friendship never end..

pembuka bicara

Friday, February 25, 2011

:: THE WINNER IS...??.::

isssss.....ME!!!!
not me actually, i just got the second place..=D 0kay lar..
in the event of 'merejam lembing' a.k.a Javelin Throw..

and that not me in the picture ok..ofcoz not..hehehe=D

dalam banyak2 event yg i join, tersangkut pingat perak kat event merejam lembing ni..pelik betul la..
dah la time game tu kite jadi bidan terjun aje...
ganti member yg xdapat hadir ke event tu..
orang yg sepatutnya tu terkehel bahu katenye sebab yesterday dia main tenis plak, kite yg xde kaitan ni terpaksa menjadi terer merejam buat seketika.
tapi, xsangka la pula sampai dpt pingat..
niat nak memenuhi column peserta aje drpd kosong macam tu..
memang nasib la kan..memang stand-up athlete betul la hahaha..
perasan lebih la you..!! hahaha..

nak dijadikan cerita...i xde niat pun nak ganti peserta rejam2 ni..
tapi kak ema si pengurus BR yg vouge tu paksa join..
xsia2 la pula paksaan dia tu sampai menyangkut pingat perak..
thanks kak ema...=D

yang lagi best...
dah la i datang stadium lambat...
dah pukul 10.30Am bru tayang batang hidung kat sana,
alih2 xsempat2 duduk kak ema dah heret ke urusetia nak g lapor diri...
terpinga2 i seketika...p lapor diri event pa xtau..
after that baru dia bagitau. nasib baik acara tu..
maunye kak ema suh g lompat kijang ke lompat tinggi xke naya je..

yang lagi the very best...
i datang sikit punya sempoi lagi smart gitu..
xpernah dibuat atlet g bersukan dengan seluar slack dan selipar mandi a.k.a selipar jepun..hahahaha..
mana xnye..dah kak ema xbagitau awal2 nak kite ganti org.
kalo tau, bawa dah siap2 seluar track and sport shoes..
ni idak, dah sampai baru nak bagitau...
hah..ambek ko!! aku g bertanding dengan seluar cute aku tu dengan selipar..
mau xmalu dgn atlet lain tu..
mujur kak aini bagi pinjam kasut sukan dia..
mujur juga menang..kalo kalah, lagi jadi 'berita angin lalu' gitu..

tapi nasib baik juga la rejam lembing je, kalo dia kata 100m tadi..??
sah aku xpergi ganti..wat malu aje..

tapi serius, sangat xdisangka2 kot.
boleh aku menang?? itu pun kira nasib la..
masa game tu pun 2x rejam je yg sangkut 'pass', selebihnya batal memanjang sebab lembing xterpacak..hahaha
dah bidan terjun kan nak buat macam mana lagi..
tu pun mujur da juga yg terpacak, kalo x, semua batal sabar aje la..
dah menang tu ape lagi, bertubi2 ucakap tahniah dari kawan2..
si bidan terjun dapat second place lagi tu..hehehe

malam ni penutupan..nak g lagi dengan member2 BR yg lain..=D

p/s : agak2 ape hadiah dapat nanti? medal? sijil? or both?

note : sedih xdapat join member g main bowling ptg tadi after event konon nak meraikan member2 yg menang event pg tadi..huhuhu so sad ="(

~ no money no talk ~
~ we fight, we gain ~
~ love and peace ~
@>>--------




Monday, February 21, 2011

N O !!!!!


Premis 1 : I'm not perfect!!!
Premis 2 : and not even You!!!

so, that mean NOBODY IS PERFECT!!
ARE YOU CLEAR WITH THOSE WORDS??!!
OR SHOULD I REPEAT THAT??!!

cool babe..chill..

tengah2 malam ni rosak la plak mood i kan..
KENAPA???
sebab, ada sorang mamat tu...ooopsss ter'kasar' la plak kan...
ada seorang hamba ALLAH tu, dia wat warning BAEEEKKKK punya kat wall i..
sesedap jantung pisang dia aje kan..
i tau la u kaki 'masjid' sekarang...
tapi no need kot ko membuka aib dan menjatuhkan air muka i kat wall aku sendiri...
(sekejap i sekejap aku..ada aku kesa kerrr!!!)

just small matter and small the pieces macam tu pun ko boleh je wat kecoh malam2 buta ni kan..xde keja ke mamat???

