friendship never end..

pembuka bicara

Monday, June 11, 2012

Chinese Look And ME??

chinese look vs me ?? make any sense ke??

tapi, nak dijadikan story mory, ni dah masuk kali yg keberapa pun sy xpasti..
apa kelihatan sgt ke darah chinese kat wajah ni sehinggakan sem ni aje dah berkali2 kena 'serbu' dgn bahasa cina..darah chinese tu mmgla ada tapi dah jauh sgt dah..

hari tu kena tahan tengah jalan sebab chinese gurl tu nak minta tunjuk arah ke bilik felo..time tu..oleh disebabkan kejutan yg amat dahsyat, trkebil2 je mata..budak tu faham pula bahasa mata yg blur amat tu..baru nak tnya.."oh, u xfhm ye sy ckp apa?" opkos la..dah sy bukan chinese..~hampehh...

then baru tadi kena lagi sekali..yg lawaknya ni kat dlm bilik sendiri..tiba2 dtg bilik kite buat promotion tntg karnival apa ntah..suka suki dia je lancar2 cakap bahasa cina..kali ni xtunggu lama dah..

chinese girl :%&*%^$##@?><:"@#$$..(hbs smua simbol nak guna kan..hehe)
me : sorry????!!! (kali ni xsempat dah budak tu nak habiskan ayat dia sy dah potong siap2..)

chinese tu masih bleh buat muka xfaham..kawan dia dah duk gelak2..then lastly dia speaking london la pula..Alhamdulillah, faham la juga kalau yg tu..ni nak berabuk speaking cina dgn sy sure2 je xfhm..at least dia cakap korea ke faham la juga sikit..(kalau nak ikut pengetahuan sy dalam korea and mandarin, rasanya korea sy faham banyak lagi..kehkehkeh..)

~blah dulu bai ~

~ ALARM ~

Salam..

wah, pagi2 buta aku dah terpacak depan laptop..
dengan perasaan meluap2...ni nak marah ni..
buat sakit hati je..

ni nak membebel sikit pasal alarm ni..

wahai manusia..
tolong lah jangan pasang alarm kalau diri tu xberniat langsung nak bangun..
ok...please lah tolong..bukan apa, ko mengganggu seluruh alam yg tengah sedap tidur nyenyak kot..

bukan xboleh letak alarm..boleh jer cheq tp sila pastikan diri anda tu bangun la..
dah kalau alarm tu pun dah macam nak mampos bunyi tp tuannyer tetap keras macam mayat tidur bek xyah la weh..buat rugi duit je beli BB mahal2 tapi alarm xreti nak matikan..

ke ko nak aku tolong matikan?? sebelum ni aku boleh tahan lagi alarm ko bunyi..aku gagah juga nak g matikan..tp kalau nak harap aku je bek ko bagi aku je BB tu senang..sekali lagi BB tu bunyi, aku 'B**i' kan je BB ko tu dengan cara bg pecah ke lantai..baru padan muka hang..dah lah hp 3 biji..alarm plak pasang tiga2 biji sekali..pastu macam haram je xbangun2 juga..memang ar kan..bagus jangan guna la weh..memalukan je..

note : BIAR HANDPHONE MURAH, JANJI PANDAI MATIKAN ALARM. TAK GUNA HANDPHONE MAHAL TAPI ALARM PUN TAK RETI NAK MATIKAN..MACAM HARAM DOHH...

~CAWWW~

Wednesday, June 6, 2012

wahh...~

Assalamualaikum w.b.t...

tersangatlah lama xmenjejak kaki ke sini since my last post 'bout my engagement last day...
today, terasa rindu la pula nak berceloteh dan merepek merapu kat sini..=)

walaupun sekarang sedang dalam mood berperang dengan exam paper for the last semester.. should take sometimes for rest my eyes and mind..kang terlebih fokus, jadi sewel pula..=)

actually, so many things nak cerita but since saya pun takde masa sangat nak menjejak kesini so KIV everything..

now, its been 4 month already..dah 4 bulan lebih rupanya memegang status tunangan orang..alhamdulillah everything goes very well..faham saja lah, ramai org kata waktu tempoh bertunang ni lah kena jaga elok2 hubungan tu..at the first time, agak gerun juga la..bukan apa, takut benda kecik pun nak dijadikan isu 'berperang' dengan tunang...=) kang xpasal2 aje..nauzubillah, harap dijauhkan semua masalah remeh yg xberfaedah tu..

but the things is..saya rasa lebih bahagia dan tenang selepas bertunang..bukan sebab dah bebas sikit, no..tapi sebab cara kita handle hubungan tu dah berbeza sikit..menjadi lebih matang dan sebagainya..kalau setakat nak bergurau & gaduh kecik2 tu biasa lah..asam garam dalam hubungan tu..terlebih bahagia sampai xpernah bergaduh tu tipu sangat la..that kind of relation must be something wrong somewhere..am i right??

apapun, thank you ALLAH for all this best and great thing happens to me..thanks to all my family members for understand me very well..thanks to my fellow friends..and special thanks goes to you Mr. Fiance..for the everlasting love and support..and the most important things is for your understanding..not everyone can understand me well but you did. you know how to handle my anger which is that the most difficult things to do..

another 27 days to go..waiting and counting days untuk fly kembali ke tanah air after 3 years i've been here..[ehehe, gaya macam duk over sea je padahal kat utara malaysia je pun..just over-the-sea..]

will be missing everything in here especially my close friends, my 3 A's..Aina, Ain and Aisyah..i'll miss our big time together..hopefully, our friendship will be forever..luv u ols..=)

Thursday, February 23, 2012

thanks my dear...^^

Sebelum terlupa..
I should thank you first Fatiha Fa..
For your kindness support one of my 'hantaran' tunang last day..


