friendship never end..

pembuka bicara

Thursday, March 31, 2011

Tanda Bila Lelaki Mula Jatuh Cinta...

23 Tanda Lelaki Mula Jatuh Cinta..

1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela dan bukannya terpaksa.

2. Dia sentiasa cuba untuk menghiburkan kekasihnya.

3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia sangat menyayanginya.

4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.


5. Dia sentiasa takut untuk kehilangan kekasihnya.


6. Dia selalu mengawasi gerak geri kekasihnya kerana dia sentiasa merasa curiga.


7. Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya.


8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak memberikan perhatian sepenuhnya kepadanya.


9. Adakalanya dia seperti budak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya lebih daripada orang lain.


10. Dia akan menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa sahaja.


11. Dia kadang-kadang suka merajuk kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.


12. Dia akan merasa sengsara apabila berjauhan dengan kekasihnya terlalu lama.


13. Dia akan selalu memastikan keselamatan kekasihnya.


14. Dia akan lebih mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.


15. Dia kerap bertanya, adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasakan cintanya lebih kuat daripada kekasihnya.


16. Dia tidak akan mempedulikan wanita lain apabila tidak ada urusan penting dengannya.


17. Dia cuba meluangkan lebih banyak waktu untuk bersama kekasihnya.


18. Dia membanggakan kekasihnya di hadapan orang lain. 


19. Jika ditinggalkan oleh kekasihnya, dia akan merasa sangat sedih dan tidak akan percaya lagi dengan cinta wanita lain. Namun dia sentiasa mengharapkan agar kekasihnya kembali kepadanya.


20. Apabila ada orang ketiga, dia akan kehilangan akal warasnya dan sanggup berbuat apa sahaja demi untuk merebut kembali kekasihnya.


21. Dia menganggap bahawa kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta mahupun nyawanya sendiri.


22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya, namun jika berlaku sedemikian, itu bererti hatinya belum 100% mencintai kekasihnya.


23. TIDAK SEMUA LELAKI SANGGUP MENITISKAN AIR MATANYA HANYA UNTUK SEORANG WANITA...


 

I Enjoy it!!

Thanks...
For give me that day..the day i went 'single'..
Really, i'm totally appreciate it..very much..
Really, I don't even care..
Whether you're there waiting for me or not..

I just want you to know that..
Thanks for makes some changes...
Changes that sometimes can kills me..
Because you just went silent without telling me anything..
Because you just make me look like a stupid girl...
Stupid for trying so hard for searching for you when you goes silent..
I know, this is not the very end of us...
Thanks for leaving without saying 'Goodbye'..
You just try to ignore me..

And..
When you feel like to see me again..
I just hope that, you don't give some stupid reason..
Like 'i'm busy at work', i've no credit' etc..
Because, i don't care what ever it is..

I just want you to know that..
I'm happy like this..
I'm happy being single...
and...I just enjoy it...
I enjoy every single day you left me behind..
Every single day you're being silent..
Every single day you don't call and text me..
and..I love being 'single  than 'in a relationship with you'..
because, i know that you don't even care about me..about my feelings..
and really thank you for that..

I just want you to know that..
I'm not the one who tick this status but its you..
So, if you like to dump me..go ahead..
I have no regret to do that..but i'll make sure that you do..
Just don't play me around.. i'm not that stupid..

and again...

I LOVE BEING SINGLE LIKE THIS...

more than being in a relationship with someone like you..
who never and ever had me 'in' you..
Thanks again for make me feel the day..the nature and the real me, myself..
and again..just one more word...


.... S A R A N G H A E ....

Monday, March 28, 2011

Baiknya...=)

hello everyone...

 nak tau tak..??

tadi masa kelas pengorganisasian organisasi..
lect kelas kami tu baik sangat tau..lect indonesian..
sweet je dia..dah la sporting plak tu..

tadi masa kelas, dia buat kelainan sikit..
dia suruh kami main tampal2 point mengikut soalan kat dinding..
macam kembali ke zaman budak tadika plak rasanya..
dengan aktiviti yang kecoh camtu, tambahan pula kertas yang so colorful..
tapi best tau..kerjasama kumpulan dapat dipupuk...
point lebih mudah ingat sebab lepas dah tampal tu,
wakil group kena present pula..best la senang cerita..
tapi pada sesiapa yang buta hati tu mesti rasa menyampah je buat benda2 macam tu..
cool la bro, sis..enjoy the classes la kan..bukan senang nak dapat lect yang buat kuliah camtu..

yang lagi best, sebab saya xtahan dengan aircord dalam kelas tu, saya pakai sweater la..
lagipun saya memang tengah selsema...tambah dengan mengantuk lagi..
sure2 awal2 kelas tu muka cam pe je kan..
so, masa kelas dah habis tu, saya kuar lambat sikit..lect boleh pulak datang kat saya..
semata-mata nak tanya i sihat ke x?
i touching tau..xde pula lect yg sanggup nak tanya i sihat ke x dengan jumlah pelajar dalam kelas yang ramai tu...seriously, i sangat terharu..
tapi lect tu memang baik kot..dari awal2 sem hari tu lagu dah sedar..hehehe
cuma sejak kebelakangan ni je agak rapat sikit dengan lect..=P
tu pun sebab dia ingat kot muka saya..budak comel yang bising dan suka bertanya bila dah tak faham after habis kelas..=) (comel la sangat kan hahaha)...

so, saya jadi happy la pula...mood baik je lepas lect tu prihatin macam tu...
rasa mengantuk pun dah pulih sikit sebab lect tu pun riang ria je dalam kelas..siap tangkap gambar lagi..

kan best kalau semua lect macam tu..student pun xde la nak tekanan masuk kelas..
lembutkan lah hati lecturer2 kami..AMIN..=) hehehe
ok see you guys..

Terlepas sudah satu bebanan...