ok fine, i agree that apa yg u cakap everything is CORRECT..
i repeat...everything is CORRECT!!!!
tapi, kalo iya pun nak sound trouble aku, tengok place boleh x bro..
i ada air muka juga, ada perasaan. consider la sikit..
xbanyak bro, sikit je i minta..
u nak dakwah islamiah ke, i xkisah bro..
saya open, boleh ditegur dan menegur tapi kalo u dah salah pilih place bro,
i terpaksa menaikkan blood pressure aku sendiri..

u kawan lama bro, so pandai2 la...
xkan nak tegur sahabat sendiri pun xpandai..
nak tegur sahabat pun biarlah beradab sikit..
mistakes sikit punya kecik...u bagitau 1 dunia..
hebat ko sekarang ni bro..
ko dah insaf ke dari old mistakes ko..
(oops,ter'mention' la pulak kan...)

saya faham apa yg anda cuba sampaikan..
hati saya xla gelap sangat bro..saya ada bayar bil 5x sehari..
tapi bro, as i said...
we don't have to mention every single words...
sama macam kes mistakes 'paling berdosa' aku buat just now..

at least u ask me first knp ayat tu yg i kuarkan..
sebabnya, i assume that i dont have to..Y??
sebab pengguna2 FB is not only for muslim but also the non.
i consider that one..
I REPEAT...I CONSIDER THAT ONE...
so, xmenjadi masalah besar kalau xguna word tu pun..

i admit that maybe it was my fault too but...
hard to explain...

ko sengajakan cari masalah dgn aku????
apa lah dosa aku dgn mamat ni..
terima kasihla ya insan yg teliti dengan mistakes yg i buat..
semoga dirahmati ALLAH..

bertanya sebelum tersilap...
berfikir sebelum bertindak..
saya hanya meluahkan rasa hati
yg agak ter'sentap' seketika dengan drama di tengah malam ni..

p/s : silent warning is more powerfull than face-to-face..

Friday, February 18, 2011

Jom!!


wahh...kenapa tiba2 bubuh gambar tu???
hehehe sebab today, i want to talk something about sport..
sebab, besok petang,i join sukan universiti..wakil kolej je..
nak tau i join acara apa?
tu yg kat atas tu...hehehe 4x100M lari berganti2..
lama dah xlari, mampu lagi ke ni??
last i lari masa zaman sekolah menengah hari tu..
ni dah hampir 2 tahun bersara dari bidang ni, agak2 kejang xkaki i besok?
hehehe...sendiri mo ingat lah kak, u ex-atlet kot..

ooopsss...
lupa pula nak bagitau kan, saya bekas pelari pecut sekolah..
nak kata hebat sangat tu xla, cukup sampai jadi wakil bahagian ke peringkat negeri je..
acara favourite semestinya 100M,200M and the relay..
makin berusia ni, acara i pun ikut berubah,
lastly, masa sekolah menengah i join lontar peluru and lempar cakera...
kenapa?? apa lagi, sebab badan i naik dari slim world ke bluehyppo la..
bukan nak bangga, tapi seriously even i agak 'chubby' but i still can run ok..
acara favourite tetap dihati and always jadi keutamaan..still la juga jadi wakil tapi xla hebat sangat dah..anak dara dah kan..so berat la badan..hehehe

tu cerita zaman muda mudi, la ni dah tua sikit..=D
nak cerita pasal besok je, tapi ter'review' la plak kenangan silam..sorry..
so, besok i join relay and lontar peluru..
i gementar kot..lama sangat dah xlari ni..lontar melontar tu xkesa sgt..
bab yg memecut ni yg i gerun.dah tu, siap jadi 1st runner plak utk besok..
mampu ke i ni? risau tiba2 pengsan kat tengah track tu kang jenuh nak kena angkat.
ok kot..doakan i k..

yg tersangat la mggeramkan, besok juga i da badminton match..
camne universiti ni boleh buat 2 sukan sekali gus?? bertindih event i tau..
Jam2PM i kena reg utk badminton for sukan kolej, Jam3PM i kena ready palk utk SUKUUM (sukan uum)...haiyo..berkejar2 masa lah i besok..sah mlm tu nanti i tidur baekkkk!! punya nyenyak..penat kot..

takut badan i je xlarat nak menanggung keletihan melampau besok..
hope sangat everything is okay tomorrow..
i takut la pula kan..dup dap dup dap je jantung i..
dah la kurang training ni..sabar je la..

mesti ramai yg mai dtg tengok besok, malu ar..segan plak nak lari2..
biaq pi la, bukan i sorang je yg duk lari2 dalam track, ramai lagi..
tapi....
mesti dorang perasan i, coz i 'cute' sangat utk jadi pelari..
segannya..pelari sure selalunya slim world kan, tetiba lak da yg bluehyppo..
buat bodoh aje la..

~ pray for me ya...~
~ooopss! : assignment xsiap lagi la..

note : i siapkan after sukan ok..
don't worry. be happy...=D
@>>------

Tuesday, February 15, 2011

~ French and Spanish ~


Malam ini saja saya dah start learn 2 bahasa,
which is French and Spanish..
even baru start Level 1 but i dah cukup berpuas hati..
sekarang dah habis Unit 1 for both language..

my Spanish test result is more higher than my French..
mungkin sebab Spanish mudah sikit berbanding French..
French tu, nak pengsan berbelit lidah anak tekak dan segala bagai kot nak sebut punya pasal aje..at least Spanish xla serumit itu...
i got 89% for my French and 93% for Spanish..ok la tu..

lagipun, i study free je by online..
i study pun sebab nak tambah pengetahuan bahasa je..

lagipun jeles kot tengok member2 lain belajar bahasa sebab dorg ada paper wajib bahasa untuk 2sem, i xade. so i kena lah study sendiri kan..=)

b4 ni dah pernah try guna livemocha.com ni..
i tau pasal ni pun dari my sister. dia suka benda2 camni.

so bila i dah tau, kira pengetahuan la tu kan. pa lagi try la.
b4 ni i study Korean, tapi terlupa lah pula email yg mana 1.
sape suh buat email banyak sangat kan. kesudahannya guna email baru..
baru dapat reg baru guna acc email yg baru..


i offer kat member2 yg study French kat kolej ni, tapi dorg mcm xberminat je.
i bagitau sebab nak mudahkan lagi kerja revision dorg kan.
i yg xambil paper wajib tu study advanced giler je kot, siap ada video dialog lagi..
memang best la...rajin la pula i study bahasa kan..he3..

apa nak dikesah? ilmu juga kan..

tapi, seriously...nak sebut perkataan French memang teramat2 lah susah..
nak i cakap sikit French yg i baru jer study?
Bonjour. Je m'appelle Najwa.

ehehe..ok la tu..maknanya, Hello, i called as Najwa.
xtau kenapa translation dia bukan My name is Najwa..tapi yg pasti macam tu la struktur ayat translation French tu..tapi walaupun agak susah, sedap juga dgr bunyi French ni..
nak dengar Spanich pula?

Buenas dias..
sikit je la kan..tu maknanya Good Morning..=)
terujanya i nak resume Unit 2...


sesape yg berminat nak try boleh la try..kalau yg dah tau tu bagusla.
sesape rasa nak cuba, klik ni LIVEMOCHA.COM

cubalah..best!!..

Sunday, February 13, 2011

:: Demam VS tom yam campur = ? ::

Tom Yam

huh...sedapnya..
baru kejap tadi i off to restoran ape ntah area2 Changlun juga r. kuar dengan kengkawan g cari makan untuk isi perut yg lapar..hehehe..
i mcm besa la makan tomyam..fuhh sedap giler..cuma kali ni manis sikit..xminat sgt tpi not bad lah.dah habis licin kena baham kira sedap la tu kan..

sejak dua tahun duk kedah ni i giler makan tomyam..pantang datang cafe/restoran sah2 aje order tomyam..kenape ntah..hehehe (lagi buat2 xtau)

tapi, yg teruknya, i xpernah lagi try buat sendiri kat rumah..xpe, insyaALLAH ada masa free & kalau i rajin, memang i akan try buat sendiri.
bapa i pantang orang tau makan xtau masak ni, so i kalau dah tau makan i mesti kena tau masak benda tu..resepi, berlambak2 kat internet...kat hujung jari aje..
so, xde alasan la xtau kan..bila2 masa je boleh try buat janji rajin tu ada je..

kengkawan yg duk area utara ni kata senang je buat.xtau la, xtry lagi.depa kata pakai perencah je, ntah la..xpernah jumpa lagi kat tempat saya, atau i je yg jarang p membeli belah barang dapur ni?? hehehe..ade kot cuma terlepas pandang maybe..
nanti i cari..sebab i tetap nak cuba buat..=)

tom yam, walaupun pedas tapi sedap..ada rasa masam2 sikit tu yg mahal tu..
banyak2 makanan yg pedas, tom yam satu2nya makanan pedas yg i sanggup makan..
FYI, i xmakan makanan pedas. bukan xsuka tapi xpandai, xdibiasakan dari kecik sampai sekarang and yg paling tepat sekali I TAK TAHAN PEDAS!!!
Maggie Kari pun i xlepas tau, tapi cuba bagi Maggie Tom Yam, sah licin kuah setitik pun xtinggal tau..hehehe

