friendship never end..

pembuka bicara

Monday, October 24, 2011

mid-term break

Assalamualaikum w.b.t...

  • fuhh..rasa beban assignment semakin berat lah pula..[tapi sempat lagi update blog tu.xboleh blah...hehehe]. banyak sangat lah pula assignment yg minta submit date yg sama..adooiii...cuti pun macam xcuti jg la maknanya..assignment bertimbun2..
  • rasa jealous la pula tengok member2 busy packing barang nak balik kampung sempena mid-term break ni..cuti 2 minggu kot, lama juga tu..sedap juga kalau dapat balik kampung..tapi agak2 la nak ulang alik balik sabah kan..mau xkering pocket money camtu..=P 
  • kalau tiket murah semurah2nya tu xpa la juga, ni...ulang alik jak sudah telan dekat seribu..buat habis duit PTPTN aku tu jak la..duit tempat bergantung tu pun atas ehsan PTPTN juga...hutang juga tu..aigoo..
  • wawawa=(..sedihnya..apsal lah dapat study hujung dunia ni..sure boleh menangis dengar takbir raya nanti ni..duk sorang2 plak dalam bilik..roomate pun balik KL..harap2lah ada juga jiran2 yg xbalik..kalau paras-mate xda, blok-mate ada pun jadi lah..xda la gerun sangat..blok pun duk kat hujung dunia juga ni..ngaa....MAKKK!!!
  • cool babe, dah takdir ko study kat sini, chill la!!..[Ya ALLAH ya tuhanku, terima kasih sebab bagi rezeki saya sambung study kat sini...AMIN~]
  • nampak gayanya, cuti ni saya kena masak sendiri lah jawabnya..bukan b4 ni malas nak masak [padahal mmg xde brg2 utk masak pun, brg haram hostel tu..] tapi sebab cuti ni cafe pun tutup.so nak makan pa kalau xmasak kan..kalau tutup sehari dua xpa jugak, ni nak 2 minggu, sempat kebulur kot..- terpaksa pinjam peralatan memasak member2 yg balik kg..thanks kawan2..=D- terpaksa juga la langgar peraturan asrama utk 2minguu cuti ni..kekeke-
  • semoga cuti 2 minggu ini akan saya manfaatkan sebaik mungkin utk siapkan semua tugasan dan assignment yg hampir menjadi bukit tu..AMIN~
p/s* sebenarnya, boleh je balik kangar cuti ni tapi xnak lah susahkan kak intan nak ambik kat sini lagi..lagi pun nak online payah pula bila dah kat sana tu..nanti xsiap pula assignmnet, satu hal plak lagi..so better duk sini  ni je, xpe la berkampung dengan beruk-kera untuk seminggu dua ni..=P

to my sweet adik angkat, Iqa [yg baru saja berangkat balik ke Penang pagi tadi, dan hanya sempat menjadi adik-kakak angkat selama 3 hari, selamat hari raya aidiladha, insyaALLAH ada masa free akak datang Penang ok..good luck STPM yg xlama lagi ni..dapat UMS nti, jgn lupa koling2 akak tau..]

kepada member2 yang akan bercuti dan yang sedang bercuti [@fatiha fa], jaga diri baik2..yang dalam perjalanan tu, hati2. selamat sampai ke destinasi masing2..selamat menyambut perayaan Deepavali to all my Indian friends and Selamat Hari Raya AidilAdha to all my muslim friends..=) ~ love you all guys ~

special thanks to; ---> all my family members, di mana jua anda berada. big hug and kisses from me [ yg jauh di perantauan..=P]

location : meja study bilik 15H 214, DPP Bank Rakyat =D

 

Thursday, October 13, 2011

Berita Gumbira

Assalamualaikum w.b.t..

wahh..terasa lamanya jari tidak menaip di ruangan ini.. 
hari ni, awal pagi kepala rasa pening2 lalat sikit sebab xcukup tidur kot malam tadi..malam tadi berperang menyiapkan asignment SIA..aigoo, semangat kot..awalnya kitorang dapat assignment..org lain masih duk enjoy senag lenang lagi..
tapi xpe la, at least satu dah lepas kan..hehehe..


tapi hari ni dapat berita baek punya!!!...
saya bakal menjadi mak cik untuk kali yg ke-3..huahuahua..
ceh hepi mcam dapat ank sndri la plak kan..huhu..
tapi serius, rasa gumbira la pula bila dpt tau my sister sedang mengandung ank ke3..


sikit masa lagi, insyaALLAH, andai panjang umur dan murah rezeki..
saya pula yang akan melangsungkan majlis pertunangan awal tahun depan..
doakan saya..heheheh..AMIN...