Assalamualaikum w.b.t semua..

hari rasa lega sangat..
rasa ringan sikit dak kepala ni..
sebab 2 assignment dah lepas..baru je siap malam tadi..
walau pun dah 2 hari xcukup tidur, xpe la..
sebab dah 2 hari tak cukup tidur tu la, hari ni rasa xsihat sangat..
pergi kelas pun rasa xbertenaga..
mengantuk dan hidung pun dah mula mengeluarkan cecair yg xsepatutnya..
nak demam dah ni..xnak...xnak demam..xsuka...
mana taknya, 2 malam lepas tidur kul5 pagi, bangun kul7..kelas kul8..
malam tadi tidur kul 2 pagi..itu pun sebab dah tak larat..
tu pun dah tertidur masa tengah edit assignment pula tu..
memang dah exhausted tahap petala kelapan dah tu...

so, sekarang ni boleh la rehat sekejap dari buat assignment..
esok2 kena mula balik..even assignment kali ni hantar hujung april..
nak buat awal supaya xkelam kabut sangat lepas ni..
and yang paling penting, supaya masa tidur tidak terganggu lagi..

even sebenarnya pun, saya xkisah sangat bab2 tidur ni...asal dapat tidur kejap jadilah..
tapi, kalo dah 2hari berturut-turut...tu pun akan mengundang masalah lain pula nanti..
lagipun assignment akan datang ni xde lah tough sangat macam yang dah lepas ni..
apa-apa pun...ALHAMDULILLAH...

semoga lepas ni saya akan lebih bertenaga dan bersemangat dalam mengerjakan assignment saya..=)


kuliah tinggal lagi sebulan..lepas tu seminggu study week..
and then lepas tu final exam...huhuhu..xlama dah tu..


~ wish me luck ~
see you bye..=P

makmal komputer, bangunan Colgis
paras 2, komputer no 36..
~najwanie yazid~

Saturday, March 26, 2011

save Japan..=)

Japan Tsunami : Donate to the Red Cross now [ here ]

3 March 2011, Friday, 2.46pm - Japan's earthquake recorded 8.9 on the Richter scale - Japan's highest yet. A catastrophic 7.3m high tsunami caused a panic across the land of the rising sun.


So far 1700 have been confirmed dead and many more missing threaten to increase the death toll to 10,000.

Fires engulfed high rise buildings, and radioactive plants are proving to be a hazard as nearby residents are forced to evacuate their homes for fear of the worst-case-scenario- a leak.

The after shock scaling at about 7.0 on the Richter scale will continue to leave Fukushima in unrest for the next couple of weeks if not months.

Nations continue to gather in support to help Japan bring the pieces back together.
Now YOU can make a difference too!
Donate RM3 to the Red Cross through Groupon Malaysia and have your donation doubled!
Which means for every RM3 you donate, Groupon Malaysia will match it by donating an additional RM3, and a total of RM6 will go to the Japanese Red Cross Society.
Within the first 12 hours, Malaysians have helped to raise RM7800+ to the cause! So offer your Malaysian support now. Remember, humanity knows no boundaries. :)

i wish..Y( ^-^)

[ click here ] and [ here ]

This is the most romantic place for dinner you can find in Malaysia! 

* Imagine, a place where you can bring your lover to watch sunset while dining on a ship, cruising along the sea ... Sunset, sea, beach, breeze, music, lounge, 5-star luxurious ship, and delicious food.  All in one place. Where else can be more perfect than this place? *

how romantic!!!

more info..

Customers are advised to call Lili Marleen Cruises to check on the availability of their preferred cruise dates before purchasing travel tickets to Langkawi.
______________________________________________________

Sail boats were invented by sea explorers who found that they always arrived home for dinner early when wearing their mothers’ skirts. Explore the complementing flavours of sail boats and sunset dinners with today’s Groupon: for RM250, you get a sunset BBQ dinner for two on board the Lili Marleen as she sails around the isles of Langkawi.

Built in Elsfleth, Germany in 1994, the Lili Marleen boasts old world European charm with her classical Renaissance-inspired furnishing. From April 1 to Aug 31, the 249-feet luxury yacht departs daily (Except for certain dates. Refer below.) from Awana Porto Malai in Langkawi at 5.30 pm. Beneath the billowing sails of the barquentine vessel, up to 150 passengers soak up the mystic sights and sounds of sunset along the Andaman. At the sound of Titan’s dinner gong, charming crew members strut on to the deck to sate upscale appetites with an international BBQ spread, and the free flow of fine wines, champagnes and cocktails promises to keep diners in merry spirits. Lili Marleen’s on-deck melodies put slothful sirens to shame as she serenades diners, and friendly crew mates strive to make the cruise a memorable one for guests. For space to self-contemplate, guests may retreat to the lounge to swaddle in one of the plush leather armchairs, or indulge in literary therapy in the library.

The Lili Marleen has sailed local celebrities including Lina Teoh, Jit Murad and Joanna Bessey, and has been featured in The Star and The Malay Mail.

Children enjoy discounted rates
  • Children age 1 – 4 sail for free
  • Children age 5 – 12 sail at half price
    (Tickets can be purchased directly from Lili Marleen cruises)
Departs daily from April 1 – August 31 except on the dates below:
  • April 3 – 8, 2011
  • April 17 – 21, 2011
  • May 1- May 18, 2011
  • July 26 - July 31, 2011
  • August 1, 2011
How it works
  1. Purchase your Groupon.
  2. Call 03-2730 8087 or 016 -626 1042 between 9.00 am - 5.00 pm to make a booking.
  3. Provide your Groupon voucher serial number.
~ does it look very interesting?? so, what are you waiting for?? ~

~ happy clicks and see you ~

Friday, March 25, 2011

Wow!!!

How does your course choice impact your future career path? Find out what kind of courses will lead you to succeed in life? Which type of courses suit your personality?

INTI's career counsellors are in stand-by to clear your doubts and answer your questions. Win an iPad just by setting an appointment here on 'Visit Us' tab!

 further info [click me!]

~ good luck ~

TRY tHiS...

Feeling stressful from studies or work? You need some relaxation therapy to de-stress yourself!

So you have been feeling stressful lately and need some de-stress session. Perfect, this will help you. Try Ravissante's therapy session where you will get many soothing and relaxing therapy such as traditional bamboo cupping, infrared heat therapy and aroma eye pillow! It will help to relief muscle and joint aches, improve blood circulation and helps in detoxification! [ here ]

~ good luck ~

Want to work with a diverse team of young people from Asia and Europe? Join the SAYS.my Team today! [ click here ]

Passionate about social media? Want to work with a diverse team of young people from Asia and Europe? Building on our past success, there’s a new mission ahead for Youth Asia (the parent company of SAYS.my). Specifically – to bring SAYS.my to the next stage of its evolution…
And we are looking for a wide range of people to join us. View the positions available, it just might be what you are looking for!