~ xsabar nak try masak kat umah nanti....~
~ i cadang nak try buat time cuti panjang sem ni ~
~ kak huda mesti tolong i punya, coz dia kaki masak hehehe...~
~ tom yam...nyumm2..nyummy...~

~ gugur jantung i...~

Terlanjur cinta
lagu oleh : ST12 feat 9 Band

tersangatlah sedap kot..nak gugur jantung i..hehehe
ada lagi 1..

Percaya Padaku
lagu oleh : Ungu

yang ni pun..sedap juga ni..

dengar mendayu2 gitu..mmg best ar..

~ suke sangat ~

Saturday, February 12, 2011

best juga....=)

Filem ni dibintangi oleh : Saiful Apek, Fasha Sandha, Sazzy Falak, Rosnah Mat Aris, Rozita Che Wan, Almy Nadia, Bienda, Marsha AF3 dan Ayu Raudhah.
sebuah lagi filem komedi hasil karya Prof. Madya A. Razak Mohaideen

~ bila tengok2 semua nama pompuan kan, sebabnya semua tu adalah pelakon isteri2 kepada saiful apek. bukanlah lapan2 org sekali. tapi sebabnya dalam cerita ni saiful apek membawa 2 watak yg berbeza..~

Best juga jalan cerita ni, walaupun pada awalnya saya agak berasa bosan menonton cerita ni. mungkin sebab awal2 tu, flow cerita ni nampak macam slow sikit. tapi so far, habis juga tengok and not bad actually.

Boleh dikatakan cerita ni berjaya menyampaikan mesej kepada penonton. saya sedar bahawa directer cuba untuk menyam
pai mesej2 tersebut melalui beberapa scene dalam filem ini. ternyata beliau berjaya.

cerita ini berkisar tentang sifat tamak manusia yg gilakan harta dan wang ringgit. sifat ni sangat jelas kelihatan pada watak yg dibawa oleh isteri2 Azrul, kecuali isterinya yg pertama kerana isteri pertama itu merupakan isterinya yg sebenar sebelum menerima surat wasiat arwah ayahnya. manakala, isteri2nya yg lain hanyalah bersetuju dijadikan isteri dengan syarat diberi ganjaran 1juta ringgit dan akan diceraikan setelah menerima ganjaran tersebut.

~ nampak sangat kemaruk duit tu aje..xsalah teruskan hubungan suami isteri tu kalau dah kahwin. duit 1juta tu boleh habis ju
ga kalau xpandai berjimat cermat.~

tetapi, berlainan pula dengan kes Azlan, semua isteri2 yg dikahwininya berjaya dikahwini dengan baik tanpa sebarang syarat walaupun tempoh masa mencari calon2 isteri tersebut sangat singkat.bahkan semua setuju dan yg paling seronok semuanya saling hormat-menghorm
ati antara 1 sama lain, bertolak ansur dan saling sayang. siap buat jadual bertugas dalam rumah lagi tu. macam budak sekolah rendah buat jadual bertugas bersihkan kelas, siap ada tampal2 gambar lagi..=)

dalam cerita ni memang yg berjaya tu si Azlan tu la. walaupun harta pusaka tersebut dibahagi sama rata dengan saudaranya Azrul tetapi kejayaan dia mengumpul 4org isteri dengan hubungan yg baik tu sebenarnya yg lebih berjaya.

kalaulah semua madu2 di dunia ni sebaik itu, saya pun xkesah hidup bermadu...hehehe..statement i, xboleh belah sungguh...=)
tapi seriously, i langsung xkesah kot kalau mendapat madu sebaik itu =)
lagipun sedia maklum, lelaki nampaknya jauh lebih sedikit bilangannya di muka bumi ni. walaupun data menunjukkan bahawa bilangan kelahiran setiap tahun telah menunjukkan kelahiran bayi lela
ki lebih ramai berbanding bayi perempuan. tapi bila dah besar ni macam nampak sikit pula kan..hehehe. hilang ke mana semua pun kita tak tau.

lagipun, i pernah terdengar org cakap, kalau kita redha dengan ketentuan tuhan dan membenarkan suami berkahwin lain, di akhirat nanti kita akan dikurniakan payung emas. xdapat dikenalpasti sama ada, ada atau x hadis yg mengatakan demikian. kalau tersilap maaf lah ya..=)

so, conclusionnya, filem ni boleh tahan juga la. i give 5 over 5 star for the msg yg ingin disampaikan,pada saya ia s
angat berguna.

