friendship never end..

pembuka bicara

Tuesday, May 19, 2009

my family...(post ini di'curi dari my sister post haahaha..)

Oh.. saya belum pernah interframe gambar family saya kat sini ek? Ada ka? Belum lagi rasanya... Anyway, post kali ini adalah mengenai keluarga saya, antara anugerah terbest dalam hidupku...
Yang pertamanya ialah... ten tara tara!!! My nenek yang comel!!
Chak!

Inilah nenek kesayangan saya (sebelah mama). Nenek saya bernama Tandahau Binti Limun atau nama Islamnya, Siti Asiah Abdullah. Kami semua panggil nenek. Untuk pengetahuan, keluarga saya panggil nenek dan datuk sebagai nenek lelaki dan nenek perempuan ataupun dalam bahasa Dusun, tinak-inak om taki-aki. Jadi ini adalah gambar nenek perempuan (tinak-inak) saya. Gambar arwah nenek laki ada di rumah, tidak dapat didigitalkan. Tak apalah. Ada nanti saya letakkan, insyaAllah. Nenek saya ni sangat rajin dan tak boleh duduk diam (tak buat kerja). Dia mesti nak buat sesuatu kerja, kalau tak nanti bosan, katanya. Nenek suka berkebun, bermain dengan cicitnya (Hana) dan berjual (sigup + barang runcit). Nenek saya tidak pernah bersekolah, tetapi dia sangat rajin belajar iaitu membaca Iqra' dan membaca bahasa Melayu. Sekarang masih lagi dalam proses belajar. Kalau dulu, nenek langsung tak boleh berbahasa Melayu, tapi sekarang dah terer. Amacam, kiut tak nenek saya?? (^_^).

Seterusnya ialah family saya yang basic (basic???) ~ keluarga asas... Yalah tu kot.. Term-term ni tak reti lah...
Boleh lihat mengikut nama. Yang pertamanya ialah bapa saya (pak). Bapa saya ialah Yazid Bin Durisin atau nama glemer di kalangan orang kampung, Ajid. Bapa saya memang itulah nama asalnya dan nama Islamnya. Bestkan. Kemudian my mama, bernama Lihin Binti Sandayan atau nama Islam, Siti Hanyzza. Nama glemer, Laihin (macam Chinese kan).. Mama dan Bapa saya adalah full-time farmers (petani). Kami ada sawah padi, nak datang?? Jom (^_^).. Tetapi bapa part-time Security Guard (bangunan dekat dengan rumah-lari tak sampai seminit), dan mama part time cooks (kat SMK Arshad). Memang kagum sangat dengan mak dan bapa boleh buat dua kerja (sebab saya pernah try, uhhh penat sesangat!!).

Hobi mak saya ialah membaca buku. Hehe sama macam saya. Eh silap, saya sama macam mak saya. Mak saya suka baca buku-buku cerita, novel dan buku-buku agama. Komik dan majalah??? Tak rasanya... Kadang-kadang kalau saya pergi sawah dengan mak saya, bila senyap je pondok tu maknanya sama ada kami tidur atau kami baca buku. Hahaha... Hobi bapa saya pula... ialah menghasilkan permainan. Apa?? Yup, bapa saya likes making puzzle games. Macam metal puzzle dan wood puzzle. Tapi bapa saya guna bahan terbuanglah, macam paip pvc, manik, besi wayar dan lain-lain. Saya sampai sekarang tak dapat-dapat nak selesaikan kebanyakan puzzle yang bapa saya buat. Kadang-kadang dia suka selesaikan teka silangkata (Bahasa Melayu dan Bahasa Dusun), main Rubic Cube (3 x 3 baru, yang jenis lain belum ada) dan main Sahibba dengan kitorang la. Yang penting, mesti menggunakan minda.

Ni contoh internet, bukan my bapa buat la..
Eh, dah banyak pula cerita mak dan bapa saya. Okey, karang ada merajuk adik beradik.. Adik beradik saya ada 6 orang. Yang sulung ialah kakak saya, Idi atau nama sebenar Norlizah. Dia sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak (bukan kembar 3 ya). Ni kat bawah adalah gambar kahwin. My elder sis sekarang ni fulltime super-housewife. Dia seorang yang versatil. Dia boleh buat banyak kerja (kerja-kerja rumah dan kerja-kerja luar rumah). (?) I mean, dulu dia pernah kerja pengurus R&D, kerani, tutor tuisyen, guru komputer, guru GSTT, GITN Trainer, nursery, tadika dan itulah setakat yang saya ingat. My brother-in-law is Mohd Aqsha (seorang guru kaunselor sekolah) yang saya suka bergaduh kalau kat rumah, haha. Cikgu dengan cikgu memang suka bergaduh. Hobi kakak saya ialah membaca (mostly novels local and international) dan menulis cerita (Oh ya, and we once are bookworms of Harry Potters' Series). Dalam penulisan memang my sis berbakat la bab menulis ni. Dulu masa time dia sekolah menengah, dia hasilkan 'novel buku latihan' (haha). Tapi semua cerita memang best, cuma tak diterbitkan ja. (^_^). Erm... My bro-in-law pula, hobinya banyakkk... Lets say, salah satunya ialah menonton VCD cerita perang dan bisnes. Maybe cita-cita (tak kesampaian dia adalah menjadi seorang tentera dan bisnes man, hehe, eh bukan doktor kah? Erm entah, lupa dah). Oh ya, abang ipar saya ni, salah seorang guru versatil (kalau Dr. Siti tahu, mesti dia suka dengar). Abang ipar saya selain tugas utama dia sebagai kaunselor sekolah, dia juga seorang guru Bahasa Inggeris + Pendidikan Seni, jurulatih hoki, jurulatih tarian, jurulatih BTN, dan penceramah motivasi. Hurm, I warn you, versatile teacher like him will never stay home on weekends. Memang tiap-tiap hujung minggu jalan (ada tugasan lain). Begitulah... Akhirnya saya menjadi tukang cuci kereta saja... Haha, tiadalah... Saya memang suka cuci kereta... (^_^)v.

Comelkan anak buah saya, namanya Hana. Sekarang umurnya 15 bulan, sudah boleh berlari, menyebut 1, 2,3 dan A, B, C (tiga tuh saja), haha. Geramnya tengok muka dia grrr!!

Anak kedua adalah saya yang mana tidak perlu diceritakan kerana saya sudah sedia glemer (hahaha). Anak ketiga adalah my only brother, Wancheliau (nama main bola). Nama sebenar Mohd Ikhwan. Dia sekarang sedang belajar di UniKL-BMI, Gombak. Selalu teman saya jalan-jalan kalau keluar ke KL. Hobinya? Dia suka bercerita, driving dan tidur. Haha. Dia start driving since umurnya 7 tahun (caya tak?). Bapa saya memang trained dia awal-awal. Sebelum lesson driving, dia dapat lesson mengawal kerbau dulu (hehe). Ada satu masa tuh, dia terjatuh dari atas badan kerbau ke leher kerbau dan terpaksalah mengawal kerbau dengan tanduknya (macam stereng motor). Dah lah tuh, nanti ada orang kembang kempis.

Anak keempat ialah the Aunty Muk, Najwa Syahida atau kami biasa panggil dia Adik. However dia lebih nampak kakak dari saya dan kami semualah. Kenapa? Tanya dia sendirilah. Adik saya yang ini baru lepas STPM dan sedang menunggu panggilan-panggilan pulau dari IPT. Hobinya ialah menyelesaikan SUDOKU dan membaca. Dia memang suka numb3rs Matematik dan suka mengajar Math. Dia kini telah mengambil post saya yang lama iaitu sebagai kerani dan guru tuition di Ummi Al-Hidayah Enterprise. Adik saya yang ini anda perlu berhati-hati ketika mendapat tendangan bola darinya kerana tendangannya ala-ala kungfu hustle, yang bukan ditujukan ke pintu gol, tetapi kepada penjaga gol, hahaha.

Anak yang kelima, seorang nurse (misi) kiut dari Kota Belud. Nama sebenar simple, Nadiah, dan dia memang simple orangnya. Dia juga glemer dengan nama Boyo' (hasil idea bernas my brother-in-law). Hobi... Apa hobi ko yok?? Lupa lah.. Dia suka bermain kut? haha.. Dia suka budak-budak, suka mengurus dan kini mungkin sedang menguruskan pesakit-pesakit di Hospital Queen Elizabeth. Dia suka mendengar lagu, mengambil video dan bergambar... Iya kah? Sebab itulah dia ada handphone berkamera berbanding saya handphone background hitam-kuning (^_^). Siapa yang rasa-rasa nak beranak di KK, bolehlah berpeluang disambut kelahiran anaknya oleh adik saya ini.

Lastly, my youngest sister, is Miss Amirah Athirah a.k.a Myro. Dia sedang bertungkus-lumus menelan nota-nota SPMnya kerana tahun ini dia akan menghadapi SPM. Dia mengambil aliran Sains Tulen seperti saya dan Adik. Hobi dia ni adalah belajar bahasa. Sekarang ni, rasanya dah boleh kecek Korean dan tulis Korean sikit-sikit. Kamsahamnida!! Ahnyang-Seyo, apa tah??!! Selain itu dia suka menulis diari dan mengumpul benda yang comel-comel kerana dia (bajet) comel, hahaha. Yang sebenarnya yang paling comel di antara kami semua (sila lihat gambar) ialah individu yang meng'peace' dengan tangan sebelah kanan. Siapa tuh??? Anda pikir la sendiri... Assalamu'alaikum... \(^_^)/

Thank You For Reading

siou kio uda..mmg asanangan oku dot manakau post jun..huahuahua..jangan marah..(??mcm tjuk crta dlm TV jk..)

Friday, May 15, 2009

"I hate to feel like this.." part 2..(boleh pula ada part 2 kn..)

today im hepy when my mood seawal pagi pergi keja sangat baik...im hepi with it...rasa bahagia bcoz dpt senyum dengan ikhlas..almaklum lah hati tengah hepi kn..

tp sekarang,jam menunjukkan pukul 3.57 petang.time2 saya tengah bzy tadi ada seorang hamba ALLAH membuatkan saya menyampah sesangat...dia mngkin pemalas so bila bab menfotostet kertas yg byk(utk budak2 exam sem 1 skul agma rkyt) bgtu dia tension.nk tension apa,bukan dia buat sendiri, mesin tu lgi baik tlg fotocopykn utk dia so xlogik lah nak sakit2 hti kn..suma guru pun buat bnda yg sama xda pun yg merungut sana sini...its depend on us lah nk buat keja ikhlas xikhlas kn...so klu pemalas tu pemalas lah jg.peduli apa aku,jnji my job i buat sehabis baik,okay...

nak memanjang kn lgi cerita ni...tiba2 dgr dia merungut sana sini...last2 saya yng tgh duk diam2 ni yg tension dgr org mengadu merungut sana sini...dlm hati saya dh myumpah2 time tu tp xpa boleh tn lagi ni...tapi saya igt kn dia hentikn lah gaya buruk tu..tp bkn lggi bhenti mkin memuncak pula kegeraman saya yg d smpai thp dewa tu..last2..."ni yang aku panas sgt ni.."

dia sibuk pgl nama saya blik2..igtkn knp rupa2nya paper menyangkut kt mesin tu...so dia yg sepatutnya lelaki boleh lah buat sendiri kn xkn nk suruh org pompuan yg buat pula...memlukan kaum adam pulak tu,sekadar mesin fotocopy nk org pompuan buatkn terukzxxx sgt lah tu...
saya yg geram dgn dia dri td xder nk ckp byk lgi dh yg saya tau selesaikn cpt2 supaya hti saya tenang semula...saya buka mesin tu n tarik kertas yg tersangkut tu slow2...actually saya xtau ape pun sal mesin tu just try buat yg termampu jer.so bila bnda2 mcm tu xkn org lelaki pendek akal sgt tu pn xtau kn...suka hti lah mls nk layan..bila saya buka tempat simpan paper tu rupanya punca kertas tu tersangkut sebab overload sgt kertas kena letak dlm tu...mana xsangkut paper tu klu paper dlm tu nk tebal 2 inci lebih..giler ke aper??agak2 lah wei..tau sgt keja org pemalas.xnak buat keja blik2 utk reload blik paper klu dh hbis kn...teruk..mmg teruk...

bila dh selesai, dgn hti yg geram saya hentak jer pintu bekas paper tu kuat sikit bg dgr 'dia' saya benci selesaikn mslah yg disebabkn oleh org lain...'bukan mslh aku lah tu'...geram lah.....
lepas tu tnpa berkata apa2 saya trs duduk menghadap komputer buat xtau,biar dia fhm saya sakit hati...(thn geram nmpak..)

tu lah saya.walaupun marah tp sometimes saya boleh kawal kemarahan saya.tp ada masa saya akan lepas jg bila mulut xtahan kena sembur juga kemarahan tu sekali sekala biar org lain tau apa kita rasa..klu tidak mesti org akan pijk kita..
drg igt dorg boleh 'pijak' saya ka? walaupun muka mcm slow jer siap ada cermin mata lgi..im not like that..

apa org kata dont judge a book by its cover...betul tu...

interview MedsI

ermmm....nti 21 mei ni saya ada temuduga untuk program pendidikan yang saya pohon melalui UPU...temuduga saya nanti kat Universiti Malaysia Sabah (UMS)...jam 9 pagi...saya mohon UPSI utk kos pendidikan tu..program ijazah sarjana muda pendidikan Bimbingan dan Kaunseling..ceh,boleh ker..?? boleh kot saya kan banyak cakap...(xsemestinya lah najwa..)tp xpa lah try mn yang dpt nti...xsabar nak jd student blik ni...boring dah xbuat apa ni.gatal sdh tangan nk pegang bk n pen2 yg ada....

nanti saya interview kt bilik tutorial 3,sekolah pendidikan dan pembangunan sosial,UMS..kat mana tu?? xtau pun.besarnya UMS tu saya nak cari tempat tu..xpa lah nti saya mnta abg saya hantarkan lah time tu bru senang kn lagipun time tu abg saya dah blik dri KL,cuti sem kan...nak tgk muka abg saya tak??hehehe...


amacam hensem tak??hehehe...

hah...tu lah abg kiter yang diberi nama Mohd. Ikhwan atau dengan nama glamer dia Wancheliau..(mcm nama cina plak kn..) dia nilah buah hati pengarang jantung kami adik beradik..hehehe sebabnyer dia sorang je lah jejaka dlm kami 6 beradik yg lain suma jejaki belaka(gadis lah wei..)..he3....actually klu my twin tu 'ada' so abg ni berteman lah tp takdir dh dia xdpt bersama kiter melalui dugaan hidup ni kn so tgl lah abg sorang jer...

wah..gemuruh lah pulak..walaupun dah byk kli pergi temuduga tp kali ni rasa len pulak...napa ae?? xpa lah perasaan jer kot...kan kan kan....

erm bila saya bgtau ngan kakak saya yg stdy(ambik DPLI) kt UKM sal saya dpt medsi tu.suka lah dia...semangat ni...bkn apa suka dia nk turunkan ilmu.terus lah dia pesan mcm2 tau.baca n hafal PIPP lah,penyata razak lah..byk lagi lah yg dia suruh..terus saya pun.....wah..bknyer nk kena hafal geng...tp xper lah skali ni jer kn so berhempas pulas lah klu nk masuk U kn..malas pun xguna, jalan dh separuh jalan, rugi klu berhenti.skit jer lagi najwa..ko boleh tu..(ceh ada kata2 semangat lagi tau..)ok lah tu...

harap2 temuduga nanti suma berjalan lancar kn..doakan saya ok..daa....

salam

by Najwa Syahida Yazid
office, jam 8.50 pagi
menggunakan PC my kazen
hehehe...


Thursday, May 14, 2009

bila rakan sekerja pentingkan diri....

ermmm...tgk tajuk post macam boring jer kn..what ever.apa yang saya mahu ialah meluahkan rasa skit hati n x puas hti saya ni..

saya sdh mula bekerja sebagai kerani di.....tmpt saya kerja lah kn kt mna lgi...(xpyh sebut lah nama tmpt kan..) bermula bulan disember tahun lepas menggantikan tmpat kakak saya yg jg sebagai kerani kt sana.well saya sdh sedia mklum sbenarnya cara kerja kt sana bcoz tmpt tu mmg sdh xasing lgi pd pngetahuan saya.it was my aunty's company lah...

saya suka kerja ni sbb saya mmg suka bekerja di kelilingi dgn kertas,komputer,calculator, surat mnyurat, akaun simpan kira2, n yng paling best ialah M.O.N.E.Y...well nama pun kerani kn so stiap bulan..(yer ker stp bulan, rasanya spnjg masa pun saya kena trima duit xkira hujung bulan time gji ka atau pun awl bulan n pertengahan bln..) sama saja keadaannya pun...so saya mmg sntiasa kaya sepanjg bulan..(sbabnya ibubapa byr yuran dengan saya kn..)

keadaan itu xmnjadi mslah, i like it...tapi yg mmbuatkn saya skit kepala tu hah..tajuk post kali ni...nak bersuara nk ckp pun ssh bcoz dorang(rakan sekerja tu lah...) kena sound pun xmakan saman.selain saya mengalami sndiri mslah "ragging" coz pekerja baru kan..(walaupun ank buah majikan..)saya kena xtruk sgt coz saya ni mmg jenis yg menjawab bila saya rasa 1 hal tu ada yg xkena so dorang ssh nk buli saya..kena2 pulak ank buah mjikan kn bila2 boleh membuat laporan salah laku pekerja kt sana...

tp yg saya skit hti,kwn saya kena truk skit..well bila tadika ni kn ada ank2 yg kena dijaga smpai lewat ptg.faham2 ja lah ibubapa bekerja kn so pnjagaan entah kemana last2 masuk nursery tau tadika dri pgi smpai ptg lah jwbnya bdk2 tu...so kwn saya ni kira bru jg lah.awl bbrp bulan ja dri saya msuk kerja...dia ni nmpk slow jer so org len(pekerja senior lah..)nmpk dia ni senang sgt dibuli n di'pijak'..pdhal klu nk tgk result SPM n STPM dia...meletup tau,best student pnya result tu dia ada...tp xdpt smbung stdy sbb mak dia xbg stdy jauh2...(ank bongsu kn..ni lah org kmpung ssh jg nk bg fhm mak bapa kn..)so dia keja lah jd guru tadika kt cni...

berbalik pd crta asl,sepatutnya jadual pnjagaan petang ni bergilir2...tp org tu..(kite pgil dia kak Y lah kn...senang skit)..erm c kak Y tu mula lah buat hal..sblum dia kwin tu ok sikit tp lama2 menjadi2 plak tah knp...org yg dah kwin mmg mcm tu ker?? asal dh kwin xboleh nak lepas ke suami tu skjp? eee naik geli, tegak bulu roma saya memikirkan perangai dia tu...tgh2 kerja pun boleh blik rmh kejap.knp suami dia xboleh buat kerja sndri ker? bkn baby2 nk di bgi mndi n mnim susu..(tut...........mcm len plak tu kn...relax lah wei..jgn fikir lain2 tau..)fikir2kn,btl tak ckp saya...

tp cian kt kwn saya tau,sjak Kak Y kwin dia jga petang sorang2.nak xnk saya yg kecian ni p lah tlg2 dia buat apa yg ptut.kena2 pulak ckgu najwa ni garang skit so bdk2 tadika mmg senyap lah ddk diam2 klu dh nmpk batang hidung saya terpacak kt dlm kelas dorang.saya brsuara sikit budak2 dk tegak bulu roma ketakutan.ada yg tiba2 ckap..'cikgu,saya sayang cikgu'..(bodek lah tu,tkut kena marah kn..) saya mcm nk tergelak pun ada masa tu tp kontrol lah imej garang tu kn..ceh..apa yang mampu saya ckp masa tu .."owh ya,erm bgs lah.siapa syg ckgu jgn bising ok..."

bayangkan lh mcm mn kwn saya tu nak buat semua kerja 1org...mna lgi nk jga bdk2(nak urus brg bdk2 sbb klu bdk2 blik beg pakaian, botol susu, tin susu n byk lagi lah kena packing dlm beg dorang nti ada lgi brg yg tgl apa suma ) nk buat susu bdk2, nak mndikn bdk2,pakaikan bju bdk,mop lntai,cuci tnda,bg mkn lagi....hah bayangkan lah klu dia buat 1org.boleh pengsan tau... mmg saya tau dia pnt,that y lah bila dia mnta tlg apa2 saya xkesa sgt nk mnolong.so saya pun jdlah kerani yg flexsible.jap jga bdk jap lari p pejabat bila ada urusan rasmi(layan ibubapa lah..)

sdhnya bdk klu 3 4 org xpa lah jg ni 23 org..masyaALLAH..naik gila layan budak ramai mcm tu 1 org.nk layan perangai bdk yg nakal byk karenah lagi lah jahanam kpla otak kiter...nasib baik jg lah saya ni suka lyn bdk2 skit so yg gud boy n gud girl tu best lah na lyn tp yg BAD2 tu alahai..kiter jerit separuh nk mampus pun dia buat dono ajer...xgerun langsung entah dia fhm ke x kiter mrh kt dia....cian lah kt dia.byk kli dh mngadu kt saya yg kak Y buat dia gtu xtolong pun jga ptg lps tu blik keja pn awl dia yg tpksa keja lbh masa...apa yg mmpu saya ckp ialah S.A.B.A.R lah nti len kli dia akn sedar jg tu..

tp bila dah mkin teruk saya xbole nk tahan mulut ni gatal nk lapor kt UMMI(mck saya tu lah)...so sdh ummi diberitahu tntg perangai dia yg buat tadika n mcm dia yg pnya..so hari tu ummi sound lah cz kedapatan dia blik awl sblum masa blik yg sepatutnya...(padamn muka)...
dia pun terus diberi pilihan sama ada nk tlg jaga ptg atau x so dia pilih utk x so gaji dia kan diPOTONG SEPARUH....bgslah..suka lah kiter....

so skrg walaupun msh dgn perangai dia yg kasar tu,kmi xkesa lah jnji ummi dh tau.so skrg dia dh ada rakan mnjga ptg yg baru.houye...wlaupun bgtu, rkn jga ptg yg bru tu xsihat sgt dia ada pnyakit so slalu xda sbb skit.jd slalunya saya jg lah yg akn dipgil utk tlg dia xpa lah...

tu lah bila dah ada yg pntgkn diri kita skali kena tempiasnya...

so jgn pntingkn diri,fikir dulu yg kita buat tu mnyusahkn org ataupun x...supaya xda org yg skit hati n kita pun bole keja dgn senang hati...
betul tak...hehehe

i got a contact lens...

hahaha i got it 1...hazel plak tu..ok lah juga.beli tu pun bukan untuk mengada2 just wanna try apa rasa pakai kntek lens tu hehehe...lagi pun orang mcm saya ni lah yang sangat sesuai pakai coz kanta tggi sgt kn hehe..kalau pakai spek nampak sangat lah tebalnya cermin mata tu.silap2 boleh digelar ' nerd' lagi...hahaha xnak saya...

erm walaupun hal2 kntek lens ni orang dah tau lama saya tak kisah lah coz terlambat nak try benda tu almaklum lah orang len lagi advance dri saya ni...hehehe...(aduh,syahdunyer..hehehe)..
kira ok apa lastly i got it kn...

first time pakai tu,jari menggeletar tkut nk pkai tp lama2 ok lah jg.skrg ni pn tgh pkai jg ni...best pula lma2 he3..selesa skit kos xberat sgt bnding dgn spek tu rimas n leceh dh nk pakai..ceh yer lah mentang2 dh ada kanta lekap tu kn hehe...

mula2 xberniat pun beli,tp jeles pula bila tgk adik saya yg bru form 5 tu ada kntek lens(wlaupun bkn kntek lens color)..tgk dia pkai senang jer,so saya pun gatal nk beli jg sepasang he3...so alang2 dh beli saya beli yg color hazel pulak...nk pakai yg color blue tau green nmpk sgt lak pula mcm ank mat salleh (wlaupun muka asian..)..last2 kite beli hazel jer xder la ketara sgt pakai kntek lens kn..brown skit he3...

tpi hrga bkn main tau..mgkin sbb knta tggi skit kot tu yg harga pun ikut naik skali...RM75...mahal jga kn..my kazen beli dalam RM45 je..murah RM30 drpd yg saya pnya...xper lah bkn slalu pun kn..he3...yg pnting saya xmenyesal beli benda tu..klu saya mnyesal mgkin lah rasa rugi tp puas hti so no hal lah terbang RM75 tu pun...baki duit gaji hari tu pn ada lgi xhabis pun kite guna...

yg pastinya gaji tuk bln ni saya tggu...bcoz..saya nk beli handphone baru..hu3...hrp2 dpt lah.lama dh nk beli tp msti xdpt cz bdget lari ke tempat lain...byk nk byr tu lah nk byr ni lah..lain lagi kes kwn2 buli saya minta belanja hjung2 bulan..kureng pnya kwn...klu seorang dua sekali xpa.dorang siap bwa geng 5 6 org nk mnta belanja...sabar jer lah...nak xnak kite belanja jg lah dh dtg ramai2 mcm nk kenduri kuar jg lah duit kn cian dh smpai rmai2...actually xkesa pun nk belanja drg bkn slalu pun time2 saya b'duit jer kn...so its ok anda suma dimaafkn..tp igt bila korg gaji siap aku bwa sekampung mkn kt KFC....jahanam duit korg..hahahaha...what ever lah...bukan nk balas dendam tpi saja nk mnyusahkan kwn2 hihihi....

tpi saya xkesa bcoz korang mylovely friends....yng tolong saya yng kiut ni dikala susah n senang..ceh sudah lah ko najwa..merapu jer..k cau....see ya...

Monday, May 11, 2009

top 5 best student STPM result 2008..!!!!

arrgh....sungguh xku sangka ini terjadi...ceh eksen betul hehehehe...tapi betul apa.langsung saya tidak sangka yang nama saya akan tersenarai dalam lima pelajar terbaik STPM 2008 kat sekolah tau...erm syukur alhamdulillah...tuhan kabulkan niat saya sebenarnya..

cakap pasal niat,memang saya sudah berniat untuk buat yang terbaik masa exam stpm hari tu(rasanya semua orang pun nak buat yanng terbaik kan..)...awal2 lagi saya sudah pasang niat supaya nama saya tersenarai dalam list best student tu...(walaupun taklah terbaik sangat).
tapi tidaklah terlalu berharap sangat nanti tidak kesampaian pulak sedih jiwa saya hehehe...xda lah im ok..tapi when my youngerst sister,amirah athirah told me that my name on list,im shocked..(ceh gitu)..(dia pun tak perasan benda tu.dia pun dapat tau dari my kazen yang tinggal kat hostel.my kazen bagitau my sister yang dia nampak nama saya tersenarai dalam top student kat banner yang di gantung dalam dewan sekolah..wah bestnya...

macam mana nak gmbarkan perasaan saya time tu pun susah tau..yang pastinya im happy,a bit sedih and beremosi..bangga and etc...hahahaha..puas hati saya..

the first word yang saya sebut bila tau benda ni is...hah??!! ya? betul bah?? serius ni?? akhirnya...... itulah antara kata2 yang terkeluar dari mulut saya bila dengar benda ni jadi hehehe....

Wednesday, May 6, 2009

i miss them...



hu3..rindu sgt nak tengok citer ni..ade tak sesiapa yg ada movie tu..bglah kt kite...

lagu ni...



lagu ni dh pernah dengar tp rasa mcm biasa ja..tapi lepas Aril af7 nyanyi lagu ni blik rasa mcm sedap pula...he3..xtau knp...mgkin sebab sora aril serak2 skit kot he3...

sometime saya rasa student af ni boleh mempopularkan kembali lagu2 mcm tu..time penyanyi sebenar nyanyi x hits sgt tpi bila sdh dinyanyikan dlm af lagu tu lagi hits plak...kenapa r rasanya...?

saya pun xtau...