~ good luck ~

Sign Up Now!

Thousands of youths have found their dream jobs here!

[ read more ]

JobsCentral is the hottest job portal in Malaysia AND you will get RM2 when you sign-up. Also, another RM2 for every friend you referred to who signs up as a JobsCentral member.

Guess what! Spot one of our Super Cabs on the roads, snap and submit the picture on Facebook and stand a chance to win FOUR Super Teddies and FOUR movie vouchers!

But wait! Make sure you provide us with correct details. Once registered, a password will be sent to your email and you need to login with that for verification. After the campaign is completed, every sign-up will be verified for authenticity before we give appropriate rewards. Sign-ups which are not genuine will not be rewarded.

 Hurry, sign-up now!
~ tunggu apa lagi kawan2..~
~ selamat mencuba ~
~ semoga berjaya ~

@>>----

Fire Drill..

assalamualaikum wbt..
hello everyone...how are you today??
hopefully, everyone feeling better, well,
superb, powerful and fine to start a new day..
just like me....hehehehe=P
but today, this morning, on 9AM i've got a fire drill practice...
sound like perfectly boring right..
what to do? we're student so just follow the rules..
it means, i'll be a very cute and lovely 'fire-girls' today hehehe...
i don't know why we still have to do this 
thing such like we're still in the secondary school..
my god..what are those people trying to do?
we still have a lot of programme choices to do other than fire-drill..

i admit that it's quite important but i think 
there is no need to do some practices..
that will be wasting a lot of times.. 
most student want to rest and relax on weekends like this...
far from the stresses awhile, far from classes and so on..
for college student, fire-drill practice is not suitable..
maybe they can just hand-in some material that we can read for information..
but not practices.. i still got a lot of assignment to do..

just don't like the new student organization here..

i know i'm not one of you but then try to make some changes la..
but not from good to worst
i like to be a leader but i completely sure about my temper 
when i'm working in pairs or team..so that i choose not to get involved..

is that a very wrong choices??

what ever...

i just getting bored with all this programme..

ok see you readers..=)

p/s : * start your day something sweet and end it with something sweeter*

Thursday, March 24, 2011

STUDY MODE

i'am working hard in doing and finishing my assignment..

for now, i'm running the development sociology's assignment..=)

common baby, you can do it..

Good Luck Dear..=)

note : tomorrow you have a fire drill..
wake up early and you've to be in the Kachi Field on 9AM..

kerja sampingan..=P

Good Evening Everyone...

pada petang yang berbahagia ini..
ewah..macam nak bergurindam pun xde..hekhekhek..
kite nak bagitau, sekarang kite dah ada kerja sampingan tau..
nak tau kerja apa..??

teruskan membaca post ini..=)

jeng...jeng...jeng...

saya kini telah berjaya menjadi seorang...
"Pen'download' movies" yang paling berjaya..
giler hebat kan kerja sambilan kite..hehehe

saya kini sedang bekerja part-time di beberapa laman yang best..
:: rmvbindir ::
:: jieazzmovie ::
:: mysoju ::

dan

bekerja tetap di :: HFS :: khas untuk pengguna uumzone sahaja..;)

hehehe..sangat best..
gaji pula xkira masa..kalau line ok, gaji tinggi la sikit..
pernah sekali tu boleh dapat 5 movies sekali...hebat je kerja kite kan..

bertuah betul budak najwa ni..hehehe..
xde keja lain nak dibuat sampai nak kumpul movies je kerjanyer..

xde la, saje nak bagitau korang..kot ade yg berminat berkongsi link tu..=)
hehehe sesape yg rasa dia pun kaki movies juga sila2 la rajin meng'klik' link dinyatakan..

ok bubbye guys...daa...;)

p/s : actually, i'm looking for a new template for my BS..nak cari yg cute2 je..ade x?

Kecian kat adik saya...

assalamualaikum w.b.t..

apa khabar semua ni??
harapnya semua sihat2 belaka...

hari ni i sedih sikit la..
pagi tadi tengah2 kelas, i terpaksa keluar secara 'serta-merta' bila dapat call from my youngest sister..i igt ada hal kecemasan..adik aku ni pun buat aku cuak je..hehehe

saya sedih bukan pasal tu tapi pasal dengar luahan hati dia..
seawal pagi2 kelas aku ni dia dah call tanya itu ini dan meluah berbagai2 perkara..
adik bungsu aku kot..mesti aku sayang kan..aku dengar juga la pe dia nak cakap kan.
sampai sanggup kuar kelas kejap tu just nak take call dia..=)
~ memang kakak yg baik..hehehe..teet..masuk bakul angkat sendiri..~

dia bagitau, dia baru dapat tau yang ada intake baru utk kemasukan ke maktab perguruan..date line jumaat (esok)..dia baru nak terhegeh2 nak isi bagai kan..
saya tanya la, camne bleh terlepas berita penting macam tu kan..dia kata, kawan2 dia yang lain pun xkecoh2..rupa2nya depa dah isi..mementingkan diri sungguh!!

kesian adik saya kan..
so saya cakap, xpe la..try aje isi dulu..dapat xdapat tu belakang kira la..at least kita dah try..paling xpun, try lagi apply intake akan datang kan..

so, dia pun try la berkali2 dengan masalah teknikal line xok la bagai kan..lastly ter'submit' juga la permohonan dia kan..nak buat macam mana dah dia pun terlambat..

actually i sempat terbaca iklan tu beberapa hari yang lepas..salah juga i sbab x mention dengan adik i tu. i thought dia sure dah tau pasal tu kan..rupanya kengkawan dia sume tipu dia katanya permohonan dah tutup so dia pun xgaduh nak buat pape..cian..
kesian adik ku..dia bukan dapat kawan makan kawan tapi kawan yg pentingkan diri dan makan sendiri2..xajak kawan pun..nak berjaya sendiri..sangat tak baik tau org yg macam tu...

dah selesai sume aku lega lah juga kan..i kata kat dia,xpe la kalau xdapat pun mungkin bukan rezeki dia lagi kan..manatau rezeki dia kat tempat lain..tapi kalau dapat Alhamdulillah lah juga...hehehe

harap semua perjalanan hidup dan pembelajaran dia dipermudahkan oleh ALLAH..
AMIN...

doakan adik saya..dia nak STPM tahun ni..=)

ok lah guys..
thanks for being here and give some times to read this post..
really appreciate it..

ok i have 1 more class now..so see you soon..
bye..

