friendship never end..

pembuka bicara

Monday, June 11, 2012

Chinese Look And ME??

chinese look vs me ?? make any sense ke??

tapi, nak dijadikan story mory, ni dah masuk kali yg keberapa pun sy xpasti..
apa kelihatan sgt ke darah chinese kat wajah ni sehinggakan sem ni aje dah berkali2 kena 'serbu' dgn bahasa cina..darah chinese tu mmgla ada tapi dah jauh sgt dah..

hari tu kena tahan tengah jalan sebab chinese gurl tu nak minta tunjuk arah ke bilik felo..time tu..oleh disebabkan kejutan yg amat dahsyat, trkebil2 je mata..budak tu faham pula bahasa mata yg blur amat tu..baru nak tnya.."oh, u xfhm ye sy ckp apa?" opkos la..dah sy bukan chinese..~hampehh...

then baru tadi kena lagi sekali..yg lawaknya ni kat dlm bilik sendiri..tiba2 dtg bilik kite buat promotion tntg karnival apa ntah..suka suki dia je lancar2 cakap bahasa cina..kali ni xtunggu lama dah..

chinese girl :%&*%^$##@?><:"@#$$..(hbs smua simbol nak guna kan..hehe)
me : sorry????!!! (kali ni xsempat dah budak tu nak habiskan ayat dia sy dah potong siap2..)

chinese tu masih bleh buat muka xfaham..kawan dia dah duk gelak2..then lastly dia speaking london la pula..Alhamdulillah, faham la juga kalau yg tu..ni nak berabuk speaking cina dgn sy sure2 je xfhm..at least dia cakap korea ke faham la juga sikit..(kalau nak ikut pengetahuan sy dalam korea and mandarin, rasanya korea sy faham banyak lagi..kehkehkeh..)

~blah dulu bai ~

~ ALARM ~

Salam..

wah, pagi2 buta aku dah terpacak depan laptop..
dengan perasaan meluap2...ni nak marah ni..
buat sakit hati je..

ni nak membebel sikit pasal alarm ni..

wahai manusia..
tolong lah jangan pasang alarm kalau diri tu xberniat langsung nak bangun..
ok...please lah tolong..bukan apa, ko mengganggu seluruh alam yg tengah sedap tidur nyenyak kot..

bukan xboleh letak alarm..boleh jer cheq tp sila pastikan diri anda tu bangun la..
dah kalau alarm tu pun dah macam nak mampos bunyi tp tuannyer tetap keras macam mayat tidur bek xyah la weh..buat rugi duit je beli BB mahal2 tapi alarm xreti nak matikan..

ke ko nak aku tolong matikan?? sebelum ni aku boleh tahan lagi alarm ko bunyi..aku gagah juga nak g matikan..tp kalau nak harap aku je bek ko bagi aku je BB tu senang..sekali lagi BB tu bunyi, aku 'B**i' kan je BB ko tu dengan cara bg pecah ke lantai..baru padan muka hang..dah lah hp 3 biji..alarm plak pasang tiga2 biji sekali..pastu macam haram je xbangun2 juga..memang ar kan..bagus jangan guna la weh..memalukan je..

note : BIAR HANDPHONE MURAH, JANJI PANDAI MATIKAN ALARM. TAK GUNA HANDPHONE MAHAL TAPI ALARM PUN TAK RETI NAK MATIKAN..MACAM HARAM DOHH...

~CAWWW~

Wednesday, June 6, 2012

wahh...~

Assalamualaikum w.b.t...

tersangatlah lama xmenjejak kaki ke sini since my last post 'bout my engagement last day...
today, terasa rindu la pula nak berceloteh dan merepek merapu kat sini..=)

walaupun sekarang sedang dalam mood berperang dengan exam paper for the last semester.. should take sometimes for rest my eyes and mind..kang terlebih fokus, jadi sewel pula..=)

actually, so many things nak cerita but since saya pun takde masa sangat nak menjejak kesini so KIV everything..

now, its been 4 month already..dah 4 bulan lebih rupanya memegang status tunangan orang..alhamdulillah everything goes very well..faham saja lah, ramai org kata waktu tempoh bertunang ni lah kena jaga elok2 hubungan tu..at the first time, agak gerun juga la..bukan apa, takut benda kecik pun nak dijadikan isu 'berperang' dengan tunang...=) kang xpasal2 aje..nauzubillah, harap dijauhkan semua masalah remeh yg xberfaedah tu..

but the things is..saya rasa lebih bahagia dan tenang selepas bertunang..bukan sebab dah bebas sikit, no..tapi sebab cara kita handle hubungan tu dah berbeza sikit..menjadi lebih matang dan sebagainya..kalau setakat nak bergurau & gaduh kecik2 tu biasa lah..asam garam dalam hubungan tu..terlebih bahagia sampai xpernah bergaduh tu tipu sangat la..that kind of relation must be something wrong somewhere..am i right??

apapun, thank you ALLAH for all this best and great thing happens to me..thanks to all my family members for understand me very well..thanks to my fellow friends..and special thanks goes to you Mr. Fiance..for the everlasting love and support..and the most important things is for your understanding..not everyone can understand me well but you did. you know how to handle my anger which is that the most difficult things to do..

another 27 days to go..waiting and counting days untuk fly kembali ke tanah air after 3 years i've been here..[ehehe, gaya macam duk over sea je padahal kat utara malaysia je pun..just over-the-sea..]

will be missing everything in here especially my close friends, my 3 A's..Aina, Ain and Aisyah..i'll miss our big time together..hopefully, our friendship will be forever..luv u ols..=)