All the cost pais by her..
I just arrange and adding some here and there..
Truthfully, its touch my heart..
 Baiknya seorang sahabat...hihi
Love you more and more ^^..
I'll will do the same when your times is coming..

Monday, February 13, 2012

My E-Day..=)

Selesai sudah majlis kecil..majlis yg lagi besar, coming soon..=)































ni baru 1 camera..camera2 yg lain belum jmpa lg..dah jmpa nti baru nak collect semua gmbar yg ada..

xsangka dah jd tunangan orang..tua dah aku rupanya..cehh..hahah

thank you ALLAH, kau permudahkan perjalanan majlis semalam..insyaALLAH big event akan menyusul..semoga ikatan ini sentiasa diberkati oleh ALLAH..AMIN~

Friday, February 3, 2012

shopping is kind of memenatkan actually..

sangat penat bila kena beli barang2 yg myebabkan kita yg xcerewet ni menjadi sgt cerewet dlm memilih brg..first time jd seorang yg sgt cerewet..dah tu kena tnya semua org pula lagi b4 beli satu2 barang tu, xbleh ikt pale hotak sndiri je..nasib badan la..bukan selalu kot..

baru nak bertunang, dah rasa penat nak mgurus..belum nak mngurus hal nikah kawin lagi..makk..xready nak memenatkan diri..=}

tapi ok la juga..dlm masa yg agak singkat la juga, semua barang dah settle..

bila tgk semua barang2 tu baru la terasa and mula berfikir.."ceh, nak bertunang dah rupanya aku ni.." macam xsangka la pula..=P

hopefully semuanya berjalan lancar..

esok nak outing lagi..hari tu outing dgn fmly sndiri, kali ni pergi dgn bakal tunang and bakal mak mentua..aiyoo..teeettt...ko pandai2 la najwa..xde sape nak tolong..=]

rasa nak sembunyi muka dalam baju..segan la pula..macam awl sgt nak bertunang pun..

[hello, u dah 23yr ok..sedaq2 la no]...

see ya..

Wednesday, February 1, 2012

its just a number...^^

Mata tak mengantuk..
terasa lama tak mencoret..
tangan terus ke sini..mencari..


hari ini, genap 23 Tahun..
ceh..terasa sangat tua kot..
baru sedar, dah xboleh main2 sangat dah ni..

tak lama lagi nak masuk alam pkerjaan la pulak..
xkan nak buat gaya ala dolu2 juga..

tak lama lagi dah nak bertunang..
gaya still macam anak2 mak gitu...

sudah2 la ko nak, bawa2 la ko berubah..
kalau dah kawin boleh jadi mama budak sudah ni..

counting the day ---> 12 Feb 2012

2012 sangat membawa makna kepada saya tahun ini..^^

note : org sambut birthday with birthday cake..me, i sambut birthday dengan shopping barang hantaran 4 the whole day..wallamakk,caya lah..tercabut tulang kaki aku besok pagi..tapi, mood still SMILE^^

Wednesday, January 25, 2012

part-time job..

salam..

serius, asal cuti jak mesti dapat job yg sama ---> which is 'babysitter'..
huarhuarhuar..well i'm really can be a good aunt actually..hehehe
since my anak2 buah bakal bertambah...now we have a pair of anak buah. and coming soon will be bertambah lagi seorang around march..huh caya lah...

so, seawal2 pagi ni menjalankan tugas babysitter la since my sister busy kat cafe..
in a same time, mengemas rumah..bcz we're counting for event on 12.02.2012..
ngarh!!! gua yg rasa macam ribut pulak..
banyaknya lagi benda yg xsettle..barang hantaran xbeli lagi...

my bro a.k.a driver terhormat pun busy memanjang..payah nak dapat cuti khas utk jd driver terhormat kami shopping..menyesal x ambil lesen keta awal2..ciss..

hopefully, semuanya berjalan lancar..=)

Sunday, January 22, 2012

~ 3 in a row ~

terbaekk jer ko sem ni kan...
suka hati suka badan aje nak beli novel..
tu yang xbelajar sangat tu...
haaaiiissshhhh....dush3..

Versus ~ 5 Tahun 5 Bulan ~ Rooftop Rant

akhirnya, apa yg saya cari jumpa juga..
beli dah pun..nanti nak topup yg lain pula..
next time baby..=)


Tuesday, January 10, 2012

dot.dot.dot

don't know why..
semester ni rasa macam susah sangat nak study..
seriously, i'm getting worst...i can feel it..

but, once i try to get rid of it..
i just can't..fuhh..what just happen to me actually..??

erm..i try my best..
tak mau nanti diungkit sampai ke sudah kegagalan sem ni..
semoga ALLAH sentiasa bersama saya...
membantu di kala hamba ALLAH ni 'tersesat' ke mana2..

~ AMIN ~


Thursday, January 5, 2012

words...

" The hardest battle is when you're against yourself "

" Tapi something yang kita suka tak semestinya baik untuk kita.
Dan something yang kita tak suka, mungkin sebenarnya baik untuk kita". 
" A versus through and through. By all the senses and meanings of the word".