Huru-Hara seketika...

salam semua..

ni..ada cerita hangat sikit..

tadi kan, kat blok (dewan penginapan pelajar) kitorang kan..huru hara kejap..
pasal ;
1. kononnya ada 2 org foreigner (male student) masuk blok kitorang..
xtau la dorang wat pe kan..mungkin lalu aje kot tapi ape ke jadah dia wat short-cut kat girl's block kan..motifff???? sangat xmunasarawak kan..

yg lebih mengecohkan keadaan..

2. after several minutes, kedengaran suara2 seperti org tengah buat suatu ritual pemujaan 'something'. sangat kuat kot (kononnya lah..kite xdgr)..haaahh sudah..ape kes plak ni kan..

saya memang xdengar apa2 pada mulanya..sebabnya, benda ni jadi kat wings sebelah..tapi da member yg tengah cuak call suh datang bilik dia..
kite pun mula la cuak sama..pergi la juga ke bilik member tu..
then, sempat lah terdengar suara2 or maybe i can call it as 'mantera' maybe..
terus meremang..seram naik semacam dah..ape kes plak kan..
xpernah2 sejarah blok kami wat camni..

then, kitorang pun calling2 la kat Pres. JKPS..bagaitau pasal benda ni..sekali dgn bagitau pengetua la tu..caling2 RA blok, semua xangkat fon..
pastu, pengetua suh g ambush je bilik tu..

sebab xbrani g ambush bilik tu..kami g la wat lawatan sambil belajar beramai2..
igtkan de foreigner kat dalam tu..(lagipun, yg plg pelik, setahu kami blok kami xpernah ada budak foreigner duduk) ni asal lak tetiba ada kan..
check2...yg duk buka pintu bilik tu bukan foreigner..budak c*****e...
aik? kami bertambah pelik..silap bilik ker??

and the very Pelixxxzzz thing is..budak tu slamber yaya..je jawab..
budak C : " korang cari i ker? sori tadi i tengah sembahyang"
kami : korang buat pe tadi duk dalam bilik bising sangat tu?
budak C : kuat sangat ke suara kitorang..?? rasanya kami wat slow2 aje..
xsangka pula sampai dengar 1blok..biasa la, kalau dah 'benda' tu masuk, kami pun xsedar..
kami : (semua terpegun)..the rest is secret...

so, korang rasa pe maksud budak tu??

to all readers, faham2 je la k..

for me, itu still salah lagi..
salah bukan sebab budak2 ni sembahyang tapi ritual (memuja sesuatu)..
so.."Lu Pikir La Sendiri" apa yg patut..

saya pun xberani nak memanjangkan cerita..

yg pasti : kes bdk foreigner masuk blok tu kes berasingan la pula..=P

okay..selamat membaca..=)

Tuesday, March 22, 2011

Debate..

salam everyone..

rajin pula nak update BS sejak dua menjak ni..=)

sebab otak tengah padat tu..tu yg semua pun nak kena luah kat BS ni..

hari ni pun nak meluah apa yg patut la ni..hehehe

few weeks lagi saya ada debate untuk paper process writing..
tomorrow pulak my Lecturer, Miss Nadia nak tengok draft debate..
tapi saya tak buat haper pun lagi..
no idea la nak buat..saya dah la jadi cons..kalau jadi pro tadi boleh tahan lagi kot..

tajuk??

" HIGH QUALITY LECTURERS WILL PRODUCE WORLD CLASS STUDENTS "

kira ok la juga tajuk ni tapi tak de idea lagi ar nak gerak..
ikut cerita member2 yang dah lepas paper ni, katenya agak payah juga..
paling kuat pun dapat B+..
xnak la B+..paling cikai pun bagi A- ke..hehehe
demand lebih ko ek..kalau nak, study bebaik la cik oi..

hopefully, i'll be okay during the debate..

wish me luck dear...

see you next post..bye..=)

Meronda....

assalamualaikum w.b.t..

hello every1..selamat subuh..hehehe
awl pula hari ni kan..

saja meronda dan meng'update' this early..

ok jum klik2...


http://says.my/najwanie/wwfsabah

looks like interesting right..
so what are you waiting for..??
just click the link and you got what you wanna know..=)

see ya..

Monday, March 21, 2011

ce ce cer citer....=P

tajuk yang ingin saya bualkan pada kali ini ialah...
> gerbang perkahwinan<
teeett...mesti ramai yang suka kan..
* eee...sume gedik menikah ek..*

tertanya2 kenapa tibe2 memilih tajuk ini?
sebab...saya baru aje belek2 foto album kat fb tadi..
terjumpa album sanding..
she is my sister's BFF actually,
so i may called her sister too...
xsangka..kawin dah kak Misya yg cute and brutal tu..

jum kite berkenalan..dgn tuan punya badan --->> kak misya

inilah dia si tuan punya badan..
sweet kan..jgn pandang sebelah mata tau..brutal gak akak ni..

yg nak diceritakan dgn lebih lanjut bkn seperti tajuk post ye sebanarnya...itu hanyalah gimik semata-mata..yg nak dikembangkan ialah..--->> baju sanding kak misya is damn gorgeous..!! simple tapi mantap..boleh tahan kot..i like it very much..nanti nak jumpa kak misya tanya dia buat baju dia katne..hehehe.
kite teroka lagi wedding pic dia..


so sweet kan..

ni pic masa sanding...sori sangat xdapat dtg..

wearing Bajau Customs..

alahai..sweetnya..

smart la..really admire and big-like to her dress...sangat cantik..

ok dah la kot..asyik nak promot org je keja saya kan..
macam xde keja lain..
eh2..dgr citer sok de mid-term statistik..cool je...xstudy ker??? huhuhu..

ok la dear. caw dulu na..

pesanan penaja :

dalam mencari jodoh, jangan terlalu mencari kesempurnaan..sebabnya xkan ada yang betul2 sempurna..tengok diri kita sendiri, so humble2 kan diri anda...dan mencari yang sesuai dan serasi..bukan hanya berdasarkan harta dan paras rupa..=)

perempuan yg baik, dijadikan utk lelaki yang baik juga...dan begitulah juga sebaliknya..

kepada yang akan menamatkan zaman booojangzzzz...semoga berbahagia..

orite, see you guys..daa...