~ yg belum tengok, sila2 lah tengok (especially yg ada madu tu..) ~

p/s : i dah lama xtengok Sazzy Falak berlakon, i minat kat dia. she's so sweet. and 1 more things, i langsung xsangka Bienda boleh berlakon sebaik itu..ia xmengecewakan saya...=)

Thursday, February 10, 2011

~ Demam Lagi !!! ~


Aku demam lagi!!!!
geramnye...sebab saya memang xsuka kalau saya xsihat..
walaupun demam tu hanya boleh dikategorikan sebagai perkara biasa oleh sesetengah orang tapi sebagai seorang yg memang berpenyakit tapi jarang dijangkiti memang ia adalah suatu perkara yg sangat membebankan...

DEMAM..
demam adalah tindak balas normal badan terhadap sebarang jangkitan dan penyakit-penyakit lain. ia bukanlah suatu penyakit tetapi suatu gejala yg selalunya menandakan bahawa anda mempunyai penyakit-penyakit yg ringan dan tidak serius. suhu badan normal adalah pada tahap 37'C, jika melebihi tahap ini anda akan disahkan demam.
~ tiba-tiba i jadi rajin nak memberi pengenalan berkaitan demam ~

erm...
tapi xpa lah..orang kata, bila kita sakit itu sebenarnya suatu peluang kepada kita untuk lebih berhati2 dalam hidup..maksudnya, kita diberi peluang untuk menilai diri kita balik. kenapa kita sakit?
ada pula yg cakap, sakit2 ringan sebegini boleh dan akan menghapuskan dosa2 kecil kita di dunia ni..betul ke tak?
bagi saya ia betul...=)
tu tandanya tuhan masih sayangkan kita. DIA masih bagi peluang untuk kita membetulkan diri kita. so kita kenalah memperbaiki diri kita dari masa ke semasa..

bak kata abg saya, update and scan selalu lah 'hard-disk' kita tu..=)

cuma, bila saya dah demam ni..
memang sgt susah and lambat sangat nak baik..
sebab, saya memang ada Asma/Lelah.
so kalau dah xsihat tu memang selalunya akan berpanjangan utk beberapa hari/minggu...(teruknya kan!!)
tapi xpe..sabar aje la..semua ni ada hikmahnya..yer kan..hehehe

~ semoga ALLAH berkati hidup saya ~
~ saya mahu jadi hamba ALLAH yg bijaksana ~
~ hamba yg sentiasa update diri dari masa ke semasa ~

p/s : alamak!! saya ada badminton match 18hb ni!! tapi saya demam..adoyai..

Tuesday, February 8, 2011

My 22nd Birthday!!

this is not my birthday cake!!
but i wish, if i have that 4 my birthday party...so sad..=(

ermm..looks like i'm already 22 years old this year..
my GOD!! never think about this moment...at last i'm 22...ARRGH!!

tersangatlah rasa macam dah tua bebangka yg amat2 kot..
nenek i pun dah mula bertanya soalan BORING
as...
" Bila nak tunang?"
" Bila nak kahwin ni?"
" Bila lagi nak buat majlis sambut menantu?"
i pun jawab dgn muka BORING...
~ buat2 blur ~
~ buat xfaham ~
~ buat2 xdengar ~
~ senyum simpul xikhlas ~

padahal, kalau nak di fikir2 secara mendalam...
22 bukan lah tua sangat..
bertimbun2 lg gadis 22 dalam dunia ni yg xkwin xtunang lagi kan..
well, zaman sekarang ni bukan lah macam dulu2..
kahwin seawal 15-16 thn..
walaupun xdinafikan zaman sekarang pun dah ramai yg khwin or tunang awl..

bukan xde calon..
calon dah ready sebenarnya tpi budget and kewangan xmenyebelahi..
i pun stdy lagi..kan payah tu..
takut xtertanggung tanggungjawab yg tergalas di bahu..
mana lagi nak jd pelajar, mana lagi nak jadi isteri..
tu xmasuk kes jadi ibu lagi..

