer assignment pun sama tinggi dengan gunung jerai..and the very big thing is..lagi sebulan nak exam final sem..apa cer ni? berabuk je xbuat pape..

go!! go!!! go!!!

study..buat semak je kat sini..

me : yela2..babai..

:: live well or come hell :: i choose..8-\

p/s : note to roomate: knp la blog ni xleh nak tag ko..hehehe
my hunny bunny fatiha fa, FYI, dlm smggu ni jak aku da 2 novels Hlovate which is Versus + 5 Tahun 5 Bulan...jgn jeles yunk..=)


Thursday, December 1, 2011

| muntah hijau |

salam alaik..

knp??

muka sentap je??

hehehe, xde kaitan pun dgn muntah hijau (apatah lagi muntah-muntahan) ~ jadi2 la merepek cik najwa...~

sengal je kan..tulah padahnya bila assignment dah datang menimpa berbilion2 banyaknya..sampai palehotaak pun dah xmampu nak terletak di tempat yang sepatutnya.. bak kata SAYA, melainkan fokus logik dah tidak berada di tempatnya..

lagi nak merapu..fuhh..

ekceli, sedang menyusun nafas (w/pun tengah duk menaip pape-ntah ni) untuk meneruskan perjuangan assignment yang masih memerlukan kehadiran jari-jemari pencetus minda dan tinta..~aisehh...~

penat dowh..

badan penat xkisah sangat lgi, otak penat yang susah tu..xmampu nak nanggung-nyer..

betul2 la assignment ni boleh buat aku heartless betul..c-yes..ciss btl..

sampai mandi berterbangan, makan aci skip aje..minum sempat x sempat je..

time2 ni lah baru manusia macam aku ni pandai nak menghargai masa..terokk bebenor..

but, lastly, siap juga barang 1 tu..tu pun kira baru one of those yg still lg bertimbun tu..

makaih, boleh mereng aku jalan sat g..

but then, Alhamdulillah..berkat kesabaran di dada, He gave me a lot of spirit..

jum ~ teruskan membuat assignment yg lain tu..~

chaw

aja2 hwaiting!!  P(^.^)/