Sunday, March 20, 2011

Ko rasa????

salam..bertemu lagi sekali...hehehe

sekarang ni nak bercerita tentang bahasa..boleh??

bahasa apa?


kita ada banyak sangat bahasa...
bahasa ibunda, bahasa rasmi, bahasa kebangsaan..erk?? macam sama je maksudnye tu..=)

bahasa asing, bahasa bahasa dan bahasa-bahasa yang lain..(look odd disitu..)

tak pe la, tak kisah bahasa apa pun..
tapi bahasa yang paling penting bahasa English..a.k.a BI la senang citer..
kenapa ek??


1. maybe permintaan pasaran kerja..standard la kan


2. teknologi semakin menggila..eg.komputer-pernah jumpa komputer sistem dia guna BM ke? kalau ada bagitau, nak beli sebiji utk kegunaan my mummy and my daddy kat umah..hehehe

3. memang pengaruh org putih ni besar sangat..sampai serba serbi pun Bi juga..

dan sekarang ni ditambah lagi satu bahasa yang dikatakan semakin penting...
iaitu ---->> bahasa mandarin..

kalau perasan lah kan, kalau xperasan cuba belek2 kat paper bahagian vacancy,
mesti ada punya..tertulis..
"...fasih berbahasa inggeris dan mandarin"

paling tidak pun...iklan akan tulis...
"...pemohon yang fasih berbahasa mandarin akan diberikan keutamaan"

see...??
kalau macam tu, kita kena mahir la kan..

tapi apa masalahnya...??
BI pun tersangkut2 nak bercakap, mandarin apatah lagi..habis hancur segala kan..

but, my personal opinion la kan..(eh, aku cakap BI ek? hehehe..sikit2 je..)
BI ni memang sangat penting..actually kalau difikir2 balik la kan..
sepatutnya BI ni kita dah pass lama dah kan tapi kenapa masih xfluent2 lagi sam
pai dah tua bangka pun..(bukan utk semua org k, segelintir..even boleh tahan ramai juga melayu yg dah cakap org putih ni berabuk bagai tau..kalau xnampak muka dah macam org putih betul..hehehe)..
sebabnya, kalau kat malaysia ni je, kita belajar BI ni sikit punya lama la kan..

start dari skolah rendah g dah study cakap BI..
rasanya kita bukan xpandai kot..tapi lebih kepada masalah 'mind-set'
kalau kita study something..apa2 pun lah, xkira bahasa atau pun math ke..kalau sebelum study 'mind-set' dah kata benda ni susah, sure benda tu akan 2x ganda lebih susah..
cuba positif sikit, pasti boleh punya lah..walaupun mugkin akan pandai lambat sikit..

sama macam saya juga..
saya nak kata pandai tu xsangat la..saya sentiasa berada di golongan pertengahan iaitu golongan yang xslow learner sangat n xlah terer sangat..
so berkaitan dgn BI ni..saya segan sikit sebab dikelilingi dgn org yang memang ada gaya terer la kan..(gaya je, yg lain xtau g..hehehe)

so, saya cenderung utk xmggunakan BI selalu2 sangat..segan punya passl..
tapi sejak dua menjak ni..(sejak masuk U, hehehe)
saya cuba utk xmalu sangat..belasah la grammar tunggang langgang pun..as long as org lain boleh faham apa yg kita nak cakap..that will be okay for me..=P
so, saya mula mix penggunaan bahasa harian saya..BM+BI..hehhee

memang berterabur..tapi lama kelamaan, kita dapat confident utk guna lebih kerap..
so, skg ni, i dah xsegan silu nak guna BI..even grammar ntah ke mana..at least kite berani mencuba..compared dgn org lain yg langsung2 xnak cuba..btl x?
tapi, mandarin i faham sikit2 je..nak cakap setakat 2 3 perkataan boleh la hehehe.

so, selamat mencuba tips yg ntah berkesan ataupun x..hehehe
just nak share something..


"Sharing is caring, caring is loving"

see you guys..

Such A Bad Day...Today

assalamualikum fellow friends..

hari ni memang terbaik la..
3 kelas + 1 kelas tutorial aku escape..
wah..berani mati ko escape skalli harung..
aiyoyo...tapi bukan nak disengajakan..
kelas jm8.00am, sure xpergi sebab dah memang nak g PKU (Pusat kesihatan universiti)
nak g check kaki..takut de masalah besar, berlaku retakan ke..
ni suma event semalam punya pasal..lari g lain kali..sape suh..

jam semakin lewat, pengurusan kat PKU pun sikit punya fast la kan.
aku register kul9.30, masuk jmpa doc almost 11..terbaek la kan..
hampir nak beku aku tunggu kat luar..
aircond sejuk tahap gaban kot..

habis je segala urusan kat sana, aku balik terus..
tu pun dah terlepas 2 kelas..kelas jm8 and jm9.30..
cadanganya nak balik ambik laptop coz da tutorial KP kul2 nanti after kelas kul12.30.
tapi malangnya..after lunch, makan ubat yg kena bagi..terus collapse..
bangun lak kul 1.45..wah terbaek la kan..

dah lewat bangun ni terus bersiap..
tapi lebih malang lagi sebab kaki dah memang sakit..
pergerakan semakin lambat dan menyakitkan..
waduh2...
kuat la semangat kononya xnak terlepas tutorial..
bila sampai bustand, bas sedap je lalu depan mata dgn begitu terhormat..
aduhh..terlepas bas last plak..

xpe lagi tu..semangat lagi tu..gagah juga nak tunggu bas seterusnya..
tapi, the very the malang, bas ada tapi xgerak pasal xpenuh aka xramai org lagi..
so kena tunggu pula lagi..
adoooiii...dah la kelas tuto 1jam je 2-3..ni kena lambat lagi plak..
alih2..jam2.30, aku turun dari bas dengan berat hati..terpaksa cancle p tuto..
sia2 je..masuk nanti org dah berkemas nak balik..huhuhu so sad..

moral of the day :
1. Jangan over sangat bersukan nanti kaki bengkak lagi..aka tersilap urat bagai..
2. nak g kelas jangan lah cuba try test nak tidur, sure terlajak..huhuhu
3. nak gi kelas, sila turun awal kerana risiko utk ditggalkan bas sangat tinggi..kekeke

p/s ; teringat kat my mum. bila i sakit kaki je mesti dia ribut nak bubuh ubat tu la ubat ni..just like before..terkehel kaki...jenuh la dia g ambik pucuk mengkudu tu nak tampal kat kaki kite..hehehe miss u much mummy..

that all 4 today..
coretan merapu dari ketukan keyboard cik najwa..=)

see you next post..daa
;D

Saturday, March 19, 2011

Terbaek dari ladang...

hari ni memang terbaek sangat2 la kan..
dari pagi sampai tengah hari...
aku berjalan non-stop..
dari mana ke mana?
sabar2 ni yang nak citer ni..

actually, minggu ni minggu integrasi untuk KO-K budak2 sukan..
KO-K tu apa?
sayang2ku sekalian, KO-K tu stands for Ko-Kurikulum..
nak dijadikan citer..aku ni tergolong la dalam golongan budak sukan..
pasalnya, KO-K aku badminton..kof3..hehehe
so, pagi tadi seawal Jam7.30..
my BFF Aisyah and me dah dok tchongok tunggu bas nak ke stadium..
alih2, pindah tempat lak..--->> ke padang kawad..

okay lagi la tu..
sampai je..kami pun tunggu je la apa yg akan berlaku after that..
tengok punya tengok kat sekeliling..terpandang kain rentang/banner..
ooppps...
~ Senam Robik dan Larian Sihat Lestari ~
aku pun pandang Aisyah..
me :"wahh..bersenam tu ok lagi, tapi larian tu yg xboleh blah kot.."
Aisyah :"xpe2, kite join je..awal2 je kita lari, pastu kita jalan ar..hehehe"

kami jalan 10KM kot..bangganya aku kan dapat pusing 1uum ni..
kami berjalan slow and steady jer bertiga..
Aku, Aisyah and member sorg lagi yg join venture, Amy..

macam nak tertanggal kaki je bila dah habis tu..
aku pun pelik, apehal la aku baik sangat hari ni..slalunya aku stop2 jg berjalan, tapi kali ni, aku macam xnak berhenti je..
rasakan, sakit kaki yg sedap lemak berkrim gitu..

aku pun berjalan dah mcm OKU dah ni..
bukan pe, sakit kat belah kanan ni bekas aku terkehel 3bulan lepas..
sedap je..Aisyah and Amy ok plak..
yela, depa xterkehel 3bulan lepas kan..aku jer..

ni xkisah lagi ni, yg dirisaukan esok punya hal..
aku nak gi kuliah camne ni?
dah la U aku ni sikit punya luas kan..
nak berjalan mcm xckup tanah plak..

nak g PKU la kot pagi esok nak ambik MC..
lau boleh nak X-Ray skali kaki ni..
macam something wrong somewhere je..
xdapat MC pun at least da la ubat yg dibagi nanti..

ok see ya..

p/s ; pray for me..=)

~ aku jeles ke??? ~

erm...kenape erk...
ntah, xtau..aku jeles ke??
nak kata jeles tu ade la sangat..tapi something wrong la juga kan..
i terasa lah juga...siiiiikiiiittt..je..hehehe

kenape???

even girl tu kazen dia..tapi i tetap terasa kot..
apa, igt kazen-mazen xboleh kawin ker..??

boleh je kot kalau nak..kalau nak..xnak, lain citer r kan..

i terasa kot..
korang xrase pape ker kalau BF korang ada pic cmni ?
i bukan lah nak prejudis sgt tapi..

saje nak berhati2..nothing is impossible..
nanti dah kena baru nak mnyesal..
baru nak nangis meraung bagai kan..


cop3x...ada g..

see..dgn org yg sama..

adooyai..aku ni pehal malam2 buta ni..
asyik fikir benda lain je kan..

tapi...
dah la dorang g pulau..Pulau Sipadan pula tu..
cantik kot tempat tu..
siot punya romantik la kan..sweet2 je..
my GOD..wth aku jeles sgt ni..

jap3...ada lagi..

lagi...dan lagi..opps....lagi lah..

apa2 la kan..i betul2 terasa hati kalau dia ambik gambar dgn pompuan..
dgn aku bkn main liat lagi nak ambik gambar.. xpe la..

to be positif..dia memang rapat sangat2 kot dgn kazen-mazen dia..

=) senyum seindah suria, kan membawa cahaya...
=) senyum la dari hati dunia mu berseri..

daa...love you all..;)

Wednesday, March 16, 2011

Draf Jadual Final Exam dah kuar...!!!

hohohoh...
draf jadual final exam aku dah kuar...
ermmmm...
belek punya belek, agak terbaek juga la jadual aku sem ni..
kof..kof...kof... hahaha...

but at least aku xlah sesemput final exam sem lepas..
sem ni tenang lah juga even gap sehari 2 je kan..kira ok lah tu..
tapi thanks god juga la..
paper statistik aku tenang je kot dapat gap 1minggu...
yeah...kalo xdapat skor juga memang nak kena hambat dgn mak lah aku kan hi3..

target untuk dapat dekan sem ni harapnya tercapai kan..
i always hoping that..
just once ni pun xpe la, xkisah asalkan merasa dekan..
hehehe..tapi, naluri mengatakan, macam aku dapat je..
ehehek..terlebih perasan ke apa aku ni..hehehe
common, usaha tangga kejayaan kan..
belum try belum tau hasilnya..

tengok paper pun xde la nak kata though mana pun..
macam boleh skor je..hehehe..>>AMIN<<

nak di'mention' kat sini juga..
bukan nak bangga tapi nak mengade sikit je..
hehehe tadi dapat mark untuk kuiz Process Writing minggu lepas..

guess what..i got 29/30...!!
wahh..terperanjat terkejut katak aku..
tahniah untuk diri sendiri..muah3x just love my self..
xsia2 kan study kuiz hari tu..
erm..sekarang ni nak habaq mai draf final exam aku hehehe..

10.05.2010 = Pengorganisasian Organisasi
12.05.2011 = Kaedah Penyelidikan Sains Sosial
14.05.2011 = Pentadbiran Perancangan Pembangunan
15.05.2011 = Sosiologi pembangunan
22.05.2011 = Statistik untuk Sains Sosial
24.05.2011 = Ekonomi Malaysia

boleh tahan kan..hik3...
terbaek di situ.. suke ar jadual ni..hehehe..

ok guys...see you around..i've to go now..got class la.. hehehe..

p/s : tengah menjenguk dan meninjau tiket2 yg mana murah utk travel balik sabah...

yaaaahooooo...nak balik...nak balik!

love u'll..<3>

Kejam tak ??


what you give is what you get..
we deserved that..

not totally as a punishment but to makes some 'touch-up' ourselves,
to think before 'shoot' others..

untuk tidak menyebabkan berlakunya salah faham..
untuk tidak menyumbangkan masalah masam muka..

untuk tidak menyebabkan kawan sendiri sentap..
...dan untuk-untuk yang lain lagi..=)

story of the day :-

today, i sentap dengan kata-kata kawan sendiri..
seorang kawan yg dah kenal rapat almost 2Years..
i dah cukup kenal dgn kawan ni..cuma dia yang xcukup kenal kawan sendiri..

every time she make mistakes...every time she apologize..
so, what the purpose of 'sorry' when every time you makes mistakes and you just
make it up with saying sorry..
without any changes yg lebih baik dari sebelumnya..
at least tunjukkan something that u have learn from previous mistakes u've done..

we may understand wth you're talking about..
but, tak kan lah every time tu jugalah asyik kami juga yang kena mengalah..

asyik kami juga la yang kena consider yg 'mulut ko memang mcm tu'..
so, then..camne plak dengan mulut kami yg xkurang hebatnya ni?
xperlu nak di'consider' sekali ker??

fikir2 lah balik ok..

we're friends..so we should take care each other..
you xboleh nak demand kami kena macam ni and macam tu then you're just like that, just like before..so we're the purpose of doing such things?
kami sedaya upaya utk menjaga hati sesama sendiri but then u're the one who start the fire on..dont u think u're the one who should take the responsibility??

think before you act...
you may not hurt anybody..
just watch out you words..

note : i pun insan biasa juga. and i also 'kejam' in certain things..

so mark my word..dont ever turn the fire on if you're cant turn it off..
and one more thing, saya xsuka bila i know someone yg xtau nak menjaga hati member sendiri and xtau nak belajar dari kesilapan lampau..
just hate those..


dont worry be happy,
everythings is under control..

Tuesday, March 15, 2011

teman paling setia dikala malam...


malam-malamku diserikan dengan kehadirannya..ewah..
macam pe je kan, ayat sangat tak boleh blah kan..

tapi seriously, everynight i memang akan minum lipton tea..
itulah teman yang paling setia..
BFF pun xsesetia ini..huhuhu..
tersangat lah kan..
bukan apa, nak buat kerja yang berlambak2 tu malam2 kan..
so i need something which can make me stay-up at night..

dan 1 lagi yang best dengan teh ni...
sebab, asal minum malam2 je...
pasti esok paginya nanti, i akan berkejar ke toilet dulu..
buat apa???
faham2 aje la nak buat apa kan..hehehe

so, bila dah 'memerut' pagi2 tu...
maknanya, memang mood hari tu sangat ok..
badan pun terasa segar dan ringan...

before ni i cenderung minum nescafe tapi nescafe kuat sangat..
even, when kite 'buang air' pun rasa macam buang nescafe je..hehehe
at least minum lipton xlah sampai macam tu..gerun je nak buang air pun..
tapi jangan ingat lipton/teh ni xde kafein tau..
dengar citer teh pun xkurang hebat juga dalam kafein2 ni..huk3..

info teh lipton : -

Theanine : is naturally contained in black tea leaves. it is said that Theanine helps bring you a relaxed but alert state of mind..

Hirameki : is a word that means 'Get Inspired'. when you get stuck, you need to feel relaxed but alert so you can get it from having a cup of lipton tea..

have a good time with a cup of lipton tea..=)

Monday, March 7, 2011

Forum : Syurga Cinta


" Syurga Cinta "

kali ni nak cerita pasal ni pula la..
tapi bukan pasal filem tu..
ni pasal tadi baru je habis join Forum yg diskus tentang syurga cinta

best sangat sebab ahli panel tu memang xpayah nak kata la..
best giler...lawak pun lawak..
ust tu memang lawak giler la kan..
lawak2 pun bukan sebarang lawak..
lawak yg di bawa adalah lawak yg bermesej dan berguna utk semua khasnya buat remaja masa kini macam kita la ni la..

walaupun isinya hampir sama dengan forum yg kami p hari tu (Forum : 'I Love You') tapi kira xrugi la juga pasal ilmu kan, so xde hal pun kalau berulang banyak kali. malah xboring pun sebab pendekatan yg digunakan sangat mudah diterima oleh semua..
yg xberapa nak best sangat sebab ahli panel ke2 tu agak serius sikit..lawak lagi moderator tu...heehehe..

melalui forum tadi, dapat banyak pengetahuan dan pengajaran melalui beberapa pendekatan yg mudah dan cerita2 yg boleh diguna teladani..

salah satu daripadanya..
" Ber'couple' itu haram. kalau xfaham juga makna haram tu and teruskan juga aktiviti ber'dating-dating'an so ia akan menjadi HARAM JADAH ". ~ Ust Muhammad Ghadafi Rofie ~
tapi jgn salah faham, perkataan 'haram jadah' yg digunakan hanya sekadar melawak sahaja. bukan utk digunakan sebagai dalil ataupun apa2.

" wanita yg baik hanya dijadikan utk lelaki yg baik. malah, lelaki yg baik turut dijadikan utk wanita yg baik".

agak ramai juga sambutan forum tadi..
memang dah dijangka sambutan yg dapat sebab tengok tajuk aje dah tau ramai yg berminat nak datang. dan majoriti dari penonton tadi adalah dari kalangan muslimat. sangat xhairan dan peliklah keadaan itu..sebab, org perempuan ni memang suka perkara2 macam ni berbanding muslimin..tapi rasanya, muslimin yg datang tadi even xsampai 50org pun, rasanya semua puas hati. tak rasa rugi pun datang. dah la xboring kan ilmu pun best dan menarik..

dalam cinta ni, manusia kena lebih berhati2..
cinta memang indah kalau ia berlandaskan syariat tapi kalau berlandaskan nafsu semata-mata, ia boleh membinasakan manusia.

semoga ilmu yg dapat tadi dapat di manfaatkan bersama..

note : cinta yg dibawa oleh seorang lelaki sebelum kahwin adalah cinta yg berlandaskan nafsu semata-mata. cinta lelaki yg benar adalah cinta yg dibawa bersama selepas diijab kabulkan dengan pasangannya. ini kerana, cinta sebelum pernikahan adalah suatu perasaan yg didorong oleh perasaan ingin memiliki dan ingin disayangi.

* salah satu sebab islam mensyariatkan memakai tudung untuk menutup kepala dan rambut (aurat) adalah disebabkan utk mengelak daripada golongan perempuan terdedah dengan madah pujangga seorang lelaki yg suka bermain kata2.
* kekuatan seorang lelaki utk menundukkan seorang wanita adalah dengan lidahnya (bahasanya) malah kelemahan seorang perempuan pula terletak pada telinganya apabila mendengar pujuk rayu seorang lelaki, ia mudah terpedaya. oleh itu disyariatkan bertudung dan menutup telinga agar tidak termakan pujukan lelaki.

~ HAPPY ALWAYS ~


Saturday, March 5, 2011

it's gonna make me crazy...




lyrics translation :

You're Beautiful Ost - Without words by 9th street


Jung Yong Hwa, Park Shin Hye, Jang Geun Suk, and Lee Hong Ki

" Minami Shineyo "

p/s : dedicated special for my BFF Fatiha Fa

(sources : South Korea Addict )

I think, i just fall in love with him...

i think...
i just fall in love with him...
with who????!!! with him...!!!

~ Jang Geun Suk ~

oh my god..
he's just too sweet and cute..


i just watch his drama You're Beautiful..
i just find out why my little sister going crazy with him..
he's such a cute person..
after all, he has very good voice..
i like his song title 'What should I do' by A.N.Jell..
OMG...i'm gonna going crazy..

note : walaubagaimanapun, my lovely Lee Min Ho tetap 1st dihati...=D

Friday, March 4, 2011

Athlete Hang Out ~ BowLing ~


hang out with members is one of the best things happen in my life...
introducing my new BFF ~athlete olahraga Bank Rakyat ~
from left :-
Kak Aini
Kak Ema
Kuchai
Me ( Najwa Nie )
Yatt Young
Kak Eira

actually, ada sorg lagi yg ter'korban' iaitu si jurukamera iaitu
Abg Ubai

ahehehek..sori guys, i saje nak mem'famous'kan diri anda2 semua kat sini..

but, seriously, sangat best kalo dengan dorang2 ni..
even baru je kenal tapi rapatnya macam kenal dah lama..
padahal, masing2 kenal masa event sukan hari tu je pun..
itu pun 2hari dalam 2minggu tu je jumpa kat stadium..
then, Kak Ema rasa nak stick together lama2..
lastly, semua dah macam BFF and adik beradik..
nak g mana2 bersama..
main bowling dah hang-out 2 kali, shopping xpayah nak bilang..
lepak KFC lagi lah..and terbaru, g Pusat Budaya sesama..
idea Kak Eira nak tengok cerita Khurafat...hehehe

sangat best..dan kitorang ni semua berbilang negeri pulak tu..
macam cukup2 je..
kak ema ~ sarawakian
me ( najwa nie ) ~ sabahan
kuchai ~ KL'ian (hahaha)
abg ubai ~ perakian
kak eira ~ perakian
kak aini ~ selangorian
yatt ~johorian

sesuka hati aku aje kan wt cam tu..ntah betul ke x tu..
actually ada g beberapa org yg join tapi drg ni kadang2 je..
as Muzzammal..tapi dia jarang join hang out so saje xbubuh..hehehe jgn marah ek mal..

tadi g tengok Khurafat..
kat Pusat budaya sempena UUM Big Screen...so free la...hehhe

nak kata best sangat tu..okay la juga..
sound effect power la..
unsur2 suspen xpayah nak kata..ter'seram' la juga sedikit...
kekeke...
tapi memang boleh di puji la Syamsul Yusuf..
he just done a very good work actually, for this film..
not so bad..

sape yg xtengok g silakan..please your self la yerk..
insyaALLAH xkecewa dgn cerita..
jalan cerita pun okay la not bad..

note : rasa macam nak tengok lagi..tapi seram la pulak..kena lagi malam jumaat..

see you guys..nitezz...@>>-----luv u'll


Tuesday, March 1, 2011

coretan sembarang..yeaah!!!

long time no see...=D

rasanya macam lama x update my lovely 'BS' ni..
so sorry,
i'm quite busy these past few
days..
busy with all my assignment, my quizzes, my presentation and so on..
these past few days, i feel like to die with all this kind of things..

it's outrageous and difficult for me to handle it in a same time..
but, it's life then..i need to do all such thing when i'm still a 'student'

walaupun agak sibuk, tapi i suka situasi itu..
kesibukan tu semua buat i lupa a lot of problem
..
personal problems, un-personal problems hehehe..
not really 'lupa' but then i like it when my mind just ignore it..
means, i can tolak tepi for awhile and even for a sec..
at least, it clear my mind..and i just can fill it
with those assgnment..
i like the moment..

i already have a lots of things to think..
so i need my time and rest my mind...

when i'm doing all those assignment with a clear mind,
clear from problems then i can make it great..
1 of my assignment are already submitted to the lect so i just can focus to the others..


seriously, i'm done with all this...
and its already 1 March 2011...
tak lama lagi dah nak exam bagai..
rasa macam cepatnya masa berlalu..

difikir2 balik...
ada setahun lagi i dah nak habiskan pengajian kat sini..
then, nak praktikal pula lagi..

terdetik di hati, mampukah i mengharungi badai kehidupan di luar sana nanti??
makin terasa takut dan risau untuk menamatkan pengajian..
terasa bagai tak mampu..

~ " Jangan terlalu memandang kebahagiaan yang terbentang luas di hadapan mata sehingga melupakan kehadiran 'duka' yang boleh datang dan pergi pada bila-bila masa sahaja. Sebaiknya, berlaku adil lah terhadap kedua-duanya, agar kehidupan akan lebih bermakna " ~ Awjan Adihays Dizay

note : serahkan kepada tuhan, kerana tuhan maha mengetahui lagi maha penyayang. dia maha tahu apa yg terbaik untuk umatnya...Amin..