ermm..bersabar la ya..
bukan xnak..cuma terlalu banyak side-problem yg perlu diambil kira..
kalau ikutkan kami, dah lama majlis berlangsung..
tapi bab kahwin bukan perkara main2..
semua benda kena diambil kira..
bukan main ikut sedap kite aje...
kedua2 belah family kena fikir..
xboleh la sebelah suka sebelah pula masam muka..
kan ke payah macam tu...

well, just hopping my 22nd year old will be more bless than b4..
semoga ALLAH perkenankan semua niat dan rancangan kita..
semoga 2011 memberi makna yg lebih besar buat diri ini..
AMIN...=)

~ saya sayang sayang saya ~
@>>-----

Friday, February 4, 2011

nak bagi nama apa ya??



terbaca one of other blogger post just now..
he talk something about babies name..
that post make me smile anyway..
sebab, apa yg dia cuba sampaikan ada benarnya...

nowadays, nama budak2 ni semakin canggih..
sometimes, i sampai terbeliak ternganga dengar nama budak2 ni..
sebab canggih yg amat2 sangat...
nama i pun dah kira moden dah,
ini kan pula nama budak2 zaman sekarang ni..
kalau zaman i 80-an tu dah canggih, yg sekarang macam mana plak?
5 or 10 tahun akan datang lagi la xtau nama budak2 ni jadi apa..

walaupun ada segelintir masyarakat yg still stick with 'old-name' tapi berapa sangat la berbanding masyarakat yg mementingkan ke'glamour'an nama anak mereka..

sebagai contoh, nama saya Najwa Syahida Binti Yazid..kira ok dah tu..
macam2 nak moden dah kan hehehe..
up sikit, i bagi nama anak saudara i plak (daughter kazen i),
Mia Qaisara Afrina binti Mohd Afzanizam...
amacam, canggih tak? nak bagi islamic sikit lagi..i bagi nama anak saudara i lagi sorang,
Afaf Sakinah Najibah binti Mohd Saufy..hehehe...
still islamic but too long kan..
habis putus nafas bakal suami budak2 ni time akad nikah nanti..hehehe

itu kira ok lagi tu..nampak sikit anak melayu..
ada orang sanggup bubuh nama ntah ape2 sebab nak bagi nama sebiji macam artis lah tokoh itu ini la dan segala bagai lagi..dengar pun macam dah bukan nama org...
kalau muslim kira ok lagi la namanya tu..kalau non-m lagi xterkata..
i have many of kazen-mazen yg nama secanggih2 alam...
nak tau?
Princess Neffetiti Cleopatra, Dellinia Heavenly Elliptica..
hah, ambik hang..giler punya nama..hebat yg amat tu..
yg bukan keturunan princess pun jd juga princes..
ni terlebih tgk barbie ke ape? hehehe
(sorry aunty, i mention ur daughter name..=P)
tapi dimaafkan la kot kalau non-m..dorang xde hal sangat sal nama2 ni kan..

i xpasti sama ada tau x hadis yg mengatakan something about named our child..
kalau xsilap ada..and it says about panggil & namakan anak2 dengan nama yg baik2 dan bermakna supaya di kemudian hari, anak tersebut akan menjadi semulia nama yg diberi..
as Hafizah = seorang penghafaz..
(so that means yg later tht child akan menjadi seorang penghafaz ilmu yg baik..maybe..)
sebab, kan selalu org kata kalau sebut2 selalu nanti jadi betul2...
same as name..kalau kita dah panggil dia nama elok2 last2 jadi elok jg budak tu..ye kan..? he3

tapi sekarang, ada x org ambik kesah tentang hal macam ni...?
kalau ada pun pasti xramai..
and kalau ramai pun, jenuh nak bergaduh berperang dengan semua org psl nak bagi nama kat anak je kan..hehehe...
1 lagi tabiat org skg ni rasanya suka nak gabung2 nama..
gabung nama mak + pak = nama ank..
cth : nama mak = Rosmah
nama pak = Norman
nama anak jdi ~ R N Normah~ ..
cian kat anak, nama xde makna..hehehe..

so, fikir2kan lah ye..
mmg nama anak tu penting sebab kita nak pnggil dia seumur hidup mcm tu..
xkan sanggup nak bubuh nama Shahrukh Khan semata2 kita minat artis tu.. padahal Shahrukh tu xkenal pun kita..so buat rugi je..btl x?

~ post ni sekadar perkongsian ~
~ jgn ada yg terkecil hati or tersentap k ~

~ i bercadang nak bagi nama anak i pendek2 je ~
@>>------