friendship never end..

pembuka bicara

Sunday, July 26, 2015

Korea, Korean and Kpop Idols

assalamualaikum w.b.t..

wah, sangat terasa betapa lamanya tidak menyinggah kemari..
anyways, annyeong yeorobun..=)
wah,sekarang nak try speaking korean pulak ke? huh~LOL..
abaikan..it's just me and my-dreamland..

still...and...still...
i am penanam anggur yg berjaya di bumi ni..
seorang penggila KPOP yg makin menjadi trend.. should i ketuk-myhead again..
jaebal ~

back to the topic, as-u-know..
unemployment people like me will wasting our-time in many different way..
termasuklah mendengar, melihat dan kononnya tergila2kan kpop yg semakin menjadi2 trendnya kini..
wah..ayat macam dah nak terkeluar tatabahasa kuno tu..hiks...

but for me, yeah~ agreed that its wasting our time in such way tapi if we look at different angles maybe its still can be +ve..dont u think? heh! or its just me..~

i like kpop not only bcoz of the idols-things but i like and love bcoz of the culture..
the people..the nature..the food..the language..the tulisan..banyak lagi la..
lately, i try some korean-food somewhere in town.. which is kimchi-jjigae.. ermmm~ not bad..
i means, since i cannot go all the way to korea just to taste the food, so i just try it here..
wondering if the food will be different taste if i eat it in seoul... mula pasang niat nak ke korea dah ni..
amin..~ in Sha Allah

not to long ago..like 2-3 years ago..i learn to write korean words..from my sister..
which is not-korean gurl..haha..but since she know a lot so i just learn something from her..
i learn it about one whole day to get the spelling and all..
now, i can write and read korean a little.. but not the meanings..heh! haha..
actually i know some words and the meaning but i am not that confident to used it yet..
orang kata perlahan2 kayuh lama2 pandailah kan..=)
walaupun kadang2 adik i tu ajak lah juga speaking sikit2.. i boleh faham some of it and sometimes i boleh respond her..and she will be like..~ woah..pandai dah sekarang!! buat kite nyampah je..

now, the only things i need is travel to korea..hahaha -its a dream actually..
maybe someday..kan..siapa tau..kot2 ada rezeki melimpah..

like i said before, i pernah mention 2PM here..wah lama dah tu..
nowadays, i like their hoobaes-deul - GOT7..
its a same taste, style, charisma, charactor, cuteness, chic-ness, charm etc..(banyaknya cccc..)
hope u guys gudluckz..

#GOT7 #IGOT7 #ahgaseh #JYP #wangjackson #JB #Jr-jinyoung #bambam #mark #maknaeyugyeom #youngjae #justright #2015 #luvyouguys

Sunday, October 26, 2014

setahun sudah berlalu...

its been a year i leave my blog..

wahhh...tersangatlah lama rasanya xskodeng blog sendiri..hihi..

since banyak sangat masalah and perkara yang berlaku sampai lah xde masa untuk diri sendiri..

will be right there my blog..

wait for me yeah..

see ya for tonight..

saranghanda...=)

Wednesday, July 31, 2013

Mode B.L.U.R activated!!

Assalamualaikum w.b.t..

Wahh..serius lama xmencoret ke blog ni..
well, i've been busy with my-diri-sendiri sejak kebelakangan ni..
for more specific, since my practical period ends actually..
Ermm..looks like its already 6 Month..(kalau org pregnant pun sempat nak sarat dah kot..)

Sejak kebelakangan ni,
there's so many things just happen..
please help me to let-go the stress and pressure..
its killing me...

Dahlah jadi penanam anggur yg setia kat rumah ni..
dihidangkan lagi dengan so-many-problems around.. (masalah tu pun yg bapak-besar-punya)
please-lah..kasihanilah otak saya yg semakin membeku ni..
if u want to put me on stress..no hal bai..
but give me something to do like NEW JOB ? maybe..
supaya those problems can vanish as soon as i start to work..

anyway,
this is already the end of July..
hopefully, August will bring me some luck..(jaebal...)

# beberapa hari lepas sempat berbuka puasa with my bFF and Mr. Fiance..that made my day..=)

Love ya...see ya..=)

Monday, March 11, 2013

~ tumpang gumbira ~

Dapat berita kawan yg baru kawen lebih kurang sebulan yg lepas bunting pelamin..wahhrthggghh..!!

Wahh..kite pula yg excited lebih..syukur alhamdulillah..rezeki dia bakal dapat baby awal kan..

Semoga berada dalam keadaan sihat2 belaka wahai sahabat..jaga kandungan baik2..anak buah 1st dari kelas kita tu..

Giliran kite bila lagi ek??... Hihi..tunggu ler..kawen xlagi nak ada anak camne kan..igauan semata-mata..

Layan rasa teruja yg xsudah-sudah..

P/s : bakal menjada pembaca novel yg setia sementara jadi penganggur ni..

Monday, June 11, 2012

Chinese Look And ME??

chinese look vs me ?? make any sense ke??

tapi, nak dijadikan story mory, ni dah masuk kali yg keberapa pun sy xpasti..
apa kelihatan sgt ke darah chinese kat wajah ni sehinggakan sem ni aje dah berkali2 kena 'serbu' dgn bahasa cina..darah chinese tu mmgla ada tapi dah jauh sgt dah..

hari tu kena tahan tengah jalan sebab chinese gurl tu nak minta tunjuk arah ke bilik felo..time tu..oleh disebabkan kejutan yg amat dahsyat, trkebil2 je mata..budak tu faham pula bahasa mata yg blur amat tu..baru nak tnya.."oh, u xfhm ye sy ckp apa?" opkos la..dah sy bukan chinese..~hampehh...

then baru tadi kena lagi sekali..yg lawaknya ni kat dlm bilik sendiri..tiba2 dtg bilik kite buat promotion tntg karnival apa ntah..suka suki dia je lancar2 cakap bahasa cina..kali ni xtunggu lama dah..

chinese girl :%&*%^$##@?><:"@#$$..(hbs smua simbol nak guna kan..hehe)
me : sorry????!!! (kali ni xsempat dah budak tu nak habiskan ayat dia sy dah potong siap2..)

chinese tu masih bleh buat muka xfaham..kawan dia dah duk gelak2..then lastly dia speaking london la pula..Alhamdulillah, faham la juga kalau yg tu..ni nak berabuk speaking cina dgn sy sure2 je xfhm..at least dia cakap korea ke faham la juga sikit..(kalau nak ikut pengetahuan sy dalam korea and mandarin, rasanya korea sy faham banyak lagi..kehkehkeh..)

~blah dulu bai ~