friendship never end..

pembuka bicara

Monday, June 11, 2012

Chinese Look And ME??

chinese look vs me ?? make any sense ke??

tapi, nak dijadikan story mory, ni dah masuk kali yg keberapa pun sy xpasti..
apa kelihatan sgt ke darah chinese kat wajah ni sehinggakan sem ni aje dah berkali2 kena 'serbu' dgn bahasa cina..darah chinese tu mmgla ada tapi dah jauh sgt dah..

hari tu kena tahan tengah jalan sebab chinese gurl tu nak minta tunjuk arah ke bilik felo..time tu..oleh disebabkan kejutan yg amat dahsyat, trkebil2 je mata..budak tu faham pula bahasa mata yg blur amat tu..baru nak tnya.."oh, u xfhm ye sy ckp apa?" opkos la..dah sy bukan chinese..~hampehh...

then baru tadi kena lagi sekali..yg lawaknya ni kat dlm bilik sendiri..tiba2 dtg bilik kite buat promotion tntg karnival apa ntah..suka suki dia je lancar2 cakap bahasa cina..kali ni xtunggu lama dah..

chinese girl :%&*%^$##@?><:"@#$$..(hbs smua simbol nak guna kan..hehe)
me : sorry????!!! (kali ni xsempat dah budak tu nak habiskan ayat dia sy dah potong siap2..)

chinese tu masih bleh buat muka xfaham..kawan dia dah duk gelak2..then lastly dia speaking london la pula..Alhamdulillah, faham la juga kalau yg tu..ni nak berabuk speaking cina dgn sy sure2 je xfhm..at least dia cakap korea ke faham la juga sikit..(kalau nak ikut pengetahuan sy dalam korea and mandarin, rasanya korea sy faham banyak lagi..kehkehkeh..)

~blah dulu bai ~

0 sharing is caring,caring is loving: