friendship never end..

pembuka bicara

Sunday, December 12, 2010

GoodBye Kachi...

sekejap lagi, dlm kul 10.45PM i akan bertolak dari kachi ke Changlun.
nak travel ke KL plak. Flight tengah hari esok kul 12.50PM..
huhu...xsabar nak sampai umah kot..

i p dengan khidmat penghantaran yg insyaALLAH selamat..=)
akan dihantar oleh kawan yg merangkap BF my best friend Aisyah ----> Mr. Wari..
i nak bawa AIna tapi dia xnak sebab Ain xde, g exam..pula nanti klu dia p tanpa AIN, balik nanti dia sorang dgn Wari.. konon xnak sebab dah tengah malam kot..xpe ar..

erm..lama kot nak naik bas ke KL..6Jam..bleh tahan sakit pinggang aku nanti..
hopefully, everything is alright. aku dahla gerun nak p sensorang..
pergh...1st time kot..b4 ni ade je abg wan aku ambik kat KL tu tunggu...
xpe la..bila lagi nak berdikari kan..

insyaALLAH, sampai subuh kat Bukit Jalil..
after that nak g KL Central plak..
huiyoo...ni kali lah ko penat 1org yau..
after that will be by bus to LCCT...

hihihi bestnya..terasa macam 1st time nak balik Sabah kot..
bengong !!..nampak sangat b4 ni jadik 'Adik Manja' sgt dgn abg wan kui3..
do i care? hohohoh..xkesah pun..

ok caw luk..
~after this, i online kat umah ~
~ surely lagi best tahap x ingat kot ~
~ ok syg2 i darrr...~
love u
@>>-----

another tears...=(

dalam minggu ni saja dah berapa kali air mata kuar..free je leleh pun..
bukan saja2 tapi bersebab..just because...i miss him??
YES!! I miss him...
tapi dia dah pergi...dah pergi meninggalkan kita, meninggalakan dunia
buat selama-lamanya..ALLAH lebih sayangkan dia..

even i bukanlah someone yg 'kamcing' dgn dia but why i leleh lebih teruk dari org lain ni?
i'm quite curious..why?? maybe sebab i kenal dia..xla rapat but then he's one of my friend..

a day before, masa i lepak tunggu kawan kat pentas terbuka depan cafe, i nampak dua biji kereta datang. sebab boring2 so i just follow arah mata nak tenung tengok sape yg lalu lalang..
then, kuar seorang lelaki berbadan besar..agak berusia..dlm hati i terdetik..sape ek?
then i just follow, i tgk je..sebab muka pkck tu looks very sorrow..perasaan sgt sedih tu jelas terpancar di wajahnya..a sec lepas tu, i nmpak dia hold something..a videocame??
pkck ni nak wat ape dgn bnda tu? xkan nak buat shooting sementara nak ambik anak bersiap balik hujung sem kot? semangat gilo... but after that...serta merta muka i terjangkit sedih..

dlm hati i terus confident je..ni mesti family 'dia'...ALLAHU AKBAR...
i terus tengok sampai ke sudah..pkck tu rakam perkarangan Blok yg dia huni selama 3sem kat sini.. sedihnya xterkata..i leleh lagi lepas tu..kejap aje la cz tmpat open kn..malu lah aku wt wyg sedih kat sana...tapi serius, i terbayang..kalaulah aku di tempat mereka? kalaulah family aku mcm tu sebab aku dah xada..my GOD...i can't...

xlma lepas tu pkck tu dikelilingi oleh senior Intaff (sebab Dia budak Intaff) and beberapa org JPM..abg2 and akak2 senior tu semua dtg nak tolong angkut punggah semua brg dia..i nampak abg Mat bawa turun lappy n printer dia..so sad..semua muka mmg xpayah nak kata la..memang sedih. tgh nak susun semua brg tu, ada seorang prmpuan agk berusia maybe around 30+..kakak dia ke? erm look nice..akak tu pun sedih juga..dia dtg and salam2 kat akak senior pmpuan yg ada around there.. i xnk dekat cz i risau i leleh lebih2 plak..so xpe, i mampu tgk dri jauh je la..

sometimes kami 4sekawan boleh jer tersasul sebut nama dia di tengah2 cerita pun..
sebab still xdpt nak terima..dia dah xade...dia dah xade?? kawan i AIN still tnya i the same Q's everyday..semua pun mcm blur..i pun blur juga tpi bila i igt2 and fikir2 balik...
semua kuasa ALLAH..

" i nak u all jga diri bebaik k..i x nak ada di antara korg yg akan tgglkan aku secara mngejut lagi mcm arwah buat..i dah x mampu.." ~ my best friend Aisyah said...~

i mmg touching dgn ayt tu..terkedu juga..sebab antara kami ber4, aisyah yg plg rapat dgn arwah. i xtau cmne dia bertahan. after exam, kami janji nak lunch same so i saja naik awl nak tggu dia sebab i tau, dia msti leleh giler2 punya.. i pun leleh, apa lagi aisyah.. mn xnya, smpai nak turun bas pun hampir nak tersadung, nmpak sgt fokus dia melilau jauh. i nmpak muka dia sembab xpyh nak kata la.. bkn bengkak mata sbb putus cinta tpi cnfirm je sbb ada kematian..nampak sangat.. syg, sbrlah..nak buat cmne..kita xmampu buat apa2 kot..semua kuasa ALLAH..

i saja stalker FB dia...cz i nak tgk dia..he's sweet..
tapi, bila baca comment from friends and family...
i leleh lagi..sgt sedih kot..family dia pun still terkejut juga dgn pemergian dia..
maafkan kami xsempat melawat awak..

~ semoga berbahagialah awak di sana ~
~ thanks sebab sempat jadi kawan i even kejap aje ~
~ i sayang u my friend ~

~ Al-Fatihah ~

Friday, December 10, 2010

perginya seorang sahabat....

semoga rohnya dicucuri rahmat ALLAH...

sebenarnya saya masih xdapat nak terima berita ini..
rasa macam terlalu mengejut, terlalu cepat berlalu..
rasa baru sahaja kami berkenal-kenalan..bergelak ketawa bersama..

tapi, kuasa ALLAH siapa kita untuk menghalang.
inikan menghalang, melambatkan masa pun kita tidak mampu, apatah lagi menghalang..
saya sedih, terkejut, xpercaya dan xsangka...
walaupun kami tidaklah serapat mana, tapi kami pernah bergurau sekali dua..

sahabat saya yg baik....Mohd Hafizan Othman
dia dah kembali ke rahmatullah pada jam8.30 pagi tadi...
10 dis 2010, hari ini hari jumaat...hari yg mulia, penghulu segala hari...
semoga ALLAH memberkati sahabatku itu..
dia seorang yg baik..

saya boleh tahan lagi, tapi saya risau dengan sahabat baik saya Siti Aisyah..
dia lagi rapat dengan Fyzan...bergurau sampai tahap nak jadi awek segala bagai..
i'm sure dia lebih2 lagi terasa pemergian Fyzan...

dia pergi sebab masalah radang hati..(kalau xsilap)
saya pun baru dapat tahu penyakit dia..
1st dia masuk wad hari tu katanya suspect 'kencing tikus'..masuk ICU terus..
dia dihantar ke Hospt Jitra selepas dia habis exam..1st paper dia kot time tu..

igtkan dia demam biasa je..tapi kalau sampai bengkak2 hati bernanah tu memang luar petala betul lah tu..mungkin dia igt demam biasa kot..so dah terlambat..
dia dah operate tapi after several days pindah ke wad biasa, dia masuk ICU balik..
sedihnya sebab yang jaga dia kat wad pun kawan2 uni je..
dia family org susah. anak yatim pula tu..

apa2 pun, itu semua kuasa tuhan..
ajal maut ketentuannya..
kalau dah dia tentukan kita pergi masa itu atau ini kena juga la..
xmungkin akan lambat atau cepat walau sesaat..

~ Innalillahi wa innailaihirojiun...~
~ takziah buat keluarga sahabatku ~
~ maafkan kami xsempat nak pergi melawat ~
~ semoga dirahmati ALLAH dn ditempatkan di tempat org2 yg beriman ~
~ AMIN ~

Tuesday, December 7, 2010

jangan cakap besar..

well...

i hate to talk about feeling here actually..
hate it..very much..
but, i'm feeling free to do so...
bukan untuk minta perhatian, bukan juga untuk minta dibelas kasihan.
it just for release what i got inside here which can make me crazy..

deep in my heart..will i said..
why? Q? kenapa? nokuro? ngini? and so on..
but no1 will answer that..
but only HIM..

awak...
awak kalau tak faham your own friend, dont judge ok..u dont even know me that well..
i've read your status at FB...what did u say?
well now i wanna ask u something..
siapa yg banyak tolong siapa sebenarnya....??
bukan nak mengungkit but i have to when u did that first...
nampak sangat awak lupa daratan kan..awak jadi kacang lupakan kulit.
hanya disebabkan benda yg kecik tu awak buat macam masalah ni masalah negara..
maslah yg kecik dan hanya selesai sekelip mata kalau awak minta maaf dgn saya..
but then, what did u do? u cananng everything kat FB..

ok then...
u only got Fb but i have my Blog..who can hear anything, anywhere and everytimes.
and i'm not gonna teach u this..i'm tired to face u..
i dah penat nak layan perangai awak..
dah lama saya makan hati tapi awak bukanlah seorang kawan yang baik.
yes..you're not.. you've prove it..

kawan kita sanggup datang jumpa saya sebab nak minta i mengalah dgn awak??
besar sangat ke mandat awak sampai dia perlu buat macam tu..
well, hello...
i'm not gonna do that bukan sebab ego saya setinggi gunung kinabalu...
tapi sebab i xnak u become more worst bila saya sanggup mengalah...
dah terlalu banyak peluang yg i beri kat awak tapi awak langsung xnak berubah..
so, itu salah kami ker sebab xmampu nak tolong kawan...?? i dont think so..

what so ever okay..
hidup awak, awak lebih berhak kan..
well, siapalah kami nak menasihati awak..

pesanan penaja :
~ jangan pentingkan diri sendiri ~
~ belajar dari kesilapan lalu ~
~ jangan ulanag kesilapan yg sama ~
~ anda tidak dilarang langsung untuk membenci saya,
tapi sila cermin diri sendiri dulu sebelum awak mengata tentang saya ~
~ merendahkan ego awak sekalli sekali dgn kawan sendiri tidak langsung menjatuhkan maruah awak ~

saya hanya menjalankan tugas sebagai seorang sahabat yang mahu kawannya berubah. selebihnya itu adalah usaha anda sendiri..

~ sekian terima kasih ~


Monday, December 6, 2010

~ berubah angin ~

bukan nak jadi pengkaji cuaca pun...hehehe tapi berubah angin kepada something yg secara tiba2 ter'jatuh' cinta dengan Miley Cyrus, Demi Lovato, Taylor Swift...etc..

huiyo...xpernah2 kot aku suke tahap gila nak mampos dgn artis2 camni..full folder songs aku dgn lagu2 dorang ni..pasang + dengar lagu yang sama 88x sehari..xde keje kan..asyik download lagi je...cis..!! gaya macam dah habis exam tuh.ahaha...1 paper lagi!! Metodologi penyediaan Pelan Pembangunan u gonna kill me...gerh... what ever dear..

start minat dgn Miley ni lepas dgr lagu dia The Climb. sedap juga. not really a love song but its more to motivation song. itu pun after my younger sis bg tengok movie Hanah Montana The Movie. terpaku gak ar buat sesaat dua..hehehe

i admire her hair, smile and her style..cute..

after all, lakonan dia dalam The Last Song berganding dengan boyfriend dia tu pun not bad juga. i like her..lepas lagu The Climb tu, i dengar plak lagu dia When I Look At You. best tersangat suka tht song. lagu 7 Things pun xkurang hebatnya...@>>-----

Lepas tu i dah start juga minat dengan Demi Lovato..

dia ni pun comel juga. walaupun sometimes don't really like her act tapi boleh la..for me dia berjaya dalam Camp Rock 1 & Camp Rock 2.
sgt best tengok dia berganding dgn Jonas Brothers tu..sape ntah nama tu. dgr cerita drg couple, tapi xtau lah sekarang. well u know org putih punya relation ni selalunya xbertahan lama. kalau ada yang bertahan tu kira bersyukur lah...boleh bagi tabik spring dah..hehehehe
suka lagu2 dia pun yg ada dalam movie dia tu aje lah..lain2 xde kot..

tapi yg paling xtahan dgn dia ni, ketawa dia besar sgt. but dia tetap slumber. tu yg best.huhuhu
dont worry i'll give u another rose like Miley got @>>-----

then, i start to minat Taylor Swift..(rasa mcm suzuki swift lah pula..)kekeke

yg dia ni, i mmg minat dgn lagu2 dia..best..sempoi jer..boleh layan ar..
plg suka dgn lagu dia Belong To Me and...ada 1 lagi tapi lupa plak tajuk dia.malas nak korek isi perut lappy ni balik..fuhh..DASAR PEMALAS KO YA!! ahahaha, ada aku kisah??
~ hampir terlupa nak bagi awk rose..@>>----- ~

after this xtau lagi nak minat sape ntah...tggu dan lihat je la..mesti my abg tu pelik camne ntah adik dia ni boleh layan lagu2 cmni..b4 ni layan lagu BM je kot..kekeke
nampak sangat minda xberkembang...kui3..

~ akhirul post ~
~ itu aje lah kot update utk kali ni ~

p/s : sedih kot Sir Zack baca post ni, ank murid dia mix BM + BI broken sekali..