friendship never end..

pembuka bicara

Friday, December 9, 2011

| phone call |

Assalamualaikum...

hari ni rasa berapi2 sikit dgn panggilan call from my youngest sis kat Sabah yg boleh dikira sebagai xpenting..

but, i appreciate her 'semangat' kewartawanan + minah kepohnya..kekeke..

Adik : Salam kak, watpe?

Kakak : Awal pagi gini, cuti plak, sure la akak tido..pehal?

Adik : Akak mesti xbaca paper lagi ni kan??

Kakak : Ofcoz la, bangun pun xlagi, nak dapat mana paper bagai..pehal ni sebenarnya?

Adik : Lahhhhh..akak xtau ke member akak si Kak F**** masuk paper?

Kakak : Masuk paper? knp dgn dia? accident ke?

[si kakak dah mula cuak, rasa mengantuk dah mulai hilang]

Adik : Hishhh..xla, dia jadi cover paper metro bahagian puteri metro..
 
Kakak : [ciss, wat suspen aku je]...lah, itu je ke..? akak ingat tadi kot benda penting sangat la..xpe la, bgs la dia masuk paper..fames apa..so, wat?

Adik : hishh, akak ni langsung xsemangat la..org dah citer gila2 bersemangat coz tgk member akak masuk paper kot...xke sikit punya bangga..

Kakak : lah, nak bangga apanya..bukan akak dapat apa kalau dia masuk paper pun..

Adik : Ye la..tapi kan kak....[diam sekejap] dia masuk paper free-hair kot..siap pakai legging lagi tu..malu la kalau kawan2 lama nampak.ex-smka kot..

Kakak : hah...tau pun..lagi nak suh akak bangga ke? akak dah lama tau dia free-hair dah skrg..ntah, suka hati dorang lah..masing2 dah besar, xkan akak nak buat leteran macam waktu jd pngawas disiplin kat skolah dulu lg kot..pandai2 dia la fikir mna yg baik utk dia..akak pun xperfect, xbleh nk betulkan org lain, xlayak..

Adik : tp bukan kt fb dia pakai tudung ke kak?

Kakak : mmg la, kat fb dia still pakai lg..ramai dah la member akak ex-smka dulu mcm tu..

Adik : ermmm, betul jg..masing2 la kan kak..ok la kak, sori kacau akak tido..hehehe..sambung tido3..lgpun akak cuti kan..=)

Kakak : ko watpe ni? xkeje ke hari ni? nak suh org tido, mcm xtau je akak xbleh nak tido kalau dah kena gerak camni kan..

Adik : ha'ah..kat ofis la ni..sampai td trs baca paper..tu yg nampak and kol akak terus tu.. hehehe tau2, k la kak, nak sambung wat keje..sori ganggu..bye kak, salam..=)

Kakak : orite, keje elok2..jgn dok gayut je..nanti duit xhalal tu..ok bye, salam..

klik..conversation ends...

itulah dia dialog bersama adik sebentar tadi..just to make sure that i know about the news..haiyoo sis, xpntg kot..tp xpe la...layan la dia punya xcited kejap..hehehe

but, seyesly, sejak dua menjak ni 3 minggu berturut2 juga la aku dapat phone call sebab benda yg sama..sebab member masuk paper..yg sorang tu, aku mmg tengok sendiri paper tu depan mata..yg lagi dua org tu dpt call dri kawan2 juga..

yg bestnya, semua masuk paper yg sama...METRO...lawak siot jer..senang je kot nak masuk paper skg..kawan aku yg 2 org tu siap jd cover lagi..dunia2..

aku pun xdpt nak tgk paper tu sebab rsanya xsama kot kndungan paper utk semenanjung dgn sabah punya so, xpe la..adik aku dah tlg tgkkan bg pihak akak dia hehehe..

lupa plak nak tnya, masuk paper sebab apa..xkan semata2 jd cover kot, msti ada sebab..xpe la, hebat dah kot kwn2 aku skrg..kot jd best-student kt U masing2..hehehe

orite, ends of melalut thing for dis time..see u...^^

> salam <

0 sharing is caring,